xyq 28.12.06, 01:07 czy są jakieś takie, na które nie trzeba mieć recepty od psychiatry??? jakieś owoce czy inne związki chemiczne ogólnie dostępne. oprócz alkoholu - bo to wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eizo1 Re: substancje antylękowe 28.12.06, 01:24 tak psychologia.apl.pl/forum/viewtopic.php?p=168220&sid=c95302ce1cea4087910726d589b67bc4 Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: substancje antylękowe 28.12.06, 01:54 jeśli nie jadłeś wcześniej żadnych leków - to polecam calms albo tańszy odpowiednik: relana. na mnie kiedyś działały. warunek: brać systematycznie 3xdziennie po 2 tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: substancje antylękowe 28.12.06, 14:14 alkohol chyba dziala najlepiej. ja po wypiciu niczego się nie boje i zaczynam gadać głupoty :D Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: substancje antylękowe 28.12.06, 14:50 euforyjka napisała: > alkohol chyba dziala najlepiej. ja po wypiciu niczego się nie boje i zaczynam > gadać głupoty :D ty cały czas gadasz głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: wczasy wczasy 28.12.06, 14:58 ona jak wychodzi z domu to nawet koneffki nie wylacza az kaloryfery w elektrowni zamarzaja dobrze ze nie wszystkie ja na prawde takie pierdoly pisze Odpowiedz Link Zgłoś
wigilijna_melancholia Re: substancje antylękowe 28.12.06, 15:39 w 50 kg kartoflii jest tyle valium co w jednej pastylce valium. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: substancje ....................... 28.12.06, 17:04 czy jestes lekarzem czy ignorantem albo moze psychologiem, moze tatusiem zwrocilas/ es uwage na zjawisko socjologiczno -spoleczne , lekko ukryte dostrzeglas juz, ze czlowiek z przedawkowanym neuroleptykiem dymi na sasiadow i rodzine ale zanim oni zdadza sobie sprawe sa juz zaczadzeni i mniej rozumieja z tego tematu niz ten chory ? Odpowiedz Link Zgłoś
wigilijna_melancholia Re: substancje ....................... 28.12.06, 18:43 nie zwrocilem uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: substancje ....................... 28.12.06, 18:50 od prochow coraz gorzej z polszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
wigilijna_melancholia Re: substancje ....................... 28.12.06, 18:56 molee napisał: > od prochow coraz gorzej z polszczyzna zwrociles uwage ze zawsze przez cos albo przez kogos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: substancje .... 28.12.06, 19:03 lamana polszczyzna Chcialoby sie powiedziec A a najlepiej gupi dzidziu ciocia wujka Ezechiela Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: substancje .... 10.01.07, 17:06 interwncja z Izraela / mialem napisac caluje raczki,ale sytuacja sie zmienila pani administratorka ,chciala wejsc w krotkiej spodniczce ,do synagogi ...niestety, wybrali neofaszyste na wicepremiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: substancje antylękowe 10.01.07, 22:16 GABA - substancja, ktora w mozgu blokuje dzialanie neurotransmiterow odpowiedzialnych za reakcje stresowe (lek to tylko wyolbrzymiona reakcja sresowa) nie probowalam jeszcze, ja jade na S-Adenosyl-Metioninie (mialam symptomy i lekowe i depresyjne). zamowilam sobie GABA dodatkowo na momenty przekrecenia (to tez lek) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: substancje antylękowe 11.01.07, 09:56 GABA to są receptory w mózgu a nie substancja. Odpowiedz Link Zgłoś
marwolo Re: substancje antylękowe 12.01.07, 14:59 lucyna_n napisała: > GABA to są receptory w mózgu a nie substancja. No, tu bym polemizował;) : pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_%CE%B3-aminomas%C5%82owy Pzdr mocno:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: substancje antylękowe 12.01.07, 15:51 nie, no ja zamowilam w aptece internetowej wyspecjalizowanej na leki pochodzenia naturalnego. sama tego nie wymyslilam oczywiscie, tylko jak szukalam lekarza doswiadczonego z S-Adenosyl-Methionina to nie znalazlam wprawdzie zdanego w rozsadnej odleglosci ale zlitowal sie jeden z Monachium i odpowiedzial ogolnie na moje zapytanie. ze SAMe swietne na depreche (i symptomy lekowe), ze on stosuje kombinacje (albo po kolei dodaje, jesli jeden nie daje oczekiwanych rezultatow dodaje nastepny preparat): SAMe rano i 5HTP na noc, potem GABA, najmniej chetnie podaje stary dobry progesteron. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: substancje antylękowe 12.01.07, 16:08 hm, w serze, mleku - tryptofan, no więc szklanka ciepłego mleka na noc powinna wyciszyć, w piwie - chmiel, szyszki chmielowe do kąpieli też powinny trochę uspokoić produkty zawierające magnez i wit. z gr.B - też... jakieś orzechy, kakao... koniec moich wiadomości w tym temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś