Dodaj do ulubionych

Benzodiazepiny a alkohol

14.04.05, 12:17
Czy wypicie dwóch-trzech piw może jakoś niebezpiecznie nasilić działanie
leków? Wiem, że były już takie wątki, ale nie chce mi się grzebać w archiwum.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:32
      nie wolno, tak jak z antydepresyjnymi SSRI jeszcze jakos tam jedno piwo przejdzie od czasu do czasu,
      to z benzo lepiej nie lączyc. Bardzo mocno nasila sie wtedy ich dzialanie, przy wiekszych dawkach
      jednego i drugiego mozna dostac zapasci, ewentualnie nie za bardzo sie pamieta co sie robilo, a
      mozna narobic okropnych glupstw, wiec odradzam stanowczo.
      • another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:39
        Dzięki, Lucynko, za informację. Jutro miało się odbyć oblewanie zakończenia
        szkoły, ale widzę, że będę się chyba musiała wykręcić. Chlip.
        • lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:01
          z imprezami tez mam problem, z reguly wykrecam sie braniem antybiotykow albo symuluje i "pije"
          jedno piwo przez 5 godzin. Jest jeszcze mozliwosc nie brania benzo i wychylenia spokojnie toastu, ale
          to mi najtrudniej przychodzi. Nie jest to jednak dla mnie powod do rezygnowania z imprez, po benzo
          jet taki sam luz jak po alkoholu wiec w zasadzie do niczego nie jest mi on na imprezach potrzebny:)

Jak tam samopoczucie przed matura? daj znac kiedy to bede trzymala kciuki:)
    • nevada_blue Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:49
      pewnie zależy od indywidualnej reakcji, ale mi się ostatnio po wzięciu lorafenu
      (się na benzo nie znam, ale on chyba też należy..?) i wypiciu parę godzin
      później JEDNEGO piwa włączył mało przyjemny stan dysforyczny, zaczęło mnie
      nosić i włączył mi się agresor. gdyby nie ktoś, z kim się poszarpałam,
      zbluzgałam, kto w końcu jakoś mnie uspokoił, mogłoby nie być ciekawie.. no więc
      nie polecam.
      • lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:02
        ano wlasnie,zapomnialam dodac ze jest jeszcze opcja wlaczenia sie agresji, wszystko sie zgadza.
        • another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:08
          Ta agresja nie byłaby złym rozwiązaniem. Wreszcie dostałoby się kilku osobom.
          • lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:13
            albo Tobie samej, niestety pewnosci nie masz.
          • nevada_blue Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:29
            wierz mi - ani "w trakcie", ani "po" nie jest przyjemnie..
            • another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 14:24
              Dobrze, dobrze - przekonałyście mnie. Napisałam koleżance, że nici z imprezy.
              Niezbyt zręcznie to uzasadniłam, ale ona chyba nie będzie dociekać przyczyn.
              • lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 14:49
                ale czy koniecznie musisz pic alkohol zeby byla impreza?
                dlaczego rezygnujesz z powodu glupiego piwa? Powiedz ze bierzesz antybiotyk i pij soczki ale nie
                rezygnuj.
                • another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 17:18
                  > ale czy koniecznie musisz pic alkohol zeby byla impreza?

Niestety tak. Brak alkoholu poważnie obniża moje umiejętności w zakresie
                  prowadzenia rozmowy :(.

A co do nastroju przedmaturalnego - jest wisielczy. Najpierw mam ustne.
                  Pierwszy, z angielskiego, już we wtorek (a jedyne słówko, jakie naprawdę dobrze
                  opanowałam, brzmi "fuck"). Potem polski, 28. Pisemne zaczynają się 5 maja.
                  Uprasza się o trzymanie kciuków i wszystkich innych palców. Z tymi u nóg
                  włącznie.

Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka