tarja30 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 00:13 seroxat,cipramil,asentra... Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 00:50 effectin chyba też jest Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 09:37 Tarja a wiesz może, które z nich mają w ulotce coś o zaburzeniach w związku z prolaktyną i innymi hormonami - czy to jest sprawa indywidualna? jeszcze jedno pytanko - czy te leki mają info, że powodują tycie? Jeśli tak, to które? Odpowiedz Link Zgłoś
elfrid Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 09:19 praktycznie wszystkie z grupy ssri poza tymi z grupy fluoksetyny Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 13:06 a wpływa jakoś negatywnie na cykl i powoduje tycie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 13:11 jeżeli lęk jest spowodowany czymś innym niż depresja to żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 14:43 Lucyna co masz na myśli? Jakie inne przyczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 15:25 uważasz że jedyną przyczyną lęku jest depresja?? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: to które w końcu powoduja tycie??? 01.07.06, 16:42 lerivon powoduje wzrost apetytu, ale tyje sie od jedzenia a nie od leku reszta to rzecz bardzo indywidualna na tym samym jedni chudna drudzy tyja. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 15:45 wykluczyłam tarczycę... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 16:43 to mogą być czynniki zewnętrzne, sytuacja w rodzinie, problemy w pracy, jakieś konflikty wewnętrzne, fobie, nerwica. To niekoniecznie oznacza że masz depresję jeśli masz lęki. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 16:46 ale to o czym piszesz leczy się antydepresantami - podejrzewam u siebie nerwicę lękową Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 17:09 a czy to sa TWOJE lęki ? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re:.....................kiedy 01.07.06, 17:36 kiedy, albo na wskutek czego, powstaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re:.....................kiedy 01.07.06, 17:47 mozesz je traktowac jako swoje, ale ,powstaja bez przyczyny ? Wlasnie czytam,ze cos (akurat to jest cos innego) moze pochodzic nie ode mnie,.....chociaz jest moje Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Tak :))) 01.07.06, 18:13 nie ważna jest przyczyna lecz skutek - ja na ten przykład niczym się w chwili obecnej się nie stresuję - a adrenalinę mam na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Tak :))) 01.07.06, 18:23 --bubu bach bec tra tataszczszszszsz. I ogromny chalas jest jak szum informatyczny, nie niesie 'niby" nic ,straszny chuk ,a tak jak cisza Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Tak :))) 01.07.06, 18:25 albo cyfrowy zestaw instrukci do jakiegos bezzalogowego samolotu :((, wolalbym wysiasc, a ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Tak :))) 01.07.06, 18:49 recepty tez nie wypisze, polecam natomiast" technike malych kroczków" iair.mchtr.pw.edu.pl/p/robotyka_mobilna/spider.html Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: sorryyyyy 01.07.06, 19:01 no co ty, a ty gzie, ledwo sny przechodzily do RZECZY :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 01.07.06, 20:07 To o czym piszę leczy się roziwązaniem problemu, znaleziemiem przyczyny i usunięciem jej. Antydepresantami zasadniczo leczy się depresję, ta cała reszta to na zasadzie rybka albo gwizdek, może pomoże, może nie. Więcej pacjentow kupi lek jak rozszerzyć jego potencjalne spektrum działania, ale moim zdaniem nerwicy antydepresantem nie wyleczysz, może objawy się zlagodzą, co czasem jest bezcenne, ale po odstawienbiu leku wrócą jeżeli się nie znajdzie przyczyny i nie rozwikła tego co nerwicę powoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Jakie antydepresanty są przeciwlękowe? 02.07.06, 13:45 Ja chyba nie miałam w ogóle depresji, albo jakiś mały epizod...od jakiegoś czasu jestem rozwalona od środka, dzisiaj przestarszyłam się na maksa, bo miałam dziwne zawroty głowy, trzęsące się ręce i takie tam różne objawy somatyczne...(antydepresant więc chyba w ogóle nie działa). Martwi mnie, że nie ma bezpiecznych leków na nerwicę...Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.pl Efectin 03.07.06, 10:44 Biore na depresje, ale okazalo sie, ze ma u mnie i inne skutki "uboczne"... Jak kiedys mialam czasem problemy z lekiem wysokosci np. na wysokiej wiezy czy kolejce gorskiej to teraz NIC... Normalnie jazda, prawie nic nie jest w stanie mnie przerazic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.pl Re: Efectin 03.07.06, 11:38 Od marca b.r., najpierw 1 pigulke (75 mg), teraz poltora. Mialam duzo szczescia, bo doktor wstrzelil sie w lek za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Efectin 03.07.06, 13:34 Nie ciesz się za wczasu. Mi też podpasował od razu, ale chyba przestał działać - od jesieni:((( Odpowiedz Link Zgłoś