Dodaj do ulubionych

Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały?

11.03.04, 00:13
Właśnie przed chwilą skończyła się Linia Specjalna (wydanie dla polonusów), w
której prowadząca po mistrzowsku znokautowała Andrzeja Löppera, wyśmiewając
jego proste recepty i argumenty rodem z kursu partyjnego WKP(b). Podobała mi
się wstawka o Klewkach (red. Czajkowska ma za to u mnie plusa:), na którą
Löpper cholernie się nastroszył, nawet coś tam odburknął dziennikarce.
Natomiast kompletną porażką był wynik głosowania widzów - dwóch z trzech
wypowiedziało się przeciwko tezom głoszonym przez Adolfka Hitlerka III RP.
Löpperowi po raz pierwszy chyba głos odebrało, zaczął robić dobrą minę do
złej gry, ale widać było, że przeżywa porażkę, która kontrastuje szczególnie
z dzisiejszym optymistycznym dla SO-(VIET) wynikiem sondażu (145 miejsc w
Izbie Wytrzeźwień na Wiejskiej).

PS. Jak zwykle bezbłędna okazała się radomska posłanka Kopacz, nie dała się
wyprowadzić z równowagi Löpperowi, zadawała pytania celnie, złośliwie i chyba
udało jej się uszczknąć coś z tego blasku, jaki bije od naszego paglavnika:)

Pozdrawiam,
Nasza Dziennikarka
Obserwuj wątek
    • wesoly3 [...] 11.03.04, 00:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wartburg ciężko się trawi? IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 00:22
        ciężko się trawi? Może po pogotowie zadzwonić?
      • Gość: Shalooooooom. Do dziennak..rwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:34
        Z czego się tak kretynko cieszysz?.Osoby wyszczekane i wyrobione w potyczkach
        słownych bez trudu mogą każdego ośmieszyc i wykpić.To nie jest takie trudne.Z
        tego co piszesz widzę,że wolisz dalej "rzady fachowców",te same skompromitowane
        gęby i te same od lat efekty.Wyrażnie widąć,że zaczynacie się panicznie bać
        zbliżających się zmian,rozliczń i likwidacji
        złodziejstwa,korupcji,sitw,kolaboracji i pełnej układów i układzików
        kloaki.Chwytacie się starych żydowskich sposobów bicia poniżej pasa,ale ten
        sposób spowoduje dodatkowych głosów człowiekowi w którego wierzymy i wiemy,że
        zgodnie z oczekiwaniem społecznym was zdepta.
    • samoobrona_jedyna_alternatywa Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 00:24
      Mozesz sie wysmiewac, zobaczymy czy bedzie Ci nadal do smiechu jak wygramy
      nadchodzace wybory, zarowno te do Paralmentu Europejskiego jak i przyszloroczne
      wybory parlamentarne Polsce. Ciekawe czy Ty bys wypadla lepiej ? Nie nasmiewaj
      sie z kogos , kto jest lepszy od Ciebie - przemawia przez Ciebie zazdrosc i
      obluda.
    • Gość: Marek Dziekujemy,nasza dziennikarko za dobre wiesci IP: 5.2.1D* / *.prodigy.net.mx 11.03.04, 00:27
      i pozdrawiamy serdecznie.

PS.Wiesz,masz dobre pioro. Lubie cie czytac

Pozdrawiam serdecznie
      • homosovieticus Re: Dziekujemy,nasza dziennikarko za dobre wiesc 11.03.04, 01:21
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> i pozdrawiamy serdecznie.
        >
        > PS.Wiesz,masz dobre pioro. Lubie cie czytac
        >
        > Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Leszek Wspaniała platforma IP: *.swiebodzice.com / *.swiebodzice.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 15:11
          Trzy godziny temu poczytałem księgę gości na stronie PO www.platforma.org/.
          Zirytowany przeczytanymi wypowiedziami, wpisałem kilka zdań, bez docinania
          nikowu konkretnemu, bez wulgaryzmów. poprostu było to trochę prawdy na temat
          naszej polskiej rzeczywistości. I co powiecie do chwili obecnej moderator strony
          jedynej CACY formacji politycznej nie puścił mojej wypowiedzi. CENZURA.
          Widocznie kłuje prawda w oczy sympatyków tej WSPANIAŁEJ formacji. Więc
          przestańcie nudzić na temat czyjegoś prostactwa i barbarzyństwa, wspaniałych
          wyczynów niektórych bohaterów Linii Specjalnej. Wyjaśnijcie mi dlaczego
          większość polityków na hasło sprawdzenia w jaki sposób większość dorobkiewiczów
          osiągnęła ogromne majątki, dostaje gęsiej skórki ? Czego oni wszyscy się tak
          panicznie boją ? Co mają do ukrycia ? Czemu lustracja gospodarcza tak ich przeraża ?
          • Gość: jack Re: Wspaniała platforma IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 17:54
            Bo to, co dzialo sie miedzy 89-2003 to byl "POLSKI MATRIX".
            I o tym ZADEN, kto maczal w tym rece sie nie wypowie publicznie.
            Co mial na mysli Kiszczak mowiac, ze wymieniajac nazwisko "ich" czlowieka w
            najwyzszych kregach Solidarnosci wywolalby "trzesienie ziemi"?
      • Gość: lord cox Tez dzieki za dobre wiesci i pozdraiam nasza dzien IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 02:45
        nikarke.
    • basia.basia Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 00:29
      nasza.dziennikarka napisał:

> Właśnie przed chwilą skończyła się Linia Specjalna (wydanie dla polonusów), w
      > której prowadząca po mistrzowsku znokautowała Andrzeja Löppera, wyśmiewając
      > jego proste recepty i argumenty rodem z kursu partyjnego WKP(b). Podobała mi
      > się wstawka o Klewkach (red. Czajkowska ma za to u mnie plusa:), na którą
      > Löpper cholernie się nastroszył, nawet coś tam odburknął dziennikarce.
      > Natomiast kompletną porażką był wynik głosowania widzów - dwóch z trzech
      > wypowiedziało się przeciwko tezom głoszonym przez Adolfka Hitlerka III RP.
      > Löpperowi po raz pierwszy chyba głos odebrało, zaczął robić dobrą minę do
      > złej gry, ale widać było, że przeżywa porażkę, która kontrastuje szczególnie
      > z dzisiejszym optymistycznym dla SO-(VIET) wynikiem sondażu (145 miejsc w
      > Izbie Wytrzeźwień na Wiejskiej).
      >
      > PS. Jak zwykle bezbłędna okazała się radomska posłanka Kopacz, nie dała się
      > wyprowadzić z równowagi Löpperowi, zadawała pytania celnie, złośliwie i chyba
      > udało jej się uszczknąć coś z tego blasku, jaki bije od naszego paglavnika:)
      >
      > Pozdrawiam,
      > Nasza Dziennikarka

Trochę inne mam wrażenia po tym programie (oglądałam wcześniej - od połowy).
      Ten typ jest nieprzemakalny, przyjmuje do wiadomości tylko to co chce.
      Widziałam jak ją zrugał za to, że mu przerywała. Czajkowska robiła miny
      do nas w stylu "popatrzcie sobie co za burak" i to jest burak ale obawiam się,
      że nie tędy droga. Okazując mu pogardę i wyśmiewając się z niego daje się
      negatywny sygnał tej rzeszy ludzi, którzy go popierają. Oni też mogą się czuć
      lekceważeni i wzgardzeni. Tak to działa, niestety.

Mnie ta sytuacja zaczyna przerażać, ten jego marsz po zwycięstwo. Przypominam
      sobie jak się wpisał jakiś "czerwony" kiedy pierwszy raz PO wyprzedziła SLD.
      Napisał, że jeszcze gorzko pożałujemy (do wszystkich przeciwników sld).
      W tej sytuacji nie widzę innego wyjścia jak tylko zjednoczenie wysiłków
      PO i PiS w walce o elektorat. Trzeba walczyć o ludzi a nie przeciw Lepperowi.
      Bo to jest błąd!!!

Pozdrawiam

ps
      Zaraz sobie wejdę na moje forum
      i skasuję tego tam wesołego:)
      Szkoda, że nie można uczynić
      niewidzialnymi takiego SO, SLD, ...

• samoobrona_jedyna_alternatywa Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 00:40
        basia.basia napisała:
        > Szkoda, że nie można uczynić
        > niewidzialnymi takiego SO, SLD, ...

Wyjasnij mi prosze, dlaczego chcesz uczynic partie ktora ma 24%
        poparcie 'niewidzialna' ? To tak jakbys domniemywala ze 24% spoleczenstwa sie
        myli, to jest obrazliwe dla nas jako symaptykow partii, ktora zmierza po
        zwyciestwo w najblizszych wyborach. Czuje sie obrazony twoimi slowami.
        • basia.basia Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 01:05
          samoobrona_jedyna_alternatywa napisała:

> basia.basia napisała:
          > > Szkoda, że nie można uczynić
          > > niewidzialnymi takiego SO, SLD, ...
          >
          > Wyjasnij mi prosze, dlaczego chcesz uczynic partie ktora ma 24%
          > poparcie 'niewidzialna' ? To tak jakbys domniemywala ze 24% spoleczenstwa sie
          > myli, to jest obrazliwe dla nas jako symaptykow partii, ktora zmierza po
          > zwyciestwo w najblizszych wyborach.

Ta częśc SO, która jest w sejmie bardzo mi się nie podoba.
          Wielu z nich jest na bakier z prawem, wielu tam nieuków,
          z których nie ma żadnego pożytku. Za to jest wielu pijaków
          i kombinatrów, którzy są opłacani i to sowicie przez nas
          wszystkich. Na dodatek jeszcze statystyki mówią, że to w SO
          są najbogatsi posłowie i jest ich niemało. Pochodzenie
          majątku tych posłów jest niezbyt jasne. Nie rozumiem dlaczego
          mam wierzyć, że oni "od ust sobie odejmą" aby tych biednych,
          oszukanych, wykorzystanych itd. uszczęśliwić. A sposoby na to
          uszczęśliwienie są absurdalne i bzdurne.

To co napisałam odnosi się do Leppera i jego posłów.
          I do nikogo więcej!!!

Czuje sie obrazony twoimi slowami.
      • Gość: wartburg przytarła mu nosa IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 00:45
        Nie przesadzałbym z krytyką. Ja też widziałem tylko końcówkę Linii Specjalnej
        i też odnosiłem parę razy wrażenie, że Czajkowska za bardzo dawała się
        zakrzykiwać. Ale wyniki głosowania mówiły cos innego. Lepper przegrał z
        kretesem. Tak więc taktyka Czajkowskiej okazała sie skuteczna. Trzymała chama
        na uwięzi. Przytarła mu nosa.
        • homosovieticus Re: przytarła mu nosa pajac zanucił fałszywie 11.03.04, 01:06
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> Nie przesadzałbym z krytyką. Ja też widziałem tylko końcówkę Linii
          Specjalnej
          > i też odnosiłem parę razy wrażenie, że Czajkowska za bardzo dawała się
          > zakrzykiwać. Ale wyniki głosowania mówiły cos innego. Lepper przegrał z
          > kretesem. Tak więc taktyka Czajkowskiej okazała sie skuteczna. Trzymała
          chama
          >
          > na uwięzi. Przytarła mu nosa.

Linia specjalna od lat była programem Roberta w którym opozycja do SLD
          przegrywala na ogół!
          wieć pomyśl pajacu zanim fałszywa melodię zanucisz na forum!
          • nasza.dziennikarka Re: przytarła mu nosa pajac zanucił fałszywie 11.03.04, 01:10
            homosovieticus napisał:

> Gość portalu: wartburg napisał(a):
            >
            > > Nie przesadzałbym z krytyką. Ja też widziałem tylko końcówkę Linii
            > Specjalnej
            > > i też odnosiłem parę razy wrażenie, że Czajkowska za bardzo dawała się
            > > zakrzykiwać. Ale wyniki głosowania mówiły cos innego. Lepper przegrał z
            > > kretesem. Tak więc taktyka Czajkowskiej okazała sie skuteczna. Trzymała
            > chama
            > >
            > > na uwięzi. Przytarła mu nosa.
            >
            > Linia specjalna od lat była programem Roberta w którym opozycja do SLD
            > przegrywala na ogół!
            > wieć pomyśl pajacu zanim fałszywa melodię zanucisz na forum!

Dziennikarką jestem młodą, ale nie na tyle by uwierzyć, że Linia Specjalna to
            program Roberta Kwiatkowskiego. Program Czajkowkskiej istniał i za Zaorskiego,
            i za Walendziaka, i za Miazka. Dewiza pani Barbary to dokładać wszystkim po
            równo, maglować ostro i... nie pytać o barwy partyjne. Wielu jak widać to się
            nie podoba, nie mogą się pogodzić, że TV nie prowadzi dziś żadnej krucjaty w
            imię "lepszego jutra" jak za czasów PRL. Jeśli chcesz mieć Samoobronę 24
            godziny na dobę, abonuj TV Centrum.

Z szyderczym uśmiechem
            Nasza Dziennikarka
            • homosovieticus Re: przytarła mu nosa pajac zanucił fałszywie 11.03.04, 01:17

> homosovieticus napisał:
              >
              > > Gość portalu: wartburg napisał(a):
              > >
              > > > Nie przesadzałbym z krytyką. Ja też widziałem tylko końcówkę Linii
              > > Specjalnej
              > > > i też odnosiłem parę razy wrażenie, że Czajkowska za bardzo dawała si
              > ę
              > > > zakrzykiwać. Ale wyniki głosowania mówiły cos innego. Lepper przegra
              > ł z
              > > > kretesem. Tak więc taktyka Czajkowskiej okazała sie skuteczna. Trzy
              > mała
              > > chama
              > > >
              > > > na uwięzi. Przytarła mu nosa.
              > >
              > > Linia specjalna od lat była programem Roberta w którym opozycja do SLD
              > > przegrywala na ogół!
              > > wieć pomyśl pajacu zanim fałszywa melodię zanucisz na forum!
              >
              > Dziennikarką jestem młodą, ale nie na tyle by uwierzyć, że Linia Specjalna to
              > program Roberta Kwiatkowskiego. Program Czajkowkskiej istniał i za
              Zaorskiego,
              > i za Walendziaka, i za Miazka. Dewiza pani Barbary to dokładać wszystkim po
              > równo, maglować ostro i... nie pytać o barwy partyjne. Wielu jak widać to
              się
              > nie podoba, nie mogą się pogodzić, że TV nie prowadzi dziś żadnej krucjaty w
              > imię "lepszego jutra" jak za czasów PRL. Jeśli chcesz mieć Samoobronę 24
              > godziny na dobę, abonuj TV Centrum.
              >
              > Z szyderczym uśmiechem
              > Nasza Dziennikarka
              Media dajac sto dni Janikowi zajmują opinie publiczna takimi bzdetami.
              Pania Czajkowska ogladałem i z całąs tanowczoscią moge stwierdzic ,że Jej
              unijne (UW) sympatie zawsze zwycieżały obiektywizm.Więc młoda dziennikarko nie
              sciemniaj bo wyznam ,żes nie tylko młoda ale ...i głupio kłamliwa.
              • kasia-ptasia do naszej.dziennikarki 12.03.04, 00:57
                homosovieticus napisał:

> Więc młoda dziennikarko nie
                > sciemniaj bo wyznam ,żes nie tylko młoda ale ...i głupio kłamliwa.

Jak przytępić już i tak tępego chama? Ano, zignorować.
      • hydy Lepper - "polityczny pedofil" 11.03.04, 07:17
        basia.basia napisała:

> Trochę inne mam wrażenia po tym programie (oglądałam wcześniej - od połowy).
        > Ten typ jest nieprzemakalny, przyjmuje do wiadomości tylko to co chce.
        > Widziałam jak ją zrugał za to, że mu przerywała. Czajkowska robiła miny
        > do nas w stylu "popatrzcie sobie co za burak" i to jest burak ale obawiam
        się,
        > że nie tędy droga. Okazując mu pogardę i wyśmiewając się z niego daje się
        > negatywny sygnał tej rzeszy ludzi, którzy go popierają. Oni też mogą się czuć
        > lekceważeni i wzgardzeni. Tak to działa, niestety.
        >
        > Mnie ta sytuacja zaczyna przerażać, ten jego marsz po zwycięstwo. Przypominam
        > sobie jak się wpisał jakiś "czerwony" kiedy pierwszy raz PO wyprzedziła SLD.
        > Napisał, że jeszcze gorzko pożałujemy (do wszystkich przeciwników sld).
        > W tej sytuacji nie widzę innego wyjścia jak tylko zjednoczenie wysiłków
        > PO i PiS w walce o elektorat. Trzeba walczyć o ludzi a nie przeciw Lepperowi.
        > Bo to jest błąd!!!
        >
        > Pozdrawiam

mechanizm poparcia Samoobory ciekawie wyjaśnił ostatnio TV jakiś prof.
        socjologii z Torunia: otóż porównał on Leppera do politycznego pedofila - tak
        jak pedofil wykorzystuje naiwną, naturalną niewinność dziecka i nieświadomość
        jego włąsnejk zmysłowości, aby wyrządzić mu krzywdę, tak samo Lepper bazując na
        braku wiedzy swoich potencjalnych wyborców o mechanizmach rządzących otaczającą
        nas rzeczywistością, próbuje wykorzystać ją w celach sobie wiadomych.

Tą teorię potwierdzają wszelkie wypowiedzi zwolenników Endrju, na które można
        natknąć się na tym i innych Forach dyskusyjnych w necie. Dyskusja z takimi
        osobami jest trudna, gdyż uświadomienie sobie beznadziejności
        propozycji "programowych" Leppera wymaga oprócz krytycznego do nich stosunku,
        jeszcze zestawienia ich z ogólnie dostępną wiedzą nt. reguł politycznych,
        prawnych, gospodarczych, determinujacych możliwości działania jakiejkowiek
        władzy. Obiecując rzeczy niemożliwe, można sobie zaskarbić sympatię wyborcy
        jedynie w przypadku, iż nie dopuszcza on możliwości iz takie one są.

W tym sensie Samoobrona jest po prostu "przyczyną", "skutkiem" i prostą
        konsekwencją braku wiedzy i świadomości politycznoprawnej w naszym
        społeczeństwie, które nie przyswoiło jej sobie w ciągu ostatnich 50 lat - bo i
        nie było po temu warunków.

Wg mnie jedynym sposobem na "pokonanie" Samoobrony jest wzrost poziomu
        wykształcenia Polaków - wtedy Lepper polegnie od własnej broni; czyli wskutek
        absurdalności własnych haseł.
        • hydy P.S. uzasadnienie 11.03.04, 07:36
          "Typowy wyborca Samoobrony to człowiek w sile wieku - ponad dwie trzecie to
          osoby powyżej 40 roku życia. Zwolennik Samoobrony to osoba bardzo słabo
          wykształcona - 43 proc. skończyło podstawówkę, 37 - zawodówkę. Co piąty ma
          wykształcenie średnie. Tylko 2 na stu ma za sobą studia. Samoobrona wyrasta na
          typową partię wiejską - aż 55 proc. jej zwolenników mieszka na wsi, 20 proc. -
          w najmniejszych miastach, tylko co dziesiąty - w wielkich. Zwolennicy
          Samoobrony to osoby niezamożne, większość ma dochody nieprzekraczające 500 zł
          na osobę w rodzinie."

za dzisiejszą "Rzeczpospolitą".

• Gość: Marian Re: P.S. uzasadnienie dla inteligentnych inaczej IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 09:01
            hydy napisał:

> "Typowy wyborca Samoobrony to człowiek w sile wieku - ponad dwie trzecie to
            > osoby powyżej 40 roku życia. Zwolennik Samoobrony to osoba bardzo słabo
            > wykształcona - 43 proc. skończyło podstawówkę, 37 - zawodówkę. Co piąty ma
            > wykształcenie średnie. Tylko 2 na stu ma za sobą studia. Samoobrona wyrasta
            na
            > typową partię wiejską - aż 55 proc. jej zwolenników mieszka na wsi, 20 proc. -

> w najmniejszych miastach, tylko co dziesiąty - w wielkich. Zwolennicy
            > Samoobrony to osoby niezamożne, większość ma dochody nieprzekraczające 500 zł
            > na osobę w rodzinie."
            >
            > za dzisiejszą "Rzeczpospolitą".
            Prymitywne techniki socjologiczne,które starasz się przywołać za gazetą,
            niczego nie zmienią.Bo bieda w Polsce rozlewa sie jak morze,a ponieważ jest
            demokrcja, kulawa, ale jest,wybory rozstrzygną czy barbarzyńcy wezmą władzę,
            czy dalej będzie ona w ręku złodzieji nie zawsze przecież wykształconych
            należycie.Tu na forum, racjonalna argumentacja sie będzie liczyła a tej nie
            przedstawiłeś do tej pory. Bieda i brak wykształcenia to zjawiska pogłębiajace
            sie teraz.Wiemy o tym wszyscy i stad też niezadowolenie a nawet gniew
            kiełkuje.Czy Tybtego nie widzisz i nie rozumiesz?
            wierzyć mi się nie chce.
            :)
            • nasza.dziennikarka Re: P.S. uzasadnienie dla inteligentnych inaczej 11.03.04, 10:50
              Gość portalu: Marian napisał(a):

> hydy napisał:
              >
              > > "Typowy wyborca Samoobrony to człowiek w sile wieku - ponad dwie trzecie t
              > o
              > > osoby powyżej 40 roku życia. Zwolennik Samoobrony to osoba bardzo słabo
              > > wykształcona - 43 proc. skończyło podstawówkę, 37 - zawodówkę. Co piąty ma
              >
              > > wykształcenie średnie. Tylko 2 na stu ma za sobą studia. Samoobrona wyrast
              > a
              > na
              > > typową partię wiejską - aż 55 proc. jej zwolenników mieszka na wsi, 20 pro
              > c. -
              >
              > > w najmniejszych miastach, tylko co dziesiąty - w wielkich. Zwolennicy
              > > Samoobrony to osoby niezamożne, większość ma dochody nieprzekraczające 500
              > zł
              > > na osobę w rodzinie."
              > >
              > > za dzisiejszą "Rzeczpospolitą".
              > Prymitywne techniki socjologiczne,które starasz się przywołać za gazetą,
              > niczego nie zmienią.

Jakie prymitywne techniki? Oskarżasz Rzeczpospolitą o fałszerstwo danych
              socjologicznych? Przecież to wszystko święta prawda! To są fakty, a z faktami
              się nie dyskutuje. Wskaż punkt w którym analiza Rzepy nie zgadza się ze stanem
              faktycznym.
              • Gość: your intuition Re: P.S. uzasadnienie dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 07:54
                Uważam, że Czajkowska to osoba typu Durczok, Gębarowski, Kwiatkowski (redaktor)
              • Gość: löperlöper Re: P.S. uzasadnienie dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 08:06
                löperlöperlöperlöplöpererlöperlöperlöperlöperlöper
          • Gość: Marian Hydy! portret "złodzieja "z wyższym wykształceniem IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 09:18
            www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66372&loc=1
            "Argumentacja" której użyła gazeta jest samobójcza.
            wiesz przecież o tym, czemu wiec takiej uzywasz?
            • hydy co ma piernik do wiatraka? 11.03.04, 09:26
              >Prymitywne techniki socjologiczne,które starasz się przywołać za gazetą,
              >niczego nie zmienią.Bo bieda w Polsce rozlewa sie jak morze,a ponieważ jest
              >demokrcja, kulawa, ale jest,wybory rozstrzygną czy barbarzyńcy wezmą władzę,
              >czy dalej będzie ona w ręku złodzieji nie zawsze przecież wykształconych
              >należycie.

jakie prymitywne techniki? o czym Ty piszesz?
              liczby są liczbami i nie ma co sie obrażać na statystyki; one tylko opisują
              rzeczywistość, a nie ją kreują.
              • kasia-ptasia wyjaśnienie 12.03.04, 00:54
                Napiałeś "Dyskusja z takimi
                osobami jest trudna, gdyż uświadomienie sobie beznadziejności
                propozycji "programowych" Leppera wymaga "

z resztą się zgadzam, ale poza tym właśnie: rozmowa z takimi osobnikami jest
                nudna i jałowa. Są lepsze rzeczy do robienia niż tłumaczenie forpocztom LePeRa,
                że niedobrze czynią. Bo oni czynią nie, żeby było dobrze po prostu, tylko żeby
                było dobrze dla nich samych.
                • hydy to prawda 12.03.04, 05:58
                  kasia-ptasia napisała:

> Napiałeś "Dyskusja z takimi
                  > osobami jest trudna, gdyż uświadomienie sobie beznadziejności
                  > propozycji "programowych" Leppera wymaga "
                  >
                  > z resztą się zgadzam, ale poza tym właśnie: rozmowa z takimi osobnikami jest
                  > nudna i jałowa. Są lepsze rzeczy do robienia niż tłumaczenie forpocztom
                  LePeRa,
                  >
                  > że niedobrze czynią. Bo oni czynią nie, żeby było dobrze po prostu, tylko
                  żeby
                  > było dobrze dla nich samych.

ale czy to znaczy, że w ogóle nie należy rozmawiać?
                  jeśli ktos zjawia się tutaj - to po to by wymienić poglądy.
                  różne to bywa - i nigdy z góry nie wiadomo na kogo trafisz.
                  pzdr.
    • douglasmclloyd Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 00:40
      Nie zapytano go czasem o to, jak doprowadził do ruiny prowadzony przez siebie PGR?
    • samoobrona_jedyna_alternatywa Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 00:44
      Czlowiek nie musi byc obyty z TV, a ty nie musisz Go za to atakowac ! Domagacie
      sie widze u wladzy ludzi ktorzy jedyne co maja to obycie z mediami, dobra
      prezentacje i blyskotliwe wypowiedzi, to najlepiej przywrocic nieboszcze pzpr -
      jej dzialacze maja ogromne doswiadczenie w wystapieniach TV, manipulacjach
      widzem i innych sztuczkach, malo wam jeszcze ?
      • Gość: jacek2 Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 11.03.04, 00:52
        Bedziecie wszyscy zadowoleni gdy ten opalony glab dorwie sie do wladzy !!! Unia
        z Bialorusia i Rosja - tego chcecie?? Jak was chwyca za mordy to nawet
        internetu nie bedziecie mieli !!
        • homosovieticus Straszy innych bo sie sam boi smarkacz! 11.03.04, 00:58
          Gość portalu: jacek2 napisał(a):

> Bedziecie wszyscy zadowoleni gdy ten opalony glab dorwie sie do wladzy !!!
          Unia
          >
          > z Bialorusia i Rosja - tego chcecie?? Jak was chwyca za mordy to nawet
          > internetu nie bedziecie mieli
          !!
          A skad to wiesz?
          Z Lepperem za pan brat jesteś?
        • samoobrona_jedyna_alternatywa Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 01:06
          Napisalem Ci to juz w innym watku ! Skoro nie masz odwagi byc w Polsce i
          walczyc o jej lepsze jutro to dlaczego zabierasz glos w sprawach ktore Cie
          bezposrednio nie dotycza ?
      • achu Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 17:18
        Bla, bla, bla.
        Dobrze wybrałeś - SO stawia na takich jak ty! Udajesz, że nie widzisz
        argumentów ( na takie posty już nie odpowiadasz ) albo czepiasz się słówek (
        czepiasz się, bo ktoś napisał o SO ,że to partia nieistniejąca a sam obrażasz
        PO - która wyprzedza was w rankingach) lub zmyślasz. Sugerujesz, że ktoś
        powiedział, o tym że Wódz jest nieobyty - niczego takiego nikt nie mówił - SAM
        DO TEGO DOSZEDŁEŚ!!! Pomyśl o czym to, świadczy - będziesz głosował na SO z
        przekory?
    • homosovieticus Widzimy jak ideologia zasłania obiektywizm 11.03.04, 00:53

>
      >
      > Pozdrawiam,
      > Nasza Dziennikarka
      Jeśli w Pani Czajkowskiej widzisz mistrza rzetelnego dzienikarstwa, to nic
      dziwnego, że propagowaniem wygodnych dla swego mentora pogladów zajmujesz sie
      na forum.
      zmień nick, radzę po raz drugi na "nasza propagandzistka"bo to co robisz z
      dziennikarskim niewiele ma wspólnego.
      • Gość: wartburg Re: Widzimy jak ideologia zasłania obiektywizm IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 00:58
        Ale smród... Teraz już wiadomo, kim jesteś.
        • homosovieticus Re: Widzimy jak ideologia zasłania obiektywizm 11.03.04, 01:02

> Ale smród... Teraz już wiadomo, kim jesteś.

Ty od poczatku wiedziałeś przecież, palancie nadety i zarozumiały!
          Ktytykuję głupie zachowanie pseudo dziennikarki ,która rezultaty osiagnie
          przeciwne do oczekiwanych,
          Baranie jeden z kręconym ogonkiem.:)
    • homosovieticus Widzimy jak złą robotę robisz, dla kogo pytam? 11.03.04, 01:11

>
      >
      > Pozdrawiam,
      > Nasza Dziennikarka
      i widzisz głupia babo co nierozważnymi postami narobiłas?I Ty chesz dobra dla
      ogołu? Wolne żarty cwierć inteligentko!
      Uprzedzałem Cie , pomysl a potem napisz!
      Jeśli nie rozumiesz do konca o co idzie walka w Kraju to milcz lepiej niż oliwy
      do ognia masz dolewać.
      Smarkata!
      Jak idiota Tusk
      • Gość: wartburg Re: Widzimy jak złą robotę robisz, dla kogo pytam IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 01:16
        homosovieticus napisał:

> Jeśli nie rozumiesz do konca o co idzie walka w Kraju to milcz lepiej niż
        oliwy
        >
        > do ognia masz dolewać.
        > Smarkata!
        > Jak idiota Tusk

Smród, aż nos muszę zatykać.
        • homosovieticus Re: Widzimy jak złą robotę robisz, dla kogo pytam 11.03.04, 01:20

>
          >
          > > Jeśli nie rozumiesz do konca o co idzie walka w Kraju to milcz lepiej niż
          >
          > oliwy
          > >
          > > do ognia masz dolewać.
          > > Smarkata!
          > > Jak idiota Tusk
          >
          > Smród, aż nos muszę zatykać.
          To Twój oddech tak waniajet.
          Mówiłem do kapitalki klekocie ze Stasi
          • Gość: wartburg Re: Widzimy jak złą robotę robisz, dla kogo pytam IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 01:43
            homosovieticus napisał:

>
            > > homosovieticus napisał:
            > >
            > >
            > > > Jeśli nie rozumiesz do konca o co idzie walka w Kraju to milcz lepie
            > j niż
            > >
            > > oliwy
            > > >
            > > > do ognia masz dolewać.
            > > > Smarkata!
            > > > Jak idiota Tusk
            > >
            > > Smród, aż nos muszę zatykać.
            > To Twój oddech tak waniajet.
            > Mówiłem do kapitalki klekocie ze Stasi

Teraz wiem już wszystko o tobie. Ty przecież od Rydzyka i Leppera. Powiedz
            tylko żałosna figuro, czemu tak chcesz się wkupić w łaski tych, którzy ich
            ścierpieć nie mogą?
            • homosovieticus Re: Widzimy jak złą robotę robisz, dla kogo pytam 11.03.04, 01:56

>
              > > Gość portalu: wartburg napisał(a):
              > >
              > > > homosovieticus napisał:
              > > >
              > > >
              > > > > Jeśli nie rozumiesz do konca o co idzie walka w Kraju to milcz l
              > epie
              > > j niż
              > > >
              > > > oliwy
              > > > >
              > > > > do ognia masz dolewać.
              > > > > Smarkata!
              > > > > Jak idiota Tusk
              > > >
              > > > Smród, aż nos muszę zatykać.
              > > To Twój oddech tak waniajet.
              > > Mówiłem do kapitalki klekocie ze Stasi
              >
              > Teraz wiem już wszystko o tobie. Ty przecież od Rydzyka i Leppera. Powiedz
              > tylko żałosna figuro, czemu tak chcesz się wkupić w łaski tych, którzy ich
              > ścierpieć nie mogą?
              Ijeszcze z PRUSZKOWA.
              Nauczyć się manier i rozumu chciałem.
      • jak_nie_jak_tak Ty homos jaka szkole konczyles? 11.03.04, 12:37
        Czy to przypadkiem nie Uniwersytet im.prof. Tadka R w Toruniu?
        • Gość: homos Re: Ty jak_nie_jak_yak jaka szkole konczyłes? IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 13:14
          jak_nie_jak_tak napisała:

> Czy to przypadkiem nie Uniwersytet im.prof. Tadka R w Toruniu?
          Fryburg a Ty?
          • jak_nie_jak_tak Re: Ty jak_nie_jak_yak jaka szkole konczyłes? 11.03.04, 13:19
            Gość portalu: homos napisał(a):

> jak_nie_jak_tak napisała:
            >
            > > Czy to przypadkiem nie Uniwersytet im.prof. Tadka R w Toruniu?
            > Fryburg a Ty?
            To we Fryburgu jest jakies seminarium duchowne ojca dyrektora?
            • Gość: wartburg Re: Ty jak_nie_jak_yak jaka szkole konczyłes? IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 14:11
              jak_nie_jak_tak napisała:

> To we Fryburgu jest jakies seminarium duchowne ojca dyrektora?

Homoś jest megalomanem i łże jak najęty. Typowe dla zakompleksionego nieuka.
              Żeby dostać się na studia we Fryburgu (nie mówię juz o ich ukończeniu), trzeba
              zdać egzamin z niemieckiego. A Homoś języków obcych nie zna. Uczyć mu się nie
              chciało i teraz wykręca się kłamstewkami. Bardzo charakterystycznymi nawiasem
              mówiąc. Bo bardzo by chciał pysznić się przy byle sposobności swoim
              wykształceniem. Problem w tym, że go nie ma.
      • achu Do Homoniewiadomo 11.03.04, 17:22
        Po kiego grzyba cytujesz za każdym razem całą wypowiedź. Chamie zbaraniały -
        netykieta zobowiązuje a jak nie to precz!
    • stefan4 nareszcie głos rozsądku 11.03.04, 01:55
      basia.basia:
      > Okazując mu pogardę i wyśmiewając się z niego daje się negatywny sygnał tej
      > rzeszy ludzi, którzy go popierają. Oni też mogą się czuć lekceważeni i
      > wzgardzeni. Tak to działa, niestety.

No, nareszcie, to działa jak balsam. Basiu, czy w Twoim PO jest jeszcze ktoś
      oprócz Ciebie, komu dotąd nie odebrało rozumu? Czy zostałaś już sama? Jak się
      nie znajdzie dziesięciorga sprawiedliwych, to Sodoma spłonie. Szukaj, Basiu,
      ale chyba nie na tym forum, tu z PO są sami samobójcy. Nie jestem sympatykiem
      PO, ale nie chcę, żebyście ją zniszczyli. Samoobrona będzie do zniesienia z
      silną opozycją; ale jeśli będzie rządzić sama, to dobrze da nam w kuper.

basia.basia:
      > Trzeba walczyć o ludzi a nie przeciw Lepperowi. Bo to jest błąd!!!

To jest bardzo ciężki błąd. Za pogardę dla ,,prostaków'' w ustroju
      demokratycznym płaci się słono. Każda wypuszczona z ust obelga, każdy
      nieostrożny ,,cham'' czy ,,Hitler'' kosztuje wiele głosów. W komunistycznym
      feudalizmie tak nie było, ale teraz już mamy demokrację i trzeba uważać. Aż
      dziw, jak to stale zaskakuje tych tak niegdyś bystrych intelektualistów z PO.
      UW popełniła samobójstwo w ten sam sposób, przez pogardzanie ludźmi.

basia.basia:
      > Szkoda, że nie można uczynić niewidzialnymi takiego SO, SLD, ...

No, nie można. I nigdy już nie będzie można. Trzeba się nauczyć z nimi żyć, na
      tym polega demokracja.

Ale cieszę się, że jesteś. Tylko czy nie jest Cię za mało na ten obłęd
      ogólnoplatformiany?

- Stefan
    • Gość: Ciemiak BARBAZYNCY??? Dla mnie LUDZIE!!! IP: *.31.41.156.Dial1.NewYork1.Level3.net 11.03.04, 01:57
      Nie popieram Lepera,ale niedaleko bo LPR.Chcialem sie jednak zapytac czy z tymi
      barbazyncami, ktos tu sobie za duzo nie pozwala???.Nazywacie "barbazyncami" nie
      tyle Lepera co raczej tych wszystkich sflustrowanych
      rolnikow ,bezrobotnych,biednych,i rozczarowanych ta wasza "mandroscia" ,
      poprawnoscia polityczna i unia.Moim zdaniem to jest policzek dany oszukanej
      czesci spoleczenstwa,albo lepiej wiekszosci spoleczenstwa.Czy mozna bluzgac na
      pracownika za to ze jego szef to zwykly zlodziej?Politycy powinni uwazac co
      mowia ,a zwlaszcza ci z PO ,co uznaja siebie za "kulturalnych politycznie".Tyle
      razy napominaliscie Samoobrone zeby umielli sie zachowac.Jak sie okazuje wy
      sami macie obycie ale tylko w europejskich salonach, w ktorych sie coraz
      bardziej zamykacie i seprujecie od tzw ulicy.Czy tam w Brukseli wlasnie tak
      okresla sie tzw podle(nie szlacheckie) stany ,jak Chlopi Robotnicy itp???
      Zobaczcie najpierw do lustra zanim zaczniecie drugiego obrazac,czy sami
      pokazaliscie cos lepszego?.Leper i jego popularnosc to jest wasze dziecko,owoc
      waszej "polityki",sami zescie Go sobie wychowali i to na wlasnej
      piersi.Gdybyscie poprowadzili Kraj normalnie ,uczciwie i po Bozemu to dzisiaj
      Lepera by nie bylo.I tak sie nalezy cieszyc ze tylko na Leperze sie skonczy a
      nie cos duzo gorszego.Mam nadzieje ze Jemu i Samoobronie sie powiedzie i bedzie
      dla tych wszystkich (co sobie na to zasluzyli) biczem bozym.Nie mysle tez ze w
      Samoobronie to same Ciemiaki i Barbazyncy,TO SA LUDZIE!!!.Z nimi trzeba
      rozmawiac oceniac po programach ekonomicznych ,spolecznych,politycznych a nie
      telewizyjnych (jak wnioskuje) pyskowkach.Tego programu nie widzialem bo za
      daleko. Na ten list nie odpowiem bo znowu wpadlem tylko na chwile.POZDRAWIAM.
    • Gość: jack Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 02:42
      Gotujecie sie widze jak raki, jak slyszycie samo nazwisko w trybuna ludowego,
      ktorego nazwisko chamsko przekrecacie.
      Tobie samej w majtkach widze robi sie Ci JUZ cieplo. Tak sie gotujesz?
      A to tylko "burak".
      Tyle nienawisci dla "barbarzyncy"? Toz to tylko barbarzynca.
      Strach i panika ogarnia wszystkie partie.
      "Najswietniejsi ze swietnych" chluby ostatniej dekady nieskrepowanej niczym
      kradziezy zaczynaja "robic w portki".
      Do wojny sie szykuja? Na widly czy na cepy?
      "Widmo" Leppera straszy juz Was z po nocach? Zachowajcie spokoj.
      Wkrotce zaczna sie wieksze nagonki na Leppera (nie przebierajace w srodkach),
      bo walka pojdzie o ZYWOTNE interesy wszystkich (obojetnie odkoloru) "zlodziei":
      -zatrzymanie swoich przywilei, fikcyjnie stworzonych posadek i stanow
      posiadania,
      -calkowitym ich pozbawieniem i odepchniecie od "koryta".
      Nie pierwsza i nie ostatnia to nagonka na Leppera. Liczy sie efekt koncowy.
      • Gość: lord cox Hey, Intelygencie z Jackowa, musze ci powiedziec IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 02:55
        ze nic nikomu nie ukradlem a mimo tego uwazam ze Lepper to drugi Lukaszenko,
        niebezpieczny dla Polski. Wcale bym sie nie zdziwil gdyby byl w konszachtach ze
        wschodnimi sasiadami (byly PZPR).
        • Gość: jack Re: Hey, Intelygencie z Jackowa, musze ci powiedz IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 02:59
          Co Ty "dzeciole" sie mnie czepiasz?
          To same partie wymyslily sobie nazwy.
          A jak juz wymyslily to stosuje ich terminologie demokrato "zapyzialy"..
        • homosovieticus Hej lordzie samozwańczy, do szkoły, po nauke idź! 11.03.04, 03:11
          Gość portalu: lord cox napisał(a):

> ze nic nikomu nie ukradlem a mimo tego uwazam ze Lepper to drugi Lukaszenko,
          > niebezpieczny dla Polski. Wcale bym sie nie zdziwil gdyby byl w konszachtach
          ze
          >
          > wschodnimi sasiadami (byly PZPR).
          Jak na lorda to za głupio myslisz moj mieszczuchu Tuwimowski.W konszachtach z
          Rosjanami był Olech- były agent-, Kwach, Miller, Olin ale to Tobie nie
          przeszkadza, to po pierwsze.
          A po drugie,to każdy mądry polski polityk powinien byc w konszachtach z silnym
          sasiadem.
          • Gość: lord cox Nomen Omen kolego sovieticus. IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 03:23
            Nie bede cie odpowiadal bo i tak nie zrozumiesz.
            • homosovieticus Re: Nomen Omen lordzie przez male "l" 11.03.04, 03:36

> Nie bede cie odpowiadal bo i tak nie zrozumiesz.

Tak najłatwiej powiedzieć, jak nie ma sie co powiedziec, a chce się bardzo
              wyjsc z tzw.twarzą.Lord powinien, nawet fałszywy ją zachowac.Doskonale Cie
              rozumiem.
              pzdr
              • Gość: lord cox Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpowiedz IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 03:43
                dla ciebie miescila sie w tytule panie sovieticus. Twoj nick pasowal jak ulal
                do twojej wypowiedzi.
                Zeby cie wiec patologicznie wyjasnic, Lopper pcha Polske w uklad Rosyjsko
                Bialoruski (Nie wiem czy pamietasz jego publiczna fascynacje Bialorusia i nawet
                chec emigracji tam, przed paru laty). Ty jako czlowiek sowiecki i tak tego nie
                zrozumiesz, chocbym przedstawial ci fakty. Po prostu, wy dzialacze SO, na fakty
                jestescie slepi.
                • Gość: jack Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 03:49
                  W "fusach" to widzisz czy wrozysz z kart psychologu, kto jest kim?
                  Nie blaznij sie dalej. Daj spokoj na dzis.
                  • douglasmclloyd Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow 11.03.04, 03:54
                    Gość portalu: jack napisał(a):

> W "fusach" to widzisz

W Polsce kolego, w Polsce.

> czy wrozysz z kart psychologu, kto jest kim?
                    > Nie blaznij sie dalej. Daj spokoj na dzis.
                    • Gość: jack Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 03:57
                      Wyraz sie prosze, mniej tajemniczo tzn. bardziej czytelnie.
                      Twoje cytaty nie musza byc moimi.
                • homosovieticus Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow 11.03.04, 03:54

> dla ciebie miescila sie w tytule panie sovieticus. Twoj nick pasowal jak ulal
                  > do twojej wypowiedzi.
                  > Zeby cie wiec patologicznie wyjasnic, Lopper pcha Polske w uklad Rosyjsko
                  > Bialoruski (Nie wiem czy pamietasz jego publiczna fascynacje Bialorusia i
                  nawet
                  >
                  > chec emigracji tam, przed paru laty). Ty jako czlowiek sowiecki i tak tego
                  nie
                  > zrozumiesz, chocbym przedstawial ci fakty. Po prostu, wy dzialacze SO, na
                  fakty
                  >
                  > jestescie slepi.
                  Lordzie łaskawco, Mość Wasza durniem pospolitym jest bo:
                  1)
                  Jestem homosovieticus z ksiażki Prof M Hellera I Niekrasza 'Utopia u władzy"
                  2)wyjaśnić patologicznie, zwrotem tym dowodzisz ,że ani Eton , ani Oxfordu nie
                  kończyłeś bo bełkoczesz czyli mowisz bez sensu.
                  3) nie jestem żadnym działaczen zadnej partii wasza kretynska niedouczona
                  lordowska mosć4)
                  nie dawaj koksu mamy dosyc na forum swojego.
                  Żegnaj Lordzie, buźka od PiaFF
                  tłumoku!
                  • Gość: lord cox Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 04:10
                    Moj drogi baranie, termin ten to ja znam z tym, ze czytajac twoje posty, w
                    twoim przypadku, traktuje go doslownie czyli. czlowiek radziecki tzn. czlowiek
                    pracujacy dla Rosji. Ja tak tez oceniam i Samoobraone.
                    Ty jednak ciezko myslisz widze.
                    Dla twojej informacji to skonczylem New York University, Masters Degree.
                    • homosovieticus Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow 11.03.04, 04:18

> Moj drogi baranie, termin ten to ja znam z tym, ze czytajac twoje posty, w
                      > twoim przypadku, traktuje go doslownie czyli. czlowiek radziecki tzn.
                      czlowiek
                      > pracujacy dla Rosji. Ja tak tez oceniam i Samoobraone.
                      > Ty jednak ciezko myslisz widze.
                      > Dla twojej informacji to skonczylem New York University, Masters Degree.o
                      Qrwa!
                      Gdybyś Hardward skończył to bym dalej z toba rozmawiał.A tak.Ja po podstawówce
                      ośle jestem i to nie pełnej, jak kwach.Spadaj już.
                      dobranoc NY-orczyku.
                      • Gość: lord cox Re: Zrobie wyjatek i ci wyjasnie. Otoz moja odpow IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 04:30
                        Tak myslalem , zes po podstawowce dlatego nie za bardzo mialem motywacje zeby
                        ci co tlumaczyc. Ucz sie, warto. Wszystko ci sie rozjasni.
                        Dobranoc panie ruski.
      • leszek.sopot Dwóch na jednego? 11.03.04, 09:39
        Tego się tylko po barbarzyńcach można spodziewać. Najlepiej dorwać na forum
        jakiegoś lorda lub pokręconego humanistę i obkładać go cepami. "Jack"
        i "homosovieticus" jak Jacek i Placek co księżyc zwędzili.. A jaka zwalająca z
        nóg szczerość wypowiedzi i bystrość ich umysłu!
        • Gość: Marian Zapraszam w takim razie na pojedynek! IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 09:47
          leszek.sopot napisał:

> Tego się tylko po barbarzyńcach można spodziewać. Najlepiej dorwać na forum
          > jakiegoś lorda lub pokręconego humanistę i obkładać go cepami. "Jack"
          > i "homosovieticus" jak Jacek i Placek co księżyc zwędzili.. A jaka zwalająca
          z
          > nóg szczerość wypowiedzi i bystrość ich umysłu!

temat taki proponuję
          czy proba podziału sceny politycznej już teraż na takie dwie polityczne opcje
          jest dobra i dla kogo?
          dla Polski i czy dla SLD?
          ps
          Będziesz mógł zademonstrować bystrosć swego umysłu na tle mojej umysłowj
          ociezałosci.
          Forumowicze ocenią nas!
          • leszek.sopot Chyba już go przegrałem 11.03.04, 11:19
            Klikam i klikam, a tu się ciągle w tym agorowym systemi coś zawiesza,
            jakieś "fajlure" lub "not konektet" wyskakuje i jak tu dyskutować? Nie mam
            cierpliwości by godzinami czekać na połączenie, trza trochę popracować.
            PS
            Pojedynki, jak pamiętam, polegają na zwaleniu przeciwnika z nóg by przemocą
            dowieść swojej racji i ukarać chamskiego przeciwnika. Wyobrażasz sobie jak
            filmowo by to wyglądało gdyby tak wszyscy wyszli na plażę ze szpadami w ręku z
            jednej strony i cepami z drugiej?
            • Gość: Marian Re: Chyba już go przegrałem? potem dopiero IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:38
              leszek.sopot napisał:

> Klikam i klikam, a tu się ciągle w tym agorowym systemi coś zawiesza,
              > jakieś "fajlure" lub "not konektet" wyskakuje i jak tu dyskutować? Nie mam
              > cierpliwości by godzinami czekać na połączenie, trza trochę popracować.
              > PS
              > Pojedynki, jak pamiętam, polegają na zwaleniu przeciwnika z nóg by przemocą
              > dowieść swojej racji i ukarać chamskiego przeciwnika. Wyobrażasz sobie jak
              > filmowo by to wyglądało gdyby tak wszyscy wyszli na plażę ze szpadami w ręku
              z
              > jednej strony i cepami z drugiej?

Cep trzymałem kiedyś w reku, floret rownież i nigdy bym nie okładał nimi
              żadnego nawet humanisty- chociaż z definicji na to zsługują -.Pojedynek słowny
              taki np.do jakiego miało dojśc miedzy Lutrem a Erazmem, o takim myslałem. :))
        • Gość: lord cox Re: Dwóch na jednego? IP: 146.145.235.* 11.03.04, 15:48
          Hej Leszek, na ujadania noefaszystow to ja jestem uodporniony. Masz racje,
          pracuja tu na forum grupy mlodziezowek SO.
          Z sektami tego typu mialem troche do czynienia w USA. Wiem wiec jak dzialaja.
          Zadnymi argumentami ich nie przekonasz. Dopiero zycie ich uczy, i tez nie
          zawsze.
          Pozdrawiam
          • leszek.sopot Re: Dwóch na jednego? 11.03.04, 18:36
            Eee, no co ty, moim zdaniem "homosoviticus" już ledwo dyszy i gdyby nie Placek
            to już by padł
            Pozdrowienia
    • Gość: Samoobrona pl. Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.chello.pl 11.03.04, 09:05
      Hasło na dziś
      Tylko Andrzej Lepper na czele Samoobrony potrafi usunąć gnój, w którym się
      paprze polska klasa polityczna.

Samoobrona pl.
      • zbychooo Re: Program Samoobrony to....... 11.03.04, 10:50
        ...... zlepek ogólników, chwytliwych komunałów, kłamstw, którymi ta partia
        szemranych typów, mami prostych ludzi! Samoobrona twierdzi, że wszystkim
        Polakom zapewni WSZYSTKO! I WSZYSTKO BĘDZIE ZA DARMO! Zapanuje powszechnna
        szczęśliwość i raj na ziemi! Polakom będzie żyło się lepiej niż Szwedom,
        Amerykanom czy Norwegom! Wizja państwa "supersocjalnego" z socjalistyczną
        gospodarką rynkową, śmieszna, straszna i przerażająca!
        Jest tylko jeden malutki-słaby punkt programu Samoobrony - Lepperowi cudotwórcy
        nie wspominają SKĄD WEZMĄ PIENIĄDZE na te wszystkie przywileje i wydatki....
        Bo bez kasy panie Lepper powszechna szczęśliwość nie zapanuje, widok pańskiej
        cwanej gęby i pseudointelektualny bełkot nie zastąpi ludziom tego wszystkiego
        co pan chce zagwarantować... a 60% rezerwy rewaluacyjnej i 80% rezerwy
        dewizowej? niech pan mnie nie rozśmiesza.... gratuluję panu głupoty i pańskim
        wyborcom.......
        • Gość: Marian Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:08
          zbychooo napisał:

> ...... zlepek ogólników, chwytliwych komunałów, kłamstw, którymi ta partia
          > szemranych typów, mami prostych ludzi! Samoobrona twierdzi, że wszystkim
          > Polakom zapewni WSZYSTKO! I WSZYSTKO BĘDZIE ZA DARMO! Zapanuje powszechnna
          > szczęśliwość i raj na ziemi! Polakom będzie żyło się lepiej niż Szwedom,
          > Amerykanom czy Norwegom! Wizja państwa "supersocjalnego" z socjalistyczną
          > gospodarką rynkową, śmieszna, straszna i przerażająca!
          > Jest tylko jeden malutki-słaby punkt programu Samoobrony - Lepperowi
          cudotwórcy
          >
          > nie wspominają SKĄD WEZMĄ PIENIĄDZE na te wszystkie przywileje i wydatki....
          > Bo bez kasy panie Lepper powszechna szczęśliwość nie zapanuje, widok pańskiej
          > cwanej gęby i pseudointelektualny bełkot nie zastąpi ludziom tego wszystkiego
          > co pan chce zagwarantować... a 60% rezerwy rewaluacyjnej i 80% rezerwy
          > dewizowej? niech pan mnie nie rozśmiesza.... gratuluję panu głupoty i pańskim
          > wyborcom.......
          A skad na to samo wezmie pieniadzePO.Do dzisiaj nie ma ta partia programu
          przedstawionego publicznie na pismie.Nawet na swojej stronie internetowej.A
          wódz barbarzyńców ma.Nie dziwne to?
          • nasza.dziennikarka Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO 11.03.04, 11:16

> A skad na to samo wezmie pieniadzePO.Do dzisiaj nie ma ta partia programu
            > przedstawionego publicznie na pismie.Nawet na swojej stronie internetowej.A
            > wódz barbarzyńców ma.Nie dziwne to?

Panie Sowiecki!

PPR też miała w 1944 roku całe szuflady zapełnione programem (podobnie jak w
            przypadku SO importowanym ze Wschodu) i jak to się skończyło? Nie daj nam Panie
            Boże patrzeć na 50-letnie rządy Samobrony. Jeśli do tego dojdzie, ludność
            Polski od razu zmniejszy się o te paręset tysięcy ludzi wykształconych, obytych
            ze światem i przedsiębiorczych. Nikt juz w XXI wieku nie będzie chciał patrzeć
            na wygłupy spaślaka-pajaca, coraz mniej los ludzi zależny jest od jednego
            państwa i kaprysów wodza, można sobie spokojnie wyjechać i mieszkać w Berlinie,
            Madrycie czy Oslo. Tylko kraju nad Wisłą i Odrą trochę żal, patrzeć jak jest
            rolowany przez troglodytę z epoki Gierka łupanego, nie wiadomo za czyje
            pieniądze zresztą.

Pozdrawiam
            Nasza Dz.
            • Gość: Marian Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:30

> Gość portalu: Marian napisał(a):
              >
              > > A skad na to samo wezmie pieniadzePO.Do dzisiaj nie ma ta partia programu
              > > przedstawionego publicznie na pismie.Nawet na swojej stronie internetowej.
              > A
              > > wódz barbarzyńców ma.Nie dziwne to?
              >
              > Panie Sowiecki!
              >
              > PPR też miała w 1944 roku całe szuflady zapełnione programem (podobnie jak w
              > przypadku SO importowanym ze Wschodu) i jak to się skończyło? Nie daj nam
              Panie
              >
              > Boże patrzeć na 50-letnie rządy Samobrony. Jeśli do tego dojdzie, ludność
              > Polski od razu zmniejszy się o te paręset tysięcy ludzi wykształconych,
              obytych
              >
              > ze światem i przedsiębiorczych. Nikt juz w XXI wieku nie będzie chciał
              patrzeć
              > na wygłupy spaślaka-pajaca, coraz mniej los ludzi zależny jest od jednego
              > państwa i kaprysów wodza, można sobie spokojnie wyjechać i mieszkać w
              Berlinie,
              >
              > Madrycie czy Oslo. Tylko kraju nad Wisłą i Odrą trochę żal, patrzeć jak jest
              > rolowany przez troglodytę z epoki Gierka łupanego, nie wiadomo za czyje
              > pieniądze zresztą.
              >
              > Pozdrawiam
              > Nasza Dz.
              Nie jestem panem sovieckim i nawet nie wiem co to może znaczyć HOMOSOVIETICUS
              to znaczy coś zupełnie innego i czsami tak sie podpisuję..Ty szanowna
              dziennikarko też należysz do tego gatunku bo wykształcenie odebrałas
              wykoslawione i swiatopoglad Twój siła rzeczy też musi byc wykoślawiony.Nie
              zrobiłas niczego - widac to po tym jak rozmawiasz ze mna - zeby go wzbogacic o
              wiedze spoza dziewiatego kregu.Swiatteraz stoi otworem.Czyżbyś była tak
              leniwą , czy też polubiłas prymitywne widzenie swiata?
              Nie dyskutujemy przeciez, które "gówno" jest smaczniejsze, rozmawiamy o tym ze
              wskutek egoizmu Elyt złodzieji , barbarzyńcy maja szanse wziaść władzę.Co
              zrobia z nia nie wiem.Moze Onuc zaprowadzi ich do Krawca a może Ciebie zaproszą
              do wspołpracy i uczynią naczelną redaktorką forum Kraj.
              • Gość: lord cox Do n.dziennikarki- Nie ma co dykutowac z baranami IP: 146.145.235.* 11.03.04, 15:55
                Jak widzisz, jedyne jego argumenty, we wszystkich dyskusjach to albo inwektywy
                albo wodolejstwo. Komsomol z czasow batiuszki Stalina.
                Szkoda czasu.
                • Gość: jack Re: Do n.dziennikarki- Nie ma co dykutowac z bara IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 18:17
                  Co za problem?
                  Zalozcie sobie wlasne bagienko i podniecajcie sie wlasnymi "jedynie slusznymi"
                  pogladami. Zycze powodzenia.
            • Gość: hen-ryk Zmiana jest wartością samą w sobie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:39
              Przynajmniej z nudów nie pomrzemy, tylko z jakiejś wyraźniejszej przyczyny.
              Mnie osobiście jest raczej obojętne jakiego rodzaju okupant będzie dla mnie,
              jako obywatela, czapką okupacyjną rządzącą, tak jak to przez dziesiątki lat do
              tej chwili one bez przerwt istniały i przeszkadzały.
              Raczej obojętne, bo są pewne odcienie czy mutacje tych władz.

Kiedyś pisałem o Afryce, że tam się wybiera kacyka o w miarę niedużej liczbie
              członków rodziny i na raz wybranego chucha się i dba o niego, coby życie jego i
              władza trwała jak najdłużej. Robi sie to w trosce o swoje jak najlepiej
              pojmowane interesy materialne i społeczne. Oczywiscie to "raz wybranego" trzeba
              traktować z dużym przymruzeniem oka, do argumentów przesądzających w kampanii
              wyborczej może służyć maczeta, pistolet, no taki koloryt lokalny ichniej prawie
              demokracji.
              Wybieranie za każym razem kogoś innego kosztuje ogromnie dużo, i nie chodzi
              tylko o pieniadze i dobra kradzione. Dużo ważniejsze, jeśli chodzi o koszty, są
              koszty nauki sprawowania władzy i uczenia sie na błędach. Najgorsze są błędy o
              naturze starategiczej, długofalowej w dziedzinach ekonomicznych i polityki
              międzynarodowej. Tu wg mnie nie ma określonej strategii i każdy sierżant
              chwilowo sprawujący władzę może zaspokajać swoje fobie, dawać upust jakimś
              uprzedzeniom czy ulegac fascynacjom.
              A kto to wie, czym i kim matka, takiego czy takiej sierżant, za dziecka lubiła
              straszyć, i czy, i jak go biła, molestowała, jakie bajki mu opowiadała itd? A
              co gorsze, co robił ojciec wtedy?
              Sierżant wziął mi się z Afryki, ale ostatnio złotousty Leszek też coś bąknął o
              tym, więc widzę, że moja analogia nie jest całkiem oderwana od naszego realu.

Ktoś pisał na Forum o szczeblach rozwoju materialno-społecznego ludzi, grup,
              ewentualnie partii, to było mniej więcej tak po kolei: barbarzyńcy, złodzieje,
              arystokraci i na koniec finansjera. /Mnie się chyba wszystko kojarzy z Afryką,
              bo to też/. Podział jest dość prymitywny, ale smaczny.
              Jeśli już trzeba kogoś wybierać, to popatrzyłbym na te szczeble, wynikiem jest
              zupełny brak alternatywy.

Szanowni dyskutanci - po północy to chyba ktoś za Was pisze teksty do Forum.
              Gdyby w programie którejś partii był zakaz pisania o tych porach postów, to
              może tym by mnie ujęła. Dlaczego zawsze zaczyna się poważnie, a potem dochodzi
              do sieciowych bójek i zwad karczemnych, przeciez to jest strata czasu pomnożona
              wielokrotnie przez liczbę czytających, aż strach pomyśleć, co się dzieje w
              głowach czytających, jeśli wyłączą choćby na chwilę firewalla antyidiotowego.

Więcej luzu życzę, śmierć z zacietrzewienia lub z nudów musi być okropną.

PS.
              pozdrowienia dla PT SzP: b-b, douglasa, stefana, leszka z sopotu itp i
              dyskutantów ze strony SO - bardzo jestem ciekaw szerszego spektrum poglądów z
              tego obszaru.
          • zbychooo Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO 11.03.04, 11:26

> zbychooo napisał:
            >
            > > ...... zlepek ogólników, chwytliwych komunałów, kłamstw, którymi ta partia
            >
            > > szemranych typów, mami prostych ludzi! Samoobrona twierdzi, że wszystkim
            > > Polakom zapewni WSZYSTKO! I WSZYSTKO BĘDZIE ZA DARMO! Zapanuje powszechnna
            >
            > > szczęśliwość i raj na ziemi! Polakom będzie żyło się lepiej niż Szwedom,
            > > Amerykanom czy Norwegom! Wizja państwa "supersocjalnego" z socjalistyczną
            > > gospodarką rynkową, śmieszna, straszna i przerażająca!
            > > Jest tylko jeden malutki-słaby punkt programu Samoobrony - Lepperowi
            > cudotwórcy
            > >
            > > nie wspominają SKĄD WEZMĄ PIENIĄDZE na te wszystkie przywileje i wydatki..
            > ..
            > > Bo bez kasy panie Lepper powszechna szczęśliwość nie zapanuje, widok pańsk
            > iej
            > > cwanej gęby i pseudointelektualny bełkot nie zastąpi ludziom tego wszystki
            > ego
            > > co pan chce zagwarantować... a 60% rezerwy rewaluacyjnej i 80% rezerwy
            > > dewizowej? niech pan mnie nie rozśmiesza.... gratuluję panu głupoty i pańs
            > kim
            > > wyborcom.......
            > A skad na to samo wezmie pieniadzePO.Do dzisiaj nie ma ta partia programu
            > przedstawionego publicznie na pismie.Nawet na swojej stronie internetowej.A
            > wódz barbarzyńców ma.Nie dziwne to?

Kłamczuchu, jeśli mówisz że PO nie ma programu, to nie pisz w tytule że
            program Samoobrony jest podobny do programu PO, bo jedno drugiemu przeczy, no
            chyba że cleowo chcesz maipulować faktami tak jak to nagminnie robi twój idol-
            Lepper? Niestety robisz to tak nieudolnie jak on...
            A dlaczego twierdzisz że PO ma brać na to samo pieniądze co Samoobrona?
            przecież nie znasz ich programu.... znów mijanie się z prawdą?
            To co proponuje twój wódz w "programie", jest stekiem bzdur, mrzonek,
            niebezpiecznych manipulacji iświadectwem ekonomicznego nieuctwa jego i
            waszych "ekspertów", pomysły twego wodza trafiają tylko wiesz do kogo? to może
            ci zacytuję:
            "Typowy wyborca Samoobrony to człowiek w sile wieku - ponad dwie trzecie to
            osoby powyżej 40 roku życia. Zwolennik Samoobrony to osoba bardzo słabo
            wykształcona - 43 proc. skończyło podstawówkę, 37 - zawodówkę. Co piąty ma
            wykształcenie średnie. Tylko 2 na stu ma za sobą studia. Samoobrona wyrasta na
            typową partię wiejską - aż 55 proc. jej zwolenników mieszka na wsi, 20 proc. -
            w najmniejszych miastach, tylko co dziesiąty - w wielkich. Zwolennicy
            Samoobrony to osoby niezamożne, większość ma dochody nieprzekraczające 500 zł
            na osobę w rodzinie."
            Na tych ludziach możecie żerować, ale tylko do czasu, bo prędzej czy później
            oni też zrozumieją, że pierwszy mulat RP nie da im tego co obiecywał, a wtedy
            puczujesz na własnej dupie gniew ludu...... w podskokach będziesz szukał azylu
            na Białorusi (tam - bo nikt inny was nie przyjmie), a nasze dzieci i wnuki
            jeszcze przez kilkadziesiąt lat będą sprzątały gówna po tobie i Lepperze.....

• nasza.dziennikarka Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO 11.03.04, 11:29
              zbychooo napisał:
              a wtedy
              > puczujesz na własnej dupie gniew ludu...... w podskokach będziesz szukał
              azylu
              > na Białorusi (tam - bo nikt inny was nie przyjmie), a nasze dzieci i wnuki
              > jeszcze przez kilkadziesiąt lat będą sprzątały gówna po tobie i Lepperze.....

No z tym azylem na Białej Rusi to może być niewielki problem, bo tamtejszy
              reżim jakby ostatnio zaczyna się kruszyć (dowodem paranoiczne decyzje
              personalne Łukaszenki). Zanim Löpper odda władzę Polakom, Aleksandr może już
              odejść na tamten świat:)
              >
            • Gość: Marian Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:49
              Programu nie mają obie partie.Bo nie moga go mieć.Chodzi o
              władzę.Rządzili "złodzieje" niech porzadza "barbarzyncy".Przyspieszy to procesy
              dojrzewania społeczenstwa,Inwektywy pod moim adresem nie przeslonia błedow
              politycznych a głownie gospodarczych ,które Elyty popełnikły na starcie
              przemian w Polsce i które wleka sie do dzisiaj.Mówienie kłamstw ma krótkie
              nogi.A czyz kilejne rzady mówiły nam prawde .No odpowiedz.
              O tym rozmawiamy ,nie rozmywaj wątku głównego.
              Ps
              zawsze robie "ortografy" a jak szybko piszę to wykładniczo ich ilość
              wzrasta.sorry
              pss
              Time please 1/2h - musze cos zjesc bo kiszki mi marsza barbarzyńców graja.
              • hydy o Mariana teorii społeczeństw dojrzewania 11.03.04, 11:56

> Programu nie mają obie partie.Bo nie moga go mieć.Chodzi o
                > władzę.Rządzili "złodzieje" niech porzadza "barbarzyncy".Przyspieszy to
                procesy
                >
                > dojrzewania społeczenstwa,

w latach 1944-1989 Polską rządzili "barbarzyńcy" i nie powiedzialbym aby nam to
                posłużyło.

>Inwektywy pod moim adresem nie przeslonia błedow
                > politycznych a głownie gospodarczych ,które Elyty popełnikły na starcie
                > przemian w Polsce i które wleka sie do dzisiaj.Mówienie kłamstw ma krótkie
                > nogi.A czyz kilejne rzady mówiły nam prawde .No odpowiedz.

racja - tylko co to za argument na rzecz Andrju? A on to niby prawdomówny
                będzie i uczciwy; on błędów nie popełni? Zreszta powiem ci szczerze, że ja nie
                widzę racjonalnych argumentów przemawiających za głosowaniem na Mulata.

> O tym rozmawiamy ,nie rozmywaj wątku głównego
              • zbychooo Re: Program Samoobrony bardzo podobny do pr.PO 11.03.04, 12:25

> Programu nie mają obie partie.Bo nie moga go mieć.

Oj motasz się, kręcisz, za każdym razem mówisz co innego: raz dumnie chwalisz
                się programem Samoobrony, teraz stwierdzasz że programu Samoobrona nie posiada,
                zdecyduj się wreszcie chłopie! Powiedz jasno i otwarcie, iż nie o żaden program
                chodzi, nie o żadną naprawę kraju, chodzi wam tylko w WŁADZĘ I PIENIĄCHY!!!
                Dopchać się do koryta, bo już kilkanaście lat liżecie to koryto przez papierek,
                a chciałby się całą gębą!!!

Chodzi o
                > władzę.Rządzili "złodzieje" niech porzadza "barbarzyncy".

O widzę, że nabrałeś odwagi i przyznałeś się, że chodzi tylko w władzę, powiedz
                to wyborcom Samoobrony! ciekawe czy się ucieszą?

Przyspieszy to procesy dojrzewania społeczenstwa,Inwektywy pod moim adresem nie
                przeslonia błedow
                > politycznych a głownie gospodarczych ,które Elyty popełnikły na starcie
                > przemian w Polsce i które wleka sie do dzisiaj.

Dotychczasowe błędy gospodarcze elit są małym piwem w prównaniu z tym, co chce
                nam zaserwować twój idol, te błędy możemy jeszcze naprawić, ale po błędach
                Leppera będze rozpierducha na ładnych kilkadziesiąt lat!!! chcesz żeby twoje
                dzeci i wnuki za to płaciły??? to proszę bardzo baw się dalej w "socjalistyczną
                gospodarkę ryknową" made in Lepper.......
            • Gość: wartburg recepta na barszcz z buraków czerwonych IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 11:56
              Obejrzałem właśnie powtórzenie "Linii Specjalnej" na TV Polonia. Czajkowska
              pokazała, jak się gotuje barszcz z buraków czerwonych. Smakował wyśmienicie!
              Jaką miała receptę? Przyszła na rozmowę przygotowana, a ten dureń o mało nie
              udusił się ze złości. Panie przewodniczący... bardzo pana proszę, niech mi pan
              nie wmawia, że powiedziałam, czego nie powiedziałam. I ten jej uśmiech do
              kamery. Jakby rozkładała ręce i chciała powiedzieć - no patrzcie, jakich
              durniów mi tu przysyłają.

A Lepper łykał powietrze, dusił się, na gębie coraz bardziej czerwony się
              robił, notowania mu spadały i nas koniec jeszcze, idiota, pogratulował jej
              rekordu w wynikach głosowania. Miało to zabrzmieć ironicznie, ale wypadło
              żałośnie. Brawo Czajkowska! Więcej takich audycji! Bardzo ładnie wytknęła mu
              nielojalność wobec SLD. Samoobrona miała przecież psem łańcuchowym na prawicę,
              a teraz niby pies morderca ryuca się swojemu panu do gardła. Czy to tak ładnie?

Czajkowska dała przykład, jak z Lepperem zwyciężać trzeba.
              • samoobrona_jedyna_alternatywa Bede glosowal na Samoobrone !! 11.03.04, 12:04
                To jak ci sie tak podobala pani redaktor Czajkowska to moze zaloz z nia na
                spolke partie ? ciekawe co wowczas mielibyscie ciekawego do powiedzenia ?
                Polska to kraj zawistnych ludzi, zazdrosci sie tym ktorzy maja poparcie
                spoleczne, ciesza sie zaufanie ludzi juz niejeden raz wykorzystywanych prze
                polskie "elyty polityczne" ! Koniec z tym bagnem, oczyscmy Polske zeby zylo sie
                nam dostatnie, uczciwie i sprawiedliwie !
              • Gość: L.Cwierczakiewicz Re: KULINARIA !!! IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 12:52
                Jako milosniczka kulinariow z przyjemnoscia wzbogacilam swoj zbior przepisow na
                365 obiadow - recepturami podanymi poza forami kulinarnymi.
                Ciekawe iz wszystko sa to przepisy na potrawy z burakow! :)

Pierwszym: - byl przepis podany na Forum: Motorazacyjne na SALATKE z
                buraczkow: "wrzucic odbezpieczony granat do kradzinego BMW - wypelnionego
                dresiarzami",

Drugim: przepis na: "BARSZCZ z czerwonych burakow" z podstawowym skladnikiem:
                Lepper - autorstwa pp.Czajkowska & Wartburg.

W imieniu milosnikow dobrej kuchni - bardzo Wam za te przepisy dziekuje :)

z pozdrowieniami,
                Lucyna Cwierciakiewiczowa
    • Gość: Marian Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:53
      www.platforma.org/?sub=aktualnosci&ID=307
      • ada1 Re: Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem 11.03.04, 12:09
        Szanowny kolego, czy mógłbyś wimienić CO I KOKU UKRADŁ TUSK?????? Bo jakoś nie
        słyszałam, aby śigała go prokuratura, czy ktoś założył mu sprawę w sądzie....
        • Gość: jack Re: Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 13:36
          Buzek prawdopodobnie tez nikomu nic nie ukradl, ale bez zenady krasc innym
          pozwalal. Podobnie czyni byc moze Tusk.
          To stara taktyka zlodziejskich partii: wystawiania najglupszego praktykanta
          (tzw. "najslabszego ogniwa") na szefa.
          Glupi, wierny i najlepszy koles, co to muchy nawet nie skrzywdzi jest
          najlepszym szefem.
          • ada1 Re: Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem 11.03.04, 14:21
            Gość portalu: jack napisał(a):

> Buzek prawdopodobnie tez nikomu nic nie ukradl, ale bez zenady krasc innym
            > pozwalal. Podobnie czyni byc moze Tusk.

Piszesz: "podobnie BYĆ MOŻE czyni Tusk", zastanów się człowieku jak można cię
            poważnie traktować, gdy rzucasz tak mocne oskarżenia do ludzi w stosunku do
            których nie ma nawet podejrzeń, czy to właśnie twój guru,"polityczny pedofil"
            nauczył cię takiej podłości i nieuczciwości??? Wstydź się! twoja moralność jest
            równa zeru! jesteś małym, podłym człowieczkiem, który bezkarnie opluwa ludzi!
            to że w klubie parlamentarnym Samoobrony zasiadają przestęcpy, którzy nie
            szanują prawa i ludzi, nie znaczy że wszędzie tak jest!
            Bez odbioru.
            • Gość: jack Re: Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 14:31
              Ze Buzek pozwalal to FAKT.
              Ze poslow PO czepia sie prokurator to FAKT.
              Ze prawdopodobnie Tusk o tym wie, to moze byc FAKT.
              I nie zapluwaj sie tak w nienawisci partyjny "obszczymurze".
              • achu Re: Ostatni wywiad z szefem "zlodzieji"- Tuskiem 11.03.04, 17:36
                'Ze prawdopodobnie Tusk o tym wie, to moze byc FAKT."

najarany jesteś? po jakiemu ty mówisz?

Że jesteś pusty jak bęben to aksjomat!
            • Gość: lord cox Dobrze go Ada zcharakteryzowalas. IP: 146.145.235.* 11.03.04, 16:08
              To gnidy , ktore 30 lat temu bardzo dobrze by sie odnalazly w urzedach
              bezpieczenstwa lub Trybunie Ludu.
              • Gość: jack Re: Dobrze go Ada zcharakteryzowalas. IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 16:10
                Obojetnie co bys konczyl, jestes relatywnie bezmyslnym typem.
                Problem wyboru dla narodu to nie wybor intelektualisty 15-lecia, tylko problem
                wyboru skutecznego polityka.
                Bez stworzenia PANSTWA PRAWA niemozliwe sa jakiekolwiek zmiany.
                Taka zmiane MOZE zrobic Lepper, bo jest skuteczny.
                Pozostale dziadostwo z dyplomami czy bez to zwykli kunktatorzy.
                Muzykalny jestes?
                • Gość: lord cox KGB i UB i Stalin tez byli skuteczni. IP: 146.145.235.* 12.03.04, 21:17
                  Przykro mi ale masz braki w laczeniu podstawowych faktow z historii.
    • Gość: Marian Ostatni wywiad z wodzem "barbarzynców"-Lepperem IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 11:57
      Przeczytajcie i powiedźcie jakie różnice merytoryczne (programowe)
      zauwazyliscie.Merytoryczne a nie propagandowe lub jezykowe.

www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/default.asp?ivID=2465
      • hydy Re: Ostatni wywiad z wodzem "barbarzynców"-Lepper 11.03.04, 12:17

> Przeczytajcie i powiedźcie jakie różnice merytoryczne (programowe)
        > zauwazyliscie.Merytoryczne a nie propagandowe lub jezykowe.
        >
        > www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/default.asp?ivID=2465

w tegoż wywiadu:
        Endrju:
        "Są również duże pieniądze w Otwartych Funduszach Emerytalnych. To jest na
        dzisiaj około 46,6 miliarda złotych. To są firmy zachodnie, które przejęły
        nasze pieniądze i dzisiaj za nasze pieniądze kupują obligacje Skarbu Państwa,
        które my im gwarantujemy, że odkupimy i zapłacimy jeszcze odsetki na to. Tylko
        1 miliard złotych z tej potężnej kwoty Fundusze inwestują w gospodarkę, 1
        miliard złotych, a resztę... po prostu uprawiają spekulację za nasze pieniądze."

no i masz proszę potwierdzenie żerowania na ludzkiej niewiedzy; myslisz że
        Lepper zna ustawe o OFE?

jak się czyta takie bzdety to sie odechciewa dyskusji.
    • Gość: Lech Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 11.03.04, 12:18
      Można Leppera lubić,lub nie ,ale sposób w jaki prowadziła program pani
      Czajkowska przypomina najgorsze lata stalinowskie./celowo nie piszę słowa
      redaktor bo ta pani na to nie zasługuje/.A zkończenie było kuriozalne i powinna
      się tym zająć komisja etyki mediów.Przez kilka minut pozwalała posłance z PO
      opluwać Leppera, a kiedy chciał odpowiedzieć na jej zarzuty, pani Czajkowska z
      uśmiechem na ustach zakończyła program.Zaczyna się nagonka na Leppera i bierze
      w niej udział TVP.Co na to nowy prazes.
      • Gość: wartburg Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.03.04, 12:27
        Poskarż się Łukaszence. Albo od razu poproś go o bratnią pomoc sfrustrowany
        politruku.

Gość portalu: Lech napisał(a):

> Można Leppera lubić,lub nie ,ale sposób w jaki prowadziła program pani
        > Czajkowska przypomina najgorsze lata stalinowskie./celowo nie piszę słowa
        > redaktor bo ta pani na to nie zasługuje/.A zkończenie było kuriozalne i
        powinna
        >
        > się tym zająć komisja etyki mediów.Przez kilka minut pozwalała posłance z PO
        > opluwać Leppera, a kiedy chciał odpowiedzieć na jej zarzuty, pani Czajkowska
        z
        > uśmiechem na ustach zakończyła program.Zaczyna się nagonka na Leppera i
        bierze
        > w niej udział TVP.Co na to nowy prazes.
      • Gość: Medialny Löpper Co na to nowy prezes TVP ? G...no ! IP: *.fntax.com 11.03.04, 12:35
        > Lech: Zaczyna się nagonka na Leppera i bierze
        > w niej udział TVP. Co na to nowy prezes ? <

A gowno. Endrju uznal za stosowne czolobitnie pocalowac na odchodne
        Kwiatkowskiego w dupe, wazeliniarz jeden. I za co ?
        Dworak juz myje tylek w oczekiwaniu na umizgi wodza.
    • Gość: Samoobrona pl. Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.chello.pl 11.03.04, 14:34
      Pozdrowienia dla naszej dziennikarki!!!
      Jesteś dobra w propagandzie (pablic relation)i mamy Cię na oku.
      Kto wie jak potoczy się przyszłość. Jesteś młoda, zdrowa, wysportowana i tylko
      krowa poglądów nie zmienia. Jak poznasz jurnego chłopa to z pewnością zachowasz
      się po polsku.:-)))))I na to liczę!

Hasło na dziś

Tylko Andrzej Lepper na czele Samoobrony potrafi usunąć gnój, w którym paprze
      się polska klasa polityczna. (?czy tylko klasa polityczna?) (?gdzie jest
      inteligencja?)

Samoobrona pl.

W kampanii wyborczej roku 2005 Andrzej Lepper przedstawi pracę Leszka
      Balcerowicza pod wymownym tytułem:
      Zapaść służby zdrowia a rozwodnienie mózgów „polskiej inteligencji inaczej”, w
      której to guru polskiej gospodarki omawia stan umysłowy elity polskiego
      społeczeństwa dla potrzeb Banku Światowego.
      Wilki Mistrz kończy swoje rozważania konkluzją, że chamy w Polsce ( określenie
      chamy odnosi się do klasy politycznej i intelektualnej) nie mają zielonego
      pojęcia o gospodarce światowej i jak na razie wierzą we wszystko to, co
      im „nasze” media pod nos podsuną.

LPR jest naturalnym sojusznikiem Samoobrony i co do tego nie ma najmniejszych
      wątpliwości. Polska polityka musi opierać się o interes narodu polskiego a nie
      jak dotychczas o interes międzynarodowej mafii spekulantów!!!

Najważniejsze zadanie dla Polski to przekonanie naszej inteligencji, że Polska
      nie może w ciemno naśladować Stanów Zjednoczonych i prowadzić wraz z nimi
      polityki "światowego rozbójnika”, na której w oczywisty sposób traci i to nie
      tylko finansowo, ale i politycznie.
      Po drugie, Samoobrona zdecydowanie wskaże kompradorów rezydujących w naszym
      kraju i użyje przeciwko nim z całą surowością KK. ABW i prokuratury.

• ada1 Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 15:34
        Gość portalu: Samoobrona pl. napisał(a):

> Pozdrowienia dla naszej dziennikarki!!!
        > Jesteś dobra w propagandzie (pablic relation)i mamy Cię na oku.
        > Kto wie jak potoczy się przyszłość. Jesteś młoda, zdrowa, wysportowana i
        tylko
        > krowa poglądów nie zmienia. Jak poznasz jurnego chłopa to z pewnością
        zachowasz
        >
        > się po polsku.:-)))))I na to liczę!
        >
        >
        > Hasło na dziś
        >
        > Tylko Andrzej Lepper na czele Samoobrony potrafi usunąć gnój, w którym paprze
        > się polska klasa polityczna.

Andrzej Leeper siedzi w gnoju po uszy............
        • Gość: Samoobrona pl. Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.chello.pl 11.03.04, 16:07
          ada tak nie wypada...
          zaraz z tym gnojem wyjeżdżasz:-)
          Może spróbowałabyś czegoś innego, np.:-)

Samoobrona pl.
          • Gość: Marian Ada też barbarzyństwem przesiakła :) IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.04, 16:29
            Kruczkowski Leon też w SO?
            ps
            a kto śpiewał to w Qui Pro Quo ?
            • ada1 Re: Taplanie się w gnoju... 12.03.04, 10:19
              Sejm kryminalistów
              ..... „Prawie milion wyborców Samoobrony pewnie nie wie, że głosowali na
              całkiem prywatne przedsięwziecie Andrzeja Leppera. Nazwa i winieta partii służy
              jako logo dla przedsiębiorstwa. Firma działa na dziko, nie płaci podatków,
              ukrywa obroty i zyski. Łamie prawo, ale cieszy się bezkarnością. Przez
              najbliższe cztery lata tą bezkarność dodatkowo wzmocni immunitet parlamentarny.
              Tymczasem w Samoobronie roji się od ludzi łamiących prawo.
              Ryszard Bonda kandydował w Legnicy, umieszczony tam na pierwszym miejscu przez
              Leppera. Prokuratura zarzuca mu, że podczas skupu interwencyjnego zboża
              wyłudził od Agencji Rynku Rolnego 302 tysiące złotych. Firma Bondy skupowała
              zboże od rolników, za które Agencja zapłaciła już rolnikom. Następnie to samo
              zboże sprzedawano ARR po raz drugi. Wspólnikiem Bonda jest Daniel Paszyński,
              syn Stanisława, ktory zasłynął wyłudzeniem ze Skarbu Państwa zwrotu podatku VAT
              na 70 milionów złotych.
              W Sejmie zasiądzie także ścigana przez prokuraturę działaczka Samoobrony Danuta
              Hojarska. Wyłudziła z banku kredyt w wysokości 219 tysięcy złotych. Jest
              oskarżona o przywłaszczenie mienia. Przed sądem w Elblągu odbyło się do tej
              pory dziewięć rozpraw. Zarzucono jej także fałszowanie dokumentów. Mąż posłanki
              trafił do aresztu, ona nie, gdyż chroni ją obecnie immunitet poselski.
              Kłopoty z prawem posiada też jedyne sejmowe małżeństwo Wanda i Stanisław
              Łyżwińscy. W ubiegłym roku sąd nakazał im spłacenie 294 tys. złotych długu
              wobec Agencji Rynku Rolnego. Bank przekazał do windykacji niespłacone kredyty,
              które małżeństwo zaciągneło na zakup samochodów osobowych. Podejrzewa się, że
              zadłużeni po uszy Łyżwińscy upozorowali podpalenie w celu wymuszenia
              odszkodowania.
              W samej Samoobronie także nie brakowało skandali finansowych. Lepper usuwał
              skrupulatnie wszystkich, którzy zadawali niewygodne pytania. Partia nie
              prowadziła żadnej księgowości, pieniądze wpływały, wypływały nie wiadomo jak i
              nie wiadomo gdzie. Tak było na przykład w przypadku zjazdu partii w Warszawie.
              Lepper od wielu rolników brał pieniądze za załatwienie różnych spraw. Z reguły
              nie załatwiał, pieniędzy nie oddawał. Nie można mu jednak nic zarzucić nigdy
              bowiem nie wydawał żadnych zaświadczeń, powkitowań, innych tego typu
              dokumentów.
              W przeszłości związany był z wieloma ciemnymi typami. W Samoobronie dzialali
              miedzy innymi prominentne postacie z ultrakomunistycznego Zjednoczenia
              Patriotycznego ‘Grunwald’. Korzystano z usług byłego redaktora ‘Trybuny Ludu’
              Ignacego Krasickiego i reżysera Bogdana Poręby.
              Obecnie Lepper oświadczył, że większość poselskiego uposażenia posłowie
              Samoobrony oddawać będą na cele charytatywne. Oczywiście jemu, jego fundacji. W
              Samoobronie wszyscy są przekonani, że nikt tych pieniędzy nigdy nie zalatwi.
              Poglądy Leppera doskonale docierają do polskich Karguli. Przemawiał do nich
              plakat wyborczy ze stonką symbolizującą Unię Europejską, zagraniczny kapitał i
              innych wyimaginowanych wrogów. Opowiadanie o politykach złodziejach trafiało do
              przekonania wiejskich i miejskich analfabetów.
              Wielu posłów Samoobrony przynajmniej przez cztery lata uniknie
              odpowiedzialności karnej dzięki immunitetowi. Z powodzeniem można powiedzieć,
              że to związek finansowych oszustów. Być może nie jest przypadkiem, że w tych
              ugrupowaniach znalazło się tylu ludzi posiadających kłopoty z prawem. Co
              ciekawe właśnie ci posłowie, chorniący się za parawanem immunitetu głoszą
              poglądy rozsadzające państwo, mogące prowadzić do jego zguby....."
              Andrzej T. Jarmakowski
              red. nacz. Dziennika Chicagowskiego

• leszek.sopot Re: Taplanie się w gnoju... 12.03.04, 11:54
                Jest gorzej, bo lapperland, czyli elektorat "poważnego polityka poważnej
                partii" wie o przekrętach swoich idoli. Podoba im się to, że oni pozwalają
                sobie na przekręty i nic im się złego nie dzieje. Też tak chcą, ale w tych
                biednych miejscach gdzie żyją nie mają już co kraść - może drzewo z lasu. Stąd
                ich marzenia i tęskonoty uosabia Lepper: bogatym zabrać i sobie zatrzymać.
                • Gość: jack Re: Taplanie się w gnoju... IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 14:10
                  Przeciez Wam jako bardziej oswieconym NIKT nie zabrania dac sie tak rzadzic
                  dalej?
                  Pozwolcie nieoswieconym wrazic swoje zdanie.
                  W koncu zadecyduje faktor wyborca lub innymi slowy:
                  tych przy "zlobie" i tych daleko od "kromki chleba"
                  • ko_bie_ta Re: Taplanie się w gnoju... 12.03.04, 14:46
                    Lepper zrobi czary-mary i zapanuje powszechna szczęśliwość, wszystkich nakarmi,
                    ubierze, wszystkim da pracę, samochody, mieszkania, darmowe kredyty, za rządów
                    Leppera dogonimy kraje wysokorozwinięte, będziemy mieli tak silną gospodarkę
                    jak USA i tak świetny system socjalny jak Szwecja! Jest tylko jeden szczegół
                    takimi metodami jak proponuje Lepper żedne z państw wysokorozwiniętych nie
                    doszło do dobrobytu, a wręcz odwrotnie - eksperymenty Leppera były już
                    przerabiane nie tylko u nas i wszyscy wiemy czym to się skończyło....
                    • Gość: jack Re: Taplanie się w gnoju... IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 16:00
                      Co zrobi Lepper wynika z tego co obiecuje.
                      Na stworzenie panstwa prawa nie potrzeba legitymacji profesorow ani tym
                      bardziej sitw bisnes-polityka.
                      Kazde z ugrupowan bedace u wladzy tego nie CHCIALY zrobic i nie maja w swych
                      programach.
                      Wszystkie wymienione panstwa od powstania panstwa prawa zaczynaly.
                      Wybory do parlamentu nie sa: ani testem na inteligencje, ani wyborem Miss.
                      Chodzi o skutecznosc posla czy ew. premiera.
                      To Lepper dowiodl.
                      Wszystkie dyskusje o przewagach intelektualnych tego czy innego palanta sa
                      nierzeczowe.
                      Pytania postawowe powinno brzmiec:
                      -Czy nadal zgadzamy sie na nieudolnosc i kunktatorstwo oswieconych ciagnacych
                      Polske i narod w przepasc?
                      -Czy probujemy rzadow silnej reki i panstwa prawa?

• homosovieticus Re: Taplanie się w gnoju...to przestań go widłami 12.03.04, 12:56
                przewracać,bo dla wąsko pojetych politycznych celów to robisz!
                Polsce są potrzebne głębokie zmiany, rzeczywiste. Gęsty kożuch- niektórzy
                nazywają go pajęczyną - unoszacy sie nad społeczeństwem trzeba odsunać na bok
                i do polityki, biznesu, mediow dopuścic utalentowanych młodych ludzi.Czyż w
                polsce nie ma tysiecy urodziwszych kobiet niż córka pani Kloski-Torbicka.To
                przecież nie rzecz gustu, lecz wynik układów towarzystkich Mamy.Wszędzie panuje
                koteria i popieranie swoich- najczęściej niedouczonych średniakow - z
                zaprzyjażnionych między sobą Rodzin.Powoduje to stagnację we wszystkich
                dziedzinach życia społecznego a głownie w polityce ,administracji i
                kulturze..Przecież doskonale to rozumiesz .Czy nie masz dosyć dużurnych
                autorytetów -ciagle tych samych- tłumaczacych Ci oszukańcze posuniecia Elyt?
                Czy nie nuży Cię systematyczne urabianie przez media Twego własnego umysłu? Czy
                musisz akceptować bez krytycznie i powtarzać cudze mysli przynoszace Ci
                intelektualną szkodę bo zwalniaja od własnej sytuacji i samodzielnego myślenia.
                Inteligentny chłop z Ciebie i zupelnie niepotrzebnie ugrzęzłeś w ciasnym
                medialnym światopoglądzie.
                • hydy Re: Taplanie się w gnoju...to przestań go widłami 12.03.04, 13:18
                  homosovieticus napisał:

> przewracać,bo dla wąsko pojetych politycznych celów to robisz!
                  > Polsce są potrzebne głębokie zmiany, rzeczywiste. Gęsty kożuch- niektórzy
                  > nazywają go pajęczyną - unoszacy sie nad społeczeństwem trzeba odsunać na bok
                  >
                  > i do polityki, biznesu, mediow dopuścic utalentowanych młodych ludzi.Czyż w
                  > polsce nie ma tysiecy urodziwszych kobiet niż córka pani Kloski-Torbicka.To
                  > przecież nie rzecz gustu, lecz wynik układów towarzystkich Mamy.Wszędzie
                  panuje
                  >
                  > koteria i popieranie swoich- najczęściej niedouczonych średniakow - z
                  > zaprzyjażnionych między sobą Rodzin.

i należy ich zastapić przez młodzież w biało-czerwonych krawatach? to jest
                  ten "ożywczy wstrząs społeczny", o którym gdzieś tutaj juz pisałeś?

> Powoduje to stagnację we wszystkich
                  > dziedzinach życia społecznego a głownie w polityce ,administracji i
                  > kulturze..Przecież doskonale to rozumiesz .Czy nie masz dosyć dużurnych
                  > autorytetów -ciagle tych samych- tłumaczacych Ci oszukańcze posuniecia Elyt?
                  > Czy nie nuży Cię systematyczne urabianie przez media Twego własnego umysłu?
                  Czy
                  >
                  > musisz akceptować bez krytycznie i powtarzać cudze mysli przynoszace Ci
                  > intelektualną szkodę bo zwalniaja od własnej sytuacji i samodzielnego
                  myślenia.

a czy zwolennicy Endrju nie klepią w kółko tych jego frazesów, których wartość
                  sprowadza się do zanegowania tez jego politycznych przeciwników? zastąpienie
                  starych frazesów nowymi ma nam przynieść jakąś korzyść? "wszyscy juz byli"-
                  "wszystko już było"-"my jeszcze nie rządziliśmy"?

> Inteligentny chłop z Ciebie i zupelnie niepotrzebnie ugrzęzłeś w ciasnym
                  > medialnym światopoglądzie

a w czym ty ugrzęzłeś kolego z Gdyni :) ?
                  • Gość: Marian Re: Taplanie się w gnoju...to przestań go widłami IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 02:20
                    hydy napisał:

>
                    > > przewracać,bo dla wąsko pojetych politycznych celów to robisz!
                    > > Polsce są potrzebne głębokie zmiany, rzeczywiste. Gęsty kożuch- niektórzy
                    > > nazywają go pajęczyną - unoszacy sie nad społeczeństwem trzeba odsunać na
                    > bok
                    > >
                    > > i do polityki, biznesu, mediow dopuścic utalentowanych młodych ludzi.Czyż
                    > w
                    > > polsce nie ma tysiecy urodziwszych kobiet niż córka pani Kloski-Torbicka.T
                    > o
                    > > przecież nie rzecz gustu, lecz wynik układów towarzystkich Mamy.Wszędzie
                    > panuje
                    > >
                    > > koteria i popieranie swoich- najczęściej niedouczonych średniakow - z
                    > > zaprzyjażnionych między sobą Rodzin.
                    >
                    > i należy ich zastapić przez młodzież w biało-czerwonych krawatach? to jest
                    > ten "ożywczy wstrząs społeczny", o którym gdzieś tutaj juz pisałeś?

Nie, przez taką młodzież jak Ty i inni, którzy pozbawieni są szans i na rozwój
                    i na sukces we własnym kraju.Pietnascie lat budujemy podwaliny nowoczesnego
                    Państwa i samorzadnego społeczeństwa a stoimy nad brzegiem przepasci, mamy
                    układ mafijno -plityczny i ca 80 % ludzi klepie biedę.A wsród tych 20% od
                    cholery zwykłych złodziei i to legalnych.Bo prawo nie nadąża, mówia Elyty.A
                    przecież to oni je tworzą.Jest takie jakie im odpowiada.

>
                    > > Powoduje to stagnację we wszystkich
                    > > dziedzinach życia społecznego a głownie w polityce ,administracji i
                    > > kulturze..Przecież doskonale to rozumiesz .Czy nie masz dosyć dużurnych
                    > > autorytetów -ciagle tych samych- tłumaczacych Ci oszukańcze posuniecia Ely
                    > t?
                    > > Czy nie nuży Cię systematyczne urabianie przez media Twego własnego umysłu
                    > ?
                    > Czy
                    > >
                    > > musisz akceptować bez krytycznie i powtarzać cudze mysli przynoszace Ci
                    > > intelektualną szkodę bo zwalniaja od własnej sytuacji i samodzielnego
                    > myślenia.
                    >
                    > a czy zwolennicy Endrju nie klepią w kółko tych jego frazesów, których
                    wartość

zwolennicy to siła bez nich nie było by ruchu.Pełnią taką samą role jak
                    robotnicy w "Sierpniu".

> sprowadza się do zanegowania tez jego politycznych przeciwników? zastąpienie
                    > starych frazesów nowymi ma nam przynieść jakąś korzyść? "wszyscy juz byli"-
                    > "wszystko już było"-"my jeszcze nie rządziliśmy"?
                    >
                    > > Inteligentny chłop z Ciebie i zupelnie niepotrzebnie ugrzęzłeś w ciasnym
                    > > medialnym światopoglądzie
                    >
                    > a w czym ty ugrzęzłeś kolego z Gdyni :) ?

Mieszkam i żyję tu i teraz, wiec podobnie jak Ty, w gównie ugrzęzłem, widzę to
                    jednak , przyczyny staram sie odkrywac i chcę sie z niego wydostać, dalej
                    mieszkajac, gdzie mieszkam, w Polsce.
                    • hydy przemyslenia podobne - wnioski jakoś inne 13.03.04, 15:14
                      ja nie jestem zainteresowany "odnową" w komsomolskim stylu.

nie interesuje mnie ruch kierowany przez chama, prostaka, kryminalistę i
                      oszusta z PGRowską przeszłością, w którym Ty widzisz nadzieje na lepsze jutro.

nigdy nic nikomu nie ukradłem i kraść nie muszę - pzeszedłem pewną drogę i moje
                      doświadczenia potwierdzaja, iż można żyć w tym kraju uczciwie i godziwie
                      jednocześnie - czego niektórzy nawet nie próbują, narzekając jednak
                      na "elity", "złodziei" i wszystko co tylko im przyjdzie do głowy.

komuna zniszczyła ten naród - oduczyła go jakijkolwiek kultury pracy, szacunku
                      dla inicjatyw, samodzielności, edukacji i myślenia - tego nie uczył ani Gierek,
                      ani Jaruzel; zauważ że na to nie stawia też Lepper; bo TYLKO TAKI NARÓD
                      gwarantuje mu sukces;

mnie nie interesuje lepperowska rewolucja - ona wg mnie pogorszy los
                      wszystkich.
          • ada1 Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 12.03.04, 11:35
            Gość portalu: Samoobrona pl. napisał(a):

> ada tak nie wypada...
            > zaraz z tym gnojem wyjeżdżasz:-)
            > Może spróbowałabyś czegoś innego, np.:-)
            >

Niestety inaczej nie można nazwać otoczenia w jakim egzystuje twój guru...
            Klub Parlamentarny Samoobrony na początku liczył 53 członków obecnie 31 - nie
            wytrzymali z tak "cudownym" przewonicznącym? czy może on nie wytrzymał z
            szemranym towarzystwem, które wprowadził do Sejmu?
            Z tych 31 posłów 8 zostało ukaranych za naruszenie zasad etyki poselskiej, w
            sprawie 10 posłów prokuratura zwróciła się o uchylenie immunitetu (w sprawach
            karnych!), 2 posłanki popełniły plagiat żywcem przepsując tekst interpelacji,
            2 pijanych posłów wszczęło bójkę przed Sejmem, 13 posłów Samoobraony nie ma
            matury, z czego 9 posłów nie ma nawet średniego wykształcenia......
            I jak tu inaczej nazwać otoczenie Leppera? samo na usta się ciśnie - g....
            • Gość: jack Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 16:22
              Naturalnie ludziom "przy korycie" czy tylko "lizacy koryta" bedzie zalezalo na
              utrzymaniu status quo.
              Sa "kawalerskie delikty" karane w normalnych panstwach kara porzadkowa i sa
              zlodziejskie afery okradajace panstwo na x-mil. I to trzeba odroznic.
              Polska juz staje sie krajem zlodzieji i prostytutek.
              Tylko wlasnie wskutek dzialalnosci bedacych dotad przy wladzy partii.
      • leszek.sopot Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 11.03.04, 18:16
        Pawlakowi w maju 1994 r. ładniej śpiewali, "GW" donosiła:
        "– Kochany premierze: przywrócił pan powagę urzędowi premiera i to samo zrobi
        pan z urzędem prezydenta - ma nadzieję Agata Kopeć z gminy Pałecznica, która
        zaintonowała przyśpiewkę:
        „Waldemarze, nie cofaj się,
        pokaż swój upór i nie daj się.
        Niechaj twa siła naszą będzie,
        tego ci trzeba na twym urzędzie.
        Choćby ci się świat zawalił,
        to my przy tobie będziem stali”.
        Ty natomiast "śpiewasz", że "poważny polityk poważnej partii" usunie gnój. To
        chyba folklor z czworaków a nie polskiej wsi....
        • Gość: hen-ryk Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 00:48
          Ta Agata Kopeć to wcześniej wyszła z remizy OSP, gdzie psl Pawlakowe gorzałkę
          wstawiło i kobieta się pewnie też tam wstawiła.

A żyje on w ogóle jeszcze gdzieś, czy może się też wstawił do remizy i nie
          rzucił ziemi, skąd nasz ród - śpiewa z Kopciową Agatą, napromilowani tęgo?

Było pytanie o Leppera w kościele, a jak tam u niego z horyłką? Kiedyś plątała
          się za nim jakaś grupa szarlatanów, były jakieś Selfdefence-bis czy kontra,
          jakieś próby odzyskania od niego złotówek pobranych od wyznawców
          na "załatwienie" spłat kredytów, czy raczej braku spłat.

Co się z tym wszystkim stało? Może ktoś zna adresy stron o tym?

A może on kryształ jest i tylko wszyscy przyjęli uzasadnienie wyroku jak za
          czasów Katarzyny w Rosji - "jego winy sa tak ogromne i przerażające, że
          niesposób ich wyrazić słowami" za swoje, w dodatku przed rozprawą. /niedokładna
          próba cytatu/

Proponuję spokój.
          Poza tym plwam na taki wybór, jaki sie nam kroi.
          Jak mówi Prześwietny Rolo - dajemy radę - więc damy radę i temu.
          I nudno nie będzie.
          Pozdrawiam prawie wszystkich
          hen-ryk
          • leszek.sopot Gdzie jest dziś Agata Kopeć? 12.03.04, 09:14
            Nudno to jest bez Agaty... może w stodole nogą zamiata?:)
      • the-end Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 13.03.04, 00:19
        > Pozdrowienia dla naszej dziennikarki!!!
        > Jesteś dobra w propagandzie (pablic relation)i mamy Cię na oku.
        > Kto wie jak potoczy się przyszłość. Jesteś młoda, zdrowa, wysportowana i
        tylko
        > krowa poglądów nie zmienia. Jak poznasz jurnego chłopa to z pewnością
        zachowasz
        >
        > się po polsku.:-)))))I na to liczę!
        >
        To licz, zwlaszcza w wariancie takim ze nasza.dziennikarka to facet:)))
    • Gość: Samoobrona INTELLECTUS PRINCIPIORUM IP: *.chello.pl 12.03.04, 16:18
      INTELLECTUS PRINCIPIORUM - jest zasadą, którą w swoim działaniu kieruje się
      Andrzej Lepper i w coraz większym stopniu Samoobrona. Co prawda nie jest to
      jeszcze zjawisko powszechne, ale wraz z szerokim przypływem do naszej partii
      młodzieży akademickiej stajemy się środowiskiem politycznym o najwyższym
      wskaźniku młodzieży gruntownie wykształconej. W naszych szeregach znajdują się
      także ludzie z tytułami naukowymi, w tym kilkudziesięciu z tytułami profesora.

Zilustruję tu credo ut intelligam Andrzeja Leppera na podstawie INTELLECTUS
      PRINCIPIORUM - Piotra Mazura

NATURA INTELLECTUS PRINCIPIORUM. Przedmiotem i. p. są pierwsze zasady bytu i
      poznania (prima intelligibilium principia). W metafizyce klasycznej podkreśla
      się, że są one ogólne, analogiczne, realne i konieczne. Prymat pierwszych zasad
      sprowadza się do ich niedowodliwości i konieczności przyjęcia na bazie analizy
      samego bytu (Arystoteles, Tomasz z Akwinu). Nie są one natomiast jakimiś
      logicznie pierwszymi przesłankami, z których da się wyprowadzić wszystkie
      metafizyczne tezy. Ich pryncypialny charakter wynika z faktu, że warunkują
      możliwość poznania innych treści.

Już pierwsze ujęcie bytu przez umysłową władzę poznawczą ujawnia jego
      inteligibilny charakter. Bytem jest to, co jest konkretnie zdeterminowaną w
      sobie treścią, która istnieje realnie. Byt jest więc relacyjnie tożsamy ze
      sobą. Jako taki stanowi ontyczną jedność, która odczytana przez intelekt
      przyjmuje postać zasady niesprzeczności: byt nie jest niebytem. Doświadczenie
      odrębności jednych bytów od innych ujawnia się intelektowi w postaci zasady
      wyłączonego środka, stwierdzającej, że między bytem a niebytem nie ma nic
      pośredniego. Relacyjna, a zarazem transcendentalna własność bytu, jaką jest
      prawda ontyczna, uwyraźnia byt jako uprzyczynowany i posiadający inteligibilną
      strukturę, co wyraża zasada racji dostatecznej, stwierdzająca, że wszystko, co
      istnieje, ma to, dzięki czemu jest i jest tym, czym jest.

Pierwsze zasady, podobnie jak sąd egzystencjalny typu "A istnieje", są wyrazem
      zakotwiczenia władzy poznawczej w porządku realnej rzeczywistości, wynikającym
      z odczytania transcendentalnych właściwości bytu. Nie są czymś od niego
      odrębnym, lecz wynikają z samej struktury rzeczywistości, z racjonalnego
      istnienia i ukonstytuowania mnogości różnorodnych relacji w bycie i między
      bytami. Byt analogicznie rozumiany jest zatem nośnikiem zasad, które
      manifestują jego racjonalność, a zarazem warunkują poznanie.

Kwestia i. p. mieści się w ogólnej teorii intelektu, wypracowanej w tradycji
      artystotelesowsko-tomistycznej, jako uniesprzecznienie bytowego realizmu w
      metafizyce i genetycznego empiryzmu w teorii poznania. Prostego i
      bezpośredniego ujęcia pierwszych zasad nie można utożsamiać z jakimiś
      wrodzonymi formami czy ingerencją wyższego rodzaju bytów, które wprost
      oddziaływałyby na umysłową władzę poznawczą człowieka. Intelekt nie poznaje ich
      również w sposób niezależny od zmysłów, bo przez nie dociera do człowieka cała
      wiedza o świecie. Ujmuje je natomiast równolegle do procesu percepcji
      zmysłowej. Nie jest to również czynność nadnaturalna władzy poznawczej, lecz
      wynik jej poznawczego nakierowania na rzeczywistość. Jak wzrok nastawiony jest
      na barwę a słuch na dźwięk, tak intelekt nastawiony jest na czytanie bytu i
      danych wraz z nim pierwszych zasad. Jest to ujęcie spontaniczne i zarazem
      bezpośrednie, wynikające z natury rzeczywistości i natury intelektu.
      W odróżnieniu od operacji rozumowania, czyli przechodzenia od jednych sądów do
      drugich, ujęcie pierwszych zasad bytu dokonuje się na drodze poznania
      bezpośredniego, które nazywa się intuicją intelektualną. Momentem
      poprzedzającym ujęcie pierwszych zasad jest dostrzeżenie przez intelekt
      istnienia rzeczy, które wyraża się poznawczo w sądzie egzystencjalnym.
      Spontaniczne czytanie treści rzeczy, którym jest abstrakcja przednaukowa,
      zakłada już jednak afirmację pierwszych zasad, gdyż jest schematycznym ujęciem
      bytu jako czegoś, a więc jako coś tożsamego ze sobą, jednego, odrębnego i
      posiadającego swoją rację dostateczną. Tomasz z Akwinu za Arystotelesem
      wskazywał, że proces poznania o tyle zaczyna się od pierwszych zasad, że
      konstytuują one inteligibilny porządek samej władzy poznawczej. Dalsze czytanie
      rzeczywistości musi dokonywać się na bazie podstawowej zdolności rozumu
      ludzkiego - abstrahowania (w tworzeniu pojęć) i dyskursu (w wydawaniu sądów).
      W rozumowaniu dochodzi zwykle do asercji jakiegoś rodzaju zdań o
      rzeczywistości. Wiedzę tę intelekt musi z czymś skonfrontować i dlatego odnosi
      ją do pierwszych zasad. Stanowią one podstawę osądu prawidłowości i
      prawdziwości procesów poznawczych człowieka. Jak podkreśla Akwinata, ujęcie
      intelektualne jest początkiem dla poznania rozumu, i kresem dla sądzenia (De
      ver., q. 15, resp.). I. p. najmocniej wiąże człowieka z rzeczywistością, a
      zarazem jego akty poznawcze są najdoskonalsze, gdyż dzięki prostemu i
      bezpośredniemu poznaniu umysł ludzki partycypuje w sposobie poznania, jaki jest
      właściwy dla substancji wyższych.

Cechy i. p.: a) receptywność - i. p. w stosunku do pierwszych zasad znajduje
      się w możności: posiada zdolność czytania rzeczy takimi, jakimi one są w całym
      ich bytowym bogactwie - z ich istnieniem, treścią i zasadami. Receptywności
      intelektu względem rzeczywistości nie uznawali (w mniejszym lub większym
      stopniu) niektórzy myśliciele starożytni (Platon, Plotyn, św. Augustyn) i
      średniowieczni (Awicenna, Awerroes), a także nowożytni racjonaliści
      (Kartezjusz, I. Kant), zaś w empiryzmie doszło do redukcji treści poznania
      umysłowego do zmysłowego (J. Locke, J. S. Mill);

b) zdolność - stały kontakt poznawczy intelektu z rzeczywistością sprawia, że
      rzecz manifestuje się człowiekowi w postaci pierwszych zasad. Tam, gdzie jest
      byt, tam są też jego pierwsze zasady; są sposobem istnienia i konstytuowania
      treści rzeczy. Z tej racji receptywna zdolność umysłowej władzy poznawczej,
      polegająca na ujęciu pierwszych zasad, nie może być aktem jednorazowym. Gdyby
      tak było, intelekt byłby pozbawiony zdolności do rozumienia treści poznawczych.
      Dlatego trzeba przyjąć, że i. p. jest zdolnością umysłowej władzy poznawczej
      człowieka;

c) przynależność człowiekowi z natury - i. p. jest zdolnością, bez której nie
      może zaistnieć poznanie intelektualne, a skoro każdy człowiek posiada
      przynajmniej potencjalnie taką zdolność, to i z natury posiada i. p. Nie jest
      to jednak, jak w koncepcji Kanta, warunkowanie podmiotowe, lecz znajdujące się
      w samych rzeczach najgłębsze źródło ich racjonalności i zarazem racjonalności
      poznania ludzkiego. Od strony przedmiotu do wyjaśnienia istnienia i działania
      tej zdolności wystarcza sam byt, zaś od strony podmiotu - receptywność
      intelektu. I. p. jest więc koniecznym przedmiotowym warunkiem możliwości
      poznania ludzkiego.

d) nieomylność - intelekt odczytuje pierwsze zasady jako fundament
      rzeczywistości, a jednocześnie jako coś koniecznego dla samego siebie
      ("intellectus naturaliter et ex necessitate inhaeret primis principiis" - Summa
      theologiae, I, q. 82, a. 2, resp.). Ujmując byt, intelekt musi bezwzględnie
      afirmować pierwsze zasady, ale jednocześnie w akcie tym nie myli się, jak nie
      myli się co do tego, czym coś jest ("intellectus semper est rectus, secundum
      quod intellectus est principiorum, circa quae non decipitur, ex eadem causa qua
      non decipitur circa quod quid est" - tamże, q. 17, a. 3, ad 2). W innym
      przypadku nie można byłoby mówić o ujęciu, a jeśli już, to o koniecznej
      adekwatności, a zarazem prawdziwości poznania rzeczywistości przez intelekt;

e) bycie podstawą dla innych cnót - dzięki zdolności czytania pierwszych zasad
      intelekt utrzymuje się w porządku realnym, a nie myślnym. Stale nawracając do
      rzeczy i konfrontując swoje poznanie z rzeczywistością, znajduje w niej oparcie
      dla poznania. Na zdolności
      • hydy ciekawe co z tego zrozumialeś 12.03.04, 16:43
      • Gość: hen-ryk Uchlam się, mimo iż nie mogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:52
        Uchlam się, mimo iż nie mogę, zanim podejdę do tego tekstu.

Na razie po przejrzeniu mam odczucie, że to jest adresowane do psychicznych w
        ciężkim stanie - czyż my wszyscy jesteśmy już w nim, albo z piszącym/cytujacym
        jest coś bardzo nie tak.

Do zobaczenia za dwa tygodnie

• Gość: wojciech j. Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 21:28
      Ta pani walczyła jak lwica wtapiając się w styl kamapani wyborczej PO.
      Była chamska. Bardziej chamska od chama leppera.
      Póki co to telewizja publiczna to nie platforma wyborcza platformy.
      Coś się tej pani najwyrażniej pomyliło.
      • nasza.dziennikarka Dajcie już spokój tej Czajkowskiej! 13.03.04, 00:29
        Gość portalu: wojciech j. napisał(a):

> Ta pani walczyła jak lwica wtapiając się w styl kamapani wyborczej PO.
        > Była chamska. Bardziej chamska od chama leppera.
        > Póki co to telewizja publiczna to nie platforma wyborcza platformy.
        > Coś się tej pani najwyrażniej pomyliło.

Nie rozumiem. Raz oskarżacie Czajkowską o udział w telewizyjnym układzie
        postkomunistycznym, innym razem insynuujecie jej powiązania z Platformą, jak
        jest w końcu? A może po prostu Czajkowska sumiennie wykonuje zawód dziennikarki
        (chciałabym jej kiedyś dorównać), nie zważając na polityczne i środowiskowe
        mody, na złość Indrisowi i Marianowi-Homo wyszydza Leppera? Zresztą to
        przyzwyczajenie jeszcze z komuszych czasów przypisywać osobie inaczej myślącej
        niecne intencje (sprzedała się, pracuje dla Agory i Waszyngtonu, jest agentką
        Platformy). Jeśli brak rozsądnych argumentów przeciwko Czajkowskiej po prostu
        zamilczmy, zamiast wywoływać burzę w szklance wody.
        • leszek.sopot Re: Dajcie już spokój tej Czajkowskiej! 13.03.04, 00:42
          Przyłączam się do apelu, gdyż w porównaniu z wieloma naprawdę mizernymi
          postaciami w TVP (przede wszystkim w TVP3), do rozmów jest przygotowana i
          często z ciekawymi cytatami potrafi zaskoczyć swojego gościa niezależnie z
          jakiej partii by nie był
          • Gość: wartburg Jak odsłuchiwać Leppera IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.03.04, 01:25
            leszek.sopot napisał:

> Przyłączam się do apelu, gdyż w porównaniu z wieloma naprawdę mizernymi
            > postaciami w TVP (przede wszystkim w TVP3), do rozmów jest przygotowana i
            > często z ciekawymi cytatami potrafi zaskoczyć swojego gościa niezależnie z
            > jakiej partii by nie był

Odsłuchując Leppera pani red. Czajkowska pozwoliła sobie na jedno genialne
            posunięcie. Zapytała go, jakie afery wytropił powołany przez niego czas jakiś
            temu komitet mający zwalczać korupcją i przestępczość gospodarczą. Lepper
            pczerwieniał, krew uderzyła mu do twarzy i jąkać się zaczął niczym uczniak
            wyrwany do tablicy. To jak? - pytała życzliwie Czajkowska. - Nie udało się
            panom wykryć żadnej afery?

• leszek.sopot Re: Jak odsłuchiwać Leppera 13.03.04, 01:37
              A ja to przegapiłem...
            • Gość: Marian Re: Jak odsłuchiwać Leppera IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 01:43

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > Przyłączam się do apelu, gdyż w porównaniu z wieloma naprawdę mizernymi
              > > postaciami w TVP (przede wszystkim w TVP3), do rozmów jest przygotowana i
              > > często z ciekawymi cytatami potrafi zaskoczyć swojego gościa niezależnie z
              >
              > > jakiej partii by nie był
              >
              > Odsłuchując Leppera pani red. Czajkowska pozwoliła sobie na jedno genialne
              > posunięcie. Zapytała go, jakie afery wytropił powołany przez niego czas jakiś
              >
              > temu komitet mający zwalczać korupcją i przestępczość gospodarczą. Lepper
              > pczerwieniał, krew uderzyła mu do twarzy i jąkać się zaczął niczym uczniak
              > wyrwany do tablicy. To jak? - pytała życzliwie Czajkowska. - Nie udało się
              > panom wykryć żadnej afery?
              >
              Ta genialna i szalenie stronnicza dama posunieciem tym dowiodła ,że taka
              opinia jest słuszną.
              I że muszka - (Męclewski też nosił muszkę i też był służalczy w stosunku do
              partii-PZPR) - partyjności dziennikarza (UW) nie zasłania, dla średnio
              inteligentnego widza.Wartburg tego nie widzi.Bo obiektywnym i rzetelnym
              dziennikarzem jest?
              Czy po prostu ślepym.
              • wartburg4 Re: Jak odsłuchiwać Leppera 13.03.04, 01:55
                A ja się w Czajkowskiej zakochałem
                w jej słodkim uśmiechu i w muszce
                I za to, że chamowi przypomniała,
                gdzie jego miejsce
                • Gość: Marian To nie jest wróg publiczny to wróg establiszmwntu IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 02:23
                  wartburg4 napisał:

> A ja się w Czajkowskiej zakochałem
                  > w jej słodkim uśmiechu i w muszce
                  > I za to, że chamowi przypomniała,
                  > gdzie jego miejsce
                  Zakochany nosi różowe okulary.Jego zdanie dalekie jest od obiektywnego.Uczucia
                  umysl zaciemniaja.Czasami na długie lata.
                  • basia.basia Re: To nie jest wróg publiczny to wróg establiszm 13.03.04, 12:31
                    To nie jest wróg publiczny, to wróg establiszmentu?

Czy to jest Twoja poważna opinia o Lepperze?
                    Miałam przez dwa dni kłopoty z internetem ale
                    zdążyłam się zorientować, że zdumiałeś wiele osób!
                    Jeszcze niedawno optowałeś za PiSem a teraz?
                    Co za zmiana!
                    Czy Ty nie widzisz, że Lepper też jest członkiem
                    establiszmentu? A raczej establiszmętu? Czy nie
                    wiesz kto go wychodował? Naprawdę wierzysz w szczerość
                    intencji tego faceta? Czy nie widziałeś jak się
                    zachowuje kiedy coś idzie nie po jego myśli?
                    Albo gdy ktoś się z nim nie zgadza?
                    Czy oszalałeś?

Jedynym wyjściem z obecnej sytuacji jest, moim
                    zdaniem, zwarcie szeregów PO PiS i PSL. Zwyżkujące
                    notowania Leppera być może spowodują otrzeźwienie
                    naszych politykierów (!) i zaczną wspólnie pracować
                    nad programem, który będzie traktował społeczeństwo
                    jako harmonijną całość, bo żadna z tych partii nie
                    da rady w pojedynkę. Lepper jest czynnikiem pozytywnym,
                    bo choć nie wierzę mu nic a nic to ludzie, którzy
                    go popierają artykułują swoją niezgodę na takie
                    rządzenie jak dotychczas a przecież wszyscy mamy tego
                    dość tylko, że każdy patrzy tylko na swoje poletko!

Jednym z pierwszych zadań nowego rządu i parlamentu
                    powinna być zmiana ordynacji wyborczej, tak by do następnego
                    sejmu nie mogły dostać się męty, cwaniactwo, buractwo,
                    karierowicze, złodzieje itd. A jak się dostaną to wyborcy
                    powinni mieć prawo ich usunąć!
                    • basia.basia Skąd się wziął Lepper? 13.03.04, 12:47
                      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1963612.html
                      fragment:

To, że Samoobronie przyrasta, jest zasługą Leszka Millera, bo on jest winny
                      gwałtownemu spadkowi wiarygodności Sojuszu. W 2001 r. Sojusz wygrał dlatego, że
                      poparła go wieś i prowincja. Ludzie ci głosowali na SLD, bo czuli sentyment do
                      PRL, do Gierka. Liczyli na scentralizowane państwo, prowadzące politykę
                      socjalną. Tęsknili za PRL.

Ale SLD tego wcale nie obiecywało.

- Ludzie nie czytają programów partyjnych. Jak się obiecuje gruszki na
                      wierzbie, jak się mówi: gdy SLD będzie rządził, to nie będziecie grzebać w
                      śmietnikach jak za rządów AWS-UW, nie będziecie umierać pod szpitalami, to
                      ludzie czują, że wrócą stare dobre czasy Gierka.

A teraz ludzie sądzą, że Gierka da im Lepper?

- Tak. Zresztą Lepper cały czas to przekonanie w nich umiejętnie podsyca. W
                      Sejmie on się wypowiadał razem z SLD przeciw lustracji, przeciw IPN-owi, za PGR-
                      ami. A to, co mówi o polityce socjalnej Polski pod jego przyszłymi rządami, to
                      kojarzy się jak najbardziej z PRL.

Czy PSL może coś zrobić, aby przeżyć?

- Dużo może. W partiach nie ma ekspertów, polityków specjalistów, którzy by się
                      znali na unijnych funduszach strukturalnych, Wspólnej Polityce Rolnej UE. Tylko
                      PSL ma takich specjalistów. Dlatego powinni oni pomyśleć o współpracy z którąś
                      z partii centroprawicowych: PO Rokity czy PiS. Dla tych partii PSL może być
                      cennym nabytkiem, bo Polska odniesie sukces w UE tylko wtedy, jeśli sukces
                      odniesie polska prowincja.

W 1997 r. AWS odniósł sukces dlatego, że wygrali na wsi, a wieś głosowała na
                      nich, bo wiedziała, że na listach AWS są ludzie, którzy się znają na wsi, tacy
                      jak Artur Balazs.

To może Samoobronie się kalkuluje koalicja z PSL, skoro Lepper nie ma
                      ekspertów?

- Samoobrona musi pójść do wyborów sama, bo oni cały czas powtarzają "wszyscy
                      już rządzili, tylko my jesteśmy nowi". Poza tym koalicja z Samoobroną się nie
                      kalkuluje nikomu. To nie jest wiarygodna partia, lecz związek roszczeniowy,
                      który autorytarny przywódca przekształcił w partię-sztandar, pod którym ludzie
                      szukają poczucia bezpieczeństwa. Lepper to uczeń czarnoksiężnika.
                      Czarnoksiężnik - SLD - rozbudził oczekiwania społeczne, a uczeń to umiejętnie
                      wykorzystał.
                      • nasza.dziennikarka Re: Skąd się wziął Lepper - mit grecki:) 13.03.04, 12:55
                        Jak to skąd? Ktoś postukał młoteczkiem w główkę Millera i z główki wyleciał
                        mały Lepperek, mający być postrachem na "C-ligową drużynę AWS-UW". Ale potworek
                        szybciutko zszedł z łańcuszka, przestał wygłaszać peany na część Sojuszu i stał
                        się wrogiem nr. 1, większym może nawet niż "partia sierżantów, kapralów i
                        pułkowników". W końcu walczą o to samo środowisko spod budki z piwem, a ono
                        coraz bardziej się w Polsce kurczy, więc i gra zaczyna się robić zacięta. To
                        dlatego Miller tak długo trzyma przy swej mężnej piersi Jakubowską, wystarczy
                        przeczytać Trybunę i Przegląd by wiedzieć, komu w grze o ustawę kibicuje "lud".
                • nasza.dziennikarka Re: Jak odsłuchiwać Leppera 13.03.04, 12:46
                  wartburg4 napisał:

> A ja się w Czajkowskiej zakochałem
                  > w jej słodkim uśmiechu i w muszce
                  > I za to, że chamowi przypomniała,
                  > gdzie jego miejsce...

... w puszce!
              • nasza.dziennikarka Marian, zdecyduj sie w końcu! 13.03.04, 12:49

> Ta genialna i szalenie stronnicza dama posunieciem tym dowiodła ,że taka
                > opinia jest słuszną.
                > I że muszka - (Męclewski też nosił muszkę i też był służalczy w stosunku do
                > partii-PZPR) - partyjności dziennikarza (UW) nie zasłania, dla średnio
                > inteligentnego widza.

Nic mi nie wiadomo o przynależności pani Czajkowskiej do UW. Zresztą gdyby była
                związana z tym środowiskiem nie wyrażałaby się pozytywnie o Platformie. A ona
                jest przecież agentką PO:)

Wartburg tego nie widzi.Bo obiektywnym i rzetelnym
                > dziennikarzem jest?

Warthburg jest dziennikarzem?
                • basia.basia Zmasowany atak na Mariana a MArian uciekł:) 13.03.04, 13:01

> Wartburg tego nie widzi.Bo obiektywnym i rzetelnym
                  > > dziennikarzem jest?
                  >
                  > Warthburg jest dziennikarzem?
                  >

To domniemanie Homo:)

całuski
                  B.

ps
                  Całuski Jakubowskiej są na topie:)
                  • hydy Basiu 13.03.04, 13:12
                    basia napisała:

>Czy to jest Twoja poważna opinia o Lepperze?
                    >Miałam przez dwa dni kłopoty z internetem ale
                    >zdążyłam się zorientować, że zdumiałeś wiele osób!
                    >Jeszcze niedawno optowałeś za PiSem a teraz?
                    >Co za zmiana!

cos mi się wydaje że to ze strony Mariana tylko taka prowokacja do dyskusji - i
                    zastanowienia się nad stanem naszych elit i inteligencji.

ale on jak tylko się tu zjawi z całą pewnościa zaprzeczy ;)

pzdr.
                    hydy
                    • basia.basia Re: Basiu 13.03.04, 13:29
                      hydy napisał:

> basia napisała:
                      >
                      > >Czy to jest Twoja poważna opinia o Lepperze?
                      > >Miałam przez dwa dni kłopoty z internetem ale
                      > >zdążyłam się zorientować, że zdumiałeś wiele osób!
                      > >Jeszcze niedawno optowałeś za PiSem a teraz?
                      > >Co za zmiana!
                      >
                      > cos mi się wydaje że to ze strony Mariana tylko taka prowokacja do dyskusji
                      - i zastanowienia się nad stanem naszych elit i inteligencji.
                      > ale on jak tylko się tu zjawi z całą pewnościa zaprzeczy ;)
                      >
                      > pzdr.
                      > hydy

Ja już wiem, że to megaprowokator i uwielbia wsadzać kij
                      w mrowisko ale tym razem chyba przesadził, bo najpoważniejsze
                      osoby na FK uwierzyły w jego nagłą "przemianę":) Oberwie
                      a potem będzie chodził i płakał, że go nikt nie roumie:)
                      Myślę, że to zmyła w jego stylu, bo front zmienił jak się
                      dowiedział, że Lepperowi nagle znacznie wzrosło:)

A swoją drogą to ten nagły lepperowy boom dał co poniektórym
                      do myślenia:) I dobrze.

Pozdrawiam
                      B.
                    • Gość: wartburg homo stawia na Leppera IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.03.04, 13:35
                      Chyba się mylisz. Homo rzeczywiście stawia na wielkiego Leppera - pedofila.
                      Marzy mu się dyktatura (swoją niechęć do demokracji postuluje tu przecież już
                      od dawna) i doszedł biedak do wniosku, że tylko Lepper wspólnie z Rydzykiem
                      mogą uratować Polskę.

Cały czas tak uważał, tylko się z tym skrywał. Robił to nawiasem mówiąć dość
                      nieudolnie. Wciąż wyłaził z niego ten, z którego ponoć drwił i naigrywał się -
                      ofiara sowieckiej pieriekowki dusz, czyli homosovieticus.

hydy napisał:

> >
                      > cos mi się wydaje że to ze strony Mariana tylko taka prowokacja do dyskusji -
                      i
                      >
                      > zastanowienia się nad stanem naszych elit i inteligencji.
                      >
                      > ale on jak tylko się tu zjawi z całą pewnościa zaprzeczy ;)
                      >
                      > pzdr.
                      > hydy
                      • hydy nie wiem kto z Was ma rację. 13.03.04, 13:49

> Chyba się mylisz. Homo rzeczywiście stawia na wielkiego Leppera - pedofila.
                        > Marzy mu się dyktatura (swoją niechęć do demokracji postuluje tu przecież już
                        > od dawna) i doszedł biedak do wniosku, że tylko Lepper wspólnie z Rydzykiem
                        > mogą uratować Polskę.
                        >
                        > Cały czas tak uważał, tylko się z tym skrywał. Robił to nawiasem mówiąć dość
                        > nieudolnie. Wciąż wyłaził z niego ten, z którego ponoć drwił i naigrywał
                        się
                        > -
                        > ofiara sowieckiej pieriekowki dusz, czyli homosovieticus.

zaglądam na to forum znaczenie krócej niż Wy i mogę się mylić w swojej ocenie -
                        ale najzwyczajniej trudno mi uwierzyć w to, aby ktoś taki jak homo-Marian mógł
                        szczerze i bez wyrachowania widzieć w tych ludziach w biało-czerwonych
                        krawatach źródło naprawy RP i odnowy społecznej - to zakrawa na groteskę lub
                        kpinę.

pzdr.
                        • nasza.dziennikarka Re: nie wiem kto z Was ma rację. 13.03.04, 15:28
                          hydy napisał:

>
                          > > Chyba się mylisz. Homo rzeczywiście stawia na wielkiego Leppera - pedofil
                          > a.
                          > > Marzy mu się dyktatura (swoją niechęć do demokracji postuluje tu przecież
                          > już
                          > > od dawna) i doszedł biedak do wniosku, że tylko Lepper wspólnie z Rydzykie
                          > m
                          > > mogą uratować Polskę.
                          > >
                          > > Cały czas tak uważał, tylko się z tym skrywał. Robił to nawiasem mówiąć d
                          > ość
                          > > nieudolnie. Wciąż wyłaził z niego ten, z którego ponoć drwił i naigrywał
                          >
                          > się
                          > > -
                          > > ofiara sowieckiej pieriekowki dusz, czyli homosovieticus.
                          >
                          > zaglądam na to forum znaczenie krócej niż Wy i mogę się mylić w swojej
                          ocenie -
                          >
                          > ale najzwyczajniej trudno mi uwierzyć w to, aby ktoś taki jak homo-Marian
                          mógł
                          > szczerze i bez wyrachowania widzieć w tych ludziach w biało-czerwonych
                          > krawatach źródło naprawy RP i odnowy społecznej - to zakrawa na groteskę lub
                          > kpinę.

No cóż, akurat zbliża się wiosna (przynajmniej w moim mieście), burza hormonów
                          i fermonów, więc nietrudno zrozumieć, skąd ta nagła fascynacja Lepperem u co
                          poniektórych:)

PS. Lepper mógłby dodać to swojego ubioru jakiś nowy akcent. Biało-czerwony
                          krawat jest trendy, ale przydałaby się np. muszka a la Czajkowska, to byłby
                          jeszcze lepszy wabik na zadurzonych w uroczym królewiczu, nasz truteń
                          przygarnąłby jeszcze więcej piszczących na jego widok samiczek a la Homo-
                          Marian:)
                        • basia.basia Re: nie wiem kto z Was ma rację. 13.03.04, 16:38
                          hydy napisał:

>
                          > zaglądam na to forum znaczenie krócej niż Wy i mogę się mylić w swojej
                          ocenie -
                          >
                          > ale najzwyczajniej trudno mi uwierzyć w to, aby ktoś taki jak homo-Marian
                          mógł
                          > szczerze i bez wyrachowania widzieć w tych ludziach w biało-czerwonych
                          > krawatach źródło naprawy RP i odnowy społecznej - to zakrawa na groteskę lub
                          > kpinę.
                          >
                          > pzdr.

Jak znam tego huncwota to on to wszystko czyta i ma radochę:)
                          Nigdy nie uwierzę, że taki erudyta i romantyk jak Marian nagle
                          się przeobrazi w fana buractwa:)

Popatrzecie sobie co on zrobił z tematu "Pasja". Założył wątek,
                          zaprosił do wpisywania tych, którzy oglądali, poprosił o wrażenia
                          a sam nie raczył się wypowiedzieć. Tym razem wsadził kij w gniazdo
                          os - on to uwielbia, zaraza jedna!

Robi też takie zmyły, że on to niby przygłupi jest i żeby mu to
                          i owo wytłumaczyć, żeby zmądrzał:) Rolo bierze to wszystko na
                          poważnie i pieni się z wściekłości a to trzeba traktować
                          z przymrużeniem oka. Tam myślę.

Całuski
                          B.
                          • hydy słusznie 13.03.04, 16:49
                            basia.basia napisała:
                            > to trzeba traktować z przymrużeniem oka. Tam myślę.

prawda. najlepiej zachować dystans.

pzdr.
                            hydy
                  • leszek.sopot Udana prowokacja 13.03.04, 15:55
                    Udała mu się prowakacja - ściągnąć na siebie uwagę by wszyscy z nim dyskutowali
                    by w pewnym momencie urwać dyskusję i patrzeć, czy bez niego ktoś coś jeszcze
                    mądrego lub dowcipnego powie.
                    A czy to co podpowiada rolotomasi o Marianie-homosovieticusie to prawda czy
                    zgadywanka
                    • marcepanna Re: Udana prowokacja 13.03.04, 16:04
                      JA tez mysle ze ten Krawaciarz wyskoczyl ze lba SLDowskiego. W pewnym momencie
                      sie usamodzielnil a moze i nasi Wielebni sie nim troskliwie zaopiekowali. Komu
                      moze zalezec na zaciemnianiu naszego spoleczenstwa?
    • Gość: Marian Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 17:47
      Na tej stronie przeczytałem wszystkie posty.Nad niektórymi sie zastanowiłem.
      Niektóre rzeczywiscie wywołały mój usmiech.Niektóre wprawiły w zdumienie .
      Przypomne tylko,że to nie ja otworzyłem ten wątek, więc o prowokacje posądząć
      należy Rola. :(
      Dziwi mnie najbardziej fakt ,że z taką determinacją bronicie prawie wszyscy,
      racji przedstawianych w mediach przez dyżurnych intelektualistów, dziennikarzy
      i skompromitowanych polityków.
      portret intelektualisty powtarzam bo swieży:
      Intelektualista to człowiek, który :

1-posiada pewne wykształcenie akademickie albo podobnego akademickiego.
      2- nie ma nic wspólnego z życiem gospodarczym a szczególności nie jest
      robotnikiem.
      3- zabiera publicznie głosi chce uchodzić za za autorytet w sprawach
      moralności, polityki, filozofii, światopoglądu.
      Robotnik nie jest wiec intelektualistą nawet gdyby był geniuszem, podobnie
      kupiec albo profesor uniwersytetu, jak długo trzyma się swojej specjalności.
      Każdy z nich może jednak zostać zaliczony do grupy intelektualistów , jeśli
      tylko zacznie się wypowiadać na tematy podane wyżej.
      Intelektualistami są najczęściej dziennikarze, literaci, artyści, ale
      znajdujemy także wśród nich profesorów uniwersytetów ,tych mianowicie, którzy
      podpisują zbiorowe listy, manifesty społeczno- polityczne i moralne. Zabobon
      dotyczący intelektualisty – chodzi o bardzo duży zabobon- polega na mniemaniu,
      że intelektualiście przysługuje jako takiemu autorytet w dziedzinie ETYKI,
      POLITYKII POGLADU NA ŚWIAT. Wskutek rozpowszechnienia tego zabobonu
      intelektualiści odegrali i nadal odgrywają nieraz rozstrzygającą rolę w życiu
      społeczeństw.
      To oni między innymi kierowali wieloma rewolucjami, które – wbrew panującym
      przesądom – były niemal zawsze dziełem nie mas ludowych , ale intelektualistów.
      Że to jest zabobon, nie trzeba udowadniać, ponieważ wierzenie w autorytet
      intelektualisty, jak na niczym nie oparte.
      Tak np. profesor, wykładający geologię lub socjologię, nie jest w dziedzinie
      energii atomowej lub polityki żadnym autorytetem, podpisując razem z
      kolegami wyspecjalizowanymi np. w hodowli ryb względnie w rachunku
      prawdopodobieństwa deklaracje dotyczące tej energii lub polityki, popełnia
      jaskrawe nadużycie autorytetu, tym gorsze ,że wywołuje wrażenie jakby
      sama „nauka” głos zabierała i wypowiadała się na ten temat..
      Jedną z przyczyn powstania tego zabobonu jest brak zaufania we własny zdrowy
      rozsądek ( często bardzo widoczny w wielu dysputach forumowych) ,

na temat dziennikarzy i zwiazanych z nimi zabobonami tak pisałem:

"Na pierwszy ogień pójdą dziennikarze bo wkurzają mnie czasem mocniej jak
      politycy.
      O dziennikarzach w Polsce mówi się i pisze bardzo dużo- było nie było czwartą
      władzą podobno są w rozwiniętych demokracjach. Myślę, że nie od rzeczy będzie
      powiedzieć cos o zabobonie związanym z tym zawodem.
      Zaczynam wymądrzanie się:

Dziennikarstwo jest zawodem ludzi wyspecjalizowanych w tak zwanych
      środkach masowego przekazu., a wiec w dziennikach, periodykach, telewizji,
      radiu, internecie no i oczywiście w pisaniu na forum Kraj.
      Jak sama nazwa wskazuje zadaniem środków przekazu jest przekazywanie
      masom informacji. Stad dziennikarze są sprawozdawcami, niczym innym.
      Są specjalistami w zbieraniu, przedstawianiu i podawaniu innym informacji. Jak
      długo pozostają w tej dziedzinie ich praca jest pożyteczna i nie można im
      niczego zarzucić.
      Ale nie od tak dawna , dziennikarze przywłaszczyli sobie inną funkcję, a
      mianowicie występują w roli nauczycieli, kaznodziei moralności.
      Pouczają bowiem bezprawnie słuchaczy lub widzów o tym co powinni myśleć i
      czynić. A , że ich poglądy są rozpowszechniane masowo, dziennikarze zajmują
      uprzywilejowane stanowisko , mają niekiedy istny monopol na pouczanie ludzi ,
      co jest dobre a co niedobre.
      Wiara ,że tak ma być , że dziennikarz ma prawo tak się zachowywać , że należy
      mu wierzyć , gdy nas poucza, jest jednym z typowych zabobonów współczesnych w
      Polsce rozpowszechnionym najbardziej wśród inteligenckich mas nie czytających
      odpowiednich książek i tzw. prostych ludzi.

Bo jeśli chodzi o pouczanie nas, dziennikarze nie mają żadnego autorytetu. Nie
      są jako tacy, ani specjalistami w żadnej nauce, ani autorytetami moralnymi,
      ani w końcu przywódcami politycznymi.

Są po prostu dobrymi obserwatorami-rzadziej dobrymi śledczymi,
      casus „śledczego” Adama Michnika i redakcyjnych kolegów potwierdza tą tezę – i
      umieją ładnie pisać lub mówić. Ponieważ dziennikarz zmuszony jest często
      pisać o różnych rzeczach, to pomimo tzw. specjalizacji jest z konieczności
      dyletantem.
      Uważać go za autorytet , pozwalać mu pouczać innych ludzi, jak to się obecnie
      stale czyni jest zabobonem. Wielu z nas padło i pada nadal ofiarą tego
      zabobonu uważając dziennikarza za przewodnika intelektualnego.
      Kiedy szukamy przyczyny szerzenia się tego zabobonu, wypada się przyznać, ze
      wstydem, że podobnie jak dzieciom wydaje się nam , że wszystko co drukowane
      jest prawdziwe – a zwłaszcza jeśli drukowane jest pięknymi słowami."

O politykach i zabobonach z nimi zwiazanymi jeszce nie pisałe.ale mam taki
      zamiar.

A teraz powiedzcie z reką na sercu, czy za mocno tym zabobonom nie ulegacie,
      rezygnujac z własnego krytycznego myślenia o sytuacji w Polsce?
      Hydy, rekę na własnej piersi kładź nie na BB jedna a na piersi marcepanny druga.
      zazdrosnik homo

• Gość: marcee z reka na sercu marcepanny i basi )))) IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 13.03.04, 18:01
        jak ladnie ))))
        napisane
        dziekuje homo, takie male conieco liche a wywolac moze mily usmiech

generalnie to nie bardzo wiem o czym ty piszesz, to zbyt rozwlekle jest a nic
        tam o lepperze nie ma

• Gość: Marian Re: z reka na sercu marcepanny i basi )))) IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 19:12
          Gość portalu: marcee napisał(a):

> jak ladnie ))))
          > napisane
          > dziekuje homo, takie male conieco liche a wywolac moze mily usmiech
          >
          > generalnie to nie bardzo wiem o czym ty piszesz, to zbyt rozwlekle jest a nic
          > tam o lepperze nie ma
          Miło mi że się uśmiechnełaś!
          Może wartburg pisać rozwekle i nie na temat, mogę i ja.Oto dowód a nie czcze
          przechwałki.
          Jest trochę o "barbarzyńcach: o "złodziejach" czyli fałszywych elitach jest
          tutaj (z watku o zabobonach):

Autentyczna ELITA to tyle co ogół najwybitniejszych ludzi w danym
          społeczeństwie. Najwybitniejszych pod względem wiedzy, inteligencji, zdolności
          twórczych, charakteru itd. W TYM ZNACZENIU ELITA JEST PRZECIWIEŃSTWEM LUDU.
          Najważniejszym dzisiaj zabobonem odnoszącym się do Elity jest przekonanie ,że
          jest ona NIEPOTRZEBNA albo nawet szkodliwa dla społeczeństwa, że więc należy
          wszelka Elitę niszczyć i nie dopuszczać do jej tworzenia, taką politykę
          kulturalną prowadziła w Polsce PZPR.
          W Stanach Zjednoczonych natomiast, w wielu szkołach nie wolno dawać uczniom
          złych stopni przy egzaminach, aby "nie dawać przywilejó"” zdolniejszym uczniom.
          Zwolennicy tego zabobonu mówili też zwykle jak elita wyzyskuje lud. Uleganie
          temu zabobonowi pociąga za sobą groźne skutki dla społeczeństwa. Jest tak
          dlatego , że dobrobyt, postęp a nieraz i samo życie społeczne zależy od tego
          czy potrafiło ono wytworzyć dobrą ,autentyczną elitę. Rozejrzyjmy się dookoła
          i już wiemy czy mamy autentyczną elitę np. w polityce.
          Społeczeństwo bez elity skazane jest na skostnienie i rychłą śmierć.
          Główną przyczyną powstania tego zabobonu jest zazdrość oraz uważanie za
          elitę ludzi wyróżniających się wyłącznie pochodzeniem od rodziców bogatych
          albo wpływowych, a więc należących do arystokracji albo do „nomenklatury”
          urzędniczej.
          Kasty te nie maja nic wspólnego wspólnego z autentyczna elitą . Ich istnienie
          i ich pretensje do wyższości są odczuwane przez innych jako niesprawiedliwość-
          stad rodzi się niechęć do każdej nawet autentycznej elity.
          Z elitą wiąże się również zabobonne mniemanie ,że członkowie elity nie powinni
          być lepiej opłacani niż inni. Poprawna , korzystna społecznie postawa jest
          odwrotnością tego zabobonu.
          Jak sądzicie kto i dlaczego w latach powojennych rozpowszechniał ten zabobon
          pod różnymi postaciami?
          • marcepanna NO WIEC KTO TO JEST ELITA W POLSCE? 13.03.04, 19:16
            kto jest teraz elita w polsce? mnie to ciekawi
            • hydy po krawatach ich poznacie :) 13.03.04, 19:17
              marcepanna napisała:

> kto jest teraz elita w polsce? mnie to ciekawi
              • marcepanna Re: po krawatach ich poznacie :) 13.03.04, 19:18
                ja sie pytam serio
            • homosovieticus A jak elita forum Kraj wyglada powiedz kochanie mi 14.03.04, 03:17
              marcepanna napisała:

> kto jest teraz elita w polsce? mnie to ciekawi

Zgodnie z definicją, to Ci najwybitniejsi w najrozmaitrzych dziedzinach życia.

A powiedz mi kochanie, jak Twoim zdaniem elita forum Kraj wygląda.
      • basia.basia Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 13.03.04, 18:22

> Intelektualista to człowiek, który :
        >
        > 1-posiada pewne wykształcenie akademickie albo podobnego akademickiego.
        > 2- nie ma nic wspólnego z życiem gospodarczym a szczególności nie jest
        > robotnikiem.
        > 3- zabiera publicznie głosi chce uchodzić za za autorytet w sprawach
        > moralności, polityki, filozofii, światopoglądu.
        > Robotnik nie jest wiec intelektualistą nawet gdyby był geniuszem, podobnie
        > kupiec albo profesor uniwersytetu, jak długo trzyma się swojej specjalności.
        > Każdy z nich może jednak zostać zaliczony do grupy intelektualistów , jeśli
        > tylko zacznie się wypowiadać na tematy podane wyżej.

Itd.

Widzę, że zrobiłeś sobie prasówkę mądralo:)

A ja Ci jeszcze coś dorzucę:) Chociaż może to jest dobre na nowy wątek?
        Tak! Będzie się nazywało "Wyborcza przekora". Napisane w 1996 roku przez
        Ryszarda Legutkę, nic nie straciło na aktualności. Zobaczysz sam, że Twoje
        uwago o intelektualistach, inteligentach i dziennikarzach nijak się mają
        do postrzegania spraw przez większość społeczeństwa:)

pzdr
        BB
        • basia.basia Wyborcza przekora 13.03.04, 18:55
          Pod rozwagę dla Homo, Rokity i innych:)

Wyborcza przekora

Jedną z dziwnych prawidłowości, jakie zauważono w trakcie wszystkich wyborów w
          Polsce po roku 1989, jest wyborcza przekora. Przejawia się w tym, że im
          bardziej kandydat jest atakowany – przez media, przez konkurentów, przez
          niezależne instytucje – tym większą zdobywa popularność, i tym większe szanse
          ma na wybór. Zaczęło się – jak Państwo z pewnością pamiętacie – od Stana
          Tymińskiego. Kiedy dziennikarze się zorientowali, iż ów typ dość podejrzany
          uzyskuje poparcie, ruszyli do ataku. Zdobywali o nim różne kompromitujące
          informacje; publicyści i komentatorzy dowodzili, że to człowiek niepoważny;
          inni zaś po prostu drwili z niego i naśmiewali się. W rezultacie poparcie dla
          Stana T. wzrosło szybko o kilka procent, a przy okazji wzrosło również oddanie
          zwolenników. Czy pamiętacie Państwo ową matkę, która Stanowi wręczyła swoje
          dziecko-niemowlę, aby ten pobłogosławił je samym dotykiem swej reki? (...)
          Ostatnim spektakularnym przykładem takiej przekory była kampania
          Kwaśniewskiego. Zaczęło się od Inicjatywy ¾, która – wbrew intencjom autorów –
          dołożyła mu parę kresek. Później wzięły się do roboty media i zaczęły
          wynajdywać rozmaite sprawy, które zwykle kandydata na wysoki urząd załatwiają:
          Polisa, zeznanie majątkowe, kupno mieszkania za grosze, wreszcie ów dyplom
          magisterski, którego Kwaśniewski nigdy nie uzyskał. Im więcej znajdowani
          brzydkich stron kandydata, tym jego szanse rosły, a oddanie zwolenników –
          podobnie ja w przypadku Stana T. – stawało się coraz bardziej gorące. Wreszcie
          sam Wałęsa ostro atakując Kwaśniewskiego w debatach telewizyjnych – to nic, że
          słusznie – oddał boskiemu Olowi ostateczną przysługę.

Jak to tłumaczyć? Wszystko wskazuje na to, iż ludzie kierują się reakcją brania
          w obronę człowieka pokrzywdzonego. Im głośniej i dobitniej się kogoś krytykuje,
          tym bardziej utwierdzają się w przekonaniu, iż ów ktoś jest nieszczęśnikiem
          krzywdzonym przez grupy i instytucje kierujące się egoizmem i prywatą. Innymi
          słowy, zwiększający się hałas nie dowodzi winy owego człowieka, ale
          stronniczości tych, którzy hałas wzbudzają. Interesujące byłoby sprawdzenie,
          czy zorganizowana w mediach i na ulicach kampania przeciw jakiemuś mniej
          lubianemu politykowi, na przykład Kaczyńskiemu, przysporzyłaby mu poparcia.

Jeśli prawdą jest powyższe tłumaczenie, to oznacza, iż spora część naszych
          miłosiernych i współczujących rodaków kieruje się podejrzliwością, a więc
          uczuciem, które do pewnego momentu idzie w parze i inteligencja, a od pewnego
          momentu przekształca się w naiwność, a nawet, paradoksalnie, w łatwowierność.
          Owa matka wręczająca swe dziecko Tymińskiemu nie była osobą o prostoduszności
          świętego Franciszka, ale z pewnością kimś, komu się wydawało, że pojęła całą
          perfidię klik rządzących Polską, i dlatego zapałała gorącym uczuciem do
          peruwiańskiego Inczu-czuny (jak Tymińskiego nazwał kiedyś Adam Michnik).
          Podobnie wielu dzisiejszych entuzjastów boskiego Ola nabrało do niego gorących
          uczuć, gdy uznało, że skoro niektórzy takie okropne rzeczy mu przypisują, to
          pewnie sami mają stokrotnie gorsze na sumieniu.

Elektorat, który reaguje w ten sposób nie jest elektoratem łatwym, gdyż kieruje
          się perwersyjnym odruchem moralności i perwersyjnym odruchem racjonalności. Ale
          kto chce wygrać wybory, ten musi wiedzieć, co jak i do kogo mówić. Inaczej
          niech idzie na ryby, które wprawdzie też są podejrzliwe, ale za to – co jest
          rzeczą powszechnie znaną – nie mają głosu.

Autor: Ryszard Legutko
          • leszek.sopot Re: Wyborcza przekora 13.03.04, 20:18
            Nie do końca się to sprawdziło w przypadku profesora Buzka, którego PO wpisała
            teraz na swoje listy wyborcze.
            I Legutko może się mylić, chyba że założymy, że czasem zjawisko opisane przez
            niego może objawiac się także z opóźnionym zapłonem
        • Gość: Marian Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 19:03
          basia.basia napisała:

>
          > > Intelektualista to człowiek, który :
          > >
          > > 1-posiada pewne wykształcenie akademickie albo podobnego akademickiego.
          > > 2- nie ma nic wspólnego z życiem gospodarczym a szczególności nie jest
          > > robotnikiem.
          > > 3- zabiera publicznie głosi chce uchodzić za za autorytet w sprawach
          > > moralności, polityki, filozofii, światopoglądu.
          > > Robotnik nie jest wiec intelektualistą nawet gdyby był geniuszem, podobnie
          >
          > > kupiec albo profesor uniwersytetu, jak długo trzyma się swojej specjalnośc
          > i.
          > > Każdy z nich może jednak zostać zaliczony do grupy intelektualistów , jeśl
          > i
          > > tylko zacznie się wypowiadać na tematy podane wyżej.
          >
          > Itd.
          >
          > Widzę, że zrobiłeś sobie prasówkę mądralo:)
          >
          > A ja Ci jeszcze coś dorzucę:) Chociaż może to jest dobre na nowy wątek?
          > Tak! Będzie się nazywało "Wyborcza przekora". Napisane w 1996 roku przez
          > Ryszarda Legutkę, nic nie straciło na aktualności. Zobaczysz sam, że Twoje
          > uwago o intelektualistach, inteligentach i dziennikarzach nijak się mają
          > do postrzegania spraw przez większość społeczeństwa:)
          >
          > pzdr
          > BB
          Tym gorzej dla społeczeństwa :))
          Chętnie przeczytam, bo Pana Profesora Legutkę ceniłem za nie wypowiadanie się
          publicznie, na tematy poza zawodowe.
          Czy to jest w "Myśli Polskiej" ?
        • Gość: Marian Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 19:03
          basia.basia napisała:

>
          > > Intelektualista to człowiek, który :
          > >
          > > 1-posiada pewne wykształcenie akademickie albo podobnego akademickiego.
          > > 2- nie ma nic wspólnego z życiem gospodarczym a szczególności nie jest
          > > robotnikiem.
          > > 3- zabiera publicznie głosi chce uchodzić za za autorytet w sprawach
          > > moralności, polityki, filozofii, światopoglądu.
          > > Robotnik nie jest wiec intelektualistą nawet gdyby był geniuszem, podobnie
          >
          > > kupiec albo profesor uniwersytetu, jak długo trzyma się swojej specjalnośc
          > i.
          > > Każdy z nich może jednak zostać zaliczony do grupy intelektualistów , jeśl
          > i
          > > tylko zacznie się wypowiadać na tematy podane wyżej.
          >
          > Itd.
          >
          > Widzę, że zrobiłeś sobie prasówkę mądralo:)
          >
          > A ja Ci jeszcze coś dorzucę:) Chociaż może to jest dobre na nowy wątek?
          > Tak! Będzie się nazywało "Wyborcza przekora". Napisane w 1996 roku przez
          > Ryszarda Legutkę, nic nie straciło na aktualności. Zobaczysz sam, że Twoje
          > uwago o intelektualistach, inteligentach i dziennikarzach nijak się mają
          > do postrzegania spraw przez większość społeczeństwa:)
          >
          > pzdr
          > BB
          Tym gorzej dla społeczeństwa :))
          Chętnie przeczytam, bo Pana Profesora Legutkę ceniłem za nie wypowiadanie się
          publicznie, na tematy poza zawodowe.
          Czy to jest w "Myśli Polskiej" ?
          • basia.basia Re: Widzieliście jak Löpperowi wyszły gały? 13.03.04, 19:20

> basia.basia napisała:
            >
            > > Gość portalu: Marian napisał(a):
            > >
            > > > Intelektualista to człowiek, który :
            > > >
            > > > 1-posiada pewne wykształcenie akademickie albo podobnego akademickieg
            > o.
            > > > 2- nie ma nic wspólnego z życiem gospodarczym a szczególności nie jes
            > t
            > > > robotnikiem.
            > > > 3- zabiera publicznie głosi chce uchodzić za za autorytet w sprawach
            > > > moralności, polityki, filozofii, światopoglądu.
            > > > Robotnik nie jest wiec intelektualistą nawet gdyby był geniuszem, pod
            > obnie
            > >
            > > > kupiec albo profesor uniwersytetu, jak długo trzyma się swojej specja
            > lnośc
            > > i.
            > > > Każdy z nich może jednak zostać zaliczony do grupy intelektualistów ,
            > jeśl
            > > i
            > > > tylko zacznie się wypowiadać na tematy podane wyżej.
            > >
            > > Itd.
            > >
            > > Widzę, że zrobiłeś sobie prasówkę mądralo:)
            > >
            > > A ja Ci jeszcze coś dorzucę:) Chociaż może to jest dobre na nowy wątek?
            > > Tak! Będzie się nazywało "Wyborcza przekora". Napisane w 1996 roku przez
            > > Ryszarda Legutkę, nic nie straciło na aktualności. Zobaczysz sam, że Twoje
            >
            > > uwago o intelektualistach, inteligentach i dziennikarzach nijak się mają
            > > do postrzegania spraw przez większość społeczeństwa:)
            > >
            > > pzdr
            > > BB
            > Tym gorzej dla społeczeństwa :))
            > Chętnie przeczytam, bo Pana Profesora Legutkę ceniłem za nie wypowiadanie się
            > publicznie, na tematy poza zawodowe.
            > Czy to jest w "Myśli Polskiej" ?

To jest ze zbioru felietonów - "I kto tu jest ciemniakiem",
            wydanego w 1996 roku.

• hydy tak myślisz? 13.03.04, 18:26
        > A teraz powiedzcie z reką na sercu, czy za mocno tym zabobonom nie ulegacie,
        > rezygnujac z własnego krytycznego myślenia o sytuacji w Polsce?
        > Hydy, rekę na własnej piersi kładź nie na BB jedna a na piersi marcepanny
        > druga
        > .
        > zazdrosnik homo

a czy aby nie idziesz na łatwiznę utożsamając samodzielność myślową z negacją
        tego co media mówią? negacja to samodzielność i krytycyzm?

i czy twoja postawa faktycznie jest szczera - kto założył wątek nie pytam.

P. S. Znasz ideologie i historię zycia Moellera van den Brucka?

• Gość: Marian Re: tak myślisz? IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 19:17
          hydy napisał:

> > A teraz powiedzcie z reką na sercu, czy za mocno tym zabobonom nie ulegaci
          > e,
          > > rezygnujac z własnego krytycznego myślenia o sytuacji w Polsce?
          > > Hydy, rekę na własnej piersi kładź nie na BB jedna a na piersi marcepanny
          >
          > > druga
          > > .
          > > zazdrosnik homo
          >
          > a czy aby nie idziesz na łatwiznę utożsamając samodzielność myślową z negacją
          > tego co media mówią?

Nie neguje tego co media piszą z jakiejś zasady.Czytam i staram sie myśleć
          przed zapamietaniem co przeczytałem.Czy sie z tym zgadzam.

negacja to samodzielność i krytycyzm?
          >
          > i czy twoja postawa faktycznie jest szczera - kto założył wątek nie pytam.

Ten kto pierwszy zaczyna mówic o szczerosci najprawdopodobniej jest oszustem-
          przysłowie akademickie.
          >
          > P. S. Znasz ideologie i historię zycia Moellera van den Brucka?
          >
          Nie. Nie znam :(
          • hydy więc jak to jest? 13.03.04, 19:39
            dlaczego sądzisz że atakując So media bronią status quo?

ja nawet nie wiem jak się siląc nie potrafię znaleźć dla So cienia sympati - i
            nie mów mi, że to dlatego, że kieruję się uprzedzeniami, których nabrałem
            dzięki bezkrytycznemu słuchaniu/czytaniu mediów - wystarczy iz posłucham Endrju.

P.S. Moeller van den Bruck był guru niemieckiej prawicy w okresie
            międzywojennym - autorem kultowej pracy "Das Dritte Reich" z 1923 r. (to jej
            tytuł zainspirował nazistów aby tak nazwać państwo które stworzyli), w której
            przedstawił swoją koncepcję niemieckiej "trzeciej drogi" - odrzucającej zarówno
            komunistyczne, jak i liberalne koncepcje, opartej na korporacjonizmie, łączącą
            wszystie niemieckie mity narodowe: od romantycznego nacjonalizmu po koncepcje
            mesjanistycznio-wodzowskie; sam termin "Trzecia Rzesza" miał znaczenie
            estachiologiczne i posługiwano się nim w doktryni ereligijnej dla oznczenia
            tzw. "trzeciego okresu", czyli panowania Ducha Św.
            • marcepanna Re: więc jak to jest? 13.03.04, 19:52
              boze ale sie usmialam )))))
              ze tez ludzie takie pierdoly wymyslaja jak ten Molier
              najgorsza zakala to filozofia i jej milosnicy
              • hydy a właśnie 13.03.04, 20:08
                marcepanna napisała:

> boze ale sie usmialam )))))
                > ze tez ludzie takie pierdoly wymyslaja jak ten Molier
                > najgorsza zakala to filozofia i jej milosnicy

rzecz w tym, że Marian lansuje "teorię społecznego odnowienia" - poprzez powrót
                do korzeni i biało-czerwonych krawatów; trakie swoiste katarsis i "złodziei"
                zapuszkowanie - a przynajmniej od władzy odsunięcie.

idea "trzeciej dogi" ma to do siebie, że co jakiś czas powraca - nie komunizm,
                nie liberalizm - alre Samoobrona, słysze ostatnio

M. van den Bruck cieszył się za zycia olbrzymią estymą w
                środowisku "rewolucyjnych konserwatystów" - młodej prawicowej myśłi
                politycznej, która szukała nacjonalistycznej "trzeciej drogi"; kiedy ok. połowy
                lat 20-tych, na jakims "zlocie" niemieckich środowisk prawicowych początkujący
                w wielkiej polityce Hitler z usmiechem podszedł do niego i zaproponował mu
                rozmowę, ten nie podał mu ręki. mimo to niemiecka inteligencja uwierzyła, że to
                Adolf jest twórcą "Trzeciej Rzeszy" - "trzeciej drogi".

wg mnie choć Lepper jako polityk jest o niebo mniej skuteczny od Adolfa - nie
                wolno go uwiarygadniać, nie wolno podawac mu ręki.
                • marcepanna Re: a właśnie 13.03.04, 20:23
                  Dzieki za wyjasnienia. Bardzo ladnie potraktowal ten Molier Adolfka. Nie mozna
                  powiedziec zeby pani Szyszkowska miala taki kregoslup moralny, ale coz.
                  Tez sie zgadzam ze nie nalezy Krawaciarzowi podawaac reki pod zadnym pozorem
                  tylko sie obawaim ze on juz w objeciach Wielebnych i wspolnie sie dogaduja
                  dzielac sukno.
                  • hydy tego nie wiem 13.03.04, 20:57
                    ale ja nie wierze w jakiekolwiek "trzecie drogi" - a już z pewnością w
                    wykonaniu krawaciarzy;

jeszcze się nie zdarzyło tak, żeby prostacki przekręciarz uzdrowił krajową
                    gospodarkę; a uciwilizowac, to on się nie ucywilizuje, bo straciłby
                    wiarygodność w oczach tychm którzy go teraz popierają - to samo dot. koalicji
                    So z kimkolwiek;

władza dla So to tragedia dla Polski - ale w jednym Marian ma rację; to byłaby
                    także kara za błędy naszych elit.

• leszek.sopot Na lewej i prawej nodze 13.03.04, 18:36
        Jeśli przed chwilą miałeś przyjemność obejrzeć rozmowę Trusa z szefową twojej
        ulubionej "poważnej partii poważnego polityka" Danusią Hojarską (dostępne
        jedynie na naszej prowincji - TVP3 Gdańsk), to by ci chyba szczęka opadła. Na
        pytanie: komu pani ufa w sejmiku pomorskim i na kim się pani dotąd nie
        zawiodła. Wymieniła jako pierwszego Jacka Kurskiego (chyba jeszcze LPR) a
        drugiego Różańskiego (nowego szefa SLD na Pomorzu).
        Pomorska Samoobrona też stawia na nogę lewą i prawą - nic się coś z tymi nogami
        w Polsce nie zmienia.
        • Gość: Marian Re: Na lewej i prawej nodze stoi homo wyprostowany IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 19:21
          leszek.sopot napisał:

> Jeśli przed chwilą miałeś przyjemność obejrzeć rozmowę Trusa z szefową twojej
          > ulubionej "poważnej partii poważnego polityka" Danusią Hojarską (dostępne
          > jedynie na naszej prowincji - TVP3 Gdańsk), to by ci chyba szczęka opadła. Na
          > pytanie: komu pani ufa w sejmiku pomorskim i na kim się pani dotąd nie
          > zawiodła. Wymieniła jako pierwszego Jacka Kurskiego (chyba jeszcze LPR) a
          > drugiego Różańskiego (nowego szefa SLD na Pomorzu).
          > Pomorska Samoobrona też stawia na nogę lewą i prawą - nic się coś z tymi
          nogami
          >
          > w Polsce nie zmienia.

Stać trzeba na obu nogach a myślec głową.
          Nie ogladam telewizji niejako z zasady.Tylko wybrane kanały.Trojka jedynka i
          dwójka do nich nie należą.
          • leszek.sopot Re: Na lewej i prawej nodze stoi homo wyprostowan 13.03.04, 19:47
            Wiem pozostało ci MTV:)
      • Gość: Prof dr Ks. Bocheń M. zrzynasz ze "100 zabobonów" bez podania żródła IP: *.visp.energis.pl 13.03.04, 21:06
        • Gość: Ks J. BOCHEŃSKI Marian cytujesz moje "100 zabobonów" bezczelnie IP: *.visp.energis.pl 13.03.04, 21:14
          • Gość: Marian dlaczego bezczelnie? Czytać n IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 22:23
            DZIENNIKARZE
            Autor: homosovieticus
            Data: 28.02.2004 15:22 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
            "Na forum naszym plenią się zabobony. Postanowiłem wydać im walkę. Bezkrwawą.

Liczę przy potknięciach na Wasza wyrozumiałość – obawiam się najbardziej
            formowego kowala - bo nie jestem zawodowcem i korzystam z pomocy uznanych
            naukowych autorytetów. W „dziedzinie zabobonów” opieram się na myśleniu I. M.
            Bocheńskiego, jednego z najwybitniejszych uczonych polskich, logika ale
            głownie filozofa, najwybitniejszego na świecie „sowietologa” mieszkającego we
            Fryburgu w Szwajcarii i niestety już nie żyjącego od kilku lat."

• basia.basia Re: dlaczego bezczelnie? Czytać n 13.03.04, 22:37

> DZIENNIKARZE
              > Autor: homosovieticus
              > Data: 28.02.2004 15:22 + dodaj do ulubionych wątków
              >
              > + odpowiedz na list
              >
              > ------------------------------------------------------------------------------
              -
              > -
              > "Na forum naszym plenią się zabobony. Postanowiłem wydać im walkę. Bezkrwawą.
              >
              > Liczę przy potknięciach na Wasza wyrozumiałość – obawiam się najbardziej
              > formowego kowala - bo nie jestem zawodowcem i korzystam z pomocy uznanych
              > naukowych autorytetów. W „dziedzinie zabobonów” opieram się na myśl
              > eniu I. M.
              > Bocheńskiego, jednego z najwybitniejszych uczonych polskich, logika ale
              > głownie filozofa, najwybitniejszego na świecie „sowietologa” mieszk
              > ającego we
              > Fryburgu w Szwajcarii i niestety już nie żyjącego od kilku lat."
              >
              >

Homo, to nieładnie! Wiesz przecież doskonale, że należy podawać cytowanego
              autora. Masz nas za kompletnych nieuków? Oj, nieładnie! Popraw się:)
              • Gość: Marian Re: dlaczego bezczelnie? Czytać n . leży IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 22:55
                basia.basia napisała:

>
                > > DZIENNIKARZE
                > > Autor: homosovieticus
                > > Data: 28.02.2004 15:22 + dodaj do ulubionych wątków
                > >
                > > + odpowiedz na list
                > >
                > > --------------------------------------------------------------------------
                > ----
                > -
                > > -
                > > "Na forum naszym plenią się zabobony. Postanowiłem wydać im walkę. Bezkrwa
                > wą.
                > >
                > > Liczę przy potknięciach na Wasza wyrozumiałość – obawiam się najbard
                > ziej
                > > formowego kowala - bo nie jestem zawodowcem i korzystam z pomocy uznanych
                > > naukowych autorytetów. W „dziedzinie zabobonów” opieram się na
                > myśl
                > > eniu I. M.
                > > Bocheńskiego, jednego z najwybitniejszych uczonych polskich, logika ale
                > > głownie filozofa, najwybitniejszego na świecie „sowietologa” m
                > ieszk
                > > ającego we
                > > Fryburgu w Szwajcarii i niestety już nie żyjącego od kilku lat."
                > >
                > >
                >
                > Homo, to nieładnie! Wiesz przecież doskonale, że należy podawać cytowanego
                > autora. Masz nas za kompletnych nieuków? Oj, nieładnie! Popraw się:)

1)We wstępie podałem zródło.
                2)Za kompletnych to nie, ale poważną część tych najzacieklejszych moich
                adwersarzy, miotajacych czasami bluzgi 1 i 2 -ego stopnia zanurzone w toczacej
                się z gęby pianie, za wybitnyk "uków" uważać - przy największej dobrej woli -
                doprawdy trudno.Podziwiam Cię BB ,że nerwy bardzo rzadko Ci puszczają i że masz
                do mnie, anielską wprost cierpliwosć.
                :))
                • basia.basia Re: dlaczego bezczelnie? Czytać n . leży 13.03.04, 23:11

> basia.basia napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: Marian napisał(a):
                  > >
                  > > > DZIENNIKARZE
                  > > > Autor: homosovieticus
                  > > > Data: 28.02.2004 15:22 + dodaj do ulubionych wątków
                  > > >
                  > > > + odpowiedz na list
                  > > >
                  > > > ---------------------------------------------------------------------
                  > -----
                  > > ----
                  > > -
                  > > > -
                  > > > "Na forum naszym plenią się zabobony. Postanowiłem wydać im walkę. Be
                  > zkrwa
                  > > wą.
                  > > >
                  > > > Liczę przy potknięciach na Wasza wyrozumiałość – obawiam się na
                  > jbard
                  > > ziej
                  > > > formowego kowala - bo nie jestem zawodowcem i korzystam z pomocy uzna
                  > nych
                  > > > naukowych autorytetów. W „dziedzinie zabobonów” opieram s
                  > ię na
                  > > myśl
                  > > > eniu I. M.
                  > > > Bocheńskiego, jednego z najwybitniejszych uczonych polskich, logika a
                  > le
                  > > > głownie filozofa, najwybitniejszego na świecie „sowietologaR
                  > 21; m
                  > > ieszk
                  > > > ającego we
                  > > > Fryburgu w Szwajcarii i niestety już nie żyjącego od kilku lat."
                  > > >
                  > > >
                  > >
                  > > Homo, to nieładnie! Wiesz przecież doskonale, że należy podawać cytowanego
                  >
                  > > autora. Masz nas za kompletnych nieuków? Oj, nieładnie! Popraw się:)
                  >
                  > 1)We wstępie podałem zródło.
                  > 2)Za kompletnych to nie, ale poważną część tych najzacieklejszych moich
                  > adwersarzy, miotajacych czasami bluzgi 1 i 2 -ego stopnia zanurzone w
                  toczacej
                  >
                  > się z gęby pianie, za wybitnyk "uków" uważać - przy największej dobrej woli -

> doprawdy trudno.Podziwiam Cię BB ,że nerwy bardzo rzadko Ci puszczają i że
                  masz
                  >
                  > do mnie, anielską wprost cierpliwosć.
                  > :))

Jeden taki twierdzi, że ja nawet świni dobre słowo powiem:)
                  A to dlatego, że wiem o różnych takich słabościach, które
                  się biorą z zaszłości nieuświadomionych, niezawinonych i nie
                  jestem skłonna oceniać nikogo po pozorach i pochopnie:)
                  • Gość: Marian Re: We are the hollow men .... IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.04, 23:29
                    basia.basia napisała:

>
                    > > basia.basia napisała:
                    > >
                    > > > Gość portalu: Marian napisał(a):
                    > > >
                    > > > > DZIENNIKARZE
                    > > > > Autor: homosovieticus
                    > > > > Data: 28.02.2004 15:22 + dodaj do ulubionych wątków
                    > > > >
                    > > > > + odpowiedz na list
                    > > > >
                    > > > > ----------------------------------------------------------------
                    > -----
                    > > -----
                    > > > ----
                    > > > -
                    > > > > -
                    > > > > "Na forum naszym plenią się zabobony. Postanowiłem wydać im walk
                    > ę. Be
                    > > zkrwa
                    > > > wą.
                    > > > >
                    > > > > Liczę przy potknięciach na Wasza wyrozumiałość – obawiam s
                    > ię na
                    > > jbard
                    > > > ziej
                    > > > > formowego kowala - bo nie jestem zawodowcem i korzystam z pomocy
                    > uzna
                    > > nych
                    > > > > naukowych autorytetów. W „dziedzinie zabobonów” opie
                    > ram s
                    > > ię na
                    > > > myśl
                    > > > > eniu I. M.
                    > > > > Bocheńskiego, jednego z najwybitniejszych uczonych polskich, log
                    > ika a
                    > > le
                    > > > > głownie filozofa, najwybitniejszego na świecie „sowietolog
                    > aR
                    > > 21; m
                    > > > ieszk
                    > > > > ającego we
                    > > > > Fryburgu w Szwajcarii i niestety już nie żyjącego od kilku lat."
                    > > > >
                    > > > >
                    > > >
                    > > > Homo, to nieładnie! Wiesz przecież doskonale, że należy podawać cytow
                    > anego
                    > >
                    > > > autora. Masz nas za kompletnych nieuków? Oj, nieładnie! Popraw się:)
                    > >
                    > > 1)We wstępie podałem zródło.
                    > > 2)Za kompletnych to nie, ale poważną część tych najzacieklejszych moich
                    > > adwersarzy, miotajacych czasami bluzgi 1 i 2 -ego stopnia zanurzone w
                    > toczacej
                    > >
                    > > się z gęby pianie, za wybitnyk "uków" uważać - przy największej dobrej wol
                    > i -
                    >
                    > > doprawdy trudno.Podziwiam Cię BB ,że nerwy bardzo rzadko Ci puszczają i że
                    >
                    > masz
                    > >
                    > > do mnie, anielską wprost cierpliwosć.
                    > > :))
                    >
                    > Jeden taki twierdzi, że ja nawet świni dobre słowo powiem:)
                    > A to dlatego, że wiem o różnych takich słabościach, które
                    > się biorą z zaszłości nieuświadomionych, niezawinonych i nie
                    > jestem skłonna oceniać nikogo po pozorach i pochopnie:)

I tak trzymaj bośmy tylko:

"We are the hollow men
                    We are the stuffed men leanning together
                    keadpiece filleg with straw.Alas!"
                    Zródła nie podam do publicznej wiadomosci.
                    Tekst łatwy wiec nie tłumaczę.
                    Zresztą nie znam angielskiego ani greki, ani łaciny, ani hiszpańskiego, ani
                    niemieckiego, ani francuskiego , ani dobrze polskiego itd itd.
          • Gość: wz Ks. Bocheńskieg Sorki, Marian podałeś żródło ale w tym stogu IP: *.visp.energis.pl 13.03.04, 23:51
            siana nie doczytałem . To już jednak naprawdę duży stóg.
            Ja niestety wolę czytać Ks. Prof. Bocheńskiego ale także Rozmyslania Cezaea
            Marka Aureliusza, Eseje lorda F. Bacona a na stronkę zglądam tylko w celu
            upewnienia się czy internauci ciągle dyskutują na poziomie III klasy LO.
            Ty Marianie zawyżasz ten poziom.
            Natomiast Lepper musi powtarzam musi kolejny raz rozprawiczyć Polaków to tzw.
            konieczność historyczna.
            Taki sam entuzjazm pamietam wzbudzał Lech. Andrzej jest o wiele lepszym
            demagogiem. Popiera go co najmniej 95 % podatników czyli circa 20,0 mln
            obywateli nie płacących podatku PIT lub płacących do 19 % a poza tym kilka
            milionów młodzieży wychowanej wyłącznie przez media popularne i ich kapłanów
            czyli dziennikarzy i prezenterów.
            Olbrzymia większość ludzi białych nie znosi być w mniejszości,
            uwielbia natomiast byc po stronie "lepszej" większości , a tutaj to już działa
            krzywa dzwonowa (Gaussa)
            Tak więc efekt kuli śniegowej dopiero przyjdzie.Stawiam na "BARBARZYŃCÓW"
            Ja pamiętam Tymińskiego. I nie mam nic przeciwko Andrzejowi L.
            Poznałem niedawno Polmos w którym załoga przejadła 40 mln podatku akcyzowego
            przez 0statnich 8 lat no i co i nic - czują się uczciwi.
            No cóż podobno tylko miłosierdzie Boskie i głupota ludzka nie mają granic.
            A gdy rozum śpi, budzą się upiory.
            Zaś prożne nadzieje matką głupich.
            Zły pieniądz natomiast wypiera dobry z obiegu.
            Wyluzowany lecz chory 50-latek
            • Gość: Marian Re: Sorki, Marian podałeś żródło ale w tym stogu IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.04, 00:18
              Zdrowia życzę jak najprędzej.Wpadaj na forum częsciej, co dwóch idiotów
              czytajacych i lubiacych "pofilozofować" to nie jeden.Tak wyglada zdanie nie
              obciażone cieniem kłamstwa.Akwinantę wprowadzić na forum trzeba ,żeby chociaż
              trochę uciszyć bezrozumne ataki na religię i wierzacych w Boga.Może spróbujesz
              i zdrowie wczesniej wróci ?
              Kłaniam się.
              pzdr
              Marian= homosovieticus
              ps
              wartosciowę pozycje czytujesz.a może zechcesz zajrzec do Bersona.25 lat pracy
              poświecił na zbadanie metadogmatu. bezposrednie doswiadczenie Boga.Przebadał
              wszystkich mistyków zaczynajac od greckich poprzez indyjskich, żydowskich aż do
              chrzescijańskich.W "Między Wiarą a Logiką " Bochenskiego znajdziesz wiecej
              szczegółów na ten temat.Szukaj w rozdziale "Religia".
              jeszcze raz pozdrawiam :))
            • Gość: lord cox Re: Sorki, Marian podałeś żródło ale w tym stogu IP: *.medwln01.nj.comcast.net 14.03.04, 04:16
              Nie wiem czy jestes ksiadz ale masz straszna gonitwe myslowa, groch z kapusta i
              nic sie kupy nie trzyma.
              • Gość: Marian Re: Lordzie z nożem do ryby? IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.04, 09:46

> Nie wiem czy jestes ksiadz ale masz straszna gonitwe myslowa, groch z kapusta
                i
                >
                > nic sie kupy nie trzyma.
                Nie pasjonują mnie kupy. To dobry temat dla Lorda Cox-Merde.
                Interesuję sie myśleniem
                • hydy ładne zainteresowania 14.03.04, 12:03

> Nie pasjonują mnie kupy. To dobry temat dla Lorda Cox-Merde.
                  > Interesuję sie myśleniem

ale coś nie za bardzo ukierunkowane, jak słusznie lord-obserwator zauważył;

powyżej ci napisałem z czym mi się Twoja teoria "buraczanego odnowienia"
                  kojarzy, w kontekście M. v. d. Brucka; szkoda że nie czytałeś "rewolucyjnych
                  konserwatystów"; ciekawy jestem jakie byś wnioski postawił.
                  • homosovieticus Re: ładne zainteresowania i co z nich wynika ? 14.03.04, 12:27
                    hydy napisał:

>
                    > > Nie pasjonują mnie kupy. To dobry temat dla Lorda Cox-Merde.
                    > > Interesuję sie myśleniem
                    >
                    > ale coś nie za bardzo ukierunkowane, jak słusznie lord-obserwator zauważył;
                    >
                    > powyżej ci napisałem z czym mi się Twoja teoria "buraczanego odnowienia"
                    > kojarzy, w kontekście M. v. d. Brucka; szkoda że nie czytałeś "rewolucyjnych
                    > konserwatystów"; ciekawy jestem jakie byś wnioski postawił.

Hydy!
                    Jest tyle do czytania, staram sie wybierać nie modne ale wartosciowe, tzn
                    takie, które czasowi sie oparły.
                    Profesor Groszkowski prorokował ,że dożyjemy czasów tak waskich specjalizacji,
                    w których już nikt z nikim nie będzie mógł wymieniać mysli.
                    Spektrum zainteresowań zalezy od szerokosći pasma przenoszonego przez mózg.Im
                    szersze pasmo tym wieksza wrażliwosc.Im węższe tym dłużej trwajace oscylacje na
                    ten sam temat.

wybacz muszę przerwać.Sąsiadka w dźwiach stoi, o oczach jak Bajkał itd...
                    • hydy Re: ładne zainteresowania i co z nich wynika ? 14.03.04, 12:45
                      homosovieticus napisał:
                      > Hydy!
                      > Jest tyle do czytania, staram sie wybierać nie modne ale wartosciowe, tzn
                      > takie, które czasowi sie oparły.

gdybym mógł czytac to wszystko, co bym chciał, to doba musiałaby mieć
                      conajmniej 48 godz. - a co do mody, to jest ona pojęciem relatywnym - np. znam
                      takich, wśród których "modne" jest czytanie tego co jest "niemodne"; więc
                      wyrażaj się jasniej.

> Profesor Groszkowski prorokował ,że dożyjemy czasów tak waskich
                      specjalizacji,
                      > w których już nikt z nikim nie będzie mógł wymieniać mysli.
                      > Spektrum zainteresowań zalezy od szerokosći pasma przenoszonego przez mózg.Im
                      > szersze pasmo tym wieksza wrażliwosc.Im węższe tym dłużej trwajace oscylacje
                      na
                      >
                      > ten sam temat.
                      >
                      > wybacz muszę przerwać.Sąsiadka w dźwiach stoi, o oczach jak Bajkał itd...
                      > :)

jak to przy niedzieli...
    • homosovieticus DROGA DO ELIT - TRZEBA SPRÓBOWAĆ 14.03.04, 12:15
      wartburgowi i heretykkkowi polecam

www.piasa.org/aboutpiasa.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka