Dodaj do ulubionych

TARCHOMINIAKI !!!

IP: 62.233.164.* 24.02.04, 23:57
Kim jesteście i gdzie wcześniej mieszkaliście?
Pochodzicie z Warszawy czy może z Popierdółków Dolnych?
Po co przyjechaliście do Warszawy?
Gdzie jeździcie na groby 1 litopada?

Kto się przyzna?
Obserwuj wątek
    • iremos Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 00:19
      Ze Środmieścia, poszukując ciszy i natury. Z roku na rok mieszka się lepiej.
      • dorota.28 Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 08:24
        z Targówka
        • bbkk Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 10:25
          Z Bródna.
    • arcio7 Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 10:31
      kolejny oryginalny....
    • jot.be Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 13:16
      W Śródmieściu przez 10 lat.
      A wcześniej na Szmulkach od urodzenia.
      A na groby jeżdżę na Bródno.

Przyznałem się. I co??
    • Gość: nobolo Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 15:19
      z marymontu
    • Gość: Ethlinn Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 21:03
      Nie mieszkam na Tarchominie, choć mam tam całkiem blisko, bo mieszkam pod
      Warszawą nieopodal. Mieszka tam jednak mój chłopak (od urodzenia) i niestety
      autor wątku, choć wyraził to w sposób niezbyt miły co by nie powiedzieć chamski
      ma nieco racji... A było to tak... jeszcze kilka (albo raczej kilkanaście) lat
      temu na Tarchominie były "jeno pola", krowy się pasły, itd. Później właściciele
      tych pól zaczęli sprzedawać ziemię gminie, i na tej to ziemii zaczęły powstawać
      wszystkie te ładne (lub mniej ładne) bloki. To co jest charakterystyczne dla
      Tarchomina to właśnie osiedla między którymi stoją domki lub wille własnie tych
      byłych właścicieli ziemii. Mniejsza o większość.
      Jeżdżę na Tarchomin od prawie 7 lat, i wierzcie lub nie, ale duża większość
      obecnych mieszkańców to naprawdę nie Warszawiacy, a ludzie przybyli tu z głębi
      Polski, którzy również często wyprzedali swą ziemię gdzieś tam w kraju, i za
      część tych pieniędzy pokupowali tutaj mieszkania. Ma rację autor wątku, że
      widać to równiez po rejestracjach samochodów... Nie ma sie co oburzać, i choć
      sama nie mieszkam w Warszawie, śmieszy mnie gdy ktos uważa sie za wielkiego
      Warszawiaka choć mieszka tutaj od powiedzmy 2 lat;-) Tak czy siak, uważam że
      Tarchomin to naprawdę fajne miejsce do zamieszkania, i sama chciałabym sie tam
      przeprowadzić.
    • pieskuba Re: TARCHOMINIAKI !!! 25.02.04, 21:39
      Gość portalu: Olaf napisał(a):

> Pochodzicie z Warszawy czy może z Popierdółków Dolnych?
      >
      > Kto się przyzna?

Powiedz Olaf, czy bycie "Warszawiakiem" stanowi jakąś wartość samą w sobie?
      Dlaczego tak często pojawiają się tutaj wątki na ten temat. I właściwie
      dlaczego użyłeś sformułowania "Kto się przyzna?" Czy przeniesienie się tu z
      innego miasta lub ze wsi to jakieś wykroczenie?

pieskuba
    • Gość: piotrek Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.02.04, 22:58
      Ani z Warszawy, ani z Popierdółków. A gdzie chodzę na groby ? Do rodziny i
      znajomych. Zadowolony ?
      • Gość: Olaf Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: 62.233.164.* 29.02.04, 16:40
        Pewnie z Kielc, Radomia lub innej wiochy
        • Gość: Piotrek Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 21:32
          Nie trafiłeś kolego sympatyczny, ale widzę, żeś bardzo ciekawy. A teraz coś na
          twoim poziomie: zgaduj dalej krawaciarzu albo właściwie to bujaj się, bo g...
          cię to obchodzi. I to by był koniec polemiki. Na więcej nie licz.
    • Gość: zosia Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 16:45
      23 lata od urodzenia w Srodmiesciu.
      Na Tarchominie jest o wiele spokojniej i przynajmniej widze cos zielonego z
      okna.
      Nie jezdze na groby.
      Fakt, ze polowa mieszkancow mojego bloku to ludzie spoza Wawy. A moze nawet
      wiecej ...

A w nastepnej kolejnosci mam zamiar wyprowadzic sie z Wawy. Czy wtedy bede
      wiesniakiem z Popierdolek?

Zosia.
    • Gość: X Re: TARCHOMINIAKI !!! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 01.03.04, 12:52
      A co szukasz rodziny z Popierdółków Dolnych?
      Czy podchodzisz ksenofobicznie do przyjezdnych?
      • lama100 Re: TARCHOMINIAKI !!! 02.03.04, 23:31
        Pochodze z Bielan. Warszawa od pokoleń. W przeciągu roku zamierzam wynieść sie
        na wieś pod Wawę.
    • quonio Re: TARCHOMINIAKI !!! 03.03.04, 09:39
      Witam
      Odpowiem na Twoje pytanie żeby Twoja zakompleksiona dusza doznała ukojenia.
      Przyjechałem tu z Wrocławia. mieszkam na Tarchominie kilka lat. Po co -
      dostałem tu pracę.
      Na grobach jestem we Wrocławiu. Jeżeli Twoja ciekawość została zaspokojona to
      się cieszę. A Ty ?? Kim jesteś skąd pochodzisz i do czego Ci to potrzebne?? Nie
      możesz znaleźć pracy i Cię to gryzie ?? Jesteś "Warszawiakiem" z Tarchomina i
      szukasz ludzi ze swoich okolic.
      Ciekawe czy się przyznasz. :))))
      • Gość: Olaf Specjalnie dla Wrocka IP: 62.233.164.* 09.03.04, 19:16
        Mieszkam w Wawie od urodzenia, a moja rodzina od dwudziestolecia
        międzywojennego. Mam prace i z doświadczenia wiem że osoby przyjezdne są
        bardziej zaangażowane w to co robią. Gdzie jeżdzę na groby to chyba jasne.
        Czemu pytam. Z ciekawości i dla zweryfikowania doświadczeń własnych. Znam kilku
        mieszkańców Tarchomina i niestety mogę powiedzieć że staszne z nich prostaki.
        Nie mówię że wszyscy mieszkańcy Tarchomina są prostakami bo nie mierzę
        wszystkich jedną miarką.

Wielkie dzięki za wszelkie wypowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka