Dodaj do ulubionych

1 pytanie nowe cywilizowane technologie a depresja

28.04.06, 22:36
psychiatria jest moim zdaniem wyjątkowo archaiczna. Czasem lekarze zlecaja
jakieś szczątkowe badania przed wprowadzeniem leków. Zwykle jednak cały
proces diagnostyczny ogranicza sie do wywiadu, koła fortuny z
antydepresantami, recepty i finis. Czy ktoś z Was spotkał sie bądż robił
badania na poziom neuroprzekażników, wpływ leków na aktywność mózgu(można to
obrazowac nieinwazyjnie), poziom kortyzolu, zmiany w obszrze hipokampu itp?
Obserwuj wątek
    • sneeper Re: 1 pytanie nowe cywilizowane technologie a dep 29.04.06, 00:44
      nie wiem czy lekarz dobry...zamówie
      wizyte domową,a w tym samym czasie poprosze innego doktora,żeby zbadał mojego
      tate, bo podejrzewam...ale tak dyskretnie, niezobowiązująco ,dlatego że nie chce
      żeby tacie było przykro , ale co to ma wspólnego z pytaniem -tochyba jest
      medycyna kwantowa
      • luba9 dzięki Sneeper 29.04.06, 01:17
        przywróciłeś mi wiarę w fd, po prawie 2h oczekiwania 1odp :) może dlatego ze
        wczoraj pisałam że nagród nie będzie, teorie kwantowe to też archaizm, jakieś 10
        lat temu modne były superstruny, pieniądze są zawsze modne, lekarzy mam dość
        wybacz mi podrzędną imitację stylu Sneepera, pozdrawiam serdecznie, wyrzuucccie
        mnie z foooorumm, pomocyyyyyyy
    • eizo1 Re: 1 pytanie nowe cywilizowane technologie a dep 29.04.06, 01:46
      pisałem niedawno o tym jak mój ojciec
      dostał recepte żal dupe ściska!!!
      • 1lemon Re: 1 pytanie nowe cywilizowane technologie a dep 29.04.06, 10:29
        Moim zdaniem to lekarze są archaiczni, wypisać receptę pozbyć się pacjenta a
        potem niech się dzieje co chce. Jeżeli chodzi o badania to był tylko taki jeden
        co zawzięcie mi mierzył ciśnienie i na tym się skończyło. Sam nie wiem po to mu
        to było ciśnienie mogę sobie sam zmierzyć, o i miałem robione eeg ale to raczej
        też się mało zdało.
        • euforyk Re: 1 pytanie nowe cywilizowane technologie a dep 29.04.06, 15:47
          medycyna sie cofa. kiedyś psychiatra młoteczkiem walił w kolano pacjenta, a
          teraz juz nawet tego badania nie ma.
          • sneeper Re: 1 pytanie nowe cywilizowane technologie a dep 29.04.06, 16:50
            obiecuje,że napisze, jak sie uda, ale nie chce zepsuc - nie ch sie dzieje wola nieba
    • luba9 marnie z tą cywilizacją 01.05.06, 11:31
      widzę, że nieciekawie, w innym wątku o elektowstrząsach znalazłam coś o nowej
      metodzie dla trudnych przypadków, ale to z USA, u nas cisza i spokój, łóżeczko,
      proszeczki, bla bla bla. Może to dlatego,że ta depresja uduchowiona jakaś, i do
      takiej uduchowionej istoty z jakimś rezonansem, badaniem podchodzić się nie
      godzi, trzeba takie zjawisko kontemplować w zaciszu gabinetu
      • dramek1 Re: marnie z tą cywilizacją 01.05.06, 15:31
        A czy wogóle są takie badania jak mierzenie poziomu neuroprzekaźników w mózgu,
        lub aktywność hipokampa. W Polsce oczywiście????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka