Dodaj do ulubionych

Rokita oskarża Agorę

• Gość: Tour2004 kiedy bedzie mozna przeczytac ten raport? IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.04, 08:43
      bo wtedy SAM sobie wyrobie zdanie, bez komentarzy Łuczywo czy innych. te
      komentarze bede czytal jak bede mial taka sama wiedze co dziennikarzem ktorzy
      je pisza.
      • Gość: ksin Re: kiedy bedzie mozna przeczytac ten raport? IP: 80.50.5.* 02.03.04, 13:42
        ale przeciez ot ochodzi wybiorczej
        aby wpierw wyrobic twa opinie
        a potem to juz mozesz czytac
    • Gość: romek948 Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 02.03.04, 08:44
      I ma racje. Ja od poczatku calej afery podejzewalem, ze Agora robila wszystko by
      dostac to co chce, zachowywala sie jak prostytutka, ktora da dupy kazdemu byle
      zarobic. Najpierw sprowokowali "grupe trzymajaca wladze" do propozycji
      finansowego rozliczenia sie z tej umowy a pozniej uzyla tej propozycji do
      szantazu SLD.
    • Gość: oracz Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.tele2.pl 02.03.04, 08:45
      No i co wy na to Panowie i Panie? Znowu kolejny raz zapluwamy się i spekulujemy
      i baaaardzo łatwo wypowiadamy zdecydowane sądy. Oczywiście zanim pomyślimy . A
      może nie możemy myśleć, bo szarych za mało ? Od początku twierdziłem, że mamy
      tu do czynienia z manipulacją przede wszystkim. A z naszego tj. szerokiej
      publisi interesu patrząc najważniejsza jest walka z koncentracją mediów i
      monopolem informacyjnym. I tego forumowicze bronić. Reszta to walka o szmal i
      głupek ten co tego nie widzi.
    • Gość: MARTA z USA Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.dialsprint.net 02.03.04, 08:58
      Od poczatku mowilam, ze Michnik nie jest czysty. Musial dzialac razem z
      trzymajacymi wladze, aby wyjsc na swoje. Zreszta uwazal, ze jako Zydzisko
      wszystko mu sie nalezy. I Rokita ma racje. Cos nie wyszlo z ustawa i wyszlo
      szydlo z worka Michnika, zeby byc pierwszym o posadzenia Rywina. Wiedzial, ze
      wladza i tak mu uwierzy bo zyd zydowi lba nie urwie.
      Dlatego jestem za Rokita i za Ziobro, zeby sprawe doprowadzili do konca.
      Niech w koncu ta grupa trzymajaca wladze a bedaca tak skorumpowana zostanie
      osadzona i odpowie za swoje czyny a jeszcze lepiej niech zaplaci za zlo jakie
      czyni. Proponuje dosyc wysoka kare pieniezna na sierocince i domy spokojnej
      starosci.
      Moze ktoremus z tych trzymajacych wladze kiedys przyda sie takie lokum. Zycze
      im tego. Niech zobacza do czego doprowadzili ludzi ktorzy na nich pracowali.
      • Gość: ksin Re: Rokita oskarża Agorę IP: 80.50.5.* 02.03.04, 13:46
        kto ich osadzi?
        trybunal konstytucyjny?
        jest tylko jedna mozliwosc
        rewolucja

jak napisalas:
        zyd zydowi glowy nie urwie (najwyzej go okradnie)
      • Gość: NYorker martusiu... IP: 65.36.114.* 02.03.04, 18:46
        co ty wygadujesz, martusiu?
    • Gość: kazik Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.bb.netvision.net.il 02.03.04, 08:59
      rokita,sturbahnfurer ss w janowskim obozie koncentracyjnym w roku 1942-43.
      czy to ty? twoj brat? a moze ojciec?
      • grzegorz_gajowniczek Re: Rokita oskarża Agorę 02.03.04, 14:32
        Nie jednemu PSU Burek na imie, Kazik. Nie wszystko tez zloto, co sie swieci.
    • Gość: jazg Przecież to jasno wynika z przebiegu wydarzeń IP: *.zwnet.bmj.net.pl 02.03.04, 09:02
      Jednak Rywina wysłał Miller, Czarzasty i Jakubowska to były płotki
    • Gość: tyfus nam nie jest wszystko jedno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:03
      Nie widze w tym nic dziwnego. Buta i brak pamieci pana
      Michnnika. "Dziennikarze" którzy na rozkaz tegoz pana wstrzymuja artykuly i
      cenzuruja sami siebie ( patrz Polityka). Telefony Michnika do Millera : "Ty
      stary nie wciagaj tej ustawy pod obrady bo ptrzebuje jeszcze troche czasu".
      Ja tez nie wierze ze Michnik powiedzial wszystko co wie, ani ze nawet chcial
      wydatnie pomoc w wyjasnieniu prawdy.
      Slyszalem niedawno teorie ze Michnik to taki typ, ktory jest zawsze tam gdzie
      jest wladza a jej kolor w gruncie zeczy nie ma dla niego znaczenia.
      I na koniec na miejscu zarzadu Agory zastonowialbym sie nad zmiana naczelnego,
      wszystko wskazuje ze obecny wplywa negatywnie na naklad. A moze czytelnkom nie
      jest wszystko jedno?
    • ex_kochanka_millera KIEDYŚ LESZEK WYZNAŁ MI PRAWDĘ PRZY STOSUNKU 02.03.04, 09:05
      • Gość: filozof Re: KIEDYŚ LESZEK WYZNAŁ MI PRAWDĘ PRZY STOSUNKU IP: *.net81-64-36.noos.fr 02.03.04, 09:06
        masz rozlegle stosunki
      • ex_kochanka_millera ... I NIESTETY TO Z SLD-AGORĄ TO WSZYSTKO PRAWDA 02.03.04, 09:11
    • Gość: Linda a Polacy uciekają z Polski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 09:12
      1,5 mln młodych Polaków ucieknie na Zachód?
      psz.pl/content/view/202/2/
    • iudex MICHNIK SIE DOGADAL Z ROKITA ... 02.03.04, 09:14

.. zeby PO moglo przejac od LPR-u i PiS-u antymichnikowskich wyborcow.

pozdr.
      fun
    • Gość: Leszek z Sopotu Agora niewinna!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:19
      Korypcyjna propozycja padła w trakcie negocjacji nadawców prywatnych z rządem.
      Rządania Agory i innych nadawców były znane już pół roku wcześniej i propozycja
      Rywina na ich kształt nie miała wpływu. W przekazywanych rządowi uwagach Agora
      odnosiła się do całości ustawy a nie tylko do tematyki koncentracji mediów.
      Czy Rokita uważa, że jeżeli wystraszy się złodzieja i ten bez łupów ucieknie z
      domu, to dochodzi do porozumienia między złodziejem a ofiarą i ofiara jest tak
      samo winna jak złodziej?
      Kogo Agora miała obwinić za korupcyjną propozycję - samego Rywina, czy też
      trzeba było próbować dowiedzieć się kto go wysłał?
      Nie Agora jest winna temu, że w trakcie składania korupcyjnych propozyci i
      później nadal trwały prace nad ustawą - była to wola większości sejmowej czyli
      koalicji SLD-UP. Zgodnie z twierdzeniem Rokity Agora musiała więc zawrzeć tajne
      porozumienie z posłami a nie Milerem. W tym czasie nadal wszyscy nadawcy
      prywatni walczyli o korzystne, demokratyczne zapisy w ustawie. Czy oni też
      zawarli z Millerem tajne porozumienie?
      Logika Jana Marii Rokity poraża tendencyjnością. Widać w jego wywodach osobistą
      niechęć do środowiska Gazety Wyborczej, a szczególnie Adama Michnika. A Lepper
      się cieszy i chichocze...
      • Gość: S. Baca Agora sama na to zasłużyła IP: 62.181.161.* 02.03.04, 09:31
        Nie wyskakuj tu z Lepperem ! Na niechęć środowisk konserwatywnych i prawicowych
        tzw. środowisko Wyborczej, które nazwałbym towarzystwem wzajemnie adorujących
        się i pouczających wszystko i wszystkich mandarynów, solidnie sobie
        zapracowało! Nie tylko atakami bezpośrednimi i upijaniem się Michnika z
        Urbanem, Kiszczakiem i innymi kanaliami, ale też lansowanym relatiwizmem i
        oczernianiem obrazu Polski przy jednoczesnym nachalnym lansowaniu
        superpozytywnego, oderwanego od faktów i historii, mniejszości żydowskiej. Taka
        jest prawda.
        • Gość: Leszek z Sopotu A co do tego ma wyznanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:11
          Ja dzielę ludzi na mądrych i głupich, uczciwych i nieuczciwych. Mój ksiądz
          uczył mnie słusznie, że takie dzielenie jest grzechem zarozumialstwa, a sądzić
          w ten sposób może jedynie Bóg. Dla mego księdza nieistotne było to jaki ktoś ma
          kolor czy jakiego jest wyznania. Ważne było czy nie popełnia jednego z grzechów
          głównych, a tych grzechów tzw. środowiska konserwatywne i prawicowe ujawniło
          bardzo wiele. Czyż rolą dziennikarzy nie było ich pokazywanie. Ta krytyka
          musiała być bolesna dla ludzi wierzących lub deklarujących jedynie wiarę
          katolicką, wcześniej przyzwyczajonych do krytykowania jedynie "pezetperowców".
          Stąd moim zdaniem u nich taka niechęć do dziennikarskich informacji i
          komentarzy na ich temat.
          Co do relatiwizmu Michnika (szczególnie widocznego w wydrukowanej rozmowie z
          Kiszczakiem) to trudno Twoje stwierdzenie obalić. Ale moje myślenie jest chyba
          zbieżne z intencją Michnika - nie można skazywać żadnego człowieka na wieczne
          potępienie za czyny z przeszłości, jeśli następnie doprowadził wspólnie z
          innymi po tamtej stronie (moim zdaniem mimowolnie) do upadku podłego
          jednopartyjnego systemu.
          Nie oczernia Polski ten kto pisze o jej wadach, lecz ten kto o tym pisać nie
          pozwala. To staropolska prawda. Ja nie tęsknię za cenzurą. Czasy, gdy Polski
          nieoczerniano, gdy pokazywano same pozytywy i sukcesy w osiąganiu celów
          kolejnych ileśtamletnich planów ku radości ludu pracującego miast i wsi, na
          szczęście minęły.
          Mam natomiast nadzieję, że właśnie piętnowanie zła i czynów niegodnych
          przyczynia się do tego, że zachowana zostanie równowaga między dobrem a złem
          (nie marzę o tym by było więcej dobra niż zła, w naszym kraju to raczej
          niemożliwe). Na razie zalewa fala obłudy, chamstwa, kombinatorstwa,
          złodziejstwa, korupcji, układów....
    • Gość: Tolerancyjny Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.04, 09:27
      Hmm. A domniemanie niewinności? Skąd pan Rokita ma takie rewelacje? Śledziłem
      ten Talk Show pt. "Komisja ślecza" i jakopś nie zauważyłem nieczego, co by
      potwierdzało taką tezę. Oczywiście można mieć różne poglądy, no i nie jest
      wykluczony taki przebieg wydarzeń, ale powtarzam - nie znam dowodów i Rokitę
      obowiązuje domniemanie niewinności przy publikowaniu oficjalnego raporu. A
      prywatnie niech sobie mówi co chce...
      • Gość: tete Re: Rokita oskarża Agorę IP: w3cache.* / *.2-0.pl 03.03.04, 11:33
        Większość spraw opiera sie nie na przyznaiu się sprawcy ale poszlakach i
        stopniu ich wiarygodności. Jakie ty chcesz dowody? przyznanie się Czarzastego.
        Przedszkolak jesteś?
    • Gość: gaduła rozum mu odebrało ? IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 02.03.04, 09:46
      tak sie zastanawiam czy chłopu rozum odebrało ?
      • Gość: SLD-UPek Poczułem się o 30 lat młodszy. IP: *.czajen.pl 02.03.04, 09:59
        ...". J. Szmajdziński wyrażał pogląd o "...zrealizowaniu przez rząd zwłaszcza
        celu numer 4, że umacniamy media publiczne, chociaż rozumiem, że nie jest to do
        przekazu publicznego, bo odkrylibyśmy to, co było skrywanym celem rządu...".
        Nie udało się uzyskać żadnego racjonalnego wyjaśnienia faktu numerowania celów
        rządu w związku z ustawą o RTV. Zaś K. Janik przestrzegał członków Rady
        Ministrów: "...byśmy za trzy lata się nie spotkali w kawiarni gdzieś tam i się
        zastanawiali nad tym, jakie błędy uczyniliśmy w dniu 22 lipca. Wszystko, co złe
        mi się kojarzy z 22 lipca..." - dodawał

Nie rozumię tylko co złego tow. Janikowi kojarzy się z 22 lipca? Takie piękne
        balangi się wtedy odbywały. Może kiedyś przedawkował?
    • Gość: Dzino Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:53
      Moja
      Polsko

Za to

że się z mych marzeń śmiejesz,
      że Czyn Człowieka zmieniasz w hecę,
      że słowo Kocham w zwykłą kpinę,
      że słowo proste w język żmii,
      że sztandar tylko trampoliną,
      że blizny zmieniasz na miedziaki,
      że do pożogi nigdy straż nie zdąża,
      że znów stracone pokolenie,
      że godność kamieniem u szyi,
      że wciąż uczciwość tu kaleczy,
      że z żalu wnętrze mi goreje,
      że patrząc dostrzec Cię nie mogę,
      ŻE BOJĘ SIĘ ,IŻ CIEBIE NIE MA...

ODCHODZĘ
      • Gość: g Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 02.03.04, 14:39
        Bardzo ladne... wzruszajace

g.
      • Gość: ech Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 20:07
        no i jeszcze jeden wielki poeta stracony dla kraju...
    • Gość: Czytelnik ROKITA MOŻE SIĘ "PRZEJECHAĆ" NA TYM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.04, 09:54
      Rokita wymyślił sobie koncepcje, że zaatakuje po równo rząd (SLD) i Agore aby
      stworzyć wrażenie jaki to on jest wiarygodny, że nie interesują go interesy
      żadnej opcji, żadnego ugrupowania, żadnego biznesu ale interesuje go
      tylko "prawda". Co z tego może wyniknąć dla Rokity? Myślę, że ostracyzm
      medialny i ataki na niego i PO. Wynikiem tego będzie przesunięcie się głosów
      pooparcia z PO na Samoobrone. Nic tylko pogratulować "geniuszu" strategicznego
      Rokicie. Tak bywa tylko wtedy jak ktos cierpki nadmiernie na punkcie swojego
      ego. Widocznie po 15 latach trudnej drogi, usłanej niepotrzebnymi trudnościami
      powodowanymi niekompetencją klasy politycznej, Polska skazana jest na cofnięcie
      się do roku 1991 - 1993. Takie cofnięcie się jest nieuniknione jeżeli władzę w
      Polsce obejmie Samoobrona do spółki z LPR. Kapitał z Polski ucieknie w ciągu 3
      miesiięcy, zwrośnie inflacja do poziomu 50 a moze nawet 100% w skali roku,
      giełda spadnie na łeb na szyje i wszystko to co zostało osiągnięte (a mogło być
      osiągnięte o 100% wiecej gdyby nie partykularyzm klasy politycznej) zostanie
      utracone. Widocznie potrzebny jest Polsce taki wstrząs aby Polacy przebudzili
      się i przyjeli za prawdziwe stare przysłowie, że "z pustego nawet Salomon nie
      naleje", że aby się rozwijac nalezy ciezko pracowac , nalezy stwarzac dobre ,
      konkurencyjne warunki dla biznesu itd...
      • Gość: 2p Re: MOŻE SIĘ "PRZEJECHAĆ" IP: *.udn.pl 02.03.04, 10:16
        Rokita wlasnie zdobyl moj głos-niech rozwali ten stary uklad trwajacy jakies 15 lat (postsolidarnosć-postkomuna -gazeta w.), tylko zeby te glupki z samoobrony nie dorwały sie do władzy, bo w nastepnych wyborach liczyc sie beda tyko PO z samoobroną- to moga byc zupełnie inne wybory niz dotychczas
      • wonsaty_burak_z_sld ROKITA, NU PAGADI, CZORTU 02.03.04, 11:20
    • Gość: DS Do antysemitów: Jeżeli jesteście IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.03.04, 10:05
      Chrześcijanami to Żyd jest waszym bogiem, a Żydówka królową Polski.
      • Gość: tete Re: Do antysemitów: Jeżeli jesteście IP: w3cache.* / *.2-0.pl 03.03.04, 11:36
        A gdzie tu antysemityzm?
    • Gość: GŁOWA GDY ROZUM ŚPI RODZĄ SIĘ POTWORY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 10:11
    • Gość: Immortal Buahahaha IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 10:13
      Pani Helena Łuczywo:

