seremine Re: Moje zlote mysli i innych 08.05.12, 17:04 Nie oczekuj nigdy wdzięczności od osła i wieśniaka. Odpowiedz Link
jutta_t Re: Moje zlote mysli i innych 08.05.12, 22:17 seremine napisała: > Nie oczekuj nigdy wdzięczności od osła i wieśniaka. To z "Dziesiatej aleji" Puzo... Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Moje zlote mysli i innych..ZUS 10.05.12, 14:44 owoc żywota Twojego je ZUS (zasłyszane w radiu) Odpowiedz Link
rawik-is-me Moje zlote mysli i innych....Rapisardi 16.05.12, 16:26 Rozum znosi nieszczęścia, odwaga z nimi walczy, cierpliwość je zwycięża. Rapisardi Odpowiedz Link
rawik-is-me Ludwik Dorn powiedzial.. 18.05.12, 15:17 "Za to, że nie dojdzie do koalicji PiS-SLD już głowy bym nie dał, zwłaszcza po tym, jak PiS układał się z SLD w sprawie Telewizji Polskiej, a pan prezes Jarosław Kaczyński mianował Józefa Oleksego na "działacza lewicy starszego pokolenia" Ludwik Dorn " Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Moje zlote mysli i innych 18.05.12, 17:54 Jest oczywistością, że w kryzysie partie skrajne zyskują na znaczeniu. Pozbawiona wzorców, wykorzeniona młodzież pada łatwym łupem tych, którzy chcą zarazić swoją ideologią. To wymaga interwencji ze strony państwa -prof. Irena Lipowicz . Odpowiedz Link
mala200333 Henri de Toulouse-Lautrec 25.05.12, 20:49 Piłbym mleko, Gdyby krowy jadły winogrona. (Henri de Toulouse-Lautrec) Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Moje zlote mysli i ..Jerzy Wenderlich 26.05.12, 15:42 Taki ten Janek był dobry w bramce i wiele chwały nam przyniósł, a teraz takie bzdury plecie. Niegdysiejszy bohater z Wembley zamienia się dziś w nieznośnie wyjącego szakala. Szkoda - powiedział w rozmowie z Onetem poseł SLD Jerzy Wenderlich. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Moje zlote mysli i innych 26.05.12, 16:42 "Matko - dziękuję Ci za szczęście, które dla mnie urodziłaś"... Konstanty Ildefons Gałczyński "Dytyramb na cześć teściowej" Odpowiedz Link
seremine Re: Moje zlote mysli i innych 27.05.12, 17:40 Prostactwo z inteligencją pomieszane to mieszanka diabelnie niebezpieczna. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 30.05.12, 19:20 "Nienawidzę ciemnego motłochu i unikam go” – lubił recytować w gimnazjum „Pieśń” Horacego nastoletni Cyrankiewicz. Odpowiedz Link
samanta_ewa Re: Moje zlote mysli i innych 31.05.12, 23:13 Phil Bosmans Jeśli patrzy się razem w górę, niebo się przybliża. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 04.06.12, 14:14 "Najpiękniejszym ze wszystkich darów jest każdy rozpoczynający się dzień." Bruno Ferrero Odpowiedz Link
black_jotka Re: Moje zlote mysli i innych 06.06.12, 20:40 Czasem trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni. Wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście. Wacław Buryła Odpowiedz Link
samanta_ewa Re: Moje zlote mysli i innych 15.06.12, 21:12 "W naturze ludzi głupich leży smutek i wpadanie w depresje, jeżeli coś im się nie uda, oraz zadowolenie i egzaltacja, gdy rzeczy rozgrywają się zgodnie z ich oczekiwaniami. Mądrzy potrafią przejść w równowadze przez trudne i przyjemne chwile" Budda Siakjamuni Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 18.06.12, 22:54 Świat nie jest piłką futbolową, Świat się podbija głową! głową! głową! - Antoni Słonimski Odpowiedz Link
black_jotka Re: Moje zlote mysli i innych 01.07.12, 19:46 "Osobiście za największą krzywdę uważam, że mimo wszystkich starań z mej strony, a nawet pisemnej obietnicy gen. Sikorskiego nie pozwolono mi w tych ciężkich czasach być żołnierzem (...) Zabija mnie jakaś psychiczna choroba wynikła z wszystkich przejść i poczucia, że na terenie tutejszym pracy dla siebie znaleźć nie mogę i nie potrafię. (...) Bliski jestem obłąkania. Dlatego muszę umrzeć. " Bolesław Wieniawa-Długoszowski Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 03.07.12, 16:14 "... nie należy psuć herbaty cukrem kawy mleczkiem a miłości małżeństwem... zielonooka38 Odpowiedz Link
mala200333 Stanisław Jerzy Lec - "Myśli nieuczesane" 06.07.12, 03:04 Stanisław Jerzy Lec - "Myśli nieuczesane" 1. Poeta X stawia na dobrego konia. Nie jest nim nigdy Pegaz. 2. Pegazowi wkłada się wędzidła w usta jeźdźca. 3. O, my lirycy! piszemy chytrze kijem na wodzie przez kalkę. 4. Z genialnej myśli można usunąć wszystkie słowa. 5. I cudzy analfabetyzm utrudnia pisanie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Stanisław Jerzy Lec - "Myśli nieuczesane" 06.07.12, 17:09 Stanisław Jerzy Lec - "Myśli nieuczesane" 1. Tylko wieczny niedosyt poetów może nasycić literaturę. 2. Plagiatorzy śpią spokojnie, Muza - kobieta, rzadko wyjawi, kto był pierwszym. 3. Strzeżcie się tematów od których nie można uciec! 4. Ten, co rodzi się klasykiem, nie umiera. O nim się zapomina. 5. Pisarze, nie atramentem, krwią należy pisać! Ale nie cudzą. 6. Czasem utwór ma do wyboru: stać się dziełem autora albo dziełem sztuki. 7. To, co jeden poeta mówi o drugim poecie, można powiedzieć nie będąc żadnym. 8. Z tchórzostwa przechowywał swoje myśli w cudzych głowach. 9. Czy można na siłę tworzyć genialne rzeczy? Tak, trzeba tylko mieć tę siłę. 10. Mówili o nim z odcieniem zachwytu: "Dogania geniuszy!" Zapytałem zaniepo- kojony: "W jakim celu?" 11. Poeci są jak dzieci; gdy siedzą przy biurku, nogami nie sięgają ziemi. 12. Poeta tkwi w strumieniu, który przezeń przepływa. 13. Poetom powinny odrastać głowy jak hydrom; wtedy potrafiliby może coś wymyślić. 14. Co zdeformowało im twarz? Zbyt wielkie słowa. 15. Lirnicy wielkich uczuć nie zawsze zdołają je wtłoczyć we własne piersi. 16. Ma pegaza na biegunach. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 11.07.12, 16:14 Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S.Lem Dodam jeszcze klotliwych ludzi i chamusiow. Odpowiedz Link
dunant Re: Moje zlote mysli i innych 12.07.12, 03:17 mala200333 napisała: > > Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu id > iotów. > > > S.Lem > > Dodam jeszcze klotliwych ludzi i chamusiow. > Otoz to! Odpowiedz Link
black_jotka Re: Moje zlote mysli i innych 05.08.12, 15:34 I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza, mającą dziesięć rogów i siedem głów, a na rogach jej dziesięć diademów, a na jej głowach imiona bluźniercze. Apokalipsa Św.Jana 13,1 Odpowiedz Link
mala200333 Kapuscinski: Moje zlote mysli i innych 06.08.12, 20:56 ,,Polityka - sztuka wymyślania pozornych spraw, aby odwracać uwagę opinii od problemów rzeczywistych". Odpowiedz Link
mala200333 Albert Einstein 08.08.12, 21:15 Wszystko należy robić tak prosto, jak to tylko jest możliwe - ale nie prościej. Albert Einstein Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje zlote mysli i innych 08.08.12, 22:05 Józef Bułatowicz Są takie chwile, w których człowiek przytuliłby się nawet do jeża. Odpowiedz Link