Dodaj do ulubionych

Jak to się leczy??

07.07.05, 14:55
jakie leki antydepresanty czy przeciwlękowe, mi cholera jakos nic nie chce
pomóc. Napiszcie o sobie. Jeszcze jedno co się lepiej leczy depreche czy silna
nerwice lękową???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • awaria_awaria Re: Jak to się leczy?? 13.07.05, 00:57
      Chyba każdy reaguje inaczej; ja już próbowałam wielu leków ostatnio zadziałał
      clomazepan ale podobno uzaleznia. Szczerze mówiąc to sama chciałabym by ktoś
      poradził mi coś mądrego bo już dłużej nie wytrzymam w tej klatce lękowej.
      Pomóżcie
      • spastykoojaca Re: Jak to się leczy?? 04.08.05, 14:30
        kolezance na fobie spoleczna pomogl bardzo seroxat
        mnie nic na razie (bralam fluoksetynę - zero efektu przy maks dawce i
        polrocznej kuracji, benzodiazepiny - bylo krotko lepiej ale nie idealnie - i
        uzalezniaja.po jakims czasie efekt byl znacznie mniej wyrazony a poza tym, to
        bez sensu wiec po 4 tyg odstawilam- trochę poógł efectin na lęk niepokoj, brak
        koncentracji - związane z pracą, ale na fobie spol i agorafobie - nic)
        teraz bede brala mokolbemid. macie jakies doswiadczenia a propos niego?
        • iskial Re: Jak to się leczy?? 05.10.05, 10:00
          Mnie zapisali pramolan i czułam się po nim jak warzywo co stego że wyciszy ale
          cały dzień do bani a lęki dalej powracaja no i ciśnienie mi spadało to wcale
          umierałam dziennie ze cztery razy . W końcu stopniowo odstawiłam lek i jestem na
          ziołowych specyfikach zioła do picia waldispert , afirmacje typu jestem zdrowa
          itp no ale lęki mówiąc szczerze tez mnie dopadają boję się sama wychodzić
          strasznie mnie to wkurza ale lęk czasem zwycięża a czasem ja do czego zmierzam
          zauwazyłam że po psychotropach lęki wcale nie mijają to już wolę się truć
          ziołowymi pozdroionka
          • nupik Re: Jak to się leczy?? 10.10.05, 07:40
            mi bardzo pomaga cipramil, to lek antydepresyjny, usuwa wszystkie objawy
            somatyczne i dzieki temu moge chodzic na terapie, napadowo mampod reka tranxene
            ale juz go nie uzywam bo napady leku mam niezwykle rzadko na cipramilu,
            pozdrawiam
            aga
            ps jesli ktos ma pytanie, piszcie: nupik@gazeta.pl lecze sie juz trzeci rok,
            moze pomoge komus
            • ellla22 Re: Jak to się leczy?? 12.10.05, 08:42
              Stimuloton, biorę od trzech tygodni 0,25 (jest to bardzo malutka dawka ale
              pomaga)rano i diphergan 10mg wieczorem. Odczuwam wielką poprawę, od dwóch
              tygodni nie mialam ataku paniki. Przed leczeniem miałam kilka razy dziennie.
      • wolk Re: Jak to się leczy?? 08.04.06, 16:36
        ja zaczelam od terapii.polecam.
        joga tez jest dobra.a poza tym mysl ze jest zawsze ktos dla kogo warto zyc!!
    • iskial Re: Jak to się leczy?? 13.10.05, 11:32
      A ziołowo to by sie nie dało leczyć czy tylko farmakologicznie ja jakos żle
      reaguję nawet na relanium poza tym nie wiem czy mój psycholog może przepisac
      leki jak to jest pani magister ?
      • komar77 Re: Jak to się leczy?? 15.11.05, 07:32
        no wlasnie a co jest uspokajajacego ziołowego?
        • iskial Re: Jak to się leczy?? 15.11.05, 18:37
          Witam bardzo dużo jest ziołowych wspomagaczy np Waldispert Walerin , Nerwosol K
          Neospasmina Calms Deprim wystarczy zapytac w aptece jedne są uspokajajace inne
          nasenne jeszcze inne antydepresyjne są też homeopatyczne ale jak leki są bardzo
          duże to te ziołowe mało pomagają pozdrowienia
        • kortje Re: Jak to się leczy?? 15.11.05, 22:07
          Pomaga podobno dziurawiec jesli chodzi o ziola, sama jeszcze nie probowalam,
          ale mam zamiar, pozdrawiam
          • dcloud Re: Jak to się leczy?? 17.11.05, 09:24
            A zcy mozna mieszac Neospasmine bo ma podobno alkohol etylowy z Doxepinem????
        • pace1 Re: Jak to się leczy?? 25.01.06, 17:37
          Neospazmina troche pomaga ale po 2 tygodniach przestaje byc tak skuteczna jak
          na poczatku. Herbata z rumianku tez uspokaja, poza tym duzo ruchu np bieganie
          lub spacer godzinny , szybkim krokiem.
    • ma15 Re: Jak to się leczy?? 25.01.06, 19:11
      Dla mnie psychoterapia grupowa dziala jak leki. same leki nic nie zdzialaja
      jesli sie nie zrozumie swojej choroby. leki co najwyzej stlumia na chwile lek.
      ale problem zostaje dalej. a pozaty mozna normalnie funkcjonowac z tym lekiem
      tylko czeba sprobowac. przeciez nikt nie wie co nam jest wiec mozna to
      wykorzystac na nasza korzysc. ale na depreche musza pierw byc leki bo innaczej
      nie myslisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka