Dodaj do ulubionych

"Życie Ciechanowa"

IP: *.visp.energis.pl 21.05.04, 13:44
Podobno na dniach ma wyjść nowy tygodnik - "Życie Ciechanowa" jestem ciekawy
czy będzie lepszy od starego, wysłużonego już "Tygodnika Ciechanowskiego".
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 21.05.04, 18:54
      z niecierpliwością oczekujemy na to nowe Życie, ale jakoś jeszcze się nie
      pojawiło!!!
      • Gość: EKO Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 07:56
        W Ciechanowie bardzo potrzebna jest konkurencja dla TC, zwłaszcza gdy GW
        przestała pisać o naszym mieście. Wiele osób oczekuje dobrej, odpowiedzialnie
        informującej gazety. Czekamy na nią z niecierpliwością.
    • anyone_x Re: "Życie Ciechanowa" 21.05.04, 20:00
      z życiem panowie, z życiem... co się z wami dzieje?
    • Gość: red Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.05.04, 19:32
      czy ktoś wie co z tym życiem?
    • osa89 Re: "Życie Ciechanowa" 25.05.04, 15:25
      a czy to "Życie" ma swoją wersję elektroniczną?
      • Gość: jol Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:53
        Chyba jest jakis przewal z tym Zyciem. Mialo byc 21 maja a tu NIC - cisza...
        Moze nie wypalilo?
        • Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 26.05.04, 11:15
          "Życie Ciechanowa" nr 0 ma pojawić się w kioskach w piątek 28.V
          • Gość: wyborca Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.inteko.com.pl 26.05.04, 19:55
            Czyja to ma być gazeta?Kto bedzie ja wydawał?
          • Gość: marylka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.05.04, 18:43
            dziś jest 28 maj i nic! gdzie to "Życie"?
      • Gość: Blądas Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 08:26
        Życie Ciechanowa jest potrzebne to fakt. Ale czytając artykuł o naszych
        sołtysach trzymałem się za brzuch ze śmiechu. Pan Eugeniusz Owczarczyk pierwszy
        konfident Gąsocina, radny Gminy Sonsk z wyrokiem sądowym został przedstawoiny
        jako ZBAWICIEL tej miejscowości. TA GAZETA KŁAMIE !!!!
        • Gość: xxl Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:26
          Jest sołtysem? Jest. Gazeta go wybrała, czy mieszkańcy?
          • Gość: Qpal Nocek Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 10:20
            Nie gazeta wybierała też Łapińskiego i Naumana tylko ludzie. Czy to znaczy że
            gazeta ma o nich pisać nieobiektywnie? Bo ich nie wybierała? Myślę że rzetelne
            śledztwo dziennikarskie jest obowiązkiem podczas opisywania kontrowersyjnych
            osób. Mam rację, panie Mietku?
    • Gość: Yano ukazał się numer 0 IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 12:15
      No, jest nieźle. Ogólnie numer mi się podoba.
      Tylko drobna uwaga: informacja o tym że jakiś wysoko postawiony klecha biskup
      Wielgus odwiedził hospicjum w parafii Sońsk - nie nadaje się na pierwszą stronę
      gazety. Na szczęście fotoreportaż z wizyt duszpasterskiej biskupa ukazał się na
      zasłużonej prawie-ostatniej stronie gazety.
      Ogólnie "Życie Ciechanowa" jest OK. Konkurencja jest potrzebna, z pożytkem dla
      czytelników.
      • Gość: annapurna13 Re: ukazał się numer 0 IP: *.interia.pl 24.06.04, 19:19
        Nie mieszkam w Ciechanowie od kilku lat ,ale chcialoby się poczytać co się
        dzieje w moim(jednak) mieście. Jeżeli ktoś wie czy mają swoją stronę ,to proszę
        dać znak. Pozdrawiam.
    • Gość: recenzentka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.06.04, 13:25
      "Życie Ciechanowa" jest gazetą Porządnych Obywateli ,Przestrzegających Prawa i
      Sprawiedliwości. Co widać już po pierwszym artykule,którego ton,forma i treść
      dalekie są od widocznej bezstronności. Pozdrawia REDAKTORKA ul.Mysia ,Warszawa.
      • Gość: ja Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 19:34
        Po którym?
    • Gość: Pitagoras Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.06.04, 21:47
      czytanie ze zrozumieniem klasa 3 szkoła podstawowa. powodzenia w czytaniu
      gazetki życzę!!
    • Gość: czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 00:27
      po przeczytaniu zawartości nr 0 i 1 dochodzę do wniosku,że wydawcy i
      właściciele to miejscowe elity PO , PiS.Życzę powodzenia w szerzeniu prawa i
      sprawiedliwości w mieście i powiecie. Proszę pokazać,że nie jesteśmy gorsi od
      Starachowic.Ile zarobiły firmy komunalne za umieszczenie na każdym słupie
      plakatów wyborczych PO do Parlamentu Europejskiego.Za odpowiedz na Lamach
      gazety dziękuję bardzo!!!1??
      • Gość: drix Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 07:40
        a ja po przeczytaniu setek artykułów "TC" mam już dośc lewicowego odchylenia
        tego wątpliwej jakości pisemka. Dlatego z chęcią sięgam po coś nowego! "TC" nie
        kupuję, więc tobie radzę to samo! W wolnym kraju każdy ma wolny wybór -
        WRESZCIE!
    • Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 21:01
      drix - dzięki za bezpłatne porady handlowe,ale w wolnym kraju każdy ma wolny
      wybór. Odwagi,uczciwości i wiarygodności w dyskusji ciągle brak.
      • Gość: marynia Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 22:42
        Jakiejs watpliwej jakosci artysci(dziennikarze)maluja nam Ciechanow na
        czerwono,inni na bialo,a on jest szary i biedny jak mysz koscielna i jeszcze
        okradaja!Trzeba ogryzc do zywej kosci."Zycie Ciechanowa"jest tak
        beznamietne,jak ci co to redaguja.W lustrze odbija sie Tygodnik
        Ciechanowski,skapcanialy ramol i maruda,przepraszam-maruta.Ewidentny przyklad
        uwlaszczonej komunistycznej nomenklatury.Wlosy staja deba jak sie czyta.Obraz
        nedzy i niekompetencji dziennikarskiej.Z drugiej strony Mysia miala tez i
        zalety.Tam rowniez byle gowno nie przeszlo.W wolnym kraju kazdy ma wolny wybor
        tylko szkoda,ze wszedzie nasrane!!!
        • Gość: Gda_k Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 15.06.04, 22:30
          wiesz co Marynia, pierniczysz jak filozof z marnej uczelni. Szkoda słów. Jak
          sama coś napiszesz to daj znać, zobaczymy co oznacza w Twoim pojęciu
          kompetencja dziennikarska. Nie cierpię tej ciechanowskiej maniery wiecznego
          maruderstwa i krytykanctwa. Pozdrawiam
          • Gość: marynia Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 22:17
            Pierniczę jak filozof z marnej uczelni?Oto kilka przykładów talentu i
            kompetencji redakcyjnych dziennikarzy"Życia Ciechanowa"nr.3 ze strony 4 i 5:Na
            zdjęciu peleton kolarzy,w dalszym planie widać drzwi do ratusza.Kto dobrze nie
            zna miasta nawet nie wie gdzie to zdjęcie zrobiono.Pod nim dumny
            podpis:"Ciechanowski Urząd Miasta (w głebi) mieści się w XIX-wiecznym budynku
            projektu słynnego architekta Henryka Marconiego." Znaczy: Marconi,pędzący
            kolarze,wyszukane nowoczesne rowery,kaski-totalna kicha.Dalej:"Dwieście lat dla
            Pana Stefana".Na zdjęciu Jubilata prawie nie widać, za to okazale prezentuje
            się Pan Prezydent i towarzysząca mu gawiedź.Za Jubilata wypowiada się rzecznik
            prezydenta Ciechanowa.Wielki to zaszczyt(chyba dla rzeczniczki).KOMPROMITACJA.
            Fotografia na str.5 śmietnika pod Farską Górą z podpisem:"Kamienie i ziemia już
            czekają".Przecudowny widok-zdjęcie godne wystawy World Press Photo.W dodatku
            redaktor przekonuje nas,że nazwa Farska Góra pochodzi od Swarożyca to idźmy
            dalej i gazetę nazwijmy "Szyperia Ciechanowska".BANIALUKI i BZDETY.Jest jeszcze
            więcej przykładów tylko na tych dwu stronach,ale któż będzie czytał filozofa z
            marnej uczelni.Pocieszam sie tylko tym,że redaktorzy"Życia Ciechanowa" nie
            ukończyli nawet tej mojej marnej.Za co płacimy? Od dziś nie czytam,nie kupuję-
            będę zdrowsza!
            • clint_eastwood Re: "Życie Ciechanowa" 20.06.04, 15:35
              Cytuję: "Od głównego bóstwa pogańskiego Mazowszan, podobnie jak wszystkich
              pogańskich Słowian, Swarożyca - Dadźboga wzgórze to nazwano później
              Swarożyskiem, Swarskiem albi Łysą Górą (...). Tradycję pogańskiej kąciny, czyli
              świątyni na owym wzgórzu, dziś potocznie nazywanym (...) Farską Górą
              (od "Swarska", nie od Fary potwierdza archeologia". - "Zapiski Ciechanowskie",
              tom X - Ciechanowskie Towarzystwo Naukowe, Ciechanów 2000.

Maryniu, poczytaj coś więcej niż dwie strony Życia Ciechanowa, to może nie
              będziesz pisała na forum banialuków i bzdetów.

Pozdrawiam
              • Gość: rejman Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 14:36
                Pieprzysz o tym Swarozycu,zobacz lepiej jakiej klasy historyk jest jej autorem.
            • blondi33 Re: "Życie Ciechanowa" 20.06.04, 19:44
              czepiasz się chyba dla zasady! na zdjęciu jest i jubilat, i wszyscy jego
              goście... trudno żeby Wardzińskiego nie było na zdjęciu, skoro tam był
              naprawde! Ze zdjęciem ratusza rzeczywiście dali plamę, ale tak w ogóle jest OK.
              Podobał mi się artykuł Michalskiej o hipoterapii oraz jej wywiad z Owsiakiem.
              TC nie pokusił się o wywiadzik...
              Ja kupuję zdecydowanie!
              • Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 21.06.04, 09:29
                Uważam, że pomimo licznych błędów merytorycznych, ta gazeta jest o wiele lepsza
                od "TC". A jak redakcja będzie uważniej przyglądała się temu co pisze (niektóre
                artykuły robią wrażenie, jakby w komputerach redakcji nie było modułu
                automatycznego sprawdzania pisowni...) to będzie OK!
    • Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 12:03

brawo Maryniu myślę ,że twoje cenne uwagi zostaną uwzględnione przez obie
      redakcje.
    • Gość: czytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 23:08
      BRAWO MARYNIU TAKICH UWAG OCZEKUJĘ NA TEJ STRONIE OD DAWNA W KAŻDYM OMAWIANYM
      TEMACIE>JESZCZE RAZ MOJE GRATULACJE!!!!!!!
      • Gość: hr.Farskogórski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 23:36
        SWARSKA GÓRA HA<HA,jak to pięknie brzmi,tak jakoś z europejska.Może była tu
        posiadłość swiatowej sławy jubilera Swarowskiego,a my ciemni nic nie wiemy i
        dalej czarują nas tą Farą.Dzięki za te niusy!
    • Gość: Zichenauer Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:14
      Dzisiaj w "Życiu" rozwaliła mnie tylko opinia ornitologa: "(...) niektórych
      ptaków jest mniej, ponieważ po drodze z Afryki do Europy Środkowej jest Irak.
      Konflikt zbrojny w tym kraju zaburza ptasią drogę. Zwierzęta (...) są
      niepokojone przez odgłosy wojenne. Wiele z nich prawdopodobnie ginie".
      Naprawdę, mocno rozbrajające. Ale poza tym cały numer jest całkiem całkiem. Da
      się zauważyć, że "życie" poczyniło spore postępy od pierwszego numeru.
      Gratulacje!
      • tl3 Re: "Życie Ciechanowa" 25.06.04, 09:15
        Ornitolog nie był precyzyjny.
        Dla zwykłego śmiertelnika z Afryki do Europy Środkowej trasa w prostej linii
        biegnie nad Morzem Śródziemnym.

Ale co robi nasz bociek:

Bocian bialy-Ciconia ciconia

Duży, biały ptak brodzący z czarnymi lotkami. Ma długie czerwone nogi i takiż
        dziób. Zasiedla wilgotne obniżenia terenu ze stawami, użytki zielone
        zagospodarowane ekstensywnie. Zimuje w tropiku afrykańskim i Afryce Wschodniej.
        Wędruje dwoma szlakami: południowo-zachodnim, przez Gibraltar do Afryki
        Zachodniej, i południowo-wschodnim, przez cieśninę Bosfor i Zatokę Perską do
        wschodniej i południowej Afryki. Podczas majestatycznego lotu szyję i nogi
        trzyma wyciągnięte. Potrafi szybować. Płochliwy, lecz walczy w obronie gniazda.
        Pobudzony głośno klekocze dziobem. Żywi się płazami, mięczakami, dżdżownicami,
        owadami i ich larwami. Gniazda zakłada na dachach wiejskich domostw, na
        wysokich słupach i drzewach. Para wysiaduje 3-5 jaj 33-34 dni; po 55-60 dniach
        młode stają się samodzielne. Karmią je oboje rodzice.
        • Gość: Zichenauer Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:51
          Fakt - tu muszę przyznać ci rację - szczerze mówiąć myślałem, że boćki nie
          robią aż takich łuków, lecz wydawało mi się, że bardziej w linii prostej. Ale
          bardziej chodziło mi o te odgłosy wojny! To już jest mocna przesada - działania
          wojenne skończyły się rok temu z hakiem. Czasem dochodzi do jakichś eksplozji w
          Iraku, ale przecież nie są to ciągłe odgłosy, tylko sporadyczne przypadki
          rozrzucone po całym terytorium Iraku. Więc nie przesadzajmy z tym, że wojna w
          Iraku powoduje wielkie zmiany w liczebności ptactwa.
          • tl3 Re: "Życie Ciechanowa" 25.06.04, 10:22
            Trzeba się cieszyć, że boćki do nas wracają:)))Dobrze się czują i co
            najważniejsze, rozmnażają.
            Być może "straty wojenne" jakieś są , ale przy tak wielkiej liczebności skala
            może być mała.
            Przeloty ptactwa są ,na szczęście dla nich, sezonowe.
            • Gość: Jortex Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.visp.energis.pl 25.06.04, 10:56
              Swoją drogą gazecie przydałaby się stronka internetowa.
            • Gość: jogurtt Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:11
              Swoją drogą populacja bocianów w Polsce jest największa w Europie, jeśli nie na
              świecie. Dla mnie jest to powód do dumy! A co do stronki interentowej - to
              racja przydałaby się, ale myślę, że jeszcze wszystko przed nami. Gazeta ma
              dopiero miesiąc, musi się rozkręcić, wszystko trzeba uporządkować, ale myślę,
              że gazeta jest na dobrej drodze w tym kierunku.
    • Gość: klein Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.07.04, 20:02
      "Życie Ciechanowa" zdecydowanie lepsze od Tygodnika. Dużo zdjęc i newsy.
      Całkiem niezły styl... Tak trzymać! KUPUJĘ!
      • Gość: EKO Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 08:06
        Brawo dla redaktora W.Nicmana za artykuł o Miejskim Klubie Sportowym.Piłka
        nożna interesuje wielu mieszkańców naszego miasta. Czas najwyższy podjąć
        działania ratunkowe, porażający jest brak odpowiedzialności zarządu klubu.
        • Gość: rejman Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 14:39
          Nicman redaktor potrzebny tam jak w dupie gwozdz!!!Plata murowana.
          • Gość: sejmur Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.07.04, 16:37
            artykuł może i udany ale Nicam nie! Masz racje Rejman Nicman wróży nieszczęście!
    • ahorn Re: "Życie Ciechanowa" 12.07.04, 22:54
      Do niedawna red. Szyperski pisywał do płockiej wkładki Gazety Wyborczej. Miło
      było poczytać o naszym mieście w ogólnopolskiej gazecie.
      Kiedyś w dzień "grania" Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka
      Ciechanów "bił" ciechanowskim serduszkiem.

(Tak jakoś skojarzyło mi się)
    • osa89 Re: "Życie Ciechanowa" 24.09.04, 17:08
      Wkurzyła mnie niekompetencja dziennikarza "Życia", który pisząc o dniu bez
      samochodu w dzisiejszym numerze nie wymienił wszystkich uczestników akcji...
      Przyjechały dzieciaki pewnie ze wszystkich szkół (w deszcz!!!), a na przykład
      oprócz dyrektora Burby była także pani dyrektor Stawicka, która zresztą jest na
      zdjęciu razem z uczniami z gimnazjum STO...
      • Gość: stary Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.09.04, 17:30
        osa, młoda jeszcze jestes i pewnie nie raz się zdziwisz jak dziennikarze
        potrafią zmianiać rzeczywistość. nie podejrzewam redaktora Szyperskiego (choć
        wiele od niego wymagać nie można), że celowo ominął pewne fakty, on po prostu
        odwala fuszerkę! Prawdziwi (dobrzy) dziennikarze tak nie pracują! Najpierw
        zbierają informacje od organizatorów imprezy, a potem piszą, a nie piszą co im
        ślina na język przyniesie!!!
        • Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:32
          Stary, zapraszam Cię do współpracy. Nasze łamy stoją przed Tobą otworem. Z
          przyjemnością popatrzymy jak pracują prawdziwi (dobrzy) dziennikarze.
          • Gość: xzy Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 21:11
            Panie Marku przecież i tak sporo ludzi wie że Pan pisze artykuły pod zamówienie.
            Przecież wtedy mniej człowiek się męczy.
            A czemu zlikwidowano dodatek ciechanowski do Gazety wyborczej? - bo redakcja
            pisała nieciekawie i mało
            • Gość: znawca Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 14:39
              Szyperskiego wywalili z Wyborczej, a Michalską z Tygodnika... To chyba dobrze
              nie wróży. Do tego jeszcze Nicman!!! Klapa murowana!!!
              • Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:41
                Znawco, martw się o swoje klapy i sukcesy...

pozdrawiam
            • Gość: Marek Szyperski Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:55
              Panie xzy, Pan oczywiście wie też pod czyje zamówienie. A skoro pisałemn
              nieciekawie i Wyborcza dlatego zlikwidowała oddział w Ciechanowie to chyba
              niedługo go reaktywuje. Wszak na Forum tylu mistrzów pióra, sami Kapuścińscy,
              Kralle, Łysiaki...
              • Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 12:10
                kolejny bubel w nowym numerze "Życia" - Szkoły w twierdze! Dziennikarka
                odwiedziła tylko niektóre ciechanowskie szkoły (jaki był klucz wyboru???),
                informacje zebrała jednie od dyrektorów, a nie od bezpośrednio zainteresowanych
                bezpieczeństwem: uczniów i rodziców. Nie zapytała dzieci, czy czują się
                bezpiecznie, co wpływa na ich bezpieczeństwo itd... NA podstawie jakich
                kryteriów przedstawia się "ranking" najbezpieczniejszych szkół??? Znajomości?
                Sympatii? Koneksji rodzinnch? Układów politycznych?
                Najbezpieczniejsze będą te szkoły, w których nie zdarzaja się przypadki
                zażywania narkotyków, agresji i bójek... A TO NAJLEPIEJ WIEDZĄ SAMI UCZNIOWIE I
                TO ICH NALEŻAŁOBY ZAPYTAĆ (także ich!!!) Wiadomo, że dyrektor szkoły będzie
                przedstawiał te fakty w najkorzystniejszym dla siebie świetle, co więcej,
                akurat i pani dyr Ż. i pani dyr Ch. należą do osób medialnie mało wiarygodnych!
                • Gość: Czytelnik Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 14:11
                  Napisz to uważna czyteniczko w swoim tygodniku.
                  • Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 14:27
                    Nie reprezentuję tygodnika! Jestem matką byłego ucznia gimnazjum nr 3 i nie
                    mogę się zgodzić, gdy ktos pisze takie dyrdymały o tym, że w tej szkole nie ma
                    narkotyków itp... o tym, że na dyskotekach, na wycieczkach, a nawet poczas
                    lekcji (w szatni, poza szkołą) uczniowie palą trawkę i popijają piwko wie
                    każdy. W związku z tym pisanie, że to bezpieczna szkoła jest BEZ SENSU!!!
                    Wiadomo, że dyrktorka nie ujawni prasie prawdy! Z pewnych źródeł wiem, że
                    nauczyciele tej szkoły mają wyraźny zakaz ujawniania nawet wobec samej rady
                    pedagogicznej jakichkolwiek przejawów agresji czy patologii. A problemy są! to
                    też wszscy wiedzą!
                    • blondi33 Re: "Życie Ciechanowa" 02.10.04, 18:14
                      Chociaż zawsze stawałam po stronie "Życia" i nadal uważam, że jest potrzebna
                      alternatywa dla "Tygodnika", to jednak w tym wypadku muszę się zgodzić z uważną
                      czytelniczką. Ten artykuł o szkołach nie jest przykładem dziennikarskiej
                      rzetelności... Temat potraktowany powierzchownie, bez zaangażowania... i
                      rzeczywiście chyba trochę stronniczo.
                      Nie mniej jednak serdecznie pozdrawiam "Życie"...
                    • Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 05.10.04, 14:55
                      Pani Uważna Czytelniczko, wypraszam sobie, nie napisano tam, że w szkole nie ma
                      narkotyków i ani jedno moje zdanie nie było stwierdzeniem, że w szkołach jest
                      bezpiecznie. Sama Pani widzi, że niektóe sprawy są nie do ruszenia i tak jest w
                      tej sprawie, a czy któryś rodzic kiedykolwiek zgłosił sprawę na policję? Nie!!
                      Policja nie ma takich informacji, a jak pani dyrektor nie chce o tym mówic, to
                      nikt jej nie podda torturom w tej sprawie. Mam nawet informację, że i
                      nauczyciele są nie bez winy, ale oczywiście to są tylko informacje przekazywane
                      z ust do ust np. "moja córka widziała jak nauczyciel popchnął ucznia na
                      ścianę", dziennikarzowi nikt o tym wprost nic powie. Wszystko co się słyszy
                      można potraktowac jak plotkę. Każdy woli milcze i udawanie, że się nic nie
                      dzieje. Ma Pani coś do powiedzenia w tej sprawie, proszę się ze mną
                      skontaktowac. Pozdrawiam
                      acha, a tak a propos wyboru szkół - na kogo wypadło na tego benc - żadnych
                      koneksji, takie zarzuty są nie fair z Pani strony. Jak ma Pani coś do
                      opowiedzenia to zapraszam do rozmowy.U.
                      • Gość: uważnaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.04, 21:20
                        Przykro mi, ale nadal nie rozumiem kryterium jakim kierowała się pani przy
                        wyborze szkół. Co znaczy, że na kogo wypadło na tego bęc?
                        • Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 06.10.04, 08:50
                          Znaczy dosłownie to co w obiegowym powiedzeniu. Niestety nie mogłam napisac o
                          wszystkich szkołach w Ciechanowie i powiecie ciechanowskim, bo zajęło by to pół
                          gazety. Pozdrawiam Ulka
                • Gość: Kevin Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.10.04, 21:46
                  taaa, gmn nr 3 jest bardzo bezpieczne (uwaga - ironia!!!) zwlaszcza, że się
                  znalazł tam pijany uczeń!!! Normalnie, bezpieczeńsywo na każdym kroku (znowu
                  ironicznie!)
    • Gość: okulista Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 19:44
      Panie Redaktorze ta informacja "DROGOWA INWESTYCJA" ilustrowana foto Sadu w
      Ciechanowie to przyklad manipulacji ,pogratulowac takich redaktorów.
      • Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:38
        Dajcie spokoj. Pismaki przeciez wykonuja swoja prace. Nie mozna wychylic sie z
        niesprawdzonymi informacjami, chocby byly prawdziwe, bo zaraz to ktos sie
        przyczepi, ktos zaprzeczy, ktos zaskarzy... To troche niewdzieczny zawod, nigdy
        nie trafi sie w gust wszystkich, kazda osoba ma inne spojrzenie na dana sprawe,
        wie cos wiecej lub troche mniej. Jesli ktos pisze, ze w danej szkole jest tak i
        tak, to musi opierac sie na oficjalnych zrodlach od osob kompetentnych do
        udzielania takich informacji. Gdyby jednak kilka osob (nie anonimowo)
        potwierdzilo ze jest inaczej, to mysle ze taka informacja pojawilaby sie w
        artykule. Nie mozna przeciez opierac sie na danych znikad albo uslyszanych na
        ulicy. Mimo wszystko prasa jest czescia zycia codziennego spoleczenstwa i
        nieuzasadnione stwierdzenie moze byc przyczyna nagonki na autora...
        Proponuje troche zrozumienia...
        Nadmieniam ze nie mam zadnych powiazan z prasa i moj post nie
        jest "sponsorowany" :)
        • Gość: uwaznaCzytelniczka Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.04, 22:41
          no dobra, odpuszczam... już się nie odezwę, przekonałes mnie maxie...
          • Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:46
            Heh, alez absolutnie nie mialem takiego zamiaru:) Tylko czytajac wszystkie tu
            posty zauwazylem ze jest to "walka" pomiedzy dwiema racjami....A prawda lezy
            posrodku:) Wiadomo, kazdy chce byc dobrze postrzegany i jak najbardziej
            obiektywny, ale niestety nie zawsze mozna temu sprostac.
            Pozdrawiam
            • Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:49
              ...Dodam tylko, ze nie czytalem zadnego ze "spornych" artykulow. Opieram sie
              tylko na dyskusji w tym watku.
              • Gość: Ulka Re: "Życie Ciechanowa" IP: 80.51.246.* 06.10.04, 08:43
                Max, dzięki. Tak właśnie jest, łatwo jest coś o kimś napisac. Tylko że zawsze
                trzeba miec na to dowody. Znam takich z branży którzy mieli, albo mają sprawy w
                sądach właśnie z powodu pisania niesprawdzonych informacji.
                Pozdrawiam. Ulka
                • Gość: max Re: "Życie Ciechanowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:30
                  Niestety, praktycznie kazdy wykonywany zawod pociaga za soba (nie)odpowiednie
                  reakcje. Gdy ktos zrobi tak, inny powie ze powinien zrobic inaczej, choc w
                  rzeczywistosci nie ma o tym bladego pojecia. Wedlug mnie jest to po prostu
                  naturalna ludzka zawisc. Niestety swiadomie czy tez nie zazdroscimy innym, ze
                  robia to co robia, ze maja prace, ze im sie udalo....
                  Ok, dobrze jest cos komentowac, nawet krytykowac ale nie od razu atakowac i
                  przyjmowac pozycje obronna:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka