Dodaj do ulubionych

Czy tylko mama?

IP: *.* 09.04.01, 18:31
Czy tylko mama?Jestem w 17-tym tygodniu ciąży i czasami mam wrażenie, że dla mojego męża stałam się bardziej mamą niż kochanką ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego,że naturalną rzeczą jest zmiana wzajemnych relacji między partnerami w tym okresie. Czasami wydaje mi się, że mam problem z zaakceptowaniem samej siebie i tego, że już nie jest tak samo jak kiedyś. Może jest lepiej, nasza miłość jest głębsza, pewniejsza a ja najzwyczajniej poszukuję sobie wciąż nowych problemów. Wiem, że mąż mnie bardzo kocha i jestem dla niego bardzo ważna. Wiem,że najważniejszą sprawą dla mnie teraz jest nasz Dzidziuś i to pomaga mi przetrwać krótkie chwile niepewności.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asiunia Re: Czy tylko mama? IP: *.* 18.04.01, 19:06
      Dla naszych panowDrogie Panie!Pozwolmy naszym mezom na przytulenie i delikatne pieszczoty,bedzie im na pewno latwiej nas zrozumiec.Oni tez potrzebuja naszej czulosci!
    • Gość: fricky1 Re: Czy tylko mama? IP: *.* 14.04.02, 15:43
      On mnie nie chce!Zawsze (przed porodem) mięliśmy dość aktywne życie seksualne. W ciązy wszystko uległo zmianie. Aktualnie czekam na poród. Seksu nie uprawiamy od 3,5 miesiaca ciąży. Rozmawiałam z mężem. Mówił mi, że boi się, że uszkodzi dziecko. Tłumaczyłam mu, że są to nieuzasadnone obawy. Osobiście myślę, że to tylko wymówka - bo przecież pieszczoty dziecka uszkodzić nie mogą , a tego też nie było. Wiem, że w ciąży nie jestem atrakcyjna seksualnie, dlatego też postanowiłam (i powiedziałam mężowi), że po porodzie mąż będzie czekał na mój wyraźny znak - że jestem gotowa. Napewno tego znaku mu nie dam, póki nie skończę karmić piersią (jężeli będzie ok to 6 m-cy, bo później idę do pracy), i póki moja figura nie wróci do poprzedniego stanu. Jak będzie chciał to poczeka, jak nie - to miłej zabawy z jakąś inną (bo po tej ciąży mi już nie zależy).
    • Gość: matka 5 tka i zona Re: Czy tylko mama? IP: *.* 07.10.02, 19:04
      zaszokowanajestem w 16 tygodniu ciazy,miewamy sex niestety nieregularnie.Komentowalam iz zle sie czuje.Ostatnio pozwolilam mezowi na to na co mial ochote,i powiem ze zdziwieniem iz to fantastyczne bylo.jestem za w ciazy sie kochac i nie tylko cielesnie. smile))
    • Gość: Ania Ostaszewska Re: Czy tylko mama? IP: *.* 18.11.02, 12:44
      Jest cudownieOdkąd jestem w ciaży miałam obawy czy nadal będę się podobacmojemu mężowi. Otóż on kocha mnie nadal, kochamy się często, kilka razy w tygodniu. U mnie jest to już finisz, bo 39 tydzień. I nic się nie zmienia, mało, nareszcie nie trzeba "uważać" i stosować zabezpieczeń, ale kochać się do woli!!!!!!!!!!!pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: Czy tylko mama? IP: *.* 18.12.02, 10:58
      kiedy lekarz zabroniłJestem w 19 tyg. ciąży. Z powodu poronienia zagrażającego a obecnie nisko schodzącego łożyska lekarz zalecił nam rezygnację z seksu. I co z tego że obydwoje mamy nań ochotę (do tej pory była to dla nas dość ważna sfera życia). Nie taką ciążę sobie wymarzyłam. W tej chwili ważniejszy jest jednak dzidziuś więc mogę jedynie podporządkować się woli zaleceniom lekarza.
    • Gość: ZU Re: Czy tylko mama? IP: *.* 02.01.03, 14:15
      tak jak nigdyKochalismy się od samego początku do ostatniego dnia ciąży i było cudownie, myślę że jest to kwestia zaakceptowania siebie w odmiennym stanie i zapewnień ze strony mężczyzny że jest się nadal atrakcyjną "inaczej" winkBardziej bałam się zbliżenia po porodzie , czy po tym "wielkim rozciągnięciu" oraz po nacinaniach przy porodzie będzie tak samo... i jest tak samo ! wink
    • Gość: Adela Re: Czy tylko mama? IP: *.* 03.01.03, 10:29
      nie mam ochoty na seksDzięki pewnej głupiej pani mój maluch dość skutecznie zraził się do nocnika. Na szczęście mam Mamę, która jest wyjątkowo mądrą kobietą. To był jej pomysł żeby siusiu załatwiać do kubeczka po jogurcie. Mały (wtedy równo 2 lata) był zachwycony i z siusiu nie ma problemu. Gorzej z kupką. Wprawdzie teraz wie, że i kiedy chce kupę, ale posiedzi chwilę na nocniku i wstaje "juś nie". Czasem potrafi cały dzień chodzić w oczekiwaniu na nocnego pampersa. I wtedy wystarczy tylko zapiąć pieluchę i podciągnąć spodenki - "Kopa idzie" albo "śkupiam". Nie sprawdzałam pomysłu z deską-nakładką.
    • Gość: ela Re: Czy tylko mama? IP: *.* 08.01.03, 16:55
      to cos czego sie nie zapominaJA jestem w 2 miesiacu ciazy razem z moim ukochanym kochamy sie bardzo czesto to cos czego wczesniej nie odczuwalam tak głeboko poprostu to cos cudownegosmile
    • Gość: dzwonek Re: Czy tylko mama? IP: *.* 29.01.03, 11:47
      Od początku do końcaaktualnie jestem w 37 tygodniu ciąży.Pomimo tego, że mam bardzo nisko łożysko (ale nie przodujące), kochamy się z mężem cały czas, tak często, jak mamy na to ochotę.I tak było od samego początku.Miałam mdłosci, ale seks sprawial, że mi mijały. Ważne też jest, aby zrozumieć to, że mąż nie przeżywa tego wszystkiego fizycznie i psychicznie, i że tez ma swoje potrzeby.Wszystko jest do omówienia. A z moimi wrażliwymi piersiami na początku było wspaniale, a i teraz z pokaźnym brzuszkiem jest nieźle. Polecam wszystkim tą formę relaksu. Psychicznie te zbliżenia także bardzo pomagają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka