03.06.04, 22:58
Treść postu jest niedostępna.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 00:05
      Bez przesadyzmu z tym moim pisaniem. Jestem jedynie kolejnym grafomanem ;o)
      Fajnie, że coraz więcej nas piszących o czymś więcej niż tylko o wylewaniu
      żalów na różne drobne wpadki.
      Z jednej strony forumowicze mogą choć w malutkim fragmencie zrozumieć naszą
      fascynację tym krajem, a przy okazji dowiedzieć się nieco o kulturze jaką tam
      zastaną.
      No i zawsze fajniej jest poczytać fajne teksty (tak jak Twój), a przy tym
      zorientować się w ciekawych miejscach, cenach, czy sposobach zorganizowania
      sobie czasu w Egipcie.
      To fajniejsze niż mielenie w kółko tematu "czy w Egipcie jest bezpiecznie".
      No pewnie, że jest, bo inaczej byśmy tam, nie jeździli w kółko i nie tęsknili
      do niego po powrocie do kraju.
      Choć patrząc na to z innej strony jest cholernie niebezpieczny, jak alkohol,
      papierosy, narkotyki. Człowiek nawet nie wie kiedy się od niego uzależni.
      • bonia01 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 10:55
        Piszczie jak najwięcej takich rzeczy. Dużo milej czyta sie wspomnienia
        zadowolonych ludzi niż wieczne pretensje i problemy.
        Mam nadzieję że w najbliższym czasie Iwonka dopisze coś ciekawego. Wczoraj
        wróciła.

Pozdrawiam
        Bożena
    • Gość: piotr Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.wroc.zigzag.pl 04.06.04, 23:15
      Witam, gratuluje opisu, czytając go człowiekowi przyjemniej na duszy... No cóż
      ja jadę tam dopiero za miesiąc. Moi drodzy Scorpio, Corina, Pc-maniac dziękuję
      Wam za przepiękne wspomnienia Egiptu, widzianego waszymi oczyma. Pozdrawiam,Tak
      trzymać!!
      • corrina_f1 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 04.06.04, 23:38
        Piotrze, mam tylko nadzieję, że dołączysz do naszego grona i niebawem
        przeczytam Twoje wspomnienia :) Czekam z utęsknieniem.

Scorpio, suuuuper ! Co więcej mogę powiedzieć ;)
        Szkoda tylko, że nie daliśmy rady razem pojeździć.. :( Może next time i z
        nurkowaniem ! :)
        Dive Mastera znamy, a to już coś ;)

pzdr
        Kasia
      • pc_maniac Muszę dodać do Twojej listy jeszcze jedną osobę... 05.06.04, 00:58
        ... która również zamieściła swoje wspomnienia. Liczę, że je jeszcze
        rozbuduje ;o)
        Bo jak widać wiele osób jest spragnionych relacji.
    • Gość: Marek Wielkie dzięki IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.06.04, 01:45
      Scorpioooo :> Kurde jak na razie zazdroszczę na max'a :) ale niebawem z
      pewnością i ja się tam wybiorę, tym razem mi i mojej znajomej się nie udało :(.
      Noo ale trudno ;) a Twoje opisy tym bardziej mnie do tego przekonały!!!
      Dziękuję bardzo aaa i mam jeszcze jedno pytanie, może trochę mało dyskretne...
      pewnie nawet już wiesz jakie aaale HMMM Ile Cię to wszystko (tak mniej więcej
      oczywiście) kosztowało. Bez żadnego oszczędzania ale też i szaleństw :) Jestem
      ciekaw, noo i myślę, że to dość istotna informacja. Więc ile w sumie
      orientacyjnie wydałeś pieniążków? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za
      wspoaniałe opisy jak siuę już tam wybiorę wiem czego się spodziewać haha ;)
      • scorpio1956 [...] 05.06.04, 11:57
        • Gość: Marek Re: Wielkie dzięki IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.06.04, 18:59
          Dziękuję Ci bardzo. Już wszystko mniej wiuęcej wiem :) Ogromnie dziękuję i
          pozdrawiam... na razie z Warszawy, ale kto wie ;) może niedługo i z Egiptu :)))
          hahaha
        • Gość: ewap11 Re: Wielkie dzięki IP: *.sjs / *.sjs-augustinus.wh.uni-erlangen.de 13.12.04, 01:55
          Wlasnie trafilam na Wasz portal. Kilka dni temu zaswitala mi w glowie mysl, ze
          chce pojechac do Egiptu. Mysl nie chce ustapic, wiec zaczynam szukac drog
          realizacji. Mam pytania natury zupenie podstawowej. Z jakim biurem najlepiej
          pojechac, w jakie miejsce, itp. Nadmienie, ze jestem mniej zainteresowana
          wylegiwaniem sie na plazy, nawet do nurkowania nie mam przekonania (rym:-),
          choc to sie moze zmienic na miejscu. Glownie zalezy mi na zwiedzaniu, na
          poznawaniu kultury i historii kraju. Weszlam na strone przywolywanego tu Eximu,
          ale nie moge znalezc ofert zwaizanych z samym wylotem i hotelami, a tylko
          atrakcje, wycieczki itp. na miejscu. Czy ktos moze mi posluzyc informacja? Co
          radzilibyscie osobie, ktora wybiera sie do Egiptu poraz pierwszy i nastawia sie
          na to, co powyzej?
          Z gory dziekuje.!
          Ewa
          • scorpio1956 [...] 13.12.04, 21:04
            • Gość: ewap11 Re: Wielkie dzięki IP: *.sjs / *.sjs-augustinus.wh.uni-erlangen.de 19.12.04, 02:07
              Dzieki za inforamcje!
    • jdutkowski Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 05.06.04, 22:56
      napisz w jakich biurach były delfinki za 120$ za dwie osoby-bo jak przeglądełem
      oferty internetowe to widziałem tę cenę za jedną osobę.Ja wybieram się do sherm
      w sierpniu a moje panie straszanie się napaliły na pływanie z delfinami. Dzięki
      pozdrawiam
    • scorpio1956 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 06.06.04, 16:09
      Następne dwa dni to totalna laba.Byczę się na plaży,snurkuję do woli,aż mam
      zmacerowaną skórę.Jak wspaniale jest gdy czujesz muskanie słońca,powiew
      wiaterku a dostajesz SMS,że w Polsce w górach spadł śnieg. Woda w morzu
      bajecznie ciepła.Podziwiam życie podwodne,nie mogę się
      napatrzeć.Rafy,ryby,zieleń płycizn,granat morza,błękit nieba.Czy może być coś
      cudowniejszego?.Robię duzo zdjęć podwodnych.Hotel Halomy ma właśną plażę,tuż za
      za zatoką Naama w kierunku Hadaby.Za hotelem jest teren wojskowy,żadnych
      hoteli.Natępne hotele 10km.od nas.Dlaczego o tym piszę?.Pływając właśnie w tę
      stronę mamy najwspanialsze rafy w tym rejonie.Jeszcze niezniszczone,bo nie ma
      dużo nurkujących,nie ma tam nawet dzikich plaż.Największymi niszczycielami raf
      są.... ryby papuzie.Obserwuję jak te kolosy potrafią wyrwać kawałek rafy.Ludzi
      mało,albo nikogo.Słoneczko opala niesamowicie.Czerwień ciała z pierwszych dni
      przechodzi powoli w brąz.Na drugi dzień jedziemy taksówką na wzniesienie Ras Um
      Sid,tam gdzie byłem w tamtym roku.Chcę zobaczyć tamte rafy.Są zdecydowanie
      najładniejsze w całym Sharmie. Wejście na plaże publiczną koło hotelu Holiday
      Inn Amphoras 10 L.E/os.W cenie tej są oczywiście leżaki i parasole.Na plaży
      jest bardzo czysto,są ubikacje,jest natrysk.Są też bufety w których za 20 L.E
      można kupić np. pizzę lub zapiekankę o napojach nie wspominając.Niektórzy w
      postach pytali się o ceny taxi w Sharmie.Najezdziłem się w tym roku nimi,więc
      mogę coś dokładniej powiedzieć.Nie ważna jest odległość.Zaczynają śpiewać od 40
      do 50 L.E.Od inwecji każdego z Was zależy ile zbijecie.Ja najtaniej jechałem za
      10 L.E a najdrożej za 20 L.E. Busików w Sharmie jest mało i jeżdżą tylko
      określonymi trasami.
      Wieczory codziennie spędzamy na deptaku w Naama Bay.Z cichego hotelu 5min i
      jesteś w tyglu wielonarodowego tłumu.Mnóstwo
      sklepów,sklepików,kawiarenek,restauracji,klubów.Po całym deptaku roznosi sie
      cudowny zapach siszy.Sa też biura podróży,banki,kantory wymiany walut.Jest
      gdzie pochodzić,jest gdzie wydać trochę pieniędzy.Koniec maja ,temperatury
      wieczorem są już duże.Przyjemnie więc po takim spacerze wykąpać się w basenie i
      wrócić do chłodnego pokoju.
      C.D.N
      • Gość: MARIANEK Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:33
        c.d.n MIAL NASTAPIC?.JADE DO SHARMU 1 RAZ I MNIE WSZYSTKO
        INTERESUJE.SŁYSZAŁEM ,ZE JESTES ZE SLĄSKA>JA TEZ >JAK MOŻNA Z TOBA SIĘ
        SKONTAKTOWAC?
    • Gość: nora Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.p / *.pl 11.06.04, 08:53
      ja i mój partner wybieramy się z exim-u do sharm i tez nam znieniono destynacje
      z poznania na warszawę ,wyjazd 17.VI.,dziś pertraktować mamy koszty dojazdu do
      warszawy chcą nam zapłacić za bilety pkp .napisz jakie wrazenie na tobie
      zrobiła góra mojżesza i klasztor.pozostałe rzeczy wiemy żę były dla ducha
      ok. ,myrównież byliśmy już w egipcie 4 lata temu w hurgadzie,kair jest nie
      samowity i tu się zgadzam że żałować masz co .dzięki za pomoc
      • scorpio1956 [...] 11.06.04, 13:37
        • Gość: nora Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.p / *.pl 11.06.04, 18:36
          dzieki za odpowiedź, nam nie straszne wspinanie, chodziło nam o wrażenia
          duchowe i powiadasz,że widoki super to ok. miejscowe biura piszesz ,że za dużo
          nie spuszczają z ceny, exim w tym roku robi góre i klasztor za 55 $ a ty
          pisałeś ,że miejscowi robią za 35 $, należało by wziąć ze sobą z polski
          latarke ?,słyszałam że dają po jednej na pare,możesz napisać coś o Ras Um
          Sid ,jaką wode niegazowaną kupowaliście i po stoi w Sharmie,plaże wydzielone
          jak w hurghadzie? Pozdrawiam
          • corrina_f1 Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 15.06.04, 16:19
            Czesc Nora,

Pytalas o wrazenia duchowe.. Ja bardzo sie na takie nastawilam, choc nasz
            wyjazd nie mial bynajmniej charakteru pielgrzymki, no i niestety dosc mocno sie
            rozczarowalalm .. :(
            Opis calej wspinaczki na Gebel Musa znajdziesz tu :
            www.banzai.pl/egipt2004
            (jesli jeszcze nie czytalas ;)

pozdrawiam i zycze wspanialych przezyc i widokow ! :)
            Zdjecia z G.Mojzesza juz wkrotce w mojej galerii.

Kasia
        • Gość: zyx Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:07
          Ile godzin zajmuje podejscie na gore Mojzesza na wlasnych nogach ?
    • Gość: Darek Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: 217.153.19.* 14.07.04, 14:19
      Witam. Przeczytalem u Ciebie ze w hotelu Sharming Inn jest Witek z ktorym mozna
      sie wybrac na nurkowanie. Ja bede w Sharmie w sierpniu, i chcialbym wykupic 3
      dniowy pakiet. Moze masz namiary na Witka, moze jakis telefon, jak z nim sie
      skontaktowac. Czy ceny ktore podales obejmuja tez wypozyczenie sprzetu (ABC
      mam). Z gory dzieki za info i pozdrawiam. Darek
      • scorpio1956 [...] 14.07.04, 22:53
        • Gość: Darek Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: 217.153.19.* 15.07.04, 10:43
          Serdeczne dzieki. Wlasnie o to mi chodzilo. Przed wyjazdem moge sobie juz
          zarezerwowac jeden z pakietow i na miejscu nie tracic czasu na szukanie centrum
          nurkowania z polskim instruktorem. Jeszcze raz serdecznie dzieki. Pozdrawiam
          Darek
    • imonate Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud 17.10.04, 11:18
      up
      • Gość: jan Re: Opowiem,myślę,że nie zawiodę-najwyżej przynud IP: *.aster.pl 15.11.04, 23:12
        ^up^
        • Gość: j UP IP: *.aster.pl 04.03.05, 18:35
          • Gość: ana Re: UP IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.04.05, 23:40
            ups

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka