witam
nie wiem czy wybralam dobre forum do swojego pytania, ale jak pytalam na innych forach, to nikt nie znal odp. wiec licze na was

.
miesiac temu bylam na rutynowej kontroli u ginekologa i dowiedzialam sie ze mam miesniaka podsurowicowkowego-rosnie mi na zawnatrz macicy. ma wymiary 3x2,5 cm. troche sie wystraszylam, ale lekarz zalecil tylko czekac pol roku i zrobic nastepne usg. i jeszcze dodal, ze jak urosnie to bedziemy operowali, a jak bedzie taki jak jest to zostawimy w spokoju.
nie wiem czy to istotne, ale jak bylam na wizycie poprzedniej 3 m-ce wczesniej to nic nie bylo, zadnego miesniaka. czy on nie za szybko sie pojawil? w ciagu ok 3 m0-cy urosl do takich rozmiarow-czy to powod do zmartwienia? poza tym w ciagu tych 3 m-cy zaczelo sie cos dziwnego dziac z moim organizmem: zaczely mi garsciami wlosy wypadac, na twarzy i szyi co jakis czas pojawia sie masa pryszczy (pryszczy nie miwalam nawet w okresie dojrzewania), przed okresem mam plamienia, zaczelam miec bardzo nieregularne miesiaczki, musze wstawac w nocy do ubikacji (bardzo czesto sikam) i czuje bol po prawej stronie brzucha (tam jest miesniak).
czy te objawy ktore wypisalam mozna laczyc z miesniakiem? a moze powinnam skonsulktowac sie z innym lekarzem? doradzcie cos, bo nie znam nikogo z tym problemem, a lekarz nic nie wytlumaczyl.