Gazeta.pl   Forum   Edukacja   Studia   gdzie

gdzie

(610 wyników)
  • Interesuje mnie kierunek j.w. - jakie to są studia?, gdzie najlepiej? i co po?. Proszę o pilne porady, matura tuż, tuż.
  • Od wielu lat interesuje się ekonomią czy też finansami lub rachunkowością. Lubię matematykę a tym bardziej liczyć. Aktualnie jestem po ekonomii ale już sam nie wiem w czym chciałby się dalej specjalizować. Myślałem aby jeszcze pójść na finanse i rachunkowość i zrobić uprawnienia na księgowego. Wczoraj oglądając Czterdziestolatka, dwadzieścia lat później był odcinek, gdzie inż. Karwowski miał spotkanie z biegłym rewidentem i pokazano pracę takiego można by rzec audytora. Nigdy się się nie zast...
  • Witam! Myślę o studiach dziennych na kierunku Finanse i Rachunkowość. Wcześniej nastawiałem się na inny kierunek i nie mam napisanej rozszerzonej maty czy angielskiego, jednak uświadomiłem sobie, że księgowość to to, co chcę robić w życiu.. Szukam jak najlepszej uczelni, która przyjmie mnie z matą na 70% i angielskim na 80%. Macie jakiś pomysł?
  • Gdzie łatwiej się dostać na studia magisterskie na jakiś kierunek ekonomiczny na studia dzienne na SGH czy UW ? Jestem absolwentem kierunku technicznego i o ekonomii nie mam pojęcia. :P Uprzedzając niemądre odpowiedzi dodam, że zgodnie z systemem bolońskim można skończyć dowolny kierunek by rozpocząć drugi już od poziomu magisterskiego, jestem tego w 100% pewien, więc proszę o nieporuszanie tej kwestii. Wiec gdzie łatwiej się dostać - SGH czy UW na magisterskie ?
  • Witam:) Mam pytanie do osób które skończyły socjologię. Gdzie najbardziej nas potrzebują:) tzn. gdzie znaleźliście pracę? Nie interesują mnie opinie osób, które uważają, że po tym kierunku nie ma dla nas miejsca na rynku pracy:) Druga sprawa to co najlepiej wybrać po licencjacie z socjologii? kontynuację? czy może lepiej jakieś ZZL, PR itp? dzięki:)
  • ekonimia?

(4)
    czy mógłby mi ktoś polecić jakieś podyplomowe studia ekonomiczne??
  • Gdzie polecacie studiować budownictwo w Warszawie? co myślicie o studiowaniu w uczelni prywatnej np wseiz?
  • Witam! Jestem tegoroczną maturzystką. Wybieram się na prawo wieczorowe, niestety historia nie poszła mi najlepiej i na dzienne nie mam szans. W grę wchodzi UW i UWr. Dużo czytałam na forach i spotkałam się z przeróżnymi opiniami. Jak wyglądają zajęcia na tych uczelniach?? W jakich godzinach się odbywają?? Z góry dziękuje za pomoc:D
  • Gdzie najlepiej studiować ekonomię, po jakiej uczelni najlepiej znaleźć pracę.
  • Wiem, że filologię niderlandzką można studiować na UWr, UAM-ie i KUL-u. Pytanie tylko... gdzie najłatwiej się dostać? Lublin ogólnie odpada, więc KUL także. Progi na UAM są udostępnione nasz-uam.pl/Strona/Rekrutacja/RankingKierunkow/2009/Globalnie , ale podejrzewam, że zasady przeliczania punktów się zmieniły, bo wychodziłoby na to, że dostałabym się bez problemu z podstawowym polskim. A szukanie informacji o progach na UWr to jak szukanie igły w stogu siana, więc nie mam pojęcia, ile mogą w...
  • Czy studiując administrację praktyki koniecznie trzeba odbyć w urzędzie? Jestem na specjalności: admi. publiczna, ale wolałabym odbyć praktyki w biurze jakiejś prywatnej firmy. Zastanawiam się czy jest to możliwe?
  • 1. Gdzie w Polsce można studiować turystykę ZAOCZNIE? 2. Słyszałem, że na zaoczne studia przyjmują wszystkich. Myślicie, że się dostanę kiedy będę zdawał podstawy: mata, polski, geografia i rozszerzony angielski? 3. Czy na takich studiach jest coś matematyki? :) Jestem w LO na kierunku mat -geo ale pasuje mi tylko ta druga część, pierwszej nie cierpię.
  • Niestety nie dostalem sie na panstwowa uczelnię. Myśle o informatyce na jakiejs prywatnej uczelni. Może ktoś coś wie konkretnego, gdzie jest dobry poziom.
  • Ja sie zastanawiam nad jakims wyjazdem na narty W necie znalazlem cos co mnie mocno zainteresowało... Ktos slyszalal o tym biurze moze cos? Był na jakims ich wyjezdzie? Tutaj ich ogloszenie: Serwis turystykastudencka.pl, biuro Travel Student oraz Zrzeszenie Studentów Polskich zapraszają na rozrywkowo-narciaskie wyjazdy na sylwestra 2010/2011 oraz na ferie 2011! SYLWESTER 2010/2011 1. Czechy - Liberec Cena od: 559 PLN, termin: 27.12 - 02.01 W cenie: *5 noclegów, *transport...
  • mam do was pytanie i automatycznie dużą prośbę: możecie polecić i opowiedziec trochę o najlepszych (wg. Was) miastach do studiowania? Jestem w ostatniej klasie liceum i ciągle nie mogę się zdecydować gdzie i co dokładnie studiować, co jest sporym problemem...licze na Waszą pomoc :)
  • ... ani jakichkolwiek innych. Jeśli jakaś firma reklamuje się w tak agresywny, bezczelny i spamerski sposób, to musi oferować naprawdę fatalne usługi - skoro normalnymi środkami nie mogą znaleźć klientów. Spamować też trzeba umieć - kiepski bot spamerski nie wystarczy. Tutaj e-mail i numery telefonów, gdyby ktoś chciał wyrazić swoje niezadowolenie: e-mail.: biuro@mobilek.pl tel.: 0-510-251-443 tel.: 0-510-251-217 tel.: 0-510-251-108 tel.: 0-510-251-114 tel.: 0-790-437-593 t...
  • Witam, pytanie w temacie gdzie mozna zacząć studiować psychologie ale zaocznie... Szuklam w googlach ale ciezka sprawa z tym.. Dodam iż jestem z Wałbrzycha.
  • Witam, jestem w klasie maturalnej i mam nielada problem- wybór studiów. Interesuje się modą, uważam, że mam bardzo dobre wyczucie stylu, chciałabym zostać kreatorem mody, stylistką, ale gdzie trzeba isć, co trzeba skończyć aby móc być wlasnie ową osobą? bardzo proszę o wsparcie
  • Zastanawiam się nad tymi studiami co w tytule, w połączeniu z zaoczną "organizacją produkcji filmowej i telewizyjnej". Gdzie najlepiej studiować ZiM?
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne