scorpio1956 03.06.04, 22:58 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 00:05 Bez przesadyzmu z tym moim pisaniem. Jestem jedynie kolejnym grafomanem ;o) Fajnie, że coraz więcej nas piszących o czymś więcej niż tylko o wylewaniu żalów na różne drobne wpadki. Z jednej strony forumowicze mogą choć w malutkim fragmencie zrozumieć naszą fascynację tym krajem, a przy okazji dowiedzieć się nieco o kulturze jaką tam zastaną. No i zawsze fajniej jest poczytać fajne teksty (tak jak Twój), a przy tym zorientować się w ciekawych miejscach, cenach, czy sposobach zorganizowania sobie czasu w Egipcie. To fajniejsze niż mielenie w kółko tematu "czy w Egipcie jest bezpiecznie". No pewnie, że jest, bo inaczej byśmy tam, nie jeździli w kółko i nie tęsknili do niego po powrocie do kraju. Choć patrząc na to z innej strony jest cholernie niebezpieczny, jak alkohol, papierosy, narkotyki. Człowiek nawet nie wie kiedy się od niego uzależni. Odpowiedz Link Zgłoś
bonia01 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 10:55 Piszczie jak najwięcej takich rzeczy. Dużo milej czyta sie wspomnienia zadowolonych ludzi niż wieczne pretensje i problemy. Mam nadzieję że w najbliższym czasie Iwonka dopisze coś ciekawego. Wczoraj wróciła. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.wroc.zigzag.pl 04.06.04, 23:15 Witam, gratuluje opisu, czytając go człowiekowi przyjemniej na duszy... No cóż ja jadę tam dopiero za miesiąc. Moi drodzy Scorpio, Corina, Pc-maniac dziękuję Wam za przepiękne wspomnienia Egiptu, widzianego waszymi oczyma. Pozdrawiam,Tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 23:38 Piotrze, mam tylko nadzieję, że dołączysz do naszego grona i niebawem przeczytam Twoje wspomnienia :) Czekam z utęsknieniem. Scorpio, suuuuper ! Co więcej mogę powiedzieć ;) Szkoda tylko, że nie daliśmy rady razem pojeździć.. :( Może next time i z nurkowaniem ! :) Dive Mastera znamy, a to już coś ;) pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Muszę dodać do Twojej listy jeszcze jedną osobę... 05.06.04, 00:58 ... która również zamieściła swoje wspomnienia. Liczę, że je jeszcze rozbuduje ;o) Bo jak widać wiele osób jest spragnionych relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wielkie dzięki IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.06.04, 01:45 Scorpioooo :> Kurde jak na razie zazdroszczę na max'a :) ale niebawem z pewnością i ja się tam wybiorę, tym razem mi i mojej znajomej się nie udało :(. Noo ale trudno ;) a Twoje opisy tym bardziej mnie do tego przekonały!!! Dziękuję bardzo aaa i mam jeszcze jedno pytanie, może trochę mało dyskretne... pewnie nawet już wiesz jakie aaale HMMM Ile Cię to wszystko (tak mniej więcej oczywiście) kosztowało. Bez żadnego oszczędzania ale też i szaleństw :) Jestem ciekaw, noo i myślę, że to dość istotna informacja. Więc ile w sumie orientacyjnie wydałeś pieniążków? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wspoaniałe opisy jak siuę już tam wybiorę wiem czego się spodziewać haha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wielkie dzięki IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.06.04, 18:59 Dziękuję Ci bardzo. Już wszystko mniej wiuęcej wiem :) Ogromnie dziękuję i pozdrawiam... na razie z Warszawy, ale kto wie ;) może niedługo i z Egiptu :))) hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewap11 Re: Wielkie dzięki IP: *.sjs / *.sjs-augustinus.wh.uni-erlangen.de 13.12.04, 01:55 Wlasnie trafilam na Wasz portal. Kilka dni temu zaswitala mi w glowie mysl, ze chce pojechac do Egiptu. Mysl nie chce ustapic, wiec zaczynam szukac drog realizacji. Mam pytania natury zupenie podstawowej. Z jakim biurem najlepiej pojechac, w jakie miejsce, itp. Nadmienie, ze jestem mniej zainteresowana wylegiwaniem sie na plazy, nawet do nurkowania nie mam przekonania (rym:-), choc to sie moze zmienic na miejscu. Glownie zalezy mi na zwiedzaniu, na poznawaniu kultury i historii kraju. Weszlam na strone przywolywanego tu Eximu, ale nie moge znalezc ofert zwaizanych z samym wylotem i hotelami, a tylko atrakcje, wycieczki itp. na miejscu. Czy ktos moze mi posluzyc informacja? Co radzilibyscie osobie, ktora wybiera sie do Egiptu poraz pierwszy i nastawia sie na to, co powyzej? Z gory dziekuje.! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewap11 Re: Wielkie dzięki IP: *.sjs / *.sjs-augustinus.wh.uni-erlangen.de 19.12.04, 02:07 Dzieki za inforamcje! Odpowiedz Link Zgłoś
jdutkowski Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 05.06.04, 22:56 napisz w jakich biurach były delfinki za 120$ za dwie osoby-bo jak przeglądełem oferty internetowe to widziałem tę cenę za jedną osobę.Ja wybieram się do sherm w sierpniu a moje panie straszanie się napaliły na pływanie z delfinami. Dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 06.06.04, 16:09 Następne dwa dni to totalna laba.Byczę się na plaży,snurkuję do woli,aż mam zmacerowaną skórę.Jak wspaniale jest gdy czujesz muskanie słońca,powiew wiaterku a dostajesz SMS,że w Polsce w górach spadł śnieg. Woda w morzu bajecznie ciepła.Podziwiam życie podwodne,nie mogę się napatrzeć.Rafy,ryby,zieleń płycizn,granat morza,błękit nieba.Czy może być coś cudowniejszego?.Robię duzo zdjęć podwodnych.Hotel Halomy ma właśną plażę,tuż za za zatoką Naama w kierunku Hadaby.Za hotelem jest teren wojskowy,żadnych hoteli.Natępne hotele 10km.od nas.Dlaczego o tym piszę?.Pływając właśnie w tę stronę mamy najwspanialsze rafy w tym rejonie.Jeszcze niezniszczone,bo nie ma dużo nurkujących,nie ma tam nawet dzikich plaż.Największymi niszczycielami raf są.... ryby papuzie.Obserwuję jak te kolosy potrafią wyrwać kawałek rafy.Ludzi mało,albo nikogo.Słoneczko opala niesamowicie.Czerwień ciała z pierwszych dni przechodzi powoli w brąz.Na drugi dzień jedziemy taksówką na wzniesienie Ras Um Sid,tam gdzie byłem w tamtym roku.Chcę zobaczyć tamte rafy.Są zdecydowanie najładniejsze w całym Sharmie. Wejście na plaże publiczną koło hotelu Holiday Inn Amphoras 10 L.E/os.W cenie tej są oczywiście leżaki i parasole.Na plaży jest bardzo czysto,są ubikacje,jest natrysk.Są też bufety w których za 20 L.E można kupić np. pizzę lub zapiekankę o napojach nie wspominając.Niektórzy w postach pytali się o ceny taxi w Sharmie.Najezdziłem się w tym roku nimi,więc mogę coś dokładniej powiedzieć.Nie ważna jest odległość.Zaczynają śpiewać od 40 do 50 L.E.Od inwecji każdego z Was zależy ile zbijecie.Ja najtaniej jechałem za 10 L.E a najdrożej za 20 L.E. Busików w Sharmie jest mało i jeżdżą tylko określonymi trasami. Wieczory codziennie spędzamy na deptaku w Naama Bay.Z cichego hotelu 5min i jesteś w tyglu wielonarodowego tłumu.Mnóstwo sklepów,sklepików,kawiarenek,restauracji,klubów.Po całym deptaku roznosi sie cudowny zapach siszy.Sa też biura podróży,banki,kantory wymiany walut.Jest gdzie pochodzić,jest gdzie wydać trochę pieniędzy.Koniec maja ,temperatury wieczorem są już duże.Przyjemnie więc po takim spacerze wykąpać się w basenie i wrócić do chłodnego pokoju. C.D.N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIANEK Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:33 c.d.n MIAL NASTAPIC?.JADE DO SHARMU 1 RAZ I MNIE WSZYSTKO INTERESUJE.SŁYSZAŁEM ,ZE JESTES ZE SLĄSKA>JA TEZ >JAK MOŻNA Z TOBA SIĘ SKONTAKTOWAC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.p / *.pl 11.06.04, 08:53 ja i mój partner wybieramy się z exim-u do sharm i tez nam znieniono destynacje z poznania na warszawę ,wyjazd 17.VI.,dziś pertraktować mamy koszty dojazdu do warszawy chcą nam zapłacić za bilety pkp .napisz jakie wrazenie na tobie zrobiła góra mojżesza i klasztor.pozostałe rzeczy wiemy żę były dla ducha ok. ,myrównież byliśmy już w egipcie 4 lata temu w hurgadzie,kair jest nie samowity i tu się zgadzam że żałować masz co .dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.p / *.pl 11.06.04, 18:36 dzieki za odpowiedź, nam nie straszne wspinanie, chodziło nam o wrażenia duchowe i powiadasz,że widoki super to ok. miejscowe biura piszesz ,że za dużo nie spuszczają z ceny, exim w tym roku robi góre i klasztor za 55 $ a ty pisałeś ,że miejscowi robią za 35 $, należało by wziąć ze sobą z polski latarke ?,słyszałam że dają po jednej na pare,możesz napisać coś o Ras Um Sid ,jaką wode niegazowaną kupowaliście i po stoi w Sharmie,plaże wydzielone jak w hurghadzie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 15.06.04, 16:19 Czesc Nora, Pytalas o wrazenia duchowe.. Ja bardzo sie na takie nastawilam, choc nasz wyjazd nie mial bynajmniej charakteru pielgrzymki, no i niestety dosc mocno sie rozczarowalalm .. :( Opis calej wspinaczki na Gebel Musa znajdziesz tu : www.banzai.pl/egipt2004 (jesli jeszcze nie czytalas ;) pozdrawiam i zycze wspanialych przezyc i widokow ! :) Zdjecia z G.Mojzesza juz wkrotce w mojej galerii. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:07 Ile godzin zajmuje podejscie na gore Mojzesza na wlasnych nogach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: 217.153.19.* 14.07.04, 14:19 Witam. Przeczytalem u Ciebie ze w hotelu Sharming Inn jest Witek z ktorym mozna sie wybrac na nurkowanie. Ja bede w Sharmie w sierpniu, i chcialbym wykupic 3 dniowy pakiet. Moze masz namiary na Witka, moze jakis telefon, jak z nim sie skontaktowac. Czy ceny ktore podales obejmuja tez wypozyczenie sprzetu (ABC mam). Z gory dzieki za info i pozdrawiam. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: 217.153.19.* 15.07.04, 10:43 Serdeczne dzieki. Wlasnie o to mi chodzilo. Przed wyjazdem moge sobie juz zarezerwowac jeden z pakietow i na miejscu nie tracic czasu na szukanie centrum nurkowania z polskim instruktorem. Jeszcze raz serdecznie dzieki. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.aster.pl 15.11.04, 23:12 ^up^ Odpowiedz Link Zgłoś