joanna_bem 22.10.03, 11:54 mam nowy rower ale siodelko choc nowe jest zle i mnie boli co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: rower mnie boli dupa 22.10.03, 12:42 joanna_bem napisała: > mam nowy rower ale siodelko choc nowe jest zle i mnie boli co robic? Wyjsc jest kilka: 1. Zmienic d... - kuszace, ale malo realne 2. Zmienic rower - drogo i bez gwarancji poprawy 3. Zmienic siodelko na zelowe - umiarkowanie drogo i skutecznie 4. Metoda zmudnych i bolesnych cwiczen doprowadzic odwrotna strone do stanu znieczulenia. Ale wtedy nici z sexu :-( Osobiscie wybralem opcje 3. Do tego przed jazda naciagam na zadek takie fikusne majtasy z pampersem - troche pomaga. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: rower mnie boli dupa IP: 212.76.52.* 23.10.03, 14:35 emes-nju napisał: > 3. Zmienic siodelko na zelowe - umiarkowanie drogo i skutecznie > Osobiscie wybralem opcje 3. Do tego przed jazda naciagam na zadek takie fikusne majtasy z pampersem - troche pomaga. Osobiscie to radzilbym zakrecic sie za siodelkiem Brooksa czyli sprezyny + 100% czystej skury. Zaleta takiego rozwiazania jest fakt iz wowczas mozesz jezdzic w dowolnym ubiorze a nie ubiorze czysto rowerowym. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: rower mnie boli dupa 23.10.03, 16:19 Gość portalu: Robert napisał(a): > emes-nju napisał: > > 3. Zmienic siodelko na zelowe - umiarkowanie drogo i skutecznie > > Osobiscie wybralem opcje 3. Do tego przed jazda naciagam na zadek takie > fikusne majtasy z pampersem - troche pomaga. > > Osobiscie to radzilbym zakrecic sie za siodelkiem Brooksa czyli sprezyny + 100% > > czystej skury. Zaleta takiego rozwiazania jest fakt iz wowczas mozesz jezdzic w > > dowolnym ubiorze a nie ubiorze czysto rowerowym. Eeee... Ale na skorzanej kanapie trudno sie jezdzi w terenie. Na szosie czy sciezce dla rowerow cacy, ale na wertepach lepiej miec waskie (i przez to mniej wygodne) siodelko. Wtedy zdecydowanie polecam mariaz zelu z pampersem :-) Fu! Jak to brzmi :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: rower mnie boli dupa IP: 212.76.52.* 23.10.03, 17:23 emes-nju napisał: > Eeee... Ale na skorzanej kanapie trudno sie jezdzi w terenie. Jesli chce sie skakac a nie jezdzic to faktycznie lepiej miec waskie, jednak gdy posuwasz po kilka godzin dziennie (opcja podrozowania z sakwami) to nic nie zastapi skury. > Na szosie czy > sciezce dla rowerow cacy, To dlaczego szosowcy maja maxymalnie waskie siodla? > ale na wertepach lepiej miec waskie (i przez to mniej > wygodne) siodelko No wlasnie. Koleznka pisala, ze ja siedzienie boli wiec preferuje taka jazde w trakcie ktorej sie siedzi na siodelku a nie stoi na pedalach, wiec powinna kupic siodlo-kanape a nie siodlo do DH. Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: rower mnie boli dupa 22.10.03, 17:23 joanna_bem napisała: > mam nowy rower ale siodelko choc nowe jest zle i mnie boli co robic? Siodełko boli? ;-) Jest parę sposobów. Można podrapać siodełko pod brodą. Wtedy czasami robi się ono mniej złe i tak nie doskwiera. Można też kupić sobie spodenki z wkładką i sobie wmówić, że już jest miło mimo, że nie jest :] Można też jeździć systematyczniej. W końcu tyłek się przyzwyczai. Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: rower mnie boli dupa 22.10.03, 22:24 mimo posiadania siodła żelowego każdej wiosny przychylam sie do zdania przedmówcy yuurei napisał: > Można też jeździć systematyczniej. W końcu tyłek się przyzwyczai. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: rower mnie boli dupa 23.10.03, 10:33 Dlatego trzeba jezdzic przez caly rok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: rower mnie boli dupa IP: 217.153.16.* 23.10.03, 11:46 emes-nju napisał: > Dlatego trzeba jezdzic przez caly rok :-) I to jest też sposób... Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
migro Re: rower mnie boli dupa 31.10.03, 11:49 Poboli, poboli i przestanie - po kilku dniach jeżdżenia powinnaś się przyzwyczaić - tak przynajmniej jest w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Rower mnie boli dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 13:13 Pojeździsz sobie to się przyzwyczaisz!! Pamiętaj: dupsko boli tylko na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masage Re: rower mnie boli dupa IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 16:23 Joasiu służe pomocą... moge pomasować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: rower mnie boli dupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 02:57 Mój ojciec kilkanaście lat temu kupował siodełka do rowerów "Ukraina".Skóra,amortyzowane,niestety disign trochę nie bardzo ale Du..a nie ma prawa zaboleć.Skóra RULEZZZZZZ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaweł2 Re: rower mnie boli dupa IP: *.plusgsm.pl 11.05.04, 23:28 Oooooo! I takie siodełko i ja sobie kupiłem! Co prawda - sprężyny + żel + szerokość (kości muszą być podparte, a nie cała dXXXXX) wygląda to jak w "Ukrainie" ale początek sezonu nie boli. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: rower mnie boli dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 23:50 twoja moc sprobowac podkladka zelowa + pampers i nic nie bolec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuzzy Re: rower mnie boli dupa IP: *.chello.pl 19.06.04, 00:06 Kup sobie najszersze siodelko jakie jest dostepne w sklepach - cos okolo 159 PLN warto, bo ja mam takie i jest OK!!! Szerokie drogi, Fuzzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylektoś Re: rower mnie boli dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 15:47 A widzieliście gdzieś siodełka damskie:)? Takie prostokątne...,prawie kwadratowe, są w polskich sklepach też? Odpowiedz Link Zgłoś