Dodaj do ulubionych

Depresja a obowiazki

10.10.18, 14:36
Czy w depresji zmuszacie się do wykonywania swoich obowiązków czy raczej odpuszczacie wszystko, co nie jest niezbędne?
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 16:13
      Staram się robić to na co wystarcza mi sił, ale włączam jednak tryb awaryjny, zmuszam się do podejmowania aktywności ale też dużo więcej śpię, dużo odpoczywam. Traktuję się trochę tak jakbym miała ciężką grypę. Jedną rzecz robię zawsze, ścielę łóżko, nawet jakbym się miała położyć w dzień to łóżko musi być zrobione inaczej się "rozpadam" i dzień zaczyna mi się zlewać z nocą w takie jedno długie niewiadomoco.
      • mona.blue Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 16:58
        A czy w depresji masz też tak, że jestes małomówna w porównaniu z okresami remisji?
        • mardaani.74 Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 20:38
          zdecydowanie tak, spotkania z ludźmi w realu mnie męczą
      • tiaaa Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 17:11
        Zawsze próbuję. Prawie zawsze bo czasami zapadam się i nie ma mnie.
        Wiele spraw zawalam. Tych które mogę odłożyć lub zawalić, jak jest gorzej to te ważne też. Sporo wtedy tracę. A jak jest bardzo źle to te najważniejsze w życiu też. By nie stracić domu etc. Często ktoś mi pomaga i robi coś za mnie. A czasami zostaję w czarnej d.

No to tak wygląda u mnie chad a obowiązki.
        • martyna2525 Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 19:34
          Na początku zjazdu zawsze sie staram nie zaniedbywac obowiazkow mimo ze widzę ze wiecej czasu potrzebuje by je ogarnac niz wczesniej. Pozniej odpuszczam wszystko poza praca gdzie tam probuje przetrwac nie robiac nikomu krzywdy. A gdy jest juz naprawde zle to nie wstaje z lozka, nie jem.... wtedy trudno mowic o jakis obowiazkach.
    • arwen-a Re: Depresja a obowiazki 10.10.18, 21:51
      Ja totalnie zaniedbuję sprzątanie i wszelkiego rodzaju domowe obowiązki. Nie jestem w stanie umyć się i ubrać, nie mówiąc o wyjściu z domu. Jutro mam wizytę u psychiatry i to mnie przeraża.
      • mardaani.74 Re: Depresja a obowiazki 11.10.18, 19:24
        Przeraża Cię wyjście z domu czy wizyta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka