Dodaj do ulubionych

Czy jest ktoś z Czeskiego Cieszyna ?

04.04.04, 20:41
Czy ta gospoda U Brandysa koło Primy jest dalej otwarta ?
Ile teraz kosztuje Budvar w Primie ?
Nie byłem w Czeskim Cieszynie kilka lat i wybieram się wkrótce
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Re: Czy jest ktoś z Czeskiego Cieszyna ? 04.04.04, 22:57
      Zyczę miłego pobytu. To moje rodzinne miasto i też dawno nie byłam.
      • robertpadlo Re: Czy jest ktoś z Czeskiego Cieszyna ? 04.04.04, 23:27
        Pozdrawiam Cieszyniankę na emigracji
        Wygląda na to, że mam pecha i nikogo z Czeskiego Cieszyna na forum nie ma
        • tomek9991 Teschiner 05.04.04, 06:53
          Mówi, że jest z Czeskiego Cieszyna. Dla niego to najmniejszy problem
          odpowiedzieć na twoje pytania.
          • gajasirocco Re: Teschiner 05.04.04, 09:28
            Pozdrawiam wszystkich Cieszyniaków i tych, ktorzy chętnie to miasto odwiedzają-
            nie tylko na necie!
            • mpsps "Pod Dobrą Datą" 05.04.04, 12:36
              Witam po dłuższej nieobecności!
              Nieźle się tematów uzbierało! No to w święta można się oddać lekturze!
              Co mnie przeraziło to zapowiedź zniknięcia Brackiego wraz z nadejsciem Unii -
              to prawda ? - chyba tak źle nie będzie - to przecież naprawdę smaczne piwo!
              A przy okazji piwa - to Brandys chyba już nie istnieje - a nawet jak tak to
              okolica nieciekawa, no i troche daleko od centrum, jak już będziesz w Cieszynie
              to ja polecałbym moją ulubioną (z różnych względów) i chyba najlepszą knajpkę,
              czyli "Pod Dobrą Datą". Znajduje się ona na rynku - niedaleko budynku Poczty
              idąc w kierunku ratusza, jeżeli będziesz pierwszy raz to troche trudno trafić,
              ale wtedy najlepiej zapytać - myślę że wszyscy wskażą drogę! Jest niedrogo,
              przyjemnie i na pewno lepiej niż we wszystkich czeskich
              kanajpkach "zusammendokupy" - serdecznie polecam!
              (to chyba nie była kryptoreklama ;)
              P.S. LAPIS LIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • robertpadlo Re: "Pod Dobrą Datą" 05.04.04, 17:20
                Dziękuję za polecenie tej gospody
                Przy okazji sprawdzimy z kolegami
                Pytam się o Czeski Cieszyn z powodu planowanych zakupów pewnych mocnych płynów
                W Primie był duży wybór i mają tam też mojego ulubionego Budvara
                Niedaleko U Brandysa zrobilismy skromną imprezę
                Może wasz kolega Teschiner z Czeskiego Cieszyna zajrzy tutaj
                i napisze, jak to teraz jest z tym Budvarem w Primie i z Brandysem

Pozdrawiam
                • robertpadlo Nie rozumiem 06.04.04, 13:15
                  Wcześniej piszący tutaj ogromne ilości listów mieszkaniec Czeskiego Cieszyna
                  Teschiner zamilkł zaraz po mojej prośbie
                  On i inni Cieszyniacy nie znają odpowiedzi na łatwe pytanie ?
                  • mpsps Re: Nie rozumiem 06.04.04, 18:48
                    Ja ci odpowiem prowokatorze!

Widzę, że te niby "niewinne" pytania to znowu prowokacje wymierzone, jak mi się
                    wydaje w Teschinera! Twoje pytania są głupie z dwóch powodów:
                    Po pierwsze gdyż ja udzieliłem już odpowiedzi - wiec gdybyś naprawdę był
                    turystą, a nie prowokatorem, przyjąłbyś do wiadomości to co napisałem. Punkt
                    Po drugie - pytanie o cene piwa czy alkoholi jest niemądre - sam często kupuję
                    piwo i nie wiem ile kosztuje określony gatunek w danym sklepie, bo nie
                    przywiązuję do tego wagi - proste. Jaki więc jest cel twoich pytań?
                    Wniosek więc jest taki, że po prostu szukasz zaczepki.
                    Pisząc to zdaję sobie sprawę, że zostanę odsądzony od czci i wiary, okrzyknięty
                    zdrajcą lub coś w tym stylu - może nawet zostanę Albrechtem lub Teschinerem,
                    mimo to zabieram jednak głos, bo mam dosyć prowokacji.
                    Jest to forum miłe i spokojne, a tu nagle znów pojawiają się jakieś stwory i
                    wprowadzają bałagan. Ktoś poradził mi, że mam trzymać dystans do waszych
                    zachowań, co starałem się robić - wydaje mi się jednak, że przesada to bardzo
                    zła sprawa - a wy przesadzacie. Przeraża mnie wasza (tzn. prowokatorów)
                    głupota, brak znajomości podstawowych faktów z historii (twierdzenia o
                    Bismarcku czy Bezruczu - poecie nazywanym ślaskim bardem - to przecież bełkot
                    czystej wody, równie bez sensu postrzegano swego czasu Goethego, Hördelina i
                    innych wielkich niemieckich poetów), szowinizm i skrajna, paranoidalna wprost,
                    germanofobia - a nawet rzekłbym: ksenofobia.
                    Przypominam, że to jest internet, zabawa, miejsce gdzie można po pracy wskoczyć
                    na chwilę i poczytać info z Regionu wzbogacone dowcipnymi komentarzami duetu
                    Albrecht - Teschiner. Nikt więc nie będzie gnojku na twoje zawołanie gdzieś
                    biegał i coś sprawdzał - czy wyrażam się jasno? Zostawcie więc tych dwu w
                    spokoju i wyżywajcie się gdzie indziej.
                    Oczywiście odpowiedzią bedzie rżnięcie głupa, że to: przecież nie ja i że
                    bezpodstawne okarżenia, "ja tolka tiurist" itp. Byłoby śmieszne, gdyby nie było
                    żałosne.
                    Naprawdę jest kilka osób które chce tutaj się bawić - rozumiesz tłumoku?!
                    Zabieraj się więc stąd palancie
                    Odpowiedzi nie musisz pisać bo cię „wygaszam”. I mam nadzieję, że zrobia to też
                    inni odwiedzający to forum!
                    • robertpadlo Nerwy i kłamstwa 06.04.04, 19:43
                      Nie obraziłem nikogo
                      Nikomu nie zarzuciłem czegokolwiek
                      Kulturalnie się zapytałem
                      Nie interesują mnie wasze cieszyńskie kłótnie
                      Widzę teraz, że Teschiner nie jest Cieszyniakiem z Czeskiego Cieszyna
                      Gdyby nim był, to znałby odpowiedzi
                      Niechcący go zdemaskowałem
                      Dowiedziałem się dzisiaj, że Prima nazywa się obecnie Hypernova
                      Choćby to każdy mieszkaniec Czeskiego Cieszyna by wiedział

Reszta to są publiczne pomówienia pod moim adresem mpsps
                    • slezan Re: Nie rozumiem 06.04.04, 21:30
                      Chyba trafiłeś w sedno, ale po co te nerwy? Nagonka na Teschinera jest
                      prowadzona metodami tak prymitywnymi, że może zaszkodzić jedynie jego
                      nieudolnym prześladowcom. Ta prowokacja, szyta grubymi nićmi, jest tego
                      najlepszym przykładem.
                      Zwracam uwagę, że Teschiner ostatnio w ogóle nie pisze na forum. W okresie
                      przedświątecznym ludzie podróżują. Ale nawet gdyby pisał, dlaczego miałby
                      odpowiadać jakiemuś alter ego .... (tu wstawmy odpowiedni nick), który rzekomo
                      chce wysłepać browara po czeskiej stronie?
                      • robertpadlo Czy jest tu ktoś o zdrowych zmysłach ? 06.04.04, 22:19
                        Rozumiem, że kiedy ktoś zapyta na tym forum o piwo,
                        to jest dla was Giertychem lub Lepperem
                        • slezan Re: Czy jest tu ktoś o zdrowych zmysłach ? 06.04.04, 22:55
                          Nie, ale jeśli ktoś pyta, a potem robi aferę z tego, że ktoś inny się nie
                          odzywa, to rodzi to podejrzenia co do jego intencji. Na forum o forum też się
                          wywnętrzyłeś ot tak sobie?
                          • robertpadlo Nie ma 06.04.04, 23:43
                            Dla każdego logicznie myślącego człowieka
                            mieszkaniec Czeskiego Cieszyna najpierw zakładający ogromną liczbę wątków
                            o Cieszynie, a potem
                            nie umiejący odpowiedzieć na łatwe pytanie o Czeskim Cieszynie
                            jest podejrzany
                            Wasz wybuch agresji jest tym bardziej podejrzany
                            Jestem dociekliwy, to prawda
                            Nie lubię, kiedy ktoś mnie robi w konia
                            Udało wam się popsuć mój humor i zrobić znakomitą antyreklamę Cieszynowi

• slezan Re: Nie ma 06.04.04, 23:46
                              Jesteśmy niepocieszeni. A Teschiner to tchórz i oszust - tak się zląkł, że
                              ostani raz wpisał się na forum przed założeniem przez Ciebie tego wątku.
                              Niespotykane!
                              • gajasirocco Re: Nie ma 07.04.04, 10:44
                                dlaczego Was tak ponosi? przecież można na spokojnie dyskutować
                                • alex.stela Re: Nie ma 07.04.04, 10:54
                                  Też mi się kiedyś tak wydawało. Dalej mi się wydaje. Tu jest DUŻO spokojniej:
                                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15232

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka