Dodaj do ulubionych

PANOWIE POMÓŻCIE MI ZROZUMIEĆ MĘŻA

14.03.03, 20:30
Doprowadzi mnie kiedys do szału. Wszystko wie najlepiej, stale podkreśla
że wie co ma robić, zajmuje sie najczęściej tym co lubi, co go interesuje...
Nie chcę żeby zabrzmiało to jak użalanie się- ja naprawdę szukam metod aby
nie popaść w depresję lub załamanie.Jesteśmy małżeństwem od 16 lat, mamy 15
letniego syna, ktory jest świadkiem częstych kłótni. Chcę to zmienic.Mąż
także niezbyt lubi domowe /męskie/ obowiązki, nie przejawia zadnej
aktywności,czeka az wszystko sama załatwię.Czy te sytuacje mozna zmienic, czy
musze sie z tym pogodzić- szkoda tylko syna...
Obserwuj wątek
    • roanbu Re: PANOWIE POMÓŻCIE MI ZROZUMIEĆ MĘŻA 19.03.03, 00:22
      vega7 napisała:

> Doprowadzi mnie kiedys do szału. Wszystko wie najlepiej, stale podkreśla
      > że wie co ma robić, zajmuje sie najczęściej tym co lubi, co go interesuje...

POKAŻ MU, ŻE TEŻ MASZ ZAINTERESOWANIA. NIE KRYGUJ SIĘ. KIEDY CI PRZERYWA, MÓW
      DALEJ STANOWCZO. A SKORO TO NIE ZADZIAŁA, WYŚMIEJ GO...... ALBO... PATRZ NIŻEJ

> Nie chcę żeby zabrzmiało to jak użalanie się- ja naprawdę szukam metod aby
      > nie popaść w depresję lub załamanie.Jesteśmy małżeństwem od 16 lat, mamy 15
      > letniego syna, ktory jest świadkiem częstych kłótni. Chcę to zmienic.

LEPIEJ OKAZAĆ, JAK JUŻ, OBOJĘTNOŚĆ. TO NAJBARDZIEJ BOLI.

Mąż
      > także niezbyt lubi domowe /męskie/ obowiązki, nie przejawia zadnej
      > aktywności,czeka az wszystko sama załatwię.

A NIE NAUCZYŁAŚ GO TEGO SAMA? SKORO TAK ZOSTAŁ PRZYZWYCZAJONY, TO NA CO SIĘ
      TERAZ UŻALASZ? CIĄGNIJ TO, ALBO PRZERWIJ, RADYKALNIE, NIGDY KROK PO KROKU.

Czy te sytuacje mozna zmienic, czy
      > musze sie z tym pogodzić- szkoda tylko syna...

SYNA NIEBAWEM NIE BĘDZIE TO INTERESOWAŁO. NIE ZASŁANIAJ SIĘ NIM. NIE TŁUMACZ W
      TEN SPOSÓB SWOJEJ SŁABOŚCI I NIEMOCY. JEŻELI BARDZO CHCESZ TO ZMIENIĆ, TO
      ZMIEŃ. NIE TRZYMAJ SIĘ KURCZOWO MYŚLI, ŻE NP. ZOSTAWI CIĘ, KIEDY - W JAKIŚ TAM
      SPOSÓB - POSTAWISZ NA SWOIM. NO, CHYBA ŻE CHCESZ W TYM TKWIĆ DO TZW. SPOKOJNEJ
      STAROŚCI (CHOCIAŻ I TO NIE JEST PEWNE, SKORO TWÓJ MĄŻ MA TAKI CHARAKTEREK...)

TRZYMAM KCIUKI I NIE OBRAŻAJ SIE ZA MOJĄ DOSADNOŚĆ. WIEM, CO MÓWIĘ, SAM JESTEM
      MĘŻEM.
      :)))))
    • roanbu Re: PANOWIE POMÓŻCIE MI ZROZUMIEĆ MĘŻA 19.03.03, 00:22
      vega7 napisała:

> Doprowadzi mnie kiedys do szału. Wszystko wie najlepiej, stale podkreśla
      > że wie co ma robić, zajmuje sie najczęściej tym co lubi, co go interesuje...

POKAŻ MU, ŻE TEŻ MASZ ZAINTERESOWANIA. NIE KRYGUJ SIĘ. KIEDY CI PRZERYWA, MÓW
      DALEJ STANOWCZO. A SKORO TO NIE ZADZIAŁA, WYŚMIEJ GO...... ALBO... PATRZ NIŻEJ

> Nie chcę żeby zabrzmiało to jak użalanie się- ja naprawdę szukam metod aby
      > nie popaść w depresję lub załamanie.Jesteśmy małżeństwem od 16 lat, mamy 15
      > letniego syna, ktory jest świadkiem częstych kłótni. Chcę to zmienic.

LEPIEJ OKAZAĆ, JAK JUŻ, OBOJĘTNOŚĆ. TO NAJBARDZIEJ BOLI.

Mąż
      > także niezbyt lubi domowe /męskie/ obowiązki, nie przejawia zadnej
      > aktywności,czeka az wszystko sama załatwię.

A NIE NAUCZYŁAŚ GO TEGO SAMA? SKORO TAK ZOSTAŁ PRZYZWYCZAJONY, TO NA CO SIĘ
      TERAZ UŻALASZ? CIĄGNIJ TO, ALBO PRZERWIJ, RADYKALNIE, NIGDY KROK PO KROKU.

Czy te sytuacje mozna zmienic, czy
      > musze sie z tym pogodzić- szkoda tylko syna...

SYNA NIEBAWEM NIE BĘDZIE TO INTERESOWAŁO. NIE ZASŁANIAJ SIĘ NIM. NIE TŁUMACZ W
      TEN SPOSÓB SWOJEJ SŁABOŚCI I NIEMOCY. JEŻELI BARDZO CHCESZ TO ZMIENIĆ, TO
      ZMIEŃ. NIE TRZYMAJ SIĘ KURCZOWO MYŚLI, ŻE NP. ZOSTAWI CIĘ, KIEDY - W JAKIŚ TAM
      SPOSÓB - POSTAWISZ NA SWOIM. NO, CHYBA ŻE CHCESZ W TYM TKWIĆ DO TZW. SPOKOJNEJ
      STAROŚCI (CHOCIAŻ I TO NIE JEST PEWNE, SKORO TWÓJ MĄŻ MA TAKI CHARAKTEREK...)

TRZYMAM KCIUKI I NIE OBRAŻAJ SIE ZA MOJĄ DOSADNOŚĆ. WIEM, CO MÓWIĘ, SAM JESTEM
      MĘŻEM.
      :)))))
      • poranny_wzwod_wwa Re: PANOWIE POMÓŻCIE MI ZROZUMIEĆ MĘŻA 19.03.03, 11:32
        Rowniez jako maz polecam jedyne wyjscie: zmiana meza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka