italia06 20.09.06, 16:51 Kiedyś miałam przepisany Cital. Obecnie częściej spotykam się z nazwą Citalopram. Czy to jest to samo, czy nie? Jak długo należy go brać aby był skuteczny? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Cital 20.09.06, 17:14 to jest ten sam lek reszta pytań bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Cital 22.10.06, 08:24 Już półora roku zażywam ten lek było różnie a teraz mam znowu złe sampoczucie, lęki, czy to możliwe, żeby ten lek przestał działać?pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
isaac8 Re: Cital 22.10.06, 08:34 a kto to wie? tego i psychiatrzy nie wiedza. wiedza tyle co im przedstawiciele handlowi powiedza. a taki przedstawicie co wie? tyle co mu w broszurce napiszą. a te broszurki to sam diabel pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: Cital 22.10.06, 12:37 isaac8 napisał: > a kto to wie? tego i psychiatrzy nie wiedza. wiedza tyle co im przedstawiciele > handlowi powiedza. a taki przedstawicie co wie? tyle co mu w broszurce napiszą. > a te broszurki to sam diabel pisze. celowo robiono zeby sie broszurka rozrosła i była taka wielka ze az nieczytelna images.art.com/images/PRODUCTS/large/10047000/10047907.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: Cital 22.10.06, 13:05 raustrofobia > rewolucja nastolatków tora -którędy do Raju Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Cital 22.10.06, 10:02 Morela, a czy cital pomagał Ci na lęki? Bo to obecnie mój podstawowy problem, biorę Cital od piątku i mam nadzieję, że na lęki pomoże. Jak było u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Cital 22.10.06, 10:57 Cital pomagał mi na leki i czułam się po nim dobrze, teraz znowu pogorszyło sie samopoczucie nie wiem co się dzieje, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Cital 22.10.06, 11:20 Dzięki Morela, to może i mi pomoże. Co do Ciebie - może organizm się przyzwyczaił do leku? Brałaś go długo. Mój organizm przyzwyczaja się b.szybko, czasem po kilku miesiącach muszę zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Cital 22.10.06, 11:34 Cital biorę już półtora roku 20 mg teraz zwiększam dawkę na 40 mg oby pomogło, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: Cital 22.10.06, 11:37 ja zmieniam leki raz na dwa tygodnie ale jak poznam nową dziewczynę to zmieniam leki codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
anksis Re: Cital 22.10.06, 13:33 ciatopram jest dosc dobrym lekiem, bardzo szybko i dobrze na mnie zadzialal (rowniez na leki), niestety, z racji tego,ze jestem płci męskiej, to libido potwonie mi spadło.Zastanawiam sie czy nie zejść do 10mg, albo odstawic w cholere.A moze przeczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: Cital 22.10.06, 13:36 nie poprosze publicznie o pomoc to nawet komus do glowy przyjdzie a tak moze z drugiej reki Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: Cital 22.10.06, 13:46 głupie kroplówki niektóre leki nie przechodzą prze barierę krew - mózg ale fenotiazyny przechodzą jeszcze receptor zostaje - a trzeba było chodzic do szkoły może to łatwe zadanie ale juz nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Cital 22.10.06, 14:56 To jest tak że 20mg może powodować objawy uboczne które znikają ale trzeba długo czekać np. 3 miesiące.Jeżeli jednak objawy uboczne nie miną to zapytać się lekarza czy nie pozwoli zmniejszyć do 10mg-10mg działa a w dodatku objawy uboczne przy tym nie występują w zasadzie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
dywersanepid Re: Cital 22.10.06, 15:05 przepraszam, ze mnie chwile nie było ,gotowałem i studziem wode ,bo gorącej nie lubie a nie ma kto zmienić opatrunku ,a wlasnie nie chce żeby siostra widziała że se nalałem wody mineralnej do butelki z koli Odpowiedz Link Zgłoś