anianj Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 28.08.06, 09:33 Właśnie planuję zakup tego wózka, już raz oglądałam go na żywo w salopnie CHICCO i dziś chyba pójdę jeszcze raz go zobaczyć bo nadal mam wątpliowści co do budki i kosza. Budka wydaje mi się bardzo mała, po rozłożeniu niezbyt zakrywa dziecko (tak samo zresztą jest w ponee, którym jeździmy od miesiąca) i kosz też wydaje mi się jakiś taki mały i i z mało stabilny, coś w rodzaju kosza pliko p3, którym jeździliśmy do marca tego roku i bardzo mnie ten kosz denerwował. Jak możesz to napisz jak Ty widzisz tą budkę i kosz. To ma byc nasz 10 wózek i tym razem musi być idealny. Martwi mnie też brak możwliowści zdjęcia tapicerki to jest na pewno upierdliwe no ale tego już nie zmienię. z góry dzięki za odpwiedź pzdr, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ashera Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 28.08.06, 10:13 Przemyśl zakup jeszcze raz. Idealny to on nie jest. Jeździliśmy nim pół roku i właśnie sprzedałam. Wydawał mi się idealny jak przesiedliśmy się z graco ultima, ale jak mąż kupił quinny freestyle to nasz synek nie chciał wsiąść do chicco. Wiem, że to zupełnie inna kategoria wózków, ale mnie nie zależy na małej parasolce ( chociaż ct04 do małych nie należy). Ct04 dobrze pokonuje nierówności chodników, ale ciężko się podbija, żeby pokonać krawężnik, no i jest ciężki coś ok 8-9kg. Odpowiedz Link Zgłoś
anianj Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 28.08.06, 10:42 o Boże a ja właśnie myślałam, że się dobrze podbija bo to jest u mnie priorytet przy wyborze wózka i do tej pory słyszałam opinie, że jest ok przeszłam koszmar z pliko p3 przy podbijaniu i nie chcę drugiego takiego wózka w CT 0.4 podoba mi się bardzo to, że ma bardzo szerokie siedzisko (choć mój synek nie zalicza się do dużych dzieci), no i te duże koła, żadna parasolka nie ma takich kół a ja mam dosyć "nadziewania się" na różne przeszkody właśnie po pliko i teraz ponee. już sama nie wiem co zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 28.08.06, 15:57 anianj napisała: > o Boże a ja właśnie myślałam, że się dobrze podbija bo to jest u mnie priorytet > > przy wyborze wózka i do tej pory słyszałam opinie, że jest ok > przeszłam koszmar z pliko p3 przy podbijaniu i nie chcę drugiego takiego wózka > w CT 0.4 podoba mi się bardzo to, że ma bardzo szerokie siedzisko (choć mój > synek nie zalicza się do dużych dzieci), no i te duże koła, żadna parasolka nie > > ma takich kół a ja mam dosyć "nadziewania się" na różne przeszkody właśnie po > pliko i teraz ponee. > > już sama nie wiem co zrobić... > Na podbijanie i lekkość to tylko maclaren, na przykład techno. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 29.08.06, 17:26 Nie wiem czy próbowałaś podbijania wózka z siedzącym dzieckiem - wtedy będziesz wiedziała czy jest to łatwe czy trudne. Moja córka waży ok 12 kg i mi się podbja dość dobrze, ale mam 161 cm wzrostu i trzymam rączki nie na samej górze, gdy próbowałam trzymać wyżej, podbijanie było trudniejsze. Jeżdżę tym wózkiem od 3 tyg i podbijałam go w tym czasie może ze 3 razy, pod nawyższe krawężniki, na niższe wjeżdża bez podbijania. Dla mnie atutem jest szerokie i długie siedzisko oraz duże i szerokie koła, jak na parasolkę. Musiałam się rozstać z wózkiem na pompowanych kołach, bo mąż nie zgadzał się na dwa wózki i te koła były największym atutem w związku z zimą. Mam nadzieję, że wózek sobie poradzi na śniegu (na piasku bez zablokowanych kół radził sobie całkiem dobrze). Ale moje dziecko ma już prawie półtora roku więc ewentualnie pójdzie pieszo lub pojedzie na sankach. W ogóle wózek ten traktuję bardziej jako przewozówkę a nie spacerówkę. Nie kupiłambym go dla niemowlaka np 6 msc ze względu na znikomą amortyzację i słabo osłaniającą budkę w pozycji siedzącej, ale ja nie kupiłabym żadnej parasolki na zimę dla tak małego dziecka. A tak w ogóle to mój 4 wózek :) Odpowiedz Link Zgłoś
