Dodaj do ulubionych

Do zwolenników tunelu A2

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 10:51
Mam propozycję dla wszystkich, którzy popierają budowę obwodnicy przez
Ursynów. Spotkajmy się, porozmawiajmy i zorganizujmy się przed sesją 16.09.
Pokażmy się, powiedzmy co myślimy, POKAŻMY, ŻE JESEŚMY!

Proponuję spotkanie popołudniu 14.09. w Starlight koło Multikina, ustalmy
tylko dokładną godzinę.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.09.04, 12:48
      Chodzi o sesje rady miasta?
    • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 11.09.04, 13:22
      Nie zapomnijcie tylko dodać, że stanowicie 20% mieszkańców Ursynowa.
      • Gość: zuza Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.acn.waw.pl 11.09.04, 19:04
        Jestem za i uważam, że to bardzo dobry pomysł. Wśród moich sąsiadów nie ma
        przeciwników, a mieszkam bliziutko ul.Płaskowickiej. Chętnie przyjdziemy, podaj
        godzinę. Dość już mam protestów niezbyt uświadomionych przeciwników, a w tym
        pseudoekologicznych stowarzyszeń typu Ekologiczny Ursynów.
        • Gość: zuza Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.acn.waw.pl 11.09.04, 19:07
          I jeszcze dodam, że stanowimy o wiele więcej niż 20% mieszkańców Ursynowa.
          Mieszkałam 5 lat w Wiedniu przy samym tunelu autostrady i wcale tego nie
          odczuwałam.
          • Gość: Yasioo Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 19:23
            Proponuję godzinę 18. Mam nadzieję, że będziemy po szkole/pracy i godzina
            będzie ok. Przypominam jeszcze raz - 14.09. Starlight koło Multikina.
            Organizujemy się przed sesją Rady Miasta 16.09., chcemy tam pójść i też pokazać
            nasze stanowisko.
            • Gość: jaa_ga Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 00:02
              Będę, Yasioo:)
          • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 12.09.04, 00:08
            Mam nadzieję, że potrafisz jakoś potwierdzić to "o wiele więcej", bo tylko 20%
            opowiedziało się w referendum za tranzytem przez Ursynów. Dodam, że ludzie znali
            wtedy hasła typu "A2 w tunelu!" i prymitywne groźby np. rozbudowy Płaskowickiej
            gdyby byli przeciw :-]

Dlaczego jesteście za A2 przez Ursynów? Pytam, bo takie "za" to rozumiem jako
            coś więcej niż "nie mam zdania" czy "trudno powiedzieć" ?

Mel
            P.S. Tak swoją drogą, to co miałoby być "nad" A2?
            • Gość: zuza Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 10:30
              Niestety, większość tych, którzy w referendum wypowiedzieli się "przeciw" nic
              nie wiedziała o tunelu. Nie wiedziała o tym również część organizacji
              ekologicznych, a ta, która wiedziała nie informowała o tym, bo chodziło o to,
              żeby nakręcić jak najwięcej przeciwników. Ja też wówczas byłam przeciw, wstyd
              się przyznać, ale tak na wszelki wypadek. Poczytaj chociażby wątki na forum na
              ten temat, a zobaczysz ile osób zmieniło zdanie.
              Groźba rozbudowy ul.Płaskowickiej nie były prymitywne, one naprawdę istniały.
              Nie jest łatwo uzyskać nowy korytarz terenowy dla komunukacji. Tu rezerwa
              istniała od tylu lat, teren nie zabudowany, łatwy do wykupu i stosunkowo
              niedrogi (bo nie zainwestowany właśnie). Nikt przy zdrowych zmysłach by z tego
              nie zrezygnował. Napewno powstałaby tu arteria komunikacyjna wschód - zachód,
              tylko miejska. Skąd miasto wzięłoby taką kasę na zabezpieczenia akustyczne?
              Nad autostradą ma być tzw. park komunikacyjny, czyli pas zieleni z ewentualną
              możliwością wprowadzenia usług w niewielkim procencie. Przy czym nie mówimy
              oczywiście o usługach uciążliwych typu np. warsztat samochodowy.
              • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 12.09.04, 14:53
                No nie piszcie historii od nowa: tinylink.com/?ka74pwwMyB
                Pomysł z tunelem był wtedy powszechnie znany i nie był żadną tajemnicą (swoją
                drogą to ten pomysł jest dalej tylko pomysłem - nie ma żadnej gwarancji, że
                tunel powstanie, a wielokrotnie już słyszałem, "no wiecie, rozumiecie... był
                taki koncept, ale....").

Dalej nie wiem dlaczego jesteście "za". Zuza, przedstawione przez Ciebie
                argumenty działają na rządzących. Normalnego mieszkańca niewiele powinno
                obchodzić "łatwość do wykupu" czy "kasa na zabezpieczenia akustyczne" - wciąż
                nie jestem "za", bo to do mnie nie przemawia. Ułatwianie życia urzędnikom i
                myślenie za nich nie jestem ani moim obowiązkiem, ani moim problemem. A pomysł
                noszenia transparentów "Kaczyński! Jesteśmy z Tobą" czy "Bravo Piskorski" tylko
                po to by je nosić też jakoś do mnie nie trafia.

Dlaczego jesteście "za"? Dogodny dojazd płatną autostradą do Berlina pod oknem
                jest aż takim plusem?

A ten park komunikacyjny to ma otaczać Płaskowicką, czy jak już A2 będzie to
                Płaskowicką się przekopie i posadzi tam trawkę? A może Płaskowicka stanie się
                kawałkiem ślimaka po którym będzie się wjeżdżać na autostradę?
                Idea zieleni w tym miejsu jest niestety równie piękna co nieprawdziwa.
                • Gość: zuza Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 17:17
                  Myślę, że dyskusja na temat dlaczego za i dlaczego przeciw nie ma sensu. Dosyć
                  się już nadyskutowaliśmy i znamy doskonale swoje argumenty, nie przekonamy się
                  nawzajem. Nie wiem gdzie mieszkasz, ja - bardzo blisko Płaskowickiej i nie
                  uważam, że autostradę będę miała pod oknem. Przebieg autostrady masz
                  zaprezentowany na stronie ursynowskiej www.ursynow.waw.pl, z tym tylko, że
                  tunel zacznie się najprawdopodobniej trochę wcześniej ( zaraz za Puławską),
                  więc będzie dłuższy - to wiadomość z ubiegłego tygodnia. Istnieje również
                  możliwość rezygnacji z wjazdu i zjazdu w ok. ulGandhi, bo wystarczy ten przy
                  Puławskiej.
                  Piszę co wiem, a ten temat szczególnie mnie interesuje, bo nie chcę być
                  dzieckiem we mgle, jak to miało miejsce w czasie referendum. Pytasz, więc się z
                  Tobą dzielę informacjami. Nie wierzysz - nie pytaj, szkoda czasu Twojego i
                  mojego.
                  • Gość: b Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 18:16
                    >znamy doskonale swoje argumenty

O, przepraszam bardzo. Ja nie znam argumentów strony "za", mimo tego, że
                    wielokrotnie pytałam o nie. Chętnie więc poznam punkt po punkcie te argumenty.
                    Bardzo poproszę. >Przebieg autostrady masz
                    > zaprezentowany na stronie ursynowskiej www.ursynow.waw.pl, z tym tylko, że
                    > tunel zacznie się najprawdopodobniej trochę wcześniej ( zaraz za Puławską),
                    > więc będzie dłuższy - to wiadomość z ubiegłego tygodnia. Istnieje również
                    > możliwość rezygnacji z wjazdu i zjazdu w ok. ulGandhi, bo wystarczy ten przy
                    > Puławskiej.
                    > Piszę co wiem,

No widzisz, niewiele wiesz, jak i my wszyscy. Opowiadasz o jakiejś mapce w
                    internecie, potem mówisz, że ona jest już nieaktualna. Potem piszesz, że jeszcze
                    do niedawna miał być zjazd na Gandhi, a już od tygodnia wiadomo, że jest
                    możliwe, że się z niego zrezygnuje. A jak będzie naprawdę? Przecież jesteś za
                    czymś, ale tak naprawdę nie wiesz za czym konkretnie. Jakie konkrety znasz?
                    Jakie pewniki znasz? Za tydzień, miesiąc, czy rok i ten tunel może się
                    rozpłynąć, a na pewno nie rozpłynie się sznur samochodów wizgających ci pod oknami.
                    Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę i inni zwolennicy jak wygląda taki
                    bezkolizyjny zjazd i wjazd na autostradę. To jest ogromny wyasfaltowany obszar
                    ujeżdżany przez przez multum samochodów i nikt nie zapowiada, że zakopie je pod
                    ziemią.

No ale nic, czekam na kilka sensownych argumentów "za".
                    • Gość: zuza Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 21:39
                      Nie wiem czy zauważyłeś, że piszę o rozwiązaniach, które jeszcze bardziej
                      minimalizują uciążliwość autostrady w stosunku do tego, co pokazano w
                      internecie. Przecież projektu technicznego jeszcze nie ma, na razie analizuje
                      się np. zgodność z mpzp w peszczególnych dzielnicach. Przy okazji wychodzą
                      pewne możliwości korekt umożliwiających ograniczenie uciążliwości. Zanim
                      napisałeś, że z tunelu wyjdą nici, trzeba było trochę więcej poczytać i może
                      chociaż zerknąć na tę mapkę w internecie. Na argumenty "za" nie masz co czekać,
                      bo one też były sto razy wyartykułowane na forum warszawskim i ursynowskim, nie
                      będę ich powtarzać, bo to już jest naprawdę nudne. Poczytaj. Nie chce Ci się?
                      To nie pisz.
                      • Gość: b Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 22:13
                        Nie ma projektu technicznego a ty jesteś za?! Niemożebne! Nie wiadomo co będzie
                        się działo ze spalinami z tunelu, nie wiadomo w ogóle jak długi ten tunel
                        będzie, ba! nie wiadomo nawet czy będzie, bo za tydzień plany się zmienią, nie
                        wiadomo kto ze swej sypialni będzie oglądał kierowców pnących się ślimakami, ale
                        już znaleźli się zwolennicy. Zwolennicy czego? Gruszek na wierzbie.

Wciąż jednak liczę, że zwolennicy podadzą te sensowne argumenty "za".
                        • Gość: Maciek Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:36
                          Analogicznie, nie możan być przeciw czemuś czego nie ma.
                          Odnośnie nieprzewidzianych widoków z sypialni, to jest to dylemat nie tylko
                          Ursynowian ale całej stolicy, w której w zasadzie nie ma obwodnic i tras
                          szybkiego ruchu, więc prędzej czy poźniej muszą powstać a mieszkańcy to
                          zaakceptować.
                          • Gość: b Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 09:45
                            > Analogicznie, nie możan być przeciw czemuś czego nie ma.

Błąd analogii. Ja - nie wiem jak inni - nie jestm przeciwko "projektowi
                            technicznemu",bo go zwyczajnie nie ma. Ale jestem przeciwko projektowi,
                            który już ma być wprowadzony w życie, a o którym nic konkretnego nie wiadomo,
                            który z tygodnia na tydzień się zmienia i który potencjalnie może być bardzo
                            uciążliwy. A jeżeli ktoś kręci i nie chce powiedzieć konkretnie co i jak, a w
                            zamian manipuluje nazewnictwem - już nie autostrada, tylko trasa ekspresowa,
                            czy co innego - mami jakimiś barwnymi wizualizacjami, ale nie sposób zmusić
                            go do odpowiedzi np. na pytanie o to jak będą odprowadzane z tunelu spaliny -
                            to ja mu nie ufam. A jak nie ufam, to jestem przeciw takim krętactwom i nagłym
                            zmianom planów pisanych palcem po wodzie. Jeżeli autorzy pomysłu tak się
                            miotają to może to oznaczać dwie rzeczy: próbują nie powiedzieć mi prawdy,
                            czyli wprowadzić w błąd, czyli oszukać lub sami nie mają pojęcia jak i co budować.
                            Nie wiem co gorsze.

Ale w dalszym ciągu chętnie poznam argumenty "za" tych, którzy jednak zaufali.
                      • Gość: jacek z jakiego urzedu stukasz ???? IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 15:28
                        tylko urzednik moze pisac takie brednie
                  • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 12.09.04, 19:21
                    Dostęp do planów, obietnic urzędników i polityków mam.
                    Nie pytam gdzie będzie wjazd do tunelu, tylko co takiego jest fajnego w
                    autostradzie przez Ursynów, by ten pomysł popierać.

Argumenty przeciw są oczywiste, a na razie z "za" to znalazłem to :
                    1) jest to "trendy"
                    2) jestem z miasta
                    3) autostrada to nowocześność i europejskość
                    4) jadąc na Żoliborz stoję w korku
                    5) A2 powinno się kończyć w środku Warszawy, bo z moich sąsiadów i tak nikt by
                    nie chciał jechać dalej

no i chciałbym dowiedzieć się czegoś bardziej rozsądnego, od osoby bądź co bądź
                    zaangażowanej...

tylko nie piszcie, że A2 w Wawie nie ma pełnić funkcji obwodnicy tylko ma być
                    kawałkiem drogi dla lokalnego ruchu, bo wiem która z tych spraw jest
                    dofinansowywana przez rząd i UE.
                    • Gość: Maciek Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:05
                      Niech sobie A2 będzie kawałkiem obwodnicy, a nawet 3 pasem startowym Okęcia.
                      Byle ułatwiła mi dojazd/wyjazd z Ursynowa.
                      • Gość: jacek A2 polaczy dzielnice Warszawy IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 09:35
                        Konotope z Wawrem

jak wiemy tysiace Warszawiakow dojezdza z Wawra do pracy w Konotopie

i uwiebiaja ten przejazd przez Ursynow
                    • Gość: mlody za tunelem Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 13:50
                      no wyjatkowo tendencyjne to bylo ale pzrynajmniej z dowicpem- a złuchałe
                      argumentow pzreciwnikow?
                      1)bo uschnie las kabacki
                      2)bo wszyscy zemrzemy na raka
                      3)bo krowom mleko sie psuje
                      4)bo jestem z włoch
                      5)bo u mnie na wsi to se traktory swietnie na drogach bitych radza i tunela nam
                      nie trza
                      6)bo jestem Polakiem (wniosek a contrario ze stwierdzenia jednego z burakow na
                      sesji ze kto jest za tunelem ten nie jest Polakiem)
                      7)bo nie jestem z Grojca(wniosek a contrario z sesji na ktorej dowiedziałe sie
                      ze skoro jestem za tunelem to napewno jestem z grojca)
                      8)bo nie mam willi z basenem i wiadomo to od kobiety z ktora NIE mieszkam
                      (wniosek a contrario z sesji na ktorej dowiedziałem sie ze skoro jestem za
                      tunelem to mieszkam w willi z basenem i osoba mowiaca to wie o tym od kobiety z
                      ktora mieszkam)
                      9)bo nie dostalismy 20.000tys złotych i nikt tego nie widział(a contrario z
                      sesji na ktorej dowiedziałem sie ze WSZYSCY ktorzy sa za tunelem dostali po
                      20.000zl i ta satara baba to WIDZIAŁA)

wiec obejzałem sobie to smieszne i tragiczne towarzystwo i stwierdzam ze
                      wole "tych z miasta".
                      p.s.ciekawy list byl w Gazecie POlskiej - pewien profesor opisał w nim kulisy
                      tego jak probowanao sporzadzic raport oddziaływaia na srodowisko
                      tunelu.wszystko bylo ok dopuki nie zaczeło sie okazywac ze wyniki nie pasuja
                      ekoterorystom...poprostu zerwali prace...
                      • Gość: jacek wolno ci sie smiac z ludzi ile chcesz IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 13:54
                        niemniej jednak tego typu inwestycji musza byc poprzedzone odpowiednimi
                        procedurami - a nie czary mary i tak jest najlepiej

twoj tekst z pewnoscia czesto byl wykorzystywany przez aktywistow ppr i pzpr

sprawdzone wzorce

• Gość: mlody a tobie wolno probowac ludzi oszukiwac... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 12:19
                          choc to niezbyt ładne. a co do wykorzystania moich tekstow przez ppr - to
                          gdybys wiedział na jkim siecie zyjesz to miał bys siwiadomosc ze takiej pardtii
                          juz od dawna nie ma...
                    • vampi_r Re: Do zwolenników tunelu A2 14.09.04, 14:31
                      Gość portalu: Mel napisał(a):

> Dostęp do planów, obietnic urzędników i polityków mam.
                      > Nie pytam gdzie będzie wjazd do tunelu, tylko co takiego jest fajnego w
                      > autostradzie przez Ursynów, by ten pomysł popierać.
                      >
                      > Argumenty przeciw są oczywiste, a na razie z "za" to znalazłem to :
                      > 1) jest to "trendy"
                      > 2) jestem z miasta
                      > 3) autostrada to nowocześność i europejskość
                      > 4) jadąc na Żoliborz stoję w korku
                      > 5) A2 powinno się kończyć w środku Warszawy, bo z moich sąsiadów i tak nikt by
                      > nie chciał jechać dalej

Czy ty na prawdę nie umiesz znaleźć wątków zwolenników A2 w których podane są
                      prawdziwe i rozsądne argumenty ZA umieszczeniem trasy w tunelu wzdłuż
                      Płaskowickiej? Czy tylko udajesz?

Nie bede powtarzał znów prawdziwych argumentów, bo zarza ktoś znów mi zarzuci,
                      że w kółko piszę to samo. Ale ten twój tekst świadczy własnie o tym, że do
                      niektórych nic nie trafia i nieraz potrzeba 100 razy powtórzyć to samo, by
                      jeden zrozumiał. Żałosne, doprawdy.

Poczytaj wiec se posty Yasia, moje i wieleu, wielu innych. Jeśli znajdziesz
                      wśród naszych argumentów, że autostrada jest tredny to stawiam ci piwo.
                      Nie wypisuj więc takich głupot, bo to jedynie świadczy o tym, że nie ma w Was
                      najmniejszej odrobiny woli do racjonalnej dyskusji na temat A2.
                • Gość: v do watpiacych! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 13:38
                  1)ad. "no wicic rozumicie"-to ni ejest kwestia zmainy koncptu - sa własciwe
                  plany na podstawie ktorych ma byc budowany tunel i to bedzie tunel!chyba nie
                  uwazasz ze firma zamiast tunelu zbuduje ci droge na powiezchni?a proba
                  wycofania sie "z tunelu" wymagała by przejscia procedