lamazz 24.04.06, 17:17 Hej! czy ktos z was zazywal ten lek i jakie opinie na temat tego leku macie,z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamazz Re: zolafren 25.04.06, 13:22 mam rozumieć,ze nikt nie brał? pewnie dlatego ,ze to nowy lek :) Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: zolafren 25.04.06, 13:35 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html mówisz, ze nowy ....a juz w 2003 o nim pisano na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: zolafren 25.04.06, 13:36 niestety kiepska wyszukiwarka, sam z niej musisz skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: zolafren 25.04.06, 22:22 cze ja brałam i to dość długo. mam chorobę schizoafektywną i to właśnie na tę schizę. bardzo dobre, nowoczesne lekarstwo, na dodatek bezpłatne (czasem płaciłam 3,50 zł, ale to zależy od apteki). ja brałam 10 mg na noc. nie miałam żadnych dolegliwych skutków ubocznych typu jakby mnie ktoś walnął młotem, ale żle wpływał na sprawy kobiece. Nie wiem jak z potencją. ostrzegam - takie lekarstwo bierze się całe życie, moga wymienić jedynie na coś podobnego. schiza jest nieuleczalna niestety. ja nie mogę brać tych nowoczesnych leków na schizę i teraz biorę lek starej generacji Trilafon. bałam się strasznie, ale wszystko jest w porządku, zero skutków ubocznych. bardzo dobrze się czuję. Zobaczymy tylko co ze sprawami kobiecymi. witaj w klubie pozdrawiam fryga dr nauk ekonomicznych ha, ha, ha z tą chorobą też można. udowodniłam wszystkim, że mogę i potrafię. grunt to się nie poddawać Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: zolafren 25.04.06, 22:24 właśnie chodzi o to że schiza odpowiednio leczona lekami zwłaszcza na samym początku choroby-nim stanie się zaawansowana jest uleczalna-żadko ale czasem zdaża się że sama przechodzi po paru latach Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: zolafren 25.04.06, 22:30 suchy nie przechodzi tylko jest w stanie utajonym. trzeba brać leki i nic się wtedy nie dzieje jest dobrze, ale nie wolno przerywać leczenia. schiza to podstępne choróbsko Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: zolafren 26.04.06, 09:16 ale ja tego leku nie biore na schizofrenie,raczej na stany lękowe.ten lek nie przepisuje się tylko na tą chorobe,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: zolafren 26.04.06, 09:16 tzn lekarz mi powiedział,ze jesli np pisze,ze lek jest na schizofrenie to nie znaczy wcale ,ze na inne rzeczy nie mozna go zazywac i ,ze ten kto go bierze musi miec schizofrenie Odpowiedz Link Zgłoś
luke_123 Re: zolafren 26.04.06, 17:03 > ale ja tego leku nie biore na schizofrenie,raczej na stany lękowe.ten lek nie > przepisuje się tylko na tą chorobe,pozdrawiam Zgadza sie. Ja brałem zolafren tez na stany lękowe i na zaburzenia urojeniowe. Szczerze mowiąc to mialem po nim jeszcze gorzej, bo spałem jakies 16 godzin na dobe. Senność to byl prawdopodobie skutek uboczny, nastomiast pozytywnych skutkow nie zauwazylem. Ale kazdy przypadek jest inny i na kazdego lek działa rożnie. Ważne chyba są tez polaczenia z innymi lekami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: zolafren 11.08.06, 13:03 ja mam informacje tylko do 2000 roku ale to sa te same leki tylko inne nazwy handlowe zolafren to to samo co zyprexa (olanzapina), -atypowe neuroleptyki koliduja mechanizmem dzialanie ,glownie plywem na 5-HT, z antydepresantami kalsycznymi, a te sie tylko oplaca brac...;) chociaz zmozliwe jest wytworzenie odwrotnej sytuacji - zolafren z antydepresantem nie wplywjacym na serotonine z czego wynika ze sa tez atypowe antydepresanty wplywajace na DA (jumex selerin zyban amineptyna , jeszcze jakies , ale ja mam informacje tylko do 2000 roku) pozostaje jeszcze kwestia dawek - ja w 1987 roku mialem trilafon 2mg, i jeszcze dzielilem tabletke a teraz sprowadzaja trilafon 8mg pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: opoznienie reakcji 12.08.06, 21:03 nie wiem czy celuje pan z mlodym chlopakiem zaprowadza go do lekarza, pewnie rozmawia ja razem a ty wyszlas za maz znam twoje przyszle nazwisko moze a ty tez mowisz co zazywasz pan martwil sie ze nie ma chetnych a ty juz ucieklas z Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: opoznienie reakcji 12.08.06, 21:09 a chlopak nawet nie wie miejsca sie poprzestawialy jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś