Gość: Jortex IP: *.visp.energis.pl 21.05.04, 13:44 Podobno na dniach ma wyjść nowy tygodnik - "Życie Ciechanowa" jestem ciekawy czy będzie lepszy od starego, wysłużonego już "Tygodnika Ciechanowskiego". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 21.05.04, 18:54 z niecierpliwością oczekujemy na to nowe Życie, ale jakoś jeszcze się nie pojawiło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKO Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 07:56 W Ciechanowie bardzo potrzebna jest konkurencja dla TC, zwłaszcza gdy GW przestała pisać o naszym mieście. Wiele osób oczekuje dobrej, odpowiedzialnie informującej gazety. Czekamy na nią z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
anyone_x Re: "Życie Ciechanowa" 21.05.04, 20:00 z życiem panowie, z życiem... co się z wami dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.05.04, 19:32 czy ktoś wie co z tym życiem? Odpowiedz Link Zgłoś
osa89 Re: "Życie Ciechanowa" 25.05.04, 15:25 a czy to "Życie" ma swoją wersję elektroniczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:53 Chyba jest jakis przewal z tym Zyciem. Mialo byc 21 maja a tu NIC - cisza... Moze nie wypalilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 26.05.04, 11:15 "Życie Ciechanowa" nr 0 ma pojawić się w kioskach w piątek 28.V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.inteko.com.pl 26.05.04, 19:55 Czyja to ma być gazeta?Kto bedzie ja wydawał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.05.04, 18:43 dziś jest 28 maj i nic! gdzie to "Życie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blądas Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 08:26 Życie Ciechanowa jest potrzebne to fakt. Ale czytając artykuł o naszych sołtysach trzymałem się za brzuch ze śmiechu. Pan Eugeniusz Owczarczyk pierwszy konfident Gąsocina, radny Gminy Sonsk z wyrokiem sądowym został przedstawoiny jako ZBAWICIEL tej miejscowości. TA GAZETA KŁAMIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:26 Jest sołtysem? Jest. Gazeta go wybrała, czy mieszkańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qpal Nocek Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 10:20 Nie gazeta wybierała też Łapińskiego i Naumana tylko ludzie. Czy to znaczy że gazeta ma o nich pisać nieobiektywnie? Bo ich nie wybierała? Myślę że rzetelne śledztwo dziennikarskie jest obowiązkiem podczas opisywania kontrowersyjnych osób. Mam rację, panie Mietku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yano ukazał się numer 0 IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 12:15 No, jest nieźle. Ogólnie numer mi się podoba. Tylko drobna uwaga: informacja o tym że jakiś wysoko postawiony klecha biskup Wielgus odwiedził hospicjum w parafii Sońsk - nie nadaje się na pierwszą stronę gazety. Na szczęście fotoreportaż z wizyt duszpasterskiej biskupa ukazał się na zasłużonej prawie-ostatniej stronie gazety. Ogólnie "Życie Ciechanowa" jest OK. Konkurencja jest potrzebna, z pożytkem dla czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annapurna13 Re: ukazał się numer 0 IP: *.interia.pl 24.06.04, 19:19 Nie mieszkam w Ciechanowie od kilku lat ,ale chcialoby się poczytać co się dzieje w moim(jednak) mieście. Jeżeli ktoś wie czy mają swoją stronę ,to proszę dać znak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recenzentka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.06.04, 13:25 "Życie Ciechanowa" jest gazetą Porządnych Obywateli ,Przestrzegających Prawa i Sprawiedliwości. Co widać już po pierwszym artykule,którego ton,forma i treść dalekie są od widocznej bezstronności. Pozdrawia REDAKTORKA ul.Mysia ,Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 19:34 Po którym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitagoras Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.06.04, 21:47 czytanie ze zrozumieniem klasa 3 szkoła podstawowa. powodzenia w czytaniu gazetki życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 00:27 po przeczytaniu zawartości nr 0 i 1 dochodzę do wniosku,że wydawcy i właściciele to miejscowe elity PO , PiS.Życzę powodzenia w szerzeniu prawa i sprawiedliwości w mieście i powiecie. Proszę pokazać,że nie jesteśmy gorsi od Starachowic.Ile zarobiły firmy komunalne za umieszczenie na każdym słupie plakatów wyborczych PO do Parlamentu Europejskiego.Za odpowiedz na Lamach gazety dziękuję bardzo!!!1?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drix Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 07:40 a ja po przeczytaniu setek artykułów "TC" mam już dośc lewicowego odchylenia tego wątpliwej jakości pisemka. Dlatego z chęcią sięgam po coś nowego! "TC" nie kupuję, więc tobie radzę to samo! W wolnym kraju każdy ma wolny wybór - WRESZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 21:01 drix - dzięki za bezpłatne porady handlowe,ale w wolnym kraju każdy ma wolny wybór. Odwagi,uczciwości i wiarygodności w dyskusji ciągle brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynia Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 22:42 Jakiejs watpliwej jakosci artysci(dziennikarze)maluja nam Ciechanow na czerwono,inni na bialo,a on jest szary i biedny jak mysz koscielna i jeszcze okradaja!Trzeba ogryzc do zywej kosci."Zycie Ciechanowa"jest tak beznamietne,jak ci co to redaguja.W lustrze odbija sie Tygodnik Ciechanowski,skapcanialy ramol i maruda,przepraszam-maruta.Ewidentny przyklad uwlaszczonej komunistycznej nomenklatury.Wlosy staja deba jak sie czyta.Obraz nedzy i niekompetencji dziennikarskiej.Z drugiej strony Mysia miala tez i zalety.Tam rowniez byle gowno nie przeszlo.W wolnym kraju kazdy ma wolny wybor tylko szkoda,ze wszedzie nasrane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gda_k Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 15.06.04, 22:30 wiesz co Marynia, pierniczysz jak filozof z marnej uczelni. Szkoda słów. Jak sama coś napiszesz to daj znać, zobaczymy co oznacza w Twoim pojęciu kompetencja dziennikarska. Nie cierpię tej ciechanowskiej maniery wiecznego maruderstwa i krytykanctwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynia Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 22:17 Pierniczę jak filozof z marnej uczelni?Oto kilka przykładów talentu i kompetencji redakcyjnych dziennikarzy"Życia Ciechanowa"nr.3 ze strony 4 i 5:Na zdjęciu peleton kolarzy,w dalszym planie widać drzwi do ratusza.Kto dobrze nie zna miasta nawet nie wie gdzie to zdjęcie zrobiono.Pod nim dumny podpis:"Ciechanowski Urząd Miasta (w głebi) mieści się w XIX-wiecznym budynku projektu słynnego architekta Henryka Marconiego." Znaczy: Marconi,pędzący kolarze,wyszukane nowoczesne rowery,kaski-totalna kicha.Dalej:"Dwieście lat dla Pana Stefana".Na zdjęciu Jubilata prawie nie widać, za to okazale prezentuje się Pan Prezydent i towarzysząca mu gawiedź.Za Jubilata wypowiada się rzecznik prezydenta Ciechanowa.Wielki to zaszczyt(chyba dla rzeczniczki).KOMPROMITACJA. Fotografia na str.5 śmietnika pod Farską Górą z podpisem:"Kamienie i ziemia już czekają".Przecudowny widok-zdjęcie godne wystawy World Press Photo.W dodatku redaktor przekonuje nas,że nazwa Farska Góra pochodzi od Swarożyca to idźmy dalej i gazetę nazwijmy "Szyperia Ciechanowska".BANIALUKI i BZDETY.Jest jeszcze więcej przykładów tylko na tych dwu stronach,ale któż będzie czytał filozofa z marnej uczelni.Pocieszam sie tylko tym,że redaktorzy"Życia Ciechanowa" nie ukończyli nawet tej mojej marnej.Za co płacimy? Od dziś nie czytam,nie kupuję- będę zdrowsza! Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: "Życie Ciechanowa" 20.06.04, 15:35 Cytuję: "Od głównego bóstwa pogańskiego Mazowszan, podobnie jak wszystkich pogańskich Słowian, Swarożyca - Dadźboga wzgórze to nazwano później Swarożyskiem, Swarskiem albi Łysą Górą (...). Tradycję pogańskiej kąciny, czyli świątyni na owym wzgórzu, dziś potocznie nazywanym (...) Farską Górą (od "Swarska", nie od Fary potwierdza archeologia". - "Zapiski Ciechanowskie", tom X - Ciechanowskie Towarzystwo Naukowe, Ciechanów 2000. Maryniu, poczytaj coś więcej niż dwie strony Życia Ciechanowa, to może nie będziesz pisała na forum banialuków i bzdetów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejman Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 14:36 Pieprzysz o tym Swarozycu,zobacz lepiej jakiej klasy historyk jest jej autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: "Życie Ciechanowa" 20.06.04, 19:44 czepiasz się chyba dla zasady! na zdjęciu jest i jubilat, i wszyscy jego goście... trudno żeby Wardzińskiego nie było na zdjęciu, skoro tam był naprawde! Ze zdjęciem ratusza rzeczywiście dali plamę, ale tak w ogóle jest OK. Podobał mi się artykuł Michalskiej o hipoterapii oraz jej wywiad z Owsiakiem. TC nie pokusił się o wywiadzik... Ja kupuję zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 21.06.04, 09:29 Uważam, że pomimo licznych błędów merytorycznych, ta gazeta jest o wiele lepsza od "TC". A jak redakcja będzie uważniej przyglądała się temu co pisze (niektóre artykuły robią wrażenie, jakby w komputerach redakcji nie było modułu automatycznego sprawdzania pisowni...) to będzie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 12:03 brawo Maryniu myślę ,że twoje cenne uwagi zostaną uwzględnione przez obie redakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 23:08 BRAWO MARYNIU TAKICH UWAG OCZEKUJĘ NA TEJ STRONIE OD DAWNA W KAŻDYM OMAWIANYM TEMACIE>JESZCZE RAZ MOJE GRATULACJE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr.Farskogórski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 23:36 SWARSKA GÓRA HA<HA,jak to pięknie brzmi,tak jakoś z europejska.Może była tu posiadłość swiatowej sławy jubilera Swarowskiego,a my ciemni nic nie wiemy i dalej czarują nas tą Farą.Dzięki za te niusy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zichenauer Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:14 Dzisiaj w "Życiu" rozwaliła mnie tylko opinia ornitologa: "(...) niektórych ptaków jest mniej, ponieważ po drodze z Afryki do Europy Środkowej jest Irak. Konflikt zbrojny w tym kraju zaburza ptasią drogę. Zwierzęta (...) są niepokojone przez odgłosy wojenne. Wiele z nich prawdopodobnie ginie". Naprawdę, mocno rozbrajające. Ale poza tym cały numer jest całkiem całkiem. Da się zauważyć, że "życie" poczyniło spore postępy od pierwszego numeru. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
tl3 Re: "Życie Ciechanowa" 25.06.04, 09:15 Ornitolog nie był precyzyjny. Dla zwykłego śmiertelnika z Afryki do Europy Środkowej trasa w prostej linii biegnie nad Morzem Śródziemnym. Ale co robi nasz bociek: Bocian bialy-Ciconia ciconia Duży, biały ptak brodzący z czarnymi lotkami. Ma długie czerwone nogi i takiż dziób. Zasiedla wilgotne obniżenia terenu ze stawami, użytki zielone zagospodarowane ekstensywnie. Zimuje w tropiku afrykańskim i Afryce Wschodniej. Wędruje dwoma szlakami: południowo-zachodnim, przez Gibraltar do Afryki Zachodniej, i południowo-wschodnim, przez cieśninę Bosfor i Zatokę Perską do wschodniej i południowej Afryki. Podczas majestatycznego lotu szyję i nogi trzyma wyciągnięte. Potrafi szybować. Płochliwy, lecz walczy w obronie gniazda. Pobudzony głośno klekocze dziobem. Żywi się płazami, mięczakami, dżdżownicami, owadami i ich larwami. Gniazda zakłada na dachach wiejskich domostw, na wysokich słupach i drzewach. Para wysiaduje 3-5 jaj 33-34 dni; po 55-60 dniach młode stają się samodzielne. Karmią je oboje rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zichenauer Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:51 Fakt - tu muszę przyznać ci rację - szczerze mówiąć myślałem, że boćki nie robią aż takich łuków, lecz wydawało mi się, że bardziej w linii prostej. Ale bardziej chodziło mi o te odgłosy wojny! To już jest mocna przesada - działania wojenne skończyły się rok temu z hakiem. Czasem dochodzi do jakichś eksplozji w Iraku, ale przecież nie są to ciągłe odgłosy, tylko sporadyczne przypadki rozrzucone po całym terytorium Iraku. Więc nie przesadzajmy z tym, że wojna w Iraku powoduje wielkie zmiany w liczebności ptactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tl3 Re: "Życie Ciechanowa" 25.06.04, 10:22 Trzeba się cieszyć, że boćki do nas wracają:)))Dobrze się czują i co najważniejsze, rozmnażają. Być może "straty wojenne" jakieś są , ale przy tak wielkiej liczebności skala może być mała. Przeloty ptactwa są ,na szczęście dla nich, sezonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 25.06.04, 10:56 Swoją drogą gazecie przydałaby się stronka internetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurtt Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:11 Swoją drogą populacja bocianów w Polsce jest największa w Europie, jeśli nie na świecie. Dla mnie jest to powód do dumy! A co do stronki interentowej - to racja przydałaby się, ale myślę, że jeszcze wszystko przed nami. Gazeta ma dopiero miesiąc, musi się rozkręcić, wszystko trzeba uporządkować, ale myślę, że gazeta jest na dobrej drodze w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klein Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.07.04, 20:02 "Życie Ciechanowa" zdecydowanie lepsze od Tygodnika. Dużo zdjęc i newsy. Całkiem niezły styl... Tak trzymać! KUPUJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKO Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 08:06 Brawo dla redaktora W.Nicmana za artykuł o Miejskim Klubie Sportowym.Piłka nożna interesuje wielu mieszkańców naszego miasta. Czas najwyższy podjąć działania ratunkowe, porażający jest brak odpowiedzialności zarządu klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejman Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 14:39 Nicman redaktor potrzebny tam jak w dupie gwozdz!!!Plata murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmur Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.07.04, 16:37 artykuł może i udany ale Nicam nie! Masz racje Rejman Nicman wróży nieszczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
ahorn Re: "Życie Ciechanowa" 12.07.04, 22:54 Do niedawna red. Szyperski pisywał do płockiej wkładki Gazety Wyborczej. Miło było poczytać o naszym mieście w ogólnopolskiej gazecie. Kiedyś w dzień "grania" Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka Ciechanów "bił" ciechanowskim serduszkiem. (Tak jakoś skojarzyło mi się) Odpowiedz Link Zgłoś
osa89 Re: "Życie Ciechanowa" 24.09.04, 17:08 Wkurzyła mnie niekompetencja dziennikarza "Życia", który pisząc o dniu bez samochodu w dzisiejszym numerze nie wymienił wszystkich uczestników akcji... Przyjechały dzieciaki pewnie ze wszystkich szkół (w deszcz!!!), a na przykład oprócz dyrektora Burby była także pani dyrektor Stawicka, która zresztą jest na zdjęciu razem z uczniami z gimnazjum STO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.09.04, 17:30 osa, młoda jeszcze jestes i pewnie nie raz się zdziwisz jak dziennikarze potrafią zmianiać rzeczywistość. nie podejrzewam redaktora Szyperskiego (choć wiele od niego wymagać nie można), że celowo ominął pewne fakty, on po prostu odwala fuszerkę! Prawdziwi (dobrzy) dziennikarze tak nie pracują! Najpierw zbierają informacje od organizatorów imprezy, a potem piszą, a nie piszą co im ślina na język przyniesie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:32 Stary, zapraszam Cię do współpracy. Nasze łamy stoją przed Tobą otworem. Z przyjemnością popatrzymy jak pracują prawdziwi (dobrzy) dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xzy Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 21:11 Panie Marku przecież i tak sporo ludzi wie że Pan pisze artykuły pod zamówienie. Przecież wtedy mniej człowiek się męczy. A czemu zlikwidowano dodatek ciechanowski do Gazety wyborczej? - bo redakcja pisała nieciekawie i mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 14:39 Szyperskiego wywalili z Wyborczej, a Michalską z Tygodnika... To chyba dobrze nie wróży. Do tego jeszcze Nicman!!! Klapa murowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:41 Znawco, martw się o swoje klapy i sukcesy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:55 Panie xzy, Pan oczywiście wie też pod czyje zamówienie. A skoro pisałemn nieciekawie i Wyborcza dlatego zlikwidowała oddział w Ciechanowie to chyba niedługo go reaktywuje. Wszak na Forum tylu mistrzów pióra, sami Kapuścińscy, Kralle, Łysiaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 12:10 kolejny bubel w nowym numerze "Życia" - Szkoły w twierdze! Dziennikarka odwiedziła tylko niektóre ciechanowskie szkoły (jaki był klucz wyboru???), informacje zebrała jednie od dyrektorów, a nie od bezpośrednio zainteresowanych bezpieczeństwem: uczniów i rodziców. Nie zapytała dzieci, czy czują się bezpiecznie, co wpływa na ich bezpieczeństwo itd... NA podstawie jakich kryteriów przedstawia się "ranking" najbezpieczniejszych szkół??? Znajomości? Sympatii? Koneksji rodzinnch? Układów politycznych? Najbezpieczniejsze będą te szkoły, w których nie zdarzaja się przypadki zażywania narkotyków, agresji i bójek... A TO NAJLEPIEJ WIEDZĄ SAMI UCZNIOWIE I TO ICH NALEŻAŁOBY ZAPYTAĆ (także ich!!!) Wiadomo, że dyrektor szkoły będzie przedstawiał te fakty w najkorzystniejszym dla siebie świetle, co więcej, akurat i pani dyr Ż. i pani dyr Ch. należą do osób medialnie mało wiarygodnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 14:11 Napisz to uważna czyteniczko w swoim tygodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 14:27 Nie reprezentuję tygodnika! Jestem matką byłego ucznia gimnazjum nr 3 i nie mogę się zgodzić, gdy ktos pisze takie dyrdymały o tym, że w tej szkole nie ma narkotyków itp... o tym, że na dyskotekach, na wycieczkach, a nawet poczas lekcji (w szatni, poza szkołą) uczniowie palą trawkę i popijają piwko wie każdy. W związku z tym pisanie, że to bezpieczna szkoła jest BEZ SENSU!!! Wiadomo, że dyrktorka nie ujawni prasie prawdy! Z pewnych źródeł wiem, że nauczyciele tej szkoły mają wyraźny zakaz ujawniania nawet wobec samej rady pedagogicznej jakichkolwiek przejawów agresji czy patologii. A problemy są! to też wszscy wiedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: "Życie Ciechanowa" 02.10.04, 18:14 Chociaż zawsze stawałam po stronie "Życia" i nadal uważam, że jest potrzebna alternatywa dla "Tygodnika", to jednak w tym wypadku muszę się zgodzić z uważną czytelniczką. Ten artykuł o szkołach nie jest przykładem dziennikarskiej rzetelności... Temat potraktowany powierzchownie, bez zaangażowania... i rzeczywiście chyba trochę stronniczo. Nie mniej jednak serdecznie pozdrawiam "Życie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 05.10.04, 14:55 Pani Uważna Czytelniczko, wypraszam sobie, nie napisano tam, że w szkole nie ma narkotyków i ani jedno moje zdanie nie było stwierdzeniem, że w szkołach jest bezpiecznie. Sama Pani widzi, że niektóe sprawy są nie do ruszenia i tak jest w tej sprawie, a czy któryś rodzic kiedykolwiek zgłosił sprawę na policję? Nie!! Policja nie ma takich informacji, a jak pani dyrektor nie chce o tym mówic, to nikt jej nie podda torturom w tej sprawie. Mam nawet informację, że i nauczyciele są nie bez winy, ale oczywiście to są tylko informacje przekazywane z ust do ust np. "moja córka widziała jak nauczyciel popchnął ucznia na ścianę", dziennikarzowi nikt o tym wprost nic powie. Wszystko co się słyszy można potraktowac jak plotkę. Każdy woli milcze i udawanie, że się nic nie dzieje. Ma Pani coś do powiedzenia w tej sprawie, proszę się ze mną skontaktowac. Pozdrawiam acha, a tak a propos wyboru szkół - na kogo wypadło na tego benc - żadnych koneksji, takie zarzuty są nie fair z Pani strony. Jak ma Pani coś do opowiedzenia to zapraszam do rozmowy.U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.04, 21:20 Przykro mi, ale nadal nie rozumiem kryterium jakim kierowała się pani przy wyborze szkół. Co znaczy, że na kogo wypadło na tego bęc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 06.10.04, 08:50 Znaczy dosłownie to co w obiegowym powiedzeniu. Niestety nie mogłam napisac o wszystkich szkołach w Ciechanowie i powiecie ciechanowskim, bo zajęło by to pół gazety. Pozdrawiam Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevin Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.10.04, 21:46 taaa, gmn nr 3 jest bardzo bezpieczne (uwaga - ironia!!!) zwlaszcza, że się znalazł tam pijany uczeń!!! Normalnie, bezpieczeńsywo na każdym kroku (znowu ironicznie!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okulista Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 19:44 Panie Redaktorze ta informacja "DROGOWA INWESTYCJA" ilustrowana foto Sadu w Ciechanowie to przyklad manipulacji ,pogratulowac takich redaktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:38 Dajcie spokoj. Pismaki przeciez wykonuja swoja prace. Nie mozna wychylic sie z niesprawdzonymi informacjami, chocby byly prawdziwe, bo zaraz to ktos sie przyczepi, ktos zaprzeczy, ktos zaskarzy... To troche niewdzieczny zawod, nigdy nie trafi sie w gust wszystkich, kazda osoba ma inne spojrzenie na dana sprawe, wie cos wiecej lub troche mniej. Jesli ktos pisze, ze w danej szkole jest tak i tak, to musi opierac sie na oficjalnych zrodlach od osob kompetentnych do udzielania takich informacji. Gdyby jednak kilka osob (nie anonimowo) potwierdzilo ze jest inaczej, to mysle ze taka informacja pojawilaby sie w artykule. Nie mozna przeciez opierac sie na danych znikad albo uslyszanych na ulicy. Mimo wszystko prasa jest czescia zycia codziennego spoleczenstwa i nieuzasadnione stwierdzenie moze byc przyczyna nagonki na autora... Proponuje troche zrozumienia... Nadmieniam ze nie mam zadnych powiazan z prasa i moj post nie jest "sponsorowany" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaznaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.04, 22:41 no dobra, odpuszczam... już się nie odezwę, przekonałes mnie maxie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:46 Heh, alez absolutnie nie mialem takiego zamiaru:) Tylko czytajac wszystkie tu posty zauwazylem ze jest to "walka" pomiedzy dwiema racjami....A prawda lezy posrodku:) Wiadomo, kazdy chce byc dobrze postrzegany i jak najbardziej obiektywny, ale niestety nie zawsze mozna temu sprostac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:49 ...Dodam tylko, ze nie czytalem zadnego ze "spornych" artykulow. Opieram sie tylko na dyskusji w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 06.10.04, 08:43 Max, dzięki. Tak właśnie jest, łatwo jest coś o kimś napisac. Tylko że zawsze trzeba miec na to dowody. Znam takich z branży którzy mieli, albo mają sprawy w sądach właśnie z powodu pisania niesprawdzonych informacji. Pozdrawiam. Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:30 Niestety, praktycznie kazdy wykonywany zawod pociaga za soba (nie)odpowiednie reakcje. Gdy ktos zrobi tak, inny powie ze powinien zrobic inaczej, choc w rzeczywistosci nie ma o tym bladego pojecia. Wedlug mnie jest to po prostu naturalna ludzka zawisc. Niestety swiadomie czy tez nie zazdroscimy innym, ze robia to co robia, ze maja prace, ze im sie udalo.... Ok, dobrze jest cos komentowac, nawet krytykowac ale nie od razu atakowac i przyjmowac pozycje obronna:) Odpowiedz Link Zgłoś