27.11.16, 11:44
Lekarz przepisał mi anafranil 75mr o przedluzonym uwalnianiu kazał brać mi polówkę wieczorem i polówkę rano biorę również miansec 30mg na noc i xanaks 3 razy dziennie anafranil biorę 5 dzień i czuje sie po nim strasznie bole glowy skoki ciśnienia zawroty głowy i bardzo nasilone objawy leków . Chciałam zapytać czy to normalne i czy to niezbyt duza dawka jak na początek i czy lepszy jest lek o przedluzonym uwalnianiu czy normalny anafranil proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • nebelowa Re: anafranil 27.11.16, 15:52
      Zmarnowalam 3 miesiace katujac sie anafranilem, doktor zapewnial, ze objawy uboczne mina, niestety nic nie mijalo, bylo coraz gorzej. Wiem, ze kazdy reaguje inaczej, ale dla mnie to bylo to nie do wytrzymania. Mialam chyba wszystkie mozliwe objawy uboczne. Wiem, ze istnieja osoby, ktore go sobie chwala, ale ja osobiscie niestety do nich nie naleze, choc naprawde chcialam mu dac szanse. Uwazaj z xanaxem, on szybko uzaleznia, osobiscie bralabym tylko doraznie.
      • inwalidka Re: anafranil 27.11.16, 16:08
        Dziękuję za odpowiedz
      • inwalidka Re: anafranil 27.11.16, 16:13
        Na jaki lek zamienilas anafranil ?
    • ekspert.grupa_synapsis Re: anafranil 27.11.16, 17:53
      Osobiście kieruję się następującą i prostą zasadą: trzeba starać się prowadzić leczenie lekiem, który jest dobrze albo bardzo dobrze tolerowany. Jakieś łagodne objawy uboczne można próbować przeczekać, mogą zresztą minąć. Nie powinno jednak tolerować się niepokojących i dotkliwych objawów ubocznych. Niejednokrotnie najlepszym posunięciem jest wtedy zmniejszenie dawki leku albo odstawienie go całkowicie i skontaktowanie się w trybie pilnym ze swoim lekarzem.
      Stanisław Porczyk, psychiatra
      Grupa Synapsis
      www.synapsis.pl
      • inwalidka Re: anafranil 27.11.16, 19:14
        Witam ! Mam do pana doktora pytanie czy branie jednocześnie miansec 30 mg i anafranil 75 sr jest dobrym polaczeniem
        • ekspert.grupa_synapsis Re: anafranil 28.11.16, 20:49
          Jest to połączenie stosowane przez wielu lekarzy. Jeśli chce się leczyć Anafranilem (albo jakimś lekiem SSRI) i dodać do niego drugi lek (nieuzależniający) na noc, to nie ma wielkiego wyboru. Proszę o szczegóły zapytać swojego lekarza.
          Stanisław Porczyk, psychiatra
          Grupa Synapsis
          www.synapsis.pl
          • inwalidka Re: anafranil 28.11.16, 22:30
            Dziękuję za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka