Gość: oldboy IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 17:45 W czasie świtności (pisownia orygialna) tez tam byłem, browar piłem (chociaz zakaz był sprzedazy) i trawe paliłem. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PEX Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.titmedia.pl 29.05.05, 18:12 cpun.... :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE obraza Ojca Sw Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj – NIE IP: *.dyn.optonline.net 30.05.05, 07:04 NIE – obraza Ojca Swietego Dlaczego Ojciec Swiety zrezygnowal z pochowku w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micron Re: Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj, itp. IP: *.tulane.edu 30.05.05, 16:12 Wzgardz srebrnikami... chyba cos ci sie w glowie pomieszalo. Poza tym, piszesz nie na temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.logos.com.pl 30.05.05, 10:52 zgred... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazou Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.32-81-70.mc.videotron.ca 29.05.05, 19:16 Zespoly czlowieka znanego pod ksywa "Smalec", czyli Zielone Zabki, Gaga, Radical News ( obecnie ) to nie pogrobowcy punka, ale autentyczny underground. Bez ukladow w Warszawce i stad moze mniej znane. Gaga ( nazwa zdaje sie nawiazywac nwiazuje do filmu Piotra Szulikna ) wykreowala wlasny styl przekraczajacy obreb wasko rozuminego punkowego idiomu. Natomiast estetyka Radical News buduje pomost pomiedzy undergroundowym rockiem i hip-hopem. Mam 40 lat i chetnie slucham muzyki wszystkich trzech kapel. A poza tym ciesze sie z odrodzenia Jarocina. Moim zdaniem impreza powinna byc adresowana do ludzi "z tamtych lat", ktorzy mogliby teraz przyjezdzac z rodzinami. Toczace sie kamienie nie porastaja mchem. zazou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghoul Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.aster.pl 29.05.05, 19:33 rolling stone gathers no moss... piekne i jakze prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:41 Gość portalu: zazou napisał(a): > A poza tym ciesze sie z odrodzenia Jarocina. Moim zdaniem impreza powinna byc > adresowana do ludzi "z tamtych lat", ktorzy mogliby teraz przyjezdzac z rodzina Już sobie to wyobrażam: tatusiowie i mamusie z dziećmi wykrzykujący "wyp.....ać, nasz festiwal!". Odpowiedz Link Zgłoś
android Zbombardowana laleczka 29.05.05, 19:41 Czy ktoś wie co dzieje sie obecnie z członkami zespołu Zbombardowana laleczka, którego utwór (syneczku ty nie umieraj, syneczku miałeś żyć) znalazł się m.in. w dokumencie TVP pt. "Fala"?Bardzo interesuje mnie kim są obecnie, czym zajmują się w życiu.Moje zainteresowanie tym tematem dotyczy zresztą innych kapel tamtego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroolo Re: Zbombardowana laleczka IP: *.softlab.gda.pl 30.05.05, 15:15 Nie wiem co robia teraz ludzie z ZL, ale pare dni temu bylem na koncercie na sklocie w W-wie. Z kapelami nowej szkoly punk/hardcore takimi jak Die Last czy Daisy gral zespol The Kuflers, w ktorego skladzie wystepuja m.in. Korek (niegdys Tilt, Izrael) czy gitarzysta Deutera. Milo bylo przekonac sie, ze nie wszyscy jednak z wiekiem kapcanieja. : )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok, ale jak to Re: Zbombardowana laleczka IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.05, 17:47 teraz znalezc, a korek to nie gral na saxie?? Deuter byl super, rowniez w okolofunkowym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroolo Re: Zbombardowana laleczka IP: *.softlab.gda.pl 30.05.05, 23:29 Co znalezc? : ) Info o imprezach? Np. w necie na stronach takich jak independent.pl, scenaonline.org, serpent.pl i innych. : ) A Korek jak najbardziej - gral i gra nadal na saxie. Nadal bardzo dobrze. : ))) Jesli szukasz informacji n/t "starych" kapel to koniecznie odwiedz www.dada.serpent.pl czy zapisz sie na liste "Zgredy" (info o niej wlasnie na dada.serpent.pl, mozesz tez przejrzec jej archiwum). Ale co najwazniejsze: historia toczy sie nadal, a punk nie umarl, niewazne co rozne smutasy wypisuja. : ))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Zbombardowana laleczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:30 Wczoraj wróciłam z Berlina,w którym to miałam okazję nocować u Marysi,wokalistki ZL i jej faceta Tomka(grał m.in.w Tilcie,Armii i Brygadzie Kryzys.Nadal są wyluzowania,może trochę starsi,ale nic się nie zmienili,no i nadal punkują;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Zbombardowana laleczka IP: *.Red-83-44-238.dynamicIP.rima-tde.net 22.01.06, 21:36 jeden z czlonkow grupy jest moim szwagrem, zajebisty koles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 29.05.05, 20:02 yy masz aids napewno jak ćpałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziele Cudowne wspomnienia a czas kuje w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:27 Jarocin pozostanie wizytówką undergroundu lat 80!!(wielki respekt dla Dezertera,Siekiery,Variete,Apteka,Bandy Roberta Brylewskiego) Może warto sie zapytać gdzie jest teraz współczesne jego oblicze bo jak widać nie ma ono nic wspolnego z rockiem-o zgrozo, i hip-pop!! I jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka? Rock to skamielina nie opoka! na pewno pseudointelektualistyczna wyborcza sie wspolczesnym undergroundem nie zainteresuje!!! bo w Angli i Usa sie tym interesuja dosc!! patrz niedawny The Wire-publikacja o Wojtku Kucharczyk i jego mik.muisic MIT Music Journal,francuskie gazety kulturalne tez!! pisza o polakach o wytworniach OBUHA i Vivo u nas bida no cóż kotlety wojewódzki bedzie odgrzewał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Cudowne wspomnienia a czas kuje w oczy IP: *.aster.pl 02.06.05, 10:13 Twój nick daje do myślenia. Ile trzeba wypalić żeby taki strumień (bezsensownej) świadomości z siebie wyrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shg tylko dzieki niewoli poznajemy co to WOLNOŚĆ IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 29.05.05, 20:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN jarocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:31 Nie wiem o co chodzi z tym czepianiem sie Zielonych Zabek - ale to juz indywidualna sprawa autora. Jesli Jarocin mialby sie zamienic w biletowana impreze za 300zeta, na ktora mialyby przyjezdzac gwiazdki w rodzaju Avrilki czy innej Britney (swiat poszedl do przodu, no nie? ;) to chyba lepiej, ze upadl. Tak przynajmniej jest jakas legenda, wspomnienia, ktore za kazdym razem sa barwniejsze ale na szczescie nie jest to plastykowa rzeczywistosc (kolorowa inaczej). Heh, widze, ze podoba sie stwierdzenie "socjologiczny fenomen" - chyba ze trzy razy padlo, LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbat Zabiłem Jarocin - K. Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:13 pamietam taki fajny napis na murze w jarocinie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Zabiłem Jarocin - K. Wojewódzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 10:38 święta racja, ten koleś mi działa na nerwy od 12 lat - pierw jego pokraczna gra w beznadziejnych zespolikach, fatalne dziennikarstwo muzyczne promujące najgorsze polskie zespoły (np. BRUM) - nie powiem już nawet co teraz wyprawia - koszmar inna sprawa: powiem szczerze, że jeśli chodzi o polską muzykę to tak na prawdę w moim prywatnym odczuciu właśnie punk, który pojawiał się jeszcze w sensownej formie do 89 roku właśnie m.in. w Jarocinie, jest jedynym dla mnie oryginalnym gatunkiem polskiej muzyki rockowej - niejednokrotnie spotkałem się z reakcjami ludzi z zachodu, do których dziś nawet trafiają takie nagrania - większość przyznaje, że to był oryginalny muzyczny fenomen - i choć dziś jak mam posłuchać punkowych kapel to raczej sięgnę po kalifornijskie z początku lat 80, to naprawdę jestem wzruszony gdy znajomy z kanady mówi mi, że słucha Śmierci Klinicznej no i kto by pomyślał, że w Gazecie Wyborczej kiedyś padnie nazwa Zbombardowana Laleczka? nie mam pojęcia co się z zespołem stało, ale kolega ma nagrany na kasecie ich występ (pamiętacię, co to było nagrywanie z Kasprzaka?) Odpowiedz Link Zgłoś
evrendalton Re: jarocin 30.05.05, 16:46 > Jesli Jarocin mialby sie zamienic w biletowana impreze za 300zeta, na ktora mialyby przyjezdzac gwiazdki w rodzaju Avrilki czy innej Britney (swiat poszedl do przodu, no nie? ;) to chyba lepiej, ze upadl. Bardzo rozsądnie postawiona teza... Brawo! Od razu widać, że z melomanem do czynienia mamy. Mógłby też przyjeżdżać Tool, Mars Volta albo SOAD. Karnety za 3 stówy poszłyby w parę minut. Ale się jeszcze taki nie urodził coby coś takiego zorganizował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: jarocin IP: *.aster.pl 02.06.05, 10:46 Wiesz, nie "meloman' tylko jakiś beton punk, dla którego wszystko co brzmi łagodniej od GBH to już "Britnejka". To właśnie w dużej mierze tacy goście wykończyli Jarocin. Tylko jakoś nie chcą tego zauważyć i wolą zwalać winę na zły system, koncerny i wstretnych organizatorów, którzy nie chcieli im ciagle zapraszać Defektu Muzgó i Moczu Tenora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: jarocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:30 Macie racje, oboje macie racje pzdr ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: jarocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:25 chodzilo mi o to, ze powinni dac spokojnie odejsc temu festiwalowi a nie reanimowac trupa a co do wielkich imprez - spoko, moga byc. pamietaj jednak, ze Polska to nie jest bogaty kraj i ludzi nie stac zbytnio na kupowanie biletow za 300zl. no chyba, ze robimy imprezy dla VIP'ow to inna rozmowa, wtedy ok - tylko tym bardziej kloci sie to z duchem Jarocina (nie lepiej zbudowac wszystko od nowa nie zerujac na legendzie?) Avrilki czy Britneyki - jesli mialaby wystapic to niech wystepuje ale niekoniecznie w Jarocinie bo jeszcze bardziej uwierzy, ze jest "Viciousem swoich czasow" - LOL (co nie znaczy, ze ubostwiam S.V. - byl cpunem i przy tym dosc prymitywnym gosciem ale jednak cos znaczyl) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: users Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:10 Kuuurde, to byly czasy... Jakos sie przez chwile dziwnie mlodziej poczulem czytajac. Zwlaszcza, ze wlasnie powrocilem z Mazur, gdzie po ponad 20 latach (boshe, jak to brzmi!) odwiedzalem miejsca gdzie jezdzilem pod namiot - wtedy na piechote, ze wszystkimi manelami na plecach, teraz zza okna klimatyzowanej duzej fury, z dzieckiem na tylnym siedzeniu. A tamte klimaty, tamten czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micron Re: Rock wciaz zywy! IP: *.tulane.edu 30.05.05, 16:24 Moze "rock" jest teraz "skamielina" ale... zywa skamielina (np. w ostatnich dniach Robert Plant wydal nowy album "Mighty Rearranger" i jest to dobry album!). P.S. Do "users"... Jakie znaczenie ma wyraz "boshe"? Czy to jest po polsku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro - T34 Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.direct-adsl.nl 29.05.05, 21:49 wojewódzki co to jest ? Jak takie komercyjne g.... może być autorytetem w sprawie Jarocina. Nie pamięta już co się działo jak on był za przeproszenie 'organizatorem' ? paszteciarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarociniak Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.05.05, 22:46 Podobał mi się najazd tylu zakręconych ludzi, mojej babci zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franki5 Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.chello.pl 29.05.05, 23:28 Pamietam Jarocin 1990-94 i wcale nie uwazam,ze festiwal chylil sie ku upadkowi.Super impreza owiana legenda,ale nie bylem wczesniej w czasach komuny musial wtedy robic wrazenie.KOncerty Dzemu, Kultu,Armii zawsze robily wrazenie,a TSA w 91 odjazd.Swoja droga jeszcze lepiej wspominam festiwal w Brodnicy.Pamietam ,ze do Jarocina zawsze przyjezdzalo 20-30 tys ludzi a karnetow sprzedawali 10-15 tys,ja zawsze wchodzilem za darmo z wyjatkiem pionierskiej wyprawy,tam nie bylo szans na komercyjny festiwal gdzie kazdy kupilby bilecik i stanal w kolejce do wejscia organizatorzy ostatnich 2 festiwali tego nie rozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Odrodzenie legendy Jarocina 29.05.05, 23:43 odgrzewany kotlet nie smakuje juz tak dobrze. a punk przeminał i nie wroci wiecej. swietnosc ma za soba i teraz jego przeslanie brzmi conajmniej smiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.ugent.be 30.05.05, 00:07 Dla wszystkich stesknionych za Jarocinem polecam www.ulicznik.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a tu sie nie Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.05, 17:53 zgodze, zdaje sie, ze nie wierze politykom brzmi calkiem swiezo, a pewne teksty z pierwszej polowy lat 80-tych, odzegnujace sie od doskonalosci socjalizmu i kapitalizmu - szczegolnie te drugie brzmi znow aktualnie, a ze forma nieswieza, a rolling stones to swieza forme ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE obraza Ojca Sw Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj – NIE IP: *.dyn.optonline.net 30.05.05, 07:02 NIE – obraza Ojca Swietego Dlaczego Ojciec Swiety zrezygnowal z pochowku w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomad Re: Odrodzenie legendy Jarocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:20 Odrodzenie legendy Jarocina;-) Pan Robert, zdaje się nie zna hasła promocyjnego miasta Jarocin: "Tu wszystko gra". Piątka za to dla w ładz, że robiły tyle szumu wokół swojej miejscowości, jak gdzieniegdzie mówią - niewielkim kosztem. Szkoda tylko, że w imię taniej promocji gminy, śmieją się z tego, co dla wielu (na przykład artystów, którzy wypowiadają się w artykule), było wartością. Jeden z symboli walki z PRL, zamieniono w jego symbol. Dobrze, że wpisując się w ten klimat, nie zaprosili Czerwonych Gitar ;-) Odpowiedz Link Zgłoś