anatemka 21.03.05, 19:37 ludzie, po porzuceniu przez ukochaną/ego macie depresję?? wychodzi że kazdy człowiek miał w życiu po kilka epizodów depresji, chore społeczeństwo. Macie depresję? to idźcie sie leczyć! ciekam co psychiatra wam powie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ria2 Re: stuk stuk stuk 21.03.05, 22:23 No właśnie! Coś podobnego próbowałam napisać (wcześniej w kontekście innego tematu). Smutek po rozstaniu z kimś bliskim (długotrwały itp.) może (ale nie musi) prowadzić do depresji. A prawdziwy koszmar zaczyna się wtedy, gdy nic niby strasznego się nie dzieje, a żyć nie można :(. Niech Wszyscy Porzuceniu pomyślą od tej strony. Słodkich snów życzę, Ria Odpowiedz Link Zgłoś
simari1980 Re: stuk stuk stuk 21.03.05, 23:05 a według mnie to forum powinno byc dla każdego kto ma chwile zwątpienia i czuje się źle. Każdy ma prawo do przelania swoich smutków, przemysleń na forum, bo po to ono istnieje, a przecież nie bedzie się tworzyło odrębnego forum dla każdego przypadku mniejszej lub większej depresji czy też zwykłego osamotnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: stuk stuk stuk 22.03.05, 00:23 troszkę się nie zgodzę - forum ma nazwę DEPRESJA, a nie "porzuceni itp." owszem porzucenie może stać się przyczyną depresji, jeśli rozpacz po nim się przedłuża i uniemożliwia normalne funkcjonowanie ale nie każde porzucenie jest od razu związane z depresją! depresja to jednak ściśle opisany stan kliniczny a tego typu mieszanie pojęć sprawia, że ciągle chwilowy dołek, chandra czy zwykłe NATURALNE poczucie straty po związku [które jeszcze patologiczne nie jest!] są w społeczeństwie kolokwialnie i na wyrost określane od razu mianem depresji ["ale ja mam dziś depresję"], co jest krzywdzące dla tych, którzy naprawdę na nią chorują, bo nie prowadzi to bynamniej do społecznego zrozumienia rzeczywistego problemu CHORYCH sie wymondrzyłam pozdrawiam [nevada] Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: stuk stuk stuk 22.03.05, 06:28 simari1980 napisała: > a według mnie to forum powinno byc dla każdego kto czuje potrzebę, żeby coś klepać na Forumie. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: stuk stuk stuk 22.03.05, 08:05 precz z katalogami !!! -- o ile mniej byloby nieszczesc na swiecie, gdyby niektorzy zamiast klepać na forumach klepneliby sie w czolo. Odpowiedz Link Zgłoś