Dodaj do ulubionych

Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie

31.07.06, 07:55
Podpowiedzcie mi kochani, na jakich stacjach najlepiej tankować? Jaka jest
jakość tych paliw, czy trzeba się liczyć, że spalanie będzie znacznie wyższe
nż w Polsce (zakładam Pb 95).
Obserwuj wątek
    • Gość: chsh Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:08
      Ja bralem na sieciowych (okko/jakies niebieskie), ale zdarzylo sie na jakiejs przypadkowej i spalanie bylo porownywalne albo nizsze niz u nas. Oni maja benzyne olowiowa, lepiej silnik na tym chodzi.
      • wawan1 Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie 31.07.06, 11:23
        Ja jestem baba:) więc nie bardzo się na tym znam, ale czy można tankować paliwo
        ołowiowe do samochodów z katalizatorami?
        • Gość: chsh Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:34
          Obeznani w temacie mowili, ze nie zaszkodzi. U mnie przynajmniej nie zaszkodzilo :)
          • motorus Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie 01.08.06, 06:51
            Cześć
            Silnikowi nie zaszkodzi, ale katalizator przestanie spełniać swoją funkcję i
            będzie nadawał się do wymiany, co może szybko okazać się na najbliższym
            przeglądzie.
    • wawan1 Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie 01.08.06, 07:43
      Doczytałam, że na dobrych stacjach mają normalnie benzynę bezołowiową 95 i
      nawet 98, więc nie ma problemu. Dzięki:)
      • Gość: wk Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 06.08.06, 21:23
        katalizator może się poprostu "zatkać" i trzeba bedzie go wymontowac i wbic z
        niego wkladkę ceramiczna, bo do domu nie dojedziesz
    • Gość: waldemar nocoń Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.06, 21:51
      z mojego doświadczenia wiem że benzyna jest o dużo lepsza niż u nas/ tylko dwa
      razy na kilkadzisiąt wyjazdów nalano mi gorszą jakościowo benzyne, bo dałem sie
      skusić nizszą cena. tankować na dobrze wyglądających stacjach a jest ich
      mnóstwo i wszystko jest haraszo:), od czasu do czasu warto zatankować A98 aby
      przeczyscić wtryski.autko chodzi jak odrzutowiec. w zupełności jednak benzyna
      A95 (est bezołowoiowa) wystarcza. jednak zasada tankowania jest inna-trzeba
      najpierw zapłacić za ile sie tankuje. ale jak sie powie że do pełna- to wtedy
      leją rzeczywiście do pełna.pozdrawiam
      • Gość: m Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.centertel.pl 03.08.16, 20:12
        Zatankowalem na pusty bak 40 litrów 95 tki do silnika 2.0 w Audi. Auto po kilku km zaczęło mulic i tam gdzie wjezdzalem pod górkę na 3-4, musialem jechać na jedynce. Po około 200 km zapaliła się kontrolka silnika. To już było w Polsce. Na Orlenie polecono mi dolać do pelna Verva98 i wlać specjalny płyn uszlachetniajacy. Po 50 km wróciło do normy.
    • Gość: Votiak Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie IP: *.nbi.com.ua / *.nbi.com.ua 08.08.06, 11:13
      Benzyna jest dużo gorsza niż u nas. Trzeba tankować tylko w większych miastach
      na stacjach sieciowych, np. Lukoil.
      Pozdrawiam
    • ortpol Re: Jakość paliw (benzyny) na Ukrainie 22.08.16, 17:01
      Ja tankowałem dizla w Okko i wg mnie paliwo jest lepsze niż u nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka