micaela 14.07.08, 22:57 1) jestem zdrowy, ale inaczej. 2) to co napisalem o aidce bylo podle. przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
micaela Re: Sprostowanie 14.07.08, 23:03 nie panuje nad soba, od dzis jestem suchym borderlajnem. koniec z degradacja. moj dom nie jest zbudowany z wewnetrzna logika schizoida, nie ma w nim surowych nieludzkich zasad paranoika, ale w nim nie ma scian, pomieszczenia sie zlewaja ze soba, a on stoi na ruchomych piaskach. musze cos zbudowac Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Sprostowanie 15.07.08, 13:24 ja oczywiscie jak zwykle nic nie rozumiem, ale spoko, przeciez nie musze Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: Sprostowanie 15.07.08, 14:45 sluze wykladnia Pan Euforyk nie chce sie rozstac z poczuciem choroby, a ze psychopatologia jego pasja jest skorzystal z metafory o trzech typach osobowosci z defektem strukturalnym. Osobowosc paranoiczna przypomina budynek z wnetrzem urzadzonym zbyt sztywno, ograniczajacym swobode; kazdy kto tam wejdzie, musi podporzadkowac sie jego specyfice i wczesniej okreslonym regulom - albo zostanie wyrzucony. Osobowosc z pogranicza przypomina budynek prawie bez struktury wewnetrznej, trudno wiec stwierdzic gdzie sa poszczegolne pokoje i co sie w nich dzieje.Wszystko przelewa sie, przesypuje z jednego pomieszczenia do drugiego, wewnetrzna struktura wydaje sie labilna, podatna na pekniecia i nieoczekiwane zachwiania. Osobowosc schizotypowa przypomina budynek, ktorego projekt charakteryzuje swoista logika, dziwaczna i trudna do przenilkniecia: to co dziwne staje sie norma, a rzeczy normalne staja sie dziwne. Millon-Davis "Zaburzenia osobowosci we wspolczesnym swiecie" Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:04 tristezza napisała: > sluze wykladnia > Pan Euforyk nie chce sie rozstac z poczuciem choroby, a ze > psychopatologia jego pasja jest skorzystal z metafory o trzech > typach osobowosci z defektem strukturalnym. no akurat te metafore to jako tako zalapalam tego naglego ozdrowienia nie jarze. na czym ono ma polegac? 1) jestem zdrowy, ale inaczej. bo zaburzenie z definicji nie jest chorobą? tylko tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
do_snu Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:11 tristezza napisała: > Osobowosc z pogranicza przypomina budynek > prawie bez struktury wewnetrznej, trudno wiec stwierdzic gdzie sa > poszczegolne pokoje i co sie w nich dzieje.Wszystko przelewa sie, > przesypuje z jednego pomieszczenia do drugiego, wewnetrzna struktura > wydaje sie labilna, podatna na pekniecia i nieoczekiwane zachwiania. tacy sporo doświadczają pogardy i mogą mieć tylko wrogów albo należeć do czyjejś kolekcji dziwolągów dopóki nie przesadzą. wtedy trafiają na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:22 > tacy sporo doświadczają pogardy > i mogą mieć tylko wrogów jak ktos ma wmontowane poczucie pogardy na stale, to tak jakby chodzil z mieczem wbitym w tulow i szukal kogos kto zlapie za rekojesc. Odpowiedz Link Zgłoś
do_snu Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:26 tak czy inaczej będzie bolało - zawsze i codziennie zaskakująco intensywnie gdy już myślisz, że przywykłeś. oczywiście Pana pewno nie dotyczy Pańskie odczuwanie bardziej rasowe Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:34 mnie dotyczy prawda o czlowieku nie swini, ktora do wszystkiego sie przyzwyczai, i prawda o tym ze jestem swinia. mnie wszystko dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
do_snu Re: Sprostowanie 15.07.08, 15:58 przynależność gatunkowa to wartość ja się wypisuję z wszystkiego oprócz spożywania jogurtów Odpowiedz Link Zgłoś
do_snu Re: Sprostowanie 15.07.08, 23:56 najsmutniejsza konstatacja ta, że ludzi się potrzebuje tylko nie potrafi z nimi żyć pustynia coraz bardziej doskonała zmęczenie też pełniejsze kofeina pozwala utrzymywać pion ale potem nie pozwala zasnąć zapas usypiaczy się wyczerpał ciśnienie na skraju omdlenia nawet po kilku kawach huśtawki, jak za najpiękniejszych czasów już nawet nie próbuję się w pracy ukrywać bezradność. wszystko przyduże, za trudne a świadomość siebie wykańcza i znowu pisanie na FD czuję, jakbym brodziła w ścieku Odpowiedz Link Zgłoś
do_snu Re: Sprostowanie 16.07.08, 00:02 do_snu napisała: > czuję, jakbym brodziła w ścieku właśnie. cokolwiek zrobię - z dowolną intencją - zawsze wychodzą pomyje Odpowiedz Link Zgłoś