Dodaj do ulubionych

20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 18:50
Fundacja ma nadzieję, iż być może parlament, który poparł odpowiednimi
ustawami budowę świątyni Opatrzności Bożej na warszawskich Polach
Wilanowskich, pomyśli o wyasygnowaniu od państwa choćby 20 mln zł, co - jej
zdaniem - "dla budżetu nie stanowiłoby zbyt wielkiego uszczerbku, a dla
Fundacji byłaby to ogromna pomoc".
info.onet.pl/971608,11,item.html
Parlament przed chwilą wyasygnował znacznie większą kwotę na ubezpieczenia
księży. Poza tym w Polsce buduje się przynasjmniej setki - jeżeli nie
ttsiące - kościołów. W państwie prawa brak jest podstaw do wyróżniania
jednych wiernych kosztem drugich. Proponuje przestać się szczypać i
wyasygnować z budżetu z 200-300 mld zł i podzielić je na ilość udujących się
kościołów. Resztę w tym kraju możemy zawalić!!! A co tam!!! Byle kościół i
jego potrzebowskich napchać i zapchać ;o((
Obserwuj wątek
    • Gość: Palnick Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.stenaline.com 27.08.04, 20:02
      Sądząc po postępach tej "inwestycji" i hojności donatorów to:

1. albo nie istnieje boska opatrzność
      2. albo opuściła pomysłodawców zbrzydzona ich sprzecznym z ewangelią życiem

3. i najbardziej nieprawdopodobna opcja POLACY ZACZYNAJĄ MĄDRZEĆ !!!
      • Gość: XXX Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: 67.131.131.* 01.09.04, 14:14
        Ateisci a jak sie bardzo martwia o losy Kosciola, o to co wewnatrz niego sie
        dzieje i o to co Kosciol dokonuje. Chyba nigdy was nie zrozumie...
    • Gość: pol Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.08.04, 20:04
      Nie jestem ani zdziwiony, ani zbulwersowany zadaniami kk.Nadszedl oto dzien
      zaplaty "czarnym" za poparcie prezydenta i premiera w staraniach o wejscie
      Polski do Unii Europejskiej.Ot co.
      • Gość: Palnick Jest sposób na finansowanie - już stosowany :) IP: *.stenaline.com 27.08.04, 21:00
        Chrzciny kota
        Autor: Gość: wojtek IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl
        Data: 20.08.2004 07:55

Do kościoła przyszła baba
        i do księdza tak powiada:

"Słuchaj stary jest robota.
        Trzeba ochrzcić mego kota."

"Kota nie chrzczę - nie ma duszy
        żadna siła mnie nie ruszy ! "

Baba widząc,że ksiądz stary,
        poruszyła "sedno" wiary:

"Jeśli chrzest będzie spełniony
        dam na kościół dwa miliony."

Ksiądz nawrócił się migusiem,
        przeprowadził chrzest z kiciusiem.

Dało mu to zmartwień kupę.
        Poszedł pogadać z biskupem.

Biskup w ciemię bity nie był.
        Wie, że kler ma swe potrzeby.

Więc powiada:"Jest robota.
        Do komunii szykuj kota ! "

• Gość: realista Re: Jest sposób na finansowanie - już stosowany : IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 27.08.04, 21:20
          Hahahahaha:))) Piekne...
          • Gość: Ed Re: Jest sposób na finansowanie - już stosowany : IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 23:30
            Ze wszystkimi jego zaletami o właściwy poziom życia tzw. pozagrobowego (nie
            mylić z wersją życia po życiu - hi)
            • Gość: Palnick Re: Jest sposób na finansowanie - już stosowany : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:13
              Klechy mają "kota" na punkcie zdobywania szmalu :)
              • Gość: Ed Re: Jest sposób na finansowanie - już stosowany : IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 17:35
                To jest chyba jedyna "wartość" religijna, która trzyma klechów w tej kupie :)
    • Gość: O. Włodo SJ Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 22:44
      Nic nie mam generalnie przeciwko KK.
      Jednakze, jak wiadomo (wielu z nas, Europie, i nie tylko) w Polsce jest
      przerost liczebny, przepraszam za okreslenie, 'sily roboczej' w czarnych
      sutannach.
      Ponadto materialy, z ktorych buduje sie swiatynie sa, przepraszam za sarkazm,
      ciezkostrawne.
      Zmniejszajac wiec wydatki na budowe kosciolow, a mamy ich wcale niemalo,
      mozliwe bedzie zwiekszenie wydatkow na cele biologicznego przetrwania bliznich.
      Smiesznie o tym pisac, bo tak brzmi, jak to ze dwa plus dwa jest cztery,
      zarazem zas wiadomo, co jest wazniejsze.
      Bo dojdzie do sytuacji paradoksalnej: swiatynie beda kojarzyly sie ludowi z
      cmentarzami.

Jeszcze raz przepraszam za sarkazm, ale to sa prawdy oczywiste, a zagadnienie
      jest wazkie.
    • Gość: O. Włodo SJ Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 22:48
      I pamietajmy, iz CO PIATE DZIECKO IDZIE DO SZKOLY GLODNE!!!
      • Gość: Palnick Żebraczy wierszyk Glempa z ubiegłego roku :)) IP: *.stenaline.com 27.08.04, 22:53
        Poziom - zasmucający:

"Chocby zloty, lecz z milosci,
        Na Swiatynie Opatrznosci,
        Chocby zlotowka od Polaka,
        Swiatynia stanie nie byle jaka.
        Czuwa cierpliwie Opatrznosc mila,
        By sie Polska odrodzila.
        Twa cegielke zloz co predzej,
        By Bog darzyl laska wiecej."

• Gość: Palnick Rozbiór Glempiego wiersza :)) IP: *.stenaline.com 27.08.04, 22:57
          > > "Chocby zloty, lecz z milosci,
          > > Na Swiatynie Opatrznosci,
          > > Chocby zlotowka od Polaka,
          > > Swiatynia stanie nie byle jaka.
          > > Czuwa cierpliwie Opatrznosc mila,
          > > By sie Polska odrodzila.
          > > Twa cegielke zloz co predzej,
          > > By Bog darzyl laska wiecej.">>
          --------------------

"Chocby zloty, lecz z milosci,
          -----------
          P.Autor skromnie werbalizuje swoje oczekiwania finansowe. Nie mogą byc one
          jednak zaspokojone z chłodem donacyjnym - autor łaknie miłosci! Miłuj i płać to
          skromne kredo roztopić może najbardziej zatwardziałe i skąpe serce.

> Na Swiatynie Opatrznosci,
          ------------
          P.Autor ujawnia śmiało cel jakiemu słuzyc ma "chocby złoty". Cel to wzniosły,
          słuszny i swięty. Zatwardziałe serce skąpca topi sie jeszcze bardziej.

> Chocby zlotowka od Polaka,
          -----------
          P.Autor ryzykownie ogranicza krąg donatorów do przedstawicieli narodu
          wybranego, do POLAKÓW. Może to swiadczyc o dbałosci o czystość kapitału jaki
          zamierza zgromadzić. Moze to też byc zachęta do wykonania prostego mnożenia (39
          mln x 1 zł) po wykonaniu którego prawdziwy Polak zwróci baczniejszą uwagę
          na: "choćby". Po zwróceniu (tym razem uwagi) wysupła większą ilość złotówek!

> Swiatynia stanie nie byle jaka.
          ------------
          P.Tu autor zdaje sie potwierdzać słuszność wariantu z mnożeniem. Aby świątynia
          nie była "byle jaka" Polacy powinni zanucić: "albośmy to jacy tacy?" pchając
          sie z naręczami banknotów do Glempowej tacy.

> Czuwa cierpliwie Opatrznosc mila,
          ------------
          P.Autor wskazuje na swoją nadzwyczajna wiedzę o czynnosciach wykonywanych przez
          opatrzność(czuwa)oraz o sposobie w jaki wykonuje czynność (cierpliwie). Zwraca
          uwagę pozycja autora (druh opatrznosci lub mąż opatrznosciowy). Nieco niepokoi
          dynamika opisu działania opatrznosci - ona czuwa, robi to cierpliwie ale może
          tylko do czasu? Moze straci cierpliwosć? Lepiej pomykać w kierunku tacy dopóki
          opatrznosć jest jeszcze "miła"!

> By sie Polska odrodzila.
          ------------
          P.Autor sugeruje, że Polska jest nieodrodzona czyli martwa, struchlała,
          zatracona. Opatrzność jednak paradoksalnie nie robi absolutnie nic żeby Polska
          ożyła jeno "czuwa cierpliwie" i jest "miła" czy to wystarczy aby Polska z
          martwych powstała? Moze nie wystarczyć?! Prosta recepta poniżej:

> Twa cegielke zloz co predzej,
          -----------
          P.Autor ujawnia rzeczywisty napęd opatrzności!Czy to symbol? Nie do końca.
          Cegiełką jest oczywiście garść banknotów, które prawdziwy Polak złozy w ofierze
          koleżance Glempa - Opatrznosci miłej.

> By Bog darzyl laska wiecej."
          -------------
          P.Poeta ujawnia prawdziwą nature boga. Jest to osobnik, który za opłatą udziela
          swej łaski. Im więcej zapłacisz Glempowi, tym wiecej łaski uzyskasz od tego
          pazernego osobnika. Czy nic nie płacąc nie uzyskasz łaski? Odpowiedz sobie sam.
          Autor wskazuje na bliską komitywę swoją z bogiem, który nie kryje przed nim
          motywów swojego działania badź zaniechania - kto smaruje ten jedzie. Dalej
          jazda!

• Gość: O. Włodo SJ Re: Żebraczy wierszyk Glempa z ubiegłego roku :)) IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 22:58
          No wlasnie. Najwyzsza wartoscia jest czlowiek!
      • Gość: O.Włodo SJ Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 22:55
        Jestem osoba duchowna, dlatego dokonalem powyzszych postow, uznajac to za swoj
        obowiazek. Zas w polityke sie nie bawie.
        • Gość: SLD-UPek Tyle kosztowało uczestnictwo Macharskiego w pogrze IP: 212.244.182.* 27.08.04, 23:12
          Towarzysz rabi asystował w czynie społecznym.
          • Gość: O.Włodo SJ Re: Tyle kosztowało uczestnictwo Macharskiego w p IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 23:23
            Wiem, ze Wy, komunisci, czy - wszystko jedno - postkomunisci, jestescie
            antysemitami.
            Pamietajcie jednakze, iz Jezus z Nazaretu zwany Chrystusem jako osoba ludzka
            byl Zydem.
            I pamietajcie takze o tym, ze gdyby nie zdrada Judasza i ukrzyzowanie Pana, nie
            istnialoby chrzescijanstwo.

Powiem wprost - to, co mysle.
            Nie chce rozmawiac z komunista. W dodatku ziejacym nienawiscia do narodu, ktory
            wydal Jezusa Chrystusa.
            Wiadomo, ze rezimy totalitarne - ten z zachodu, i ten ze wschodu, nienawidzily
            Zydow. Ale juz od dawna nie istnieja.
            I oby nigdy historia nie odnotowala prob powstawania nowych.
            • Gość: Palnick Do włodo IP: *.stenaline.com 27.08.04, 23:26
              Czy ty aby na pewno jesteś osobą duchowną obrządku rzymskiego? Co to jest SJ?
              Salezjanin?
              • Gość: O.Włodo SJ Re: Do włodo IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 23:34
                Powiedz, prosze - szczerze i wyczerpujaco - dlaczego pytasz?
              • Gość: O. Włodo SJ Re: Do włodo IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 23:43
                Nie odpowiadasz, wiec informuje Cie, ze jestem taka osoba duchowna.
                Zas poniewaz mam imperatyw walki ze zlem, i w ogole dawania, napisalem to
                wszystko, co napisalem.
                Natomiast nie odpowiem Ci na to, co oznacza SJ, przepraszam, ale to albo zart,
                albo nietakt.
                • Gość: Palnick Re: Do włodo IP: *.stenaline.com 27.08.04, 23:49
                  Drogi Włodo, pytam bo nietypowe przypadki w strukturze KK bardzo mnie frapują.
                  Jak np. ten przypadek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10834433&a=10834433
                  Naprwdę nie wiem co to jest SJ, nie ma w tym podtekstu. Powiedz, czy Ty wiesz
                  co to jest GMDSS?
                  • wlodekbar Re: Do włodo 28.08.04, 00:14
                    Jak widzisz, to byla z mej strony mistyfikacja:)
                    Ujawniam swoj nick przez szacunek dla Ciebie.
                    W dodatku przypomnialem sobie, ze istnieje...wyszukiwarka, a ja na
                    forum 'Fotografia' w towarzyskich rozmowach wcielalem sie w O. Włodo SJ.
                    Przepraszam Cie:)
                    Tu jednak wcielilem sie w duchownego katolickiego z mysla, ze moje posty beda
                    bardziej nosne.
                    Bo, jak juz pisalem jako O. Włodo SJ, lubie troche powalczyc z tym, co nazywamy
                    Zlem, dac cos z siebie - jak kazda moralnie zdrowa osoba.
                    Zreszta na przyklad dzialalem troche w opozycji demokratycznej, nigdy nie
                    myslac o zadnych profitach.
                    Jesli jednak interesuja Cie osobowosci nonkonformistyczne w swiecie osob
                    duchownych (KK), musze Ci sie pochwalic, ze moj s.p. wujek, wujciu Czesiu (ks.
                    prałat Czesław Tuzinkiewicz, przesiedleniec z Kresow Wsschodnich; kilkadziesiat
                    lat zyl i pracowal we Wroclawiu) byl takowych reprezentantem. I byl jednym z
                    owych ksiezy z powolania, czy ksiezy-socjalistow (byla to w mej rodzinie jedna
                    z dwoch 'krystalicznie czystych' moralnie i etycznie osob.
                    Jestem dziennikarzem - niezaleznym - i bywam artysta (fotografia).
                    Jeszcze raz przepraszam Cie... ale, sadze, nie 'narozrabialem' jakos
                    szczegolnie...:)
                    • Gość: Palnick Re: Do włodo IP: *.stenaline.com 28.08.04, 00:27
                      wlodekbar napisał:

> Jak widzisz, to byla z mej strony mistyfikacja:)
                      > Ujawniam swoj nick przez szacunek dla Ciebie.
                      > W dodatku przypomnialem sobie, ze istnieje...wyszukiwarka, a ja na
                      > forum 'Fotografia' w towarzyskich rozmowach wcielalem sie w O. Włodo SJ.
                      > Przepraszam Cie:)
                      > Tu jednak wcielilem sie w duchownego katolickiego z mysla, ze moje posty beda
                      > bardziej nosne.
                      > Bo, jak juz pisalem jako O. Włodo SJ, lubie troche powalczyc z tym, co
                      nazywamy
                      >
                      > Zlem, dac cos z siebie - jak kazda moralnie zdrowa osoba.
                      > Zreszta na przyklad dzialalem troche w opozycji demokratycznej, nigdy nie
                      > myslac o zadnych profitach.
                      > Jesli jednak interesuja Cie osobowosci nonkonformistyczne w swiecie osob
                      > duchownych (KK), musze Ci sie pochwalic, ze moj s.p. wujek, wujciu Czesiu
                      (ks.
                      > prałat Czesław Tuzinkiewicz, przesiedleniec z Kresow Wsschodnich;
                      kilkadziesiat
                      >
                      > lat zyl i pracowal we Wroclawiu) byl takowych reprezentantem. I byl jednym z
                      > owych ksiezy z powolania, czy ksiezy-socjalistow (byla to w mej rodzinie
                      jedna
                      > z dwoch 'krystalicznie czystych' moralnie i etycznie osob.
                      > Jestem dziennikarzem - niezaleznym - i bywam artysta (fotografia).
                      > Jeszcze raz przepraszam Cie... ale, sadze, nie 'narozrabialem' jakos
                      > szczegolnie...:)
                      ---------------------
                      Nie ma sprawy :)
                      Wręcz się cieszę bo instynkt mnie nie myli :))Dalej nie wiem co to SJ :)
                      Pozdr.
                      P.
                      • wlodekbar Re: Do włodo 28.08.04, 00:41
                        Ciesze sie, ze napisales 'nie ma sprawy':)
                        Zas co to jest SJ, to... to ja tez, psia krwia, nie wiem...
                        • Gość: ksiądz Re: nie wiecie co to jest SJ antyklerykałowie? To IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 14:54
                          po waszemu nick zakonu Jezuitów. A rzeczywiście prałat Tuzinkiewicz był
                          wspaniałym człowiekiem. Szkoda tylko że wasze pojęcie rzeczywistości i roli
                          Kościoła jest takie jednostronne i nienawistne. Szczególnie pana panie palnick
                          • wlodekbar Re: nie wiecie co to jest SJ antyklerykałowie? To 28.08.04, 15:24
                            Moje pojecie rzeczywistosci i roki Kosciola nie jest jednostronne i nienawistne.
                            Wiem jedynie, ze jest u nas pewien przerost ilosci kaplanow, i wydatkow na
                            inwestycje. Mowili o tym pierwszym zreszta kilkakrotnie w ostatnich latach w
                            TV, w roznych programach kaplani katoliccy innych narodowosci (porownanie z
                            innymi krajami), na przyklad jakis ksiadz Austriacki.
                            Niech ksiadz napisze, prosze, kilka slow o mym wujku, ks. Czeslawie
                            Tuzinkiewiczu, ktory, jak juz pisalem, byl wlasnie wspanialym czlowiekiem.
                            Znalem go od dziecka, a po smierci mych rodzicow tak madrze mnie wspieral na
                            duchu korespondencjami (mieszkam w Warszawie), madrze, i od serca...
                            Juz nawet jako kilkuletnie dziecko dostrzegalem, a raczej odczuwalem jego
                            szlachetnosc, cieplo, serdecznosc...
                            Prosze o kilka slow:)
                            • Gość: Bursztyn Re: nie wiecie co to jest SJ antykleryka?owie? To IP: *.sympatico.ca 28.08.04, 22:28
                              Tak krawiec kraje jak materji staje ... dajcie czarnym nastepne 20 melonow i zaraz zazondajom
                              polowy budzetu - historia nie klamie!
                          • Gość: Palnick Re: nie wiecie co to jest SJ antyklerykałowie? To IP: *.stenaline.com 29.08.04, 08:05
                            Gość portalu: ksiądz napisał(a):

> po waszemu nick zakonu Jezuitów. A rzeczywiście prałat Tuzinkiewicz był
                            > wspaniałym człowiekiem. Szkoda tylko że wasze pojęcie rzeczywistości i roli
                            > Kościoła jest takie jednostronne i nienawistne. Szczególnie pana panie palnick
                            ------------
                            Panie ksiądz, nie wiem też jakie skróty literowe stosują inne zorganizowane
                            grupy przestępcze i nie wstydzę się tej niewiedzy. Ty powinieneś być
                            przynajmniej zmieszany sposobem działania mafii w której jesteś żołnierzem.
            • grom3 Budujemy domek Bozy 28.08.04, 12:42
              Budujemy domek Bozy przyjda biedni przyjda chorzy z ambon bedziemy czarowali i
              z kieszeni zlotowki wyciagali.Patrzcie swiatynia Opatrznosci sie buduje chociaz
              podskakuja co nie jedne huje.W Kanadzie zebry mi sie udaly,cholota Oblacka
              polonie na miliony wyrolowala.Miliony od Oblatow beda naplywaly,poniewaz spadki
              i inne rzeczy beda przechwytywalyChociaz Polonia wali w nich jak moze trzymaj
              ich w opiece panie Boze,jak w Kanadzie intencje za nich odprawialem jak moglem
              kase ich skubalem.Nawet Rydzyka wyrolowali zamiast dla niego dla mnie dali,i
              tak sie kosciol z darow serca utrzymuje,i burdele coraz wieksze buduje
              • Gość: Ed Re: Budujemy domek Bozy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.09.04, 13:46
                A przy domu Bożym zaledwie o połowę mniejszą plebanię. Namiestnikom Boga też
                się coś należy ;((
        • chilum Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa 28.08.04, 16:22
          Gość portalu: O.Włodo SJ napisał(a):

> Jestem osoba duchowna, dlatego _dokonalem _powyzszych _postow,

Co zrobiłeś?
          No,zaiste dokonania wiekopomne:-)

--

" Talk is cheap"
    • Gość: Yossi A co na to jeneral paulinow, hehe? IP: *.sympatico.ca 28.08.04, 00:09
      • Gość: Palnick Re: A co na to jeneral paulinow, hehe? IP: *.stenaline.com 28.08.04, 00:28
        On daje szmal w biznesy gwarantujące wyższą stopę zwrotu, i to szybko :)
        Biznes is biznes.
        • Gość: Yossi Re: A co na to jeneral paulinow, hehe? IP: *.sympatico.ca 28.08.04, 00:49
          Popatrz jak sie czarni szybko podstaw kapitalizmu nauczyli ... nawet chyba te osly z Warszawy
          nie licza na kase paulinow, hehe!

PS. Podobal mi sie ten wierszyk o kocie!
    • Gość: Phat Boy A uszy mial ogromne, muskularne ... do roboty! IP: *.sympatico.ca 28.08.04, 10:46
    • Gość: chala Frycowe za Skalke i wiezienie dla HJ IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 15:45
      Polacy zaplaca jak chca czegos bardzo.
      • Gość: Phat Boy [...] IP: *.sympatico.ca 28.08.04, 16:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Palnick Wspólny mianownik kosciołów chrześcijańskich IP: *.stenaline.com 29.08.04, 08:12
      Kościół, którym rządzą gangsterzy

IAR za "Życiem Warszawy" 18-08-2004, ostatnia aktualizacja 18-08-2004 11:26

PRZEGLĄD PRASY: Kilka milionów złotych fikcyjnych darowizn przyjęli
      założyciele Chrześcijańskiego Kościoła Głosicieli Dobrej Nowiny. "Życie
      Warszawy" informuje, że w tym kościele zagnieździli się gangsterzy. Zarabiali
      na tym głosiciele i ci, którzy ich rzekomo obdarowywali. Prokuratura sprawdza
      teraz, jaką rolę w Kościele odgrywali bossowie półświatka: Mariusz
      D. "Przeszczep", Andrzej W. "Baryła" i Jacek K. "Kowal" - czytamy w artykule
      pod tytułem "Biskupi z półświatka i fikcyjne darowizny".

Warszawscy gangsterzy piastowali wysokie stanowiska w Chrześcijańskim
      Kościele Głosicieli Dobrej Nowiny. W ciągu siedmiu lat działalności
      głosiciele sprzedali setki fikcyjnych umów darowizny na kilka milionów zł.
      Prawdopodobnie gangsterzy wyczuli duże zyski i przejęli kontrolę nad
      Kościołem.

Najważniejszą postacią półświatka "wyświęconą" na biskupa był Mariusz D. ps.
      Przeszczep. Stał na czele jednego z najgroźniejszych gangów działających w
      stolicy, północnej Polsce i Niemczech. Prokuratura postawiła bandziorowi
      ponad 20 zarzutów, w tym porwań, napadów i handlu narkotykami. Z informacji
      Życia Warszawy wynika, że Przeszczep sam korzystał z darowizn, choć przede
      wszystkim załatwiał je innym, głównie biznesmenom z tzw. szarej strefy.
      Kolejny gangster biskup Andrzej W. ps. Baryła, poprzez duchowe posłanie,
      legalizował zyski z haraczy. Więcej o aferze w artykule pod tytułem "Biskupi
      z półświatka i fikcyjne darowizny" w Życiu Warszawy.

-----------------
      Nie rozumiem tylko dlaczego cwaniacy, którzy wpadli na ten sam pomysł parę
      stuleci wcześniej nie są tak zdecydowanie ścigani przez prokuraturę?
      Kiedy abp "Przeszczep" Gocłowski znajdzie się pod celą za Stellę Maris? Czy
      kogoś dziwi dlaczego paulini wysupłali 2 mln zł na wykupienie swojego kumpla
      przestępcy z aresztu?
      Trochę to wygląda na nierówne traktowanie obrządków :))))))))))))
      Wydaje mi się, że KK ma dosyć środków na samodzielne sfinansowanie budowy tego
      cyrku zwanego świątynią opaCZności.
    • Gość: Ed Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa - sonda IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 16:50
      Świątynia finansowana z budżetu?
      info.onet.pl/
      Aktualny stan:
      Tak/Nie
      15%/85%

• Gość: Ed Z tacą na Świątynię Opatrzności do skarbu państwa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 18:57
        Świątynia Opatrzności nie powstanie z ofiary wiernych. – Niech dołoży rząd –
        już mówią coraz śmielej w Pałacu Prymasowskim :((.

Więcej:
        wiadomosci.wp.pl/wid,5751901,prasaWiadomosc.html
    • Gość: * Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:50
      Czy żebry w Kanadzie okazały się takim fiaskiem?
      • tsubaki Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa 01.09.04, 10:57
        nie Glemp tylko KAczynski i jego partyuja PiS
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15324114
        • Gość: * Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:04
          I na pewno to wszystko wyszło bez wiedzy Glempa ;((
          On tylko żebrał w Kanadzie!!! W kraju nie czynił przecież żadnych przedbiegów
          ku temu ;o((
    • Gość: * Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:48
      Nie po raz pierwszy Glemp wykazuje mistrzostwo w opanowaniu sztuki
      kompromitacji wszystkiego, za co się weźmie.

Może za te osiągnięcia ufundować mu jakąś specjalną nagrodę ;))
      • grom3 Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa 03.09.04, 10:37
        Moge was zapewnic zebry dla Glempa w Kanadzie sie nie udaly,czlonkowie Credit
        Union z Toronto beda zadali od Glempa miliony ktore wzial pod stolem z Dansk
        Bank za sprzedaz ich banku w Warszawie Polcan Bank.W tej chwili jest
        przygotowywany pozew w sadzie przeciwko Zakonowi Oblaickiemu i Glempowi na sume
        11 milionow dolarow tyle strat poniesli czlonkowie Credit Union w Toronto
        • Gość: Ed Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 15:21
          Dobrt temat na odrebny wątek. Przemyśl to uzupełniając o konkrety.
          • grom3 Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa 03.09.04, 21:57
            ED masz racje zalozymy nowy watek i ujawnimy szczegoly.
            • Gość: Ed Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 22:19
              Tą kołdrę trzeba zacząc w końcu odkrywać. Obłuda funkcjonariuszy Krk po prostu
              nie zna granic i czas najwyższy zacząć ujawniać gołe fakty bez kościelnych
              kolorowanek. Przykładem niech będzie chociaż okrzyczany ostatnio szeroki gest
              JP2 łaskawego zwrotu przez JP2 do Rosji wcześniej ukradzionego przez sługusów
              Watykanu Obrazu.

Ta strona postępowania wręcz kapitalnie wygląda w stosunki do wartości
              głoszonych przez słynne Kazanie na Górze. Mam coraz wieksze wątpliwości, czy
              nie mają racji ludzie głoszący tezę, że katolicyzm ma tyle wspólnego z
              chrześcijaństwem, że się na niego powołuje :((
              • grom3 Re: 20 mln zł z budżetu na pomysł Glempa 04.09.04, 12:11
                Tak ED masz racje te koldre trzeba odkryc pod koldra sa fakty ich
                kompromitujace,niech ludzie wiedza jak dziala skorumpowany kler wsrod poloni
                przy czynnym poparciu Glempa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka