pluto84 04.05.06, 18:10 powiedzcie jakie sa tansze leki ktore moglyby byc odpowiednikiem seroxatu.?? albo jakies inne w miare tanie przeciwlekowe leki ( nie mam na mysli doraznych typu benzo) ?? Seroxat jest strasznie drogi.... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:11 35 złotych to drogo?Większość ssri kosztuje conajmniej tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto84 Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:14 ...eee..u mnie kosztuje 55 :/ 35 to bym jeszcze jakos wykombinowala... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:15 w Warszawie koszt wynosi średnio 30-35 złotych.Czasem można natrafić na koszty nawet 60 złotych i w górę Odpowiedz Link Zgłoś
pluto84 Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:16 no coz...nie bede do Warszawy specjalnie po to jezdzila..;) nie ma innych , skutecznych a tanszych przeciwlekowych srodkow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:17 wiesz jest jeszcze cital,fevarin czy asentra ale fevarin chyba najtańszy jest albo cital-ale też różne koszty ale leki dobre nawet Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:18 a no i fluoksetyna też tania i też na depresj z lękami Odpowiedz Link Zgłoś
lolo76 Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 18:49 po pierwsze to kupuj Paxtin zamiast Seroxatu, dokładnie ta sama substancja (paroksetyna), a 30 tabletek 20mg kosztuje około 40 złotych, po drugie podzwoń lub pochodź po aptekach i popytaj o ceny, bo miedzy aptekami róznice mogą byc naprawdę spore, a po co przepłacać ?, po trzecie nie wierz w to co pisze suchyxxx, fluoksetyna to nie jest dobry pomysł przy depresji z lękami Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: ekonomicznie ? 04.05.06, 20:24 Paxtin i Rexetin to odpowiedniki Seroxatu tylko innych firm. Za Paxtin płaciłam 40 zł a teraz za Rexetin 35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: ekonomicznie ? 05.05.06, 12:03 ja bralam pramolan- typowy przeciwlekowy lek- cos 12zl kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: ekonomicznie ? 05.05.06, 12:12 fluoksetyna niby nie jest lekiem na depresję lolku? Co ty wygadujesz!!! I ma się pluto mnie nie słuchać bo fluoksetyna żeczywiście nie jest lekiem antydepresyjnym?znam osoby którym bardzo pomogła fluo ale znam też takie co nie bardzo pomogła więc lolku nie pisz że głupoty gadam bo na każdego dziala coś innego-poczytaj sobie że fluo jest lekiem na depresję a nie wchrzaniasz się Odpowiedz Link Zgłoś
lolo76 Re: ekonomicznie ? 05.05.06, 15:20 > bardzo pomogła więc lolku nie pisz że głupoty gadam bo na każdego dziala coś > innego-poczytaj sobie że fluo jest lekiem na depresję a nie wchrzaniasz się nie przekręcaj wypowiedzi lub czytaj uważnie : napisałem że floksetyna nie jest dobrym pomysłem przy depresji z LĘKAMI, a nie że nie jest lekiem antydepresyjnym ..., na każdego działa co innego ale paroksetyna to SSRI raczej uspakajający i łagodzący lęki a fluoksetyna to SSRI pobudzający zwiększający napęd psychoruchowy, mogacy nasilać lęki, taki jest ogólny i zarazem typowy profil działania tych dwóch leków antydep. Odpowiedz Link Zgłoś