Dodaj do ulubionych

PYTANIE O LEKI!i LĘKI

IP: *.chello.pl 19.08.02, 22:53
Depresje miałam stwierdzoną we wrześniu tamtego roku z ogromnymi lękami
brałam LERIVON, miesiąc temu wróciło mi ze zdwojoną siłą od lekarza dostałam
PRAMOLAN 100mg na noc, i na dzień SEROXAT 20 mg-jest trochę lepiej ale dalej
boję sie sama zostawać w domu, czy ktoś też miał lub ma depresję z napadowym
lękiem proszę o odpowiedz może są inne leki bo po tych jestem trochę zamulona
i nic mi się nie chce robić.Bardzo proszę o odpowiedz.
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: Rob Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 06:04
      Na lęki jest jeszcze Afobam. Pramolan jest na wyluzowanie się, w stanach
      wyczerpania umysłowego. Nie wiem jak działa Afobam, nie zażywałem. Prozac
      (odpowiedniki) powinien również eliminować lęki.
      Pozdrawiam Rob.
      • Gość: Iglo78 Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: 195.114.189.* 20.08.02, 14:20
        Afobam jest anksjolitykiem z grupy benzodiazepin i jak wszystkie pochodne
        benzodizepiny bardzo szybko uzależnia. Może spamilan...
        Jednak przede wszystkim trzeba oddziałowywać terapeutycznie na żródło lęku.

Pozdrawiam

Robert
    • ikunia Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI 22.08.02, 20:10
      Leczenie farmakologiczne depresji z lękiem napadowym Seroxatem jest
      uzasadnione. Nie podajesz, jak dlugo lek przyjmujesz. Często poprawa występuje
      po 6-8 tygodniach. Dobrze radzi Robert, aby wyeliminować przyczynę wywołującą
      lęk przy pomocy terapii niefarmakologicznej (np. poznawczo-behawioralnej).
      Korzystajac z konta mojej córki, pozdrawiam,
      Julita.
      PS. Tez biorę Seroxat od pół roku. Jestem medykiem;) z depresją.
      • Gość: Hpoter Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: 217.11.139.* 23.08.02, 09:51
        "Nie podajesz, jak dlugo lek przyjmujesz." szczerze mowiac to nie rozumiem
        tego zdania :-) biore Seroxat - jest b.db. na depresje z lekiem uogolnionym jak
        i napadami leku.... moja depresja bierze sie glownie z zaburzen lekowych a
        Twoja? czasami czuje ze trzeba zmienic lek na inny dla odmiany np. teraz jest
        to Effectin co dwa dni czy to dobrze? zmieniac terapie? zawsze wiem ze moge
        wrocic do Seroxatu i to jest gwarancja bezpieczenstwa - w Seroxacie jest jeden
        minus dla mezczyzm - dziwne doznania zwiazane z zyciem erotycznym . dlatego
        mnie to wkurza szeczerze mowiac:) pozdrawiam ps. aha jesli Seroxat 20 1x
        dziennie jest za slaby - dodac Lerivon 15-30 mg na noc.;)
        • Gość: monikap Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: *.chello.pl 23.08.02, 20:08
          W odpowiedz HPOTER-też dziękuję za odpowiedz, moja depresja wywodzi się głównie
          z napadowych lęków bez przyczyny, w różnych okolicznościach, a dołek od czasu
          do czasu. Dlaczego zmieniasz seroxat na inny poprawa bez szybkich nawrotów jest
          dopiero po ok. roku, efektinu nie brałam, ale słyszałam że bardziej od
          seroxatu "zamula". Jak tak będziesz zmieniał leki to nie podziałają jak
          powinny, ja się wyleczyłam z poprzedniej Lerivonem, ale brałam tylko jeden lek,
          podwyszając dawki, a może seroxat nie pasuje do twojego organizmu.
          Pozdrawiam-czekając na odpowiedz
          P.S Może byś mi coś więcej opisał o swojej chorobie bo mamy chyba bardzo coś
          podobnego, to 1 raz, czy też już się wyleczyłeś z jakiejś, jaki masz objawy.

>
          • Gość: HPoter Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: 217.11.139.* 26.08.02, 08:38
            do Monikamp

tez sie lecze na okolicznosc leku uogolnionego oraz Napadow Paniki
            SEroxat is the best solution:)))

przyczyna odstawienia napisana przeze mnie w poprzednim poscie.....
            kiepskie zycie erotyczne po seroxacie (ale bez przesady)

ps. adres do korespondencji monk@skrzynka.pl
      • Gość: HPoter Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: 217.11.139.* 28.08.02, 11:24
        czy mozna dodac do terapii seroxatem Coaxil? (1-0-1) pozdrawiam Wass
    • Gość: monikap Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI IP: *.chello.pl 23.08.02, 19:58
      Odpowiadając na list IKUNI bardzo dziękuję za odpowiedz, fakt seroxat biorę
      dopiero ok. 4 tygodni i trochę poprawy widzę, ale to nie to, może za krótki
      okres mam pytanie jaką ty dawkę bierzesz, która ci pomaga i czy masz depresję z
      lękiem napadowym.
      Pozdrawiam-oczekując na odpowiedz
      • ikunia Re: PYTANIE O LEKI!i LĘKI 09.09.02, 13:10
        Biorę 40 mg dziennie Seroxatu, ale lekarz planuje zwiększenie dawki do 60 mg, ponieważ mam lęk napadowy od kilku
        dni. U mnie Seroxat dosyć dobrze działa, nie mam objawów ubocznych.
        Poważny epizod depresji miałam w grudniu/styczniu i leżałam w szpitalu ponad 2 miesiące.
        Seroxat był włączony w styczniu i czułam się coraz lepiej. Teraz mam trochę wahnięć, ale mam nadzieję, że przejdą.
        Jeżeli chcesz, napisz na priva.
        Pozdrawiam,
        Julita.
        • Gość: monikap2 Re: do IKUNI IP: *.chello.pl 09.09.02, 16:23
          Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz - podaj mi swój adres to się odezwę
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka