rulatka 27.01.11, 17:21 Czy ktoś korzystał z tego miejsca? W lato widziałam stoły na zewnątrz. Czy jedzonko jest smaczne? I jak ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Villa Holiday Park 28.01.11, 16:16 Znajoma urządzała tam wesele (podobno przyjęcia komunijne też były) i była bardzo zadowolona. Dziwny jest tylko adres tego hotelu - Heroldów 43. Odpowiedz Link Zgłoś
2-bielanka Re: Villa Holiday Park 06.02.11, 22:12 to jest chyba tuż za stacją benzynową od Pułkowej Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Villa Holiday Park 04.03.11, 09:43 Tak, znajoma robi tam chrzciny. Odpowiedz Link Zgłoś
czaki58 Re: Villa Holiday Park 04.03.11, 12:15 Nazwa tego obiektu jest beznadziejna .Jak to jest Villa to ja jestem ....... Jego nazwa powinna być związana z Młocinami . Kiedyś nie opodal stal tam pałac dziedziczki Młocin,swego czasu w ruinach tego pałacyku jako dzieciaki robiliśmy wykopaliska ..... Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw7 Re: Villa Holiday Park 04.03.11, 12:46 Ta "dziedziczka" to śp. porucznik AK zgrupowania Żubr, komendantka służb sanitarnych Zofia Rezler-Niwińska. W resztkach swego dworku mieszkała do śmierci, komuniści straszliwie Ją sponiewierali. Pamiętam Ją jako staruszkę, bywałem u niej jako dziecko ze swoją babcią. Była osobą bardzo dla Młocin zasłużoną. Myślałem kiedyś czy nie warto było by nazwać jej imieniem miejscowej szkoły bo W. Zieleńczyk, Kto to był? Dziewoja z AL, a wszyscy wiemy czym były te formacje kierowane z Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
2-bielanka Re: Villa Holiday Park 06.03.11, 17:17 Mirku, to po prostu zadziałaj. Zaangażuj rodziców uczniów tej szkoły - wytłumacz i przypomnij im kto jest ptronką ich szkoły..... Taka zmiana to chyba nie tak duże koszty jak zmiana nazwy ulicy czy ronda (vide Babka). A i kombatantów w to można wciągnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.1978 Re: Villa Holiday Park 04.03.11, 13:23 Nazwa cokolwiek pretensjonalna... Odpowiedz Link Zgłoś