Dodaj do ulubionych

rozwój inteligencji

02.04.06, 22:27
Mam spory problem zwiazany z depresja. Studiuje dwa kierunki, ale czuje ze
depresja zzera moja pamiec, zdolnosc kojarzenia i inteligencje, a co za tym
idzie pewnosc siebie. Czy macie podobne odczucia? Jak sobie z tym radzic?
Staram sie duzo czytac, ale czytam niestety wolniej niz kiedys, czesto musze
kilka razy powtarzac jeden fragment. Pomozcie prosze.
Obserwuj wątek
    • mamusia1999 Re: rozwój inteligencji 03.04.06, 10:06
      lecz wytrwale depresje. te zachwiania zdolnosci kognitywnych ustepuja wraz z
      innymi symptomami.
    • original_sin1 Re: rozwój inteligencji 03.04.06, 23:36
      Depresje lecze od wielu wielu lat, moja pamiec sama sie nie poprawi. Jak jej
      pomoc? Jak odzyskac pewnosc siebie?
      • gusia0408 Re: rozwój inteligencji 04.04.06, 09:06
        Dwa kierunki i depresja to ogromne obciazenie. Wiesz ze ta choroba wymaga
        wyciszenia i cierpliwosci. Powinnas dbac o siebie, odzyskac wewnetrzny spokuj,
        takie obcazenie nie sprzyja temu. Ja swego czasu zalowalam ze nie skorzystalam
        z mozliwosci wziecia dziekanki.To nie jest poddanie sie, to rozsadek. Czasem
        trzeba zrobic krok do tylu zeby moc zrobic 10 krokow do przodu. Mowi sie ze
        wszystko ma swoja cene i ja sie z tym zgadzam, ale wiem napewno ze nie warto
        przeplacac. Musisz sama podjac decyzje, ale pamietaj czasem warto troche
        odpuscie.
    • eriaa Re: rozwój inteligencji 04.04.06, 20:18
      Studiuję na 2 roku medycyny, mam malutką córeczkę i depresję. Ta dolegliwość co
      u Ciebie była dla mnie niesamowicie dokuczliwa. Zaliczenia u nas ciągle..
      Pomogły zmiany otoczenia podczas czytania - raz w kuchni, raz w łazience..
      I ogólnie pomaga raz na 3 dni krótki wypad za miasto. Nawet na chwilę.. Gdzieś
      gdzie jest otwarta przestrzeń - zmiana krajobrazu.. Zupełnie inaczej się potem
      siada do pracy..
      Przetestowałam na sobie i polecam.

• for.malina Re: rozwój inteligencji 05.04.06, 11:03
        Jejku, ja sobie radzisz mając dzieciaczka i studiując medycynę???? chylę czoła
        i naprawdę podziwiam. Ja nie mam żadnych zobowiązań i nawet dostać się nie mogę:
        (((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka