robertpadlo 04.04.04, 20:41 Czy ta gospoda U Brandysa koło Primy jest dalej otwarta ? Ile teraz kosztuje Budvar w Primie ? Nie byłem w Czeskim Cieszynie kilka lat i wybieram się wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Re: Czy jest ktoś z Czeskiego Cieszyna ? 04.04.04, 22:57 Zyczę miłego pobytu. To moje rodzinne miasto i też dawno nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Re: Czy jest ktoś z Czeskiego Cieszyna ? 04.04.04, 23:27 Pozdrawiam Cieszyniankę na emigracji Wygląda na to, że mam pecha i nikogo z Czeskiego Cieszyna na forum nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Teschiner 05.04.04, 06:53 Mówi, że jest z Czeskiego Cieszyna. Dla niego to najmniejszy problem odpowiedzieć na twoje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: Teschiner 05.04.04, 09:28 Pozdrawiam wszystkich Cieszyniaków i tych, ktorzy chętnie to miasto odwiedzają- nie tylko na necie! Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps "Pod Dobrą Datą" 05.04.04, 12:36 Witam po dłuższej nieobecności! Nieźle się tematów uzbierało! No to w święta można się oddać lekturze! Co mnie przeraziło to zapowiedź zniknięcia Brackiego wraz z nadejsciem Unii - to prawda ? - chyba tak źle nie będzie - to przecież naprawdę smaczne piwo! A przy okazji piwa - to Brandys chyba już nie istnieje - a nawet jak tak to okolica nieciekawa, no i troche daleko od centrum, jak już będziesz w Cieszynie to ja polecałbym moją ulubioną (z różnych względów) i chyba najlepszą knajpkę, czyli "Pod Dobrą Datą". Znajduje się ona na rynku - niedaleko budynku Poczty idąc w kierunku ratusza, jeżeli będziesz pierwszy raz to troche trudno trafić, ale wtedy najlepiej zapytać - myślę że wszyscy wskażą drogę! Jest niedrogo, przyjemnie i na pewno lepiej niż we wszystkich czeskich kanajpkach "zusammendokupy" - serdecznie polecam! (to chyba nie była kryptoreklama ;) P.S. LAPIS LIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Re: "Pod Dobrą Datą" 05.04.04, 17:20 Dziękuję za polecenie tej gospody Przy okazji sprawdzimy z kolegami Pytam się o Czeski Cieszyn z powodu planowanych zakupów pewnych mocnych płynów W Primie był duży wybór i mają tam też mojego ulubionego Budvara Niedaleko U Brandysa zrobilismy skromną imprezę Może wasz kolega Teschiner z Czeskiego Cieszyna zajrzy tutaj i napisze, jak to teraz jest z tym Budvarem w Primie i z Brandysem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Nie rozumiem 06.04.04, 13:15 Wcześniej piszący tutaj ogromne ilości listów mieszkaniec Czeskiego Cieszyna Teschiner zamilkł zaraz po mojej prośbie On i inni Cieszyniacy nie znają odpowiedzi na łatwe pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: Nie rozumiem 06.04.04, 18:48 Ja ci odpowiem prowokatorze! Widzę, że te niby "niewinne" pytania to znowu prowokacje wymierzone, jak mi się wydaje w Teschinera! Twoje pytania są głupie z dwóch powodów: Po pierwsze gdyż ja udzieliłem już odpowiedzi - wiec gdybyś naprawdę był turystą, a nie prowokatorem, przyjąłbyś do wiadomości to co napisałem. Punkt Po drugie - pytanie o cene piwa czy alkoholi jest niemądre - sam często kupuję piwo i nie wiem ile kosztuje określony gatunek w danym sklepie, bo nie przywiązuję do tego wagi - proste. Jaki więc jest cel twoich pytań? Wniosek więc jest taki, że po prostu szukasz zaczepki. Pisząc to zdaję sobie sprawę, że zostanę odsądzony od czci i wiary, okrzyknięty zdrajcą lub coś w tym stylu - może nawet zostanę Albrechtem lub Teschinerem, mimo to zabieram jednak głos, bo mam dosyć prowokacji. Jest to forum miłe i spokojne, a tu nagle znów pojawiają się jakieś stwory i wprowadzają bałagan. Ktoś poradził mi, że mam trzymać dystans do waszych zachowań, co starałem się robić - wydaje mi się jednak, że przesada to bardzo zła sprawa - a wy przesadzacie. Przeraża mnie wasza (tzn. prowokatorów) głupota, brak znajomości podstawowych faktów z historii (twierdzenia o Bismarcku czy Bezruczu - poecie nazywanym ślaskim bardem - to przecież bełkot czystej wody, równie bez sensu postrzegano swego czasu Goethego, Hördelina i innych wielkich niemieckich poetów), szowinizm i skrajna, paranoidalna wprost, germanofobia - a nawet rzekłbym: ksenofobia. Przypominam, że to jest internet, zabawa, miejsce gdzie można po pracy wskoczyć na chwilę i poczytać info z Regionu wzbogacone dowcipnymi komentarzami duetu Albrecht - Teschiner. Nikt więc nie będzie gnojku na twoje zawołanie gdzieś biegał i coś sprawdzał - czy wyrażam się jasno? Zostawcie więc tych dwu w spokoju i wyżywajcie się gdzie indziej. Oczywiście odpowiedzią bedzie rżnięcie głupa, że to: przecież nie ja i że bezpodstawne okarżenia, "ja tolka tiurist" itp. Byłoby śmieszne, gdyby nie było żałosne. Naprawdę jest kilka osób które chce tutaj się bawić - rozumiesz tłumoku?! Zabieraj się więc stąd palancie Odpowiedzi nie musisz pisać bo cię „wygaszam”. I mam nadzieję, że zrobia to też inni odwiedzający to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Nerwy i kłamstwa 06.04.04, 19:43 Nie obraziłem nikogo Nikomu nie zarzuciłem czegokolwiek Kulturalnie się zapytałem Nie interesują mnie wasze cieszyńskie kłótnie Widzę teraz, że Teschiner nie jest Cieszyniakiem z Czeskiego Cieszyna Gdyby nim był, to znałby odpowiedzi Niechcący go zdemaskowałem Dowiedziałem się dzisiaj, że Prima nazywa się obecnie Hypernova Choćby to każdy mieszkaniec Czeskiego Cieszyna by wiedział Reszta to są publiczne pomówienia pod moim adresem mpsps Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Nie rozumiem 06.04.04, 21:30 Chyba trafiłeś w sedno, ale po co te nerwy? Nagonka na Teschinera jest prowadzona metodami tak prymitywnymi, że może zaszkodzić jedynie jego nieudolnym prześladowcom. Ta prowokacja, szyta grubymi nićmi, jest tego najlepszym przykładem. Zwracam uwagę, że Teschiner ostatnio w ogóle nie pisze na forum. W okresie przedświątecznym ludzie podróżują. Ale nawet gdyby pisał, dlaczego miałby odpowiadać jakiemuś alter ego .... (tu wstawmy odpowiedni nick), który rzekomo chce wysłepać browara po czeskiej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Czy jest tu ktoś o zdrowych zmysłach ? 06.04.04, 22:19 Rozumiem, że kiedy ktoś zapyta na tym forum o piwo, to jest dla was Giertychem lub Lepperem Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy jest tu ktoś o zdrowych zmysłach ? 06.04.04, 22:55 Nie, ale jeśli ktoś pyta, a potem robi aferę z tego, że ktoś inny się nie odzywa, to rodzi to podejrzenia co do jego intencji. Na forum o forum też się wywnętrzyłeś ot tak sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpadlo Nie ma 06.04.04, 23:43 Dla każdego logicznie myślącego człowieka mieszkaniec Czeskiego Cieszyna najpierw zakładający ogromną liczbę wątków o Cieszynie, a potem nie umiejący odpowiedzieć na łatwe pytanie o Czeskim Cieszynie jest podejrzany Wasz wybuch agresji jest tym bardziej podejrzany Jestem dociekliwy, to prawda Nie lubię, kiedy ktoś mnie robi w konia Udało wam się popsuć mój humor i zrobić znakomitą antyreklamę Cieszynowi Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Nie ma 06.04.04, 23:46 Jesteśmy niepocieszeni. A Teschiner to tchórz i oszust - tak się zląkł, że ostani raz wpisał się na forum przed założeniem przez Ciebie tego wątku. Niespotykane! Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: Nie ma 07.04.04, 10:44 dlaczego Was tak ponosi? przecież można na spokojnie dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Nie ma 07.04.04, 10:54 Też mi się kiedyś tak wydawało. Dalej mi się wydaje. Tu jest DUŻO spokojniej: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15232 Odpowiedz Link Zgłoś