Dodaj do ulubionych

Reserved w Arkadii w Siedlcach?

22.10.14, 12:49
Widzę ,że zamknięty czyżby p.Oleszczuk nie wytrzymał konkurencji z GS.Szkoda ,że ktoś z Siedlec buduje swoją markę przez wiele lat ,inwestuje w Siedlcach ,zatrudnia ludzi ,wydaje zarobione pieniądze u nas i musi zwijać interes bo powstaje taki moloch w centrum.Tam z RESERVED zyski czerpie bezpośrednio LPP /firma co do której na fb są wezwania do bojkotu/ i pan Strus o ile LPP płaci czynsz.
Szkoda lubiłem tam zaglądać ,a do GS i tak nie pójdę .
Obserwuj wątek
    • vader2010 Re: Reserved w Arkadii w Siedlcach? 22.10.14, 13:01
      To raczej polityka firmy LPP - są na tyle mocni, że to oni ustalają gdzie chcą być sprzedawani - podejrzewam, że "zakończyli" współpracę ze sklepem w Arkadii.
    • przyjemny_gosc Re: Reserved w Arkadii w Siedlcach? 22.10.14, 23:05
      Dla klienta lepiej jest w Galerii Siedlce. W Arkadii sklep mały, ciasno i obsługa nie nadążała z ogarnianiem ubrań. Bardzo często spotykałem niedbale zostawione rzeczy. W Galerii Siedlce tego nie ma.
      A co do bojkotu. Heh... różnica taka, że w Arkadii był pośrednik, a w GS bezpośrednio. Klient i tak dawał zarobić LPP i tak.
      • fajnababka2 Re: Reserved w Arkadii w Siedlcach? 23.10.14, 14:16
        Nie zgodzę się z Tobą. W arkadii były lepsze promocje i wiele rzeczy w niższych cenach niż w GS ,a poza tym też wolę żeby zarabiał ktoś z Siedlec ,a nie centrala.Szkoda ,bardzo szkoda,że się zamknął-sporo dziewczyn tam pracowało.Zawsze to były jakieś obroty dla innych firm w naszym mieście/wydane zarobione pieniądze,usługi transportowe,reklama itp/
        Galerię też raczej omijam-ceny kosmos ,wybór niewielki i w niektórych sklepach ciasnota,że się obrócic nie można żeby czegoś nie potrącić.A poza tym słyszałam,że pan Strus jeszcze nie zapłacił za działkę na której stoi galeria ,w sytuacji kiedy miasto jest tak zadłużone bardzo mnie to bulwersuje.Pan prezydent mówił,że za pieniadze ze sprzedaży stadionu wybudujemy aqapark ,tymczasem aqapark powstał za ogromny kredyt ,a podobno działka została sprzedana na raty.Dla mnie to jawna kpina z mieszkańców dlatego jeśli nie muszę to do GS nie pójdę -tak dla zasady.
        • efaster Re: Reserved w Arkadii w Siedlcach? 23.10.14, 20:18
          nie no raczej grunt pod Wojskową 5 był kupiony od razu, wszak też Strus brał kredyty na jego budowę a parcela była jego poręczeniem (musiał mieć wolną hipotekę). Co do aquaparku pełna zgoda, był wybudowany za kredyt (a precyzyjnej za obligacje komunalne wyemitowane przez ARM). Czyli krótko mówiąc prezydent mówiąc za pieniądze ze stadionu wybuduję basen kłamał (jest to nagrane przez naszą lokalną TV, na pewno mają to w arch. rozmawiał z nim A. Materski w sali NK.)

Co do Reserved dodam jeszcze Mohito i Top Secret z Wojskowej (D.H. Trezor) też już od tygodnia/dwóch wiszą banery wynajmę .... no ale tu był raczej to do przewidzenia wszak obydwa sklepy dzieliła ulica
          No nic ludzie nóżkami "zagłosowali" gdzie kupują (raporty kasowe nie kłamią) w GS jakby nie patrzył jest 12h handlu w 6 dni tyg. a w niedzielę 10 h (łącznie 82 h) a w Arkadii był dużo mniej (jeśli pamiętam pon. -pt. 10-19 sobota 10-16) co daje 51 h czyli 31 h. mniej w tym odpada niedziele, gdzie prawie wszyscy mają wolne, no i centrum handlowe ma inne atrakcje które przyciągają klienta.

No niestety widocznie Siedlce są zbyt mały i zbyt mało zasobnym miastem by był dwa salony odzieżowe danej sieci. Najzwyczajniej w świecie LPP cięło koszty ...

A prezydent chce jeszcze w centrum przesiadkowym przy PKP robić kolejny handel ... no ale jeśli znajdzie się chętny i stwierdzi, że mu się to opłaca to ja protestować nie będę .... lecz marzenia o drugim Poznań City Center raczył bym odłożyć do szuflady, choć wg. tego co czytałem inwestor ww. centrum był/jest ? zainteresowany tym przedsięwzięciem. Ale bez oszacowania potencjalnej ilości nabywców, zainteresowania najemców wogle bez głębokiej analizy i biznesplanu ten cały projekt to mrzonka i tylko kiełbasa wyborcza przed wyborami by pokazać władza coś robi.
          • alenumer01 Re: Reserved w Arkadii w Siedlcach? 24.10.14, 08:47
            Jateż słyszałem,że za działkę jeszcze pieniądze nie wpłynęły do kasy miasta.Na Spinie często pojawia sie ten temat w komentarzach i jakoś nikt z komentujących ze strony UM /A JEST ICH TAM SPORO/tego nie prostuje i nie zaprzecza.Więc chyba coś na rzeczy jest.
            A propos reserved-a p.Oleszczuka też żałuję ,że go nie ma -w końcu to siedlczanin zarobioną kasę zostawiał w naszym mieście .Myślę,że negatywny wpływ otwarcia galerii w centrum miasta dopiero zobaczymy i odczujemy w kasie miasta jak i w portfelach siedleckich przedsiębiorców .Dla mnie to też jest argument aby do GS nie zaglądać -ot taki patriotyzm lokalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka