19.04.08, 23:42
Wszystko zaczęło się poprawką visty sp1 PL dla 32 bit...otóż zainstalowałem to i teraz jak mi się uruchamia komp i pokazuje pulpit to po chwili ekran nagle się rozmywa i zawiesza się komp...całkowicie na amen.komputer uruchamia się normalnie raz na 5 razy a takto następuje zaraz po włączeniu visty ta zwiecha...i co ja mam robić? nie mam wirusa,mam wszelkie poprawki razem z sp1 ktory niedawno wyszedł,cały systemik czysty i zadbany.sp1 ma problemy ze sterownikiem ati czy może kaspersky który się włącza przy starcie powoduje nagle zwis?wkurza mnie to-wydają sp1 i nagle system szlag trafia!!!gupia poprawka,gubi microsoft,gupi bill debil-instaluję ubuntu 8.04 LTS
Obserwuj wątek
    • suchyxxx2 Re: vista.... 19.04.08, 23:48
      ale na 4 rdzenie intela i 4gb ramu linuksa instalować to też tak nie halo:)
      • bertrada Re: vista.... 19.04.08, 23:52
        A może ci poprostu twardy dysk szlag trafił. Mój też sie tak
        zawieszał, zawieszał aż w końcu w ogóle nie odpalił. I też go
        antywirusowałam czym się da i przeinstalowywałam jak się da.
        2 tygodnie go naprawiali. Dobrze, że był na gwarancji. ;P
        • suchyxxx2 Re: vista.... 19.04.08, 23:53
          hmm sprawdzałem dysk-wszystko gra-0 bad sektorów;d
          • suchyxxx2 Re: vista.... 19.04.08, 23:56
            hmm może jakiś informatyk się wypowie? bo to forum informatyczne?;d
    • zoltanek Re: vista.... 20.04.08, 00:44
      zainstaluj xp
      • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 00:46
        xp mam pirata a ja chcę być oryginał czysty:))) tylko legal:)
        • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 00:48
          ludzie gadają ze vista mieli dyskiem często-a nikt nie wpadł na to że to automatyczna defragmentacja ejst robiona w tle;p a juz były krystyki że to dysk mieli i się szybciej psuje;d
          • funstein Re: vista.... 20.04.08, 08:24
            system plikow linuksa sie nie defragemntuje i nie mieli bez sensu jak winowsa.
            A caly swiat pisze, ze vista to niewypal to po co to instalowac?
            przesiadka na ubuntu i tyle.
        • zoltanek Re: vista.... 20.04.08, 17:12
          tez mam viste oryginal, ale dziękuje nie, wole pirata. vista
          powodowala u mnie niekontrolowane wybuchy gniewu. wybierz zdrowie
          psychiczne!
          • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 18:20
            już wszystko jasne-po instalacji sp1 po prostu przy uruchamianiu kasperski wywołuje zwis więc teraz jak tylko pokazuje się ikonka kaspra muszę go na 5 sekund zapauzować;d potem mogę wznowić skaner rezydentny i jest git;p
            nowy problem-czasami po włączeniu tego wspaniałego windowsa nie wykrywa mi sieci i że sieć nie działa a działa naprawdę tylko trzeba wybrać "zdiagnozuj i napraw problem" po czym znajduje pięknie sieć;d
            ja się już gubię-dla mnie to ten system jest jak śmietnik.wyjdzie tylko ubunciak 8.04 to lecę na niego:)
            • eizo111 Re: vista.... 20.04.08, 19:13
              cy ktoś by mi mógł pożyczyć jakieś gry na kompa?

ale mamo laptopa więc jakieś niewymagające super karty graficznej
              • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 19:17
                chcesz oryginalnego wiedźmina?:) już chociaż wiem skąd Zoltanek ma nika;d
                • zoltanek Re: vista.... 20.04.08, 20:03
                  mój nick pochodzi z filmu "stary gdzie moja bryka". nie trawie
                  sapkowskiego.

eizo, mam half-life 2 i to w zasadzie wszystko. jak chce w coś
                  zagrać pożyczam od kasiastego kumpla :)
                  • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 20:06
                    nie trawisz Sapkowskiego? a myślałem że Zoltan jest od tego krasnala z wiedźmina-przyjaciela Geralta:))
                    • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 20:08
                      rawdziwe nazwisko: Hal Harry Magee Sparks III

ale Zoltan nie jesteś podobny do niego;p do tego aktora;d chociaż może odrobinę?
                      • zoltanek Re: vista.... 20.04.08, 21:01
                        Zoltan był bóstwem czczonym przez młodocianych onanistów w "dude,
                        wheres my car"

no i ulica pod moim domem nosi imie Zoltana Boli.

Zoltan był zajety, powstał więc zoltanek.
                        taka to prosta historia mojego nicka

Wiedźmina nie lubie, bo mi się wczytuje każda lokacja około 45
                        minut :)
                        • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 21:19
                          Wiedźmina nie lubie, bo mi się wczytuje każda lokacja około 45
                          minut :)

hehe ale jak masz 2 gb ramu i patch 1.2 przynajmniej do wiedźmina to lokacje wczytują się w 2-3 sekundy:))) to tylko taka mała uwaga;d
                          • zoltanek Re: vista.... 20.04.08, 21:29
                            nie denerwuj mnie - nie mam tak dobrego komputera....wrrrrr

z SO oczywiście polecam XP :) - to najlepszy produkt microsoftu od
                            czasów windowsa 3.11

ok, wiem, że xp odpada.

w takim razie proponuje zainstalować jakaś przyjazną w obsłudze
                            dystrybucje linuxa np. Madriva

poleam również MacOS oczywiście z MacBookiem w zestawie :)

Vista będzie zdatna do użytku za jakieś 2 lata, kiedy wyjdą
                            konieczne servicepacki, ale z tego co wiem do tego czasu microsoft,
                            świadomy sromotnej porażki Visty wypuści już nowy system
                            • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 21:33
                              w takim razie proponuje zainstalować jakaś przyjazną w obsłudze
                              dystrybucje linuxa np. Madriva

żartujesz?;p

> poleam również MacOS oczywiście z MacBookiem w zestawie :)

jeszcze bardziej żartujesz?;d podobno do mac osa hakerzy włamali się najszybciej bo w 2 minuty a do visty w 4 godziny;p

Vista będzie zdatna do użytku za jakieś 2 lata, kiedy wyjdą
                              > konieczne servicepacki, ale z tego co wiem do tego czasu microsoft,
                              > świadomy sromotnej porażki Visty wypuści już nowy system

vistę już da się używać w zasadzie ale masz rację-zanim wypuszczą service packi wyjdzie windows seven a ja będę już dawno w afryce (ubuntu) lub debian

> z SO oczywiście polecam XP :) - to najlepszy produkt microsoftu od
                              > czasów windowsa 3.11

nooo pamiętam jak miałem 3.11 a potem wyszedł ten magiczny i niesamowity win95;p
                              • suchyxxx2 Re: vista.... 20.04.08, 21:35
                                > z SO oczywiście polecam XP :) - to najlepszy produkt microsoftu od
                                > czasów windowsa 3.11

tak ale instalacja sp2 + 100 iluś poprawek które wyszły po sp2 jakoś mnie nie cieszy:))) i nie wiem czy wykryje 4 rdzenie;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka