allibi 15.01.06, 20:01 Czesc! Czy ktos jest moze zorientowany gdzie w Lux-ie (ville) mozna uzyskac zaswiadczenie o niekaralnosci? Jezeli mieszkam tutaj od ponad roku bedzie szansa, ze mi je wydadza? (czy czeka mnie podroz do PL?) Pozdr, A. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 20:07 O wlasnie, ciekawie pytanie. Bo w sumie skoro rok poza granicami to w sumie to z Luxa jest wazne, a nie z PL... Nie wie nikt na ten temat czegos? Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 20:17 Jesli mieszkasz w Lux od ponad roku, to zdaje sie juz podlegasz miejscowej jurysdykcji, wiec luksemburski urzad powinien cie "obsluzyc". Jesli nic sie nie zmienilo w tutejszych zwyczajach w tej sprawie od jakichs 2 lat, to zaswiadczenie wydaje sie w okienku obok komisariatu przy Cote d'Eich (to jest jeszcze na terenie "starego miasta"; takie biale drzwi w kamienicy na rogu mniej wiecej naprzeciwko Theatre des Capucins). Pamietam, ze maja tam czynne dosc krotko, wiec najlepiej wybrac sie rano. Jak odbieralem bylo za darmo. Podawalo sie swoj paszport/titre/czy co tam sie mialo przy sobie i bodajze miejscowy PESEL albo adres zamieszkania Odpowiedz Link
ma_wi99 A votre plaisir! 15.01.06, 20:28 Jeszcze dodam, ze zaswiadczenie to wyglada jak dyplom conajmniej doktora honoris causa Odpowiedz Link
xtheo7 Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 20:30 Zaswiadczenie o niekaralnosci: Generalnie wystarcza to z Luksemburga. Parquet Général - CASIER JUDICIAIRE 12, Côte d'Eich tel. 47 59 81 - 231 od 8:00 do 11:30 i od 14:00 do 17:00 poprosic o znizke dla multi-recydywistow w oplacie manipulacyjnej :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 20:39 Dzieki xtheo za precyzyjne dane! Zwracam przy okazji autorowi watku na moj opis lokalizacji, bo mnie sie na przyklad Cote d'Eich kojarzy raczej z droga w dol od Boulevard Royal do Place Dargent i zanim zajarzylem, ze to jest jeszcze na starym miescie, to chyba z pol godziny szukania uplynelo. > poprosic o znizke dla multi-recydywistow w oplacie manipulacyjnej :) Rozumiem, ze sie ciebie zarty trzymaja, bo jak ja tam bylem to dawali za darmola? Chociaz o znizke zawsze mozna poprosic Odpowiedz Link
allibi Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 20:59 Jeszcze jedno Q - a mianowicie jak "to" dokladnie brzmi po FR ? ;-? Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 21:11 xtheo7 napisał: > kazje rzudisier Strzal w dziesiatke. No juz bardziej "praktycznie" to nie mozna bylo na to pytanie odpowiedziec :))) Odpowiedz Link
allibi Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 21:22 "casier judiciaire" merci ;-O Odpowiedz Link
asiunia.lux Re: zaswiadczenie o niekaralnosci 15.01.06, 21:48 www.mj.public.lu/services_citoyens/casier_judiciaire/ Odpowiedz Link