ashera Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 29.08.06, 17:34 Niestety ct04 nie radzi sobie na ośnieżonych chodnikach. Śnieg wchodzi pomiędzy podwójne kółka i jedzie się naprawdę nieciekawie.Przypomina to bardziej ślizganie się a nie jazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 05.10.06, 10:51 Również służę radą ;) Podbijanie moim zdaniem jest zupełnie łatwe, ja nie narzekam (a to mój czwarty wózek). To że śnieg wchodzi pomiędzy podwójne koła to nic nadzwyczajnego, we wszystkich wózkach z takimi kołami tak się dzieje, a ten przynajmniej ma większe szpary pomiędzy tymi jednak dużymi kołami, pamiętam jazdę po śniegu moją starą, tradycyjną parasolką... to był dopiero wyczyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 10.12.06, 22:03 Witam. Podciagam , bo mnie interesuje. Może ktos ma i uzywa. I czy on żeczywiście taki duży dla dziecka ? Mam dużą 16 miesięczna dziewczynkę Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 11.12.06, 17:35 Używam od września. Siedzenie jest duże i wygodne. Moja 11 miesięczna córka jeździ w nim w kurtce i śpiworze i miejsca jej nie brakuje. Najlepiej przymierzyć dziecko do wózka w sklepie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olakrowka Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 17.01.07, 09:20 Podbijam. Proszę o więcej opinii. Słyszałam, że Chicco bywaja awaryjne. Czy to prawda? Mam 9cio miesięcznego synka, którego będę na wiosnę przesadzać do lekkiej spacerówki. Olo jest duży - waży już 10kg. Chciałabym używać wózka najdłużej jak mi mały pozwoli, ale czy wózek to wytrzyma? Wydaje mi się, że wsród wózków z kryteriami jakie wybrałam ten jest najlepszy, ale martwi mnie to kiepskie ponoć podbijanie i wjazdy na wysokie krawężniki. Takich u mnie w mieście niestety nie brakuje. :-( Będę wdzięczna za opinie i rady. Pozdrawiam! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 17.01.07, 15:30 Używam wózka od września i jak dotąd wszystko działa bez zarzutu. Podbijanie nie stanowi dla mnie żadnego problemu, nawet na wysokie krawężniki. Moim zdaniem jest łatwe, wózek jest dobrze wyważony. Odpowiedz Link Zgłoś
kisia75 do kaaaroo 17.01.07, 16:12 a jak amortyzacja kół w tym chicco ct04 bo mi zależy na dobrej Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: do kaaaroo 17.01.07, 22:09 Amortyzacja jest słabiutka i tylko na tylne kółka, to największy minus tego wózka. Ale mimo to prowadzi się dość dobrze nawet na nierównościach, dzięki dużym kółkom, nie trzepie tak bardzo jak w sztywnych parasolkach na małych kółeczkach. Ogólnie do przyzwyczajenia, chociaż wolałabym, żeby wózek był bardziej "miękki". Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: Kupiłam chicco ct 0.4-służę opinią 17.01.07, 20:20 Mój synek jeździ Ct 0.4 od lipca, ma 2 lata i jest sporym chłopcem. Mieści się swobodnie, nawet w grubej kurtce. Wózek sprawuje się bez zarzutu, prowadzi się świetnie nawet jedną ręką. Podbija się bezproblemowo, nawet mocno odciążony zakupami i nawet przy wysokich krawężnikach. Wcześniej jeździliśmy Jane Carrerą i Chicco podbija się o niebo lepiej. Minusem jest budka, która sprawdzała się latem jako daszek przeciwsłoneczny, ale teraz jest właściwie bezużyteczna. No i okrycie na nogi jest za krótkie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kisia75 do kaaaroo 18.01.07, 15:12 dzięki wielkie za odpowiedź ,niestety chyba zrezygnuje z tego wózeczka skoro amortyzacja nędzna może znajde coś z lepszą Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: do kaaaroo 18.01.07, 16:36 nie polecam tego wózka, miałam jeden dzień i szybko sprzedałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: do kaaaroo 18.01.07, 17:14 Nie wszystkim musi pasować to samo, ja jestem zadowolona :) A co Ci w nim nie odpowiadało? Tak z ciekawości pytam, może przyda się opinia z przeciwnego bieguna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: do kaaaroo 18.01.07, 18:55 jasne że nie wszystkim to samo musi się podobać:) chyba czegoś innego się spodziewałam, wózek jest ciężki , cięższy od Pliko i Antlantico, które miałam przed nim, sztywny bardzo, wg mnie źle się podbija, no i synek siedział w nim jakoś tak dziwnie, zjeźdzał. Dużo wygodniej miał w tych poprzednich. Najbardziej nie odpowiadała mi waga, dlatego teraz kupuje maclarena techno, a na spacery nr1 jest Atlantico, chyba nie ma lepszego wózka, no i go też chyba jednak zostawimy:) A i jeszcze jedno-osłona na nogi zapinana jest tylko na rzep , dziecko jak kładło rączki to się odpinało. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: do kaaaroo 18.01.07, 19:13 Po Atlantico to ten wózek rzeczywiście musiał rozczarować. Niestety to są wózki z innej półki, dla mnie PP jest dużo za drogi, a w tej cenie co ct 0.4 nic nie było jak dla mnie lepszego od niego. Oczywiście że są lepsze wózki, ale i cena wyższa, nie na każdą kieszeń i to chyba też decyduje o punkcie odniesienia i poziomie satysfakcji ;) Co do osłony, to na szczęście u nas rzep się dobrze trzyma, w każdym razie córka nie zerwała ani razu, ale rzeczywiście lepsze byłoby zapięcie na zatrzask. Odpowiedz Link Zgłoś