"Z raportu Rokity znam tylko tytuł rozdziału "Porozumienie SLD z Agorą". (..)"

"(..)Jan Rokita kłamliwie spotwarza ludzi, o których wie, że na to nie
      zasłużyli. Mimo wszystko życzę mu, żeby jego to nigdy nie spotkało."

Dziennikarska rzetelność. Bez komentarza.
    • Gość: Marek Teraz w GW rozpocznie się nagonka na Rokitę IP: 217.97.129.* 02.03.04, 10:14
      A to brzydal ten Rokita ! Wywlekać Agorze mały szantarzyk w szlachetnym celu
      przejęcia Polsatu przez Rapaczyńką i S-kę ! Nieładnie !
      GW będzie zmuszona pokazać kim naprawdę jest ten Rokita , a że ma po
      temu "talenty" dziennikarskie i determinację pokazała już na przykładzie
      Sulika , Czarzastego,Waniek , Kwiatkowskiego i wielu innych niepokornych.
      GW potrafi być jednak także wdzięczna, bądźmy sprawiedliwi, - patrz jak pieści
      tego niegroźnego, łasego na dobre słowo , ale dość tępego Nałęcza ,odkąd zaczął
      atakować kogo trzeba.
    • Gość: Obojętny Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 10:23
      Miałem nadzieję i niejasne przeczucie,że poseł Rokita uważany powszechnie za
      inteligentnego zechce naprawdę dojść prawdy miast rzucać potwarze. Twierdzę, że
      jego raport w obecnej wersji jest li tylko wyłącznie mniemaniem, że mogło tak
      być, bądź też chęcią wstrzelenia się w klimat anty-eseldowski i zwykłe spijanie
      politycznej śmietanki. Tak czy owak temu Panu już dziękuję, bowiem albo
      przeceniamy jego inteligencje albo jest zwykłym koniunkturalistą.
    • Gość: STAR Re: Rokita oskarża Agorę IP: *.radom.pl 02.03.04, 10:38
      AGORA DOWIODŁA ŻE JEST FIRMĄ WSPANIALE ZARZĄDZANĄ I SPRAWNĄ BO OSIĄGNĘŁA CEL
      BEZ PONOSZENIA KOSZTÓW A PRZY TYM DAŁA ŁUPNIA PRZECIWNIKOM.ZARZĄDOWI NIE MOŻNA
      ODMÓWIĆ SKUTECZNOŚCI . CO PRAWDA RYWIN I TAK SIĘ WYWINIE ALE PRZECIEŻ NIE O
      NIEGO TU CHODZI , TO BYŁA PRÓBA SIŁ DWU WPŁYWOWYCH ŚRODOWISK.
      ZARZĄD AGORY DO RZĄDU ! NIECH WYKORZYSTAJĄ SWÓJ SPRYT DLA DOBRA POLSKI!
      ( TYLKO CZY CHCIELIBY ??? )
      • Gość: luvski Re: Rokita oskarża Agorę IP: 217.97.135.* 02.03.04, 11:44
        szok. przed chwila to przeczytałem.
        rokita zwariował.
        michnik, który to ujawnił, jest teraz głownym podejrzanym,
        a rokita, ktorego michnik przez przypadek wydobył z politycznego niebytu,
        bedzie oskarżał agore.
        na miejscu michnika powiedział bym rokicie - fuck off, jasiu.

• Gość: Tylko Lepper:-)) Jak śmiał oskarżać tej miary "autorytety moralne"? IP: *.veranet.pl 02.03.04, 10:52
      Mam nadzieję, że "autorytety" mu tego nie wybaczą i uruchomią odpowiednich
      towarzyszy ubeków, którzy znajda już stosowne kwity na bezczelnego Rokitę.
    • basia.basia Zwróćcie uwagę na to, że ... 02.03.04, 11:04
      wiadomość o raporcie Rokity ukazała się na portalu zaraz po północy
      wraz z krótkim komentarzem Łuczywo i odtąd nie ma żadnej aktualizacji!
      Tam pewnie ogłoszono alarm i musi być popłoch jak nie wiem co.
      Kłocą się wszyscy i nie wiedzą co zrobić? A może w trybie nagłym zbierze
      się zarząd Agory i dopiero po zebraniu będzie jakiś komunikat?

Mam cały czas nasłuch na TVN24 i nie usłyszałam jeszcze słowa komentarza
      do raportu Rokity.
    • Gość: poeta pamięta Nie znając ustaleń Rokity tez czułem ten"układ" IP: *.torun.mm.pl 02.03.04, 11:04
      To wielomiesięczne czekanie z ujawnienień afery Rywina, te spotkania Michnika,
      to milczenie przed komisją"tajemnica dziennikarska", wybielanie Millera przez
      Michnika,to wszystko potwierdza teze rokity,że Agora był sklonna przystac na
      podział rynku medialnego za pieniadze oraz wileoletnie gwarantowane wpływy
      przewyższające łapówkę. Czyli czysta , znaczy brudna gra holdingu agory z
      towarzyszami z sld.Wy to a my to. Sprwa nie wypaliła ibiedny Michnik z bólem
      serca został zzmuszony do krytyki sld i kompana leszka Millera. Ot i cała sztuka
      uprawiania czystej polityki w rozumieniu Michnika.
    • Gość: Jagnieszka Pozew Agory przeciw Rokicie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 11:04
      Kiedy pan Rokita zostanie podany do sądu za te kłamstwa?
      Do tej pory wystaczyła marna aluzja na temat nieczystych interesów Agory, a
      już "Gazeta Wyborcza" groziła pozwem. Co teraz, przy takim kalibrze i takim
      nagłośnieniu fałszywych zarzutów? Nos w sos i nogi w pierogi?
      • Gość: Moderator Re: Pozew Agory przeciw Rokicie IP: *.chello.pl 02.03.04, 11:26
        Mam nadzieję, że Agora okaże się tak samo głupia jak ty i pozwie Rokitę do
        sądu. To dopiero będzie cyrk.
        • basia.basia Re: Pozew Agory przeciw Rokicie 02.03.04, 11:38
          Gość portalu: Moderator napisał(a):

> Mam nadzieję, że Agora okaże się tak samo głupia jak ty

Jagnieszka głupia? Ha, ha:)

i pozwie Rokitę do
          > sądu. To dopiero będzie cyrk.

Cyrk będzie ale z innego powodu:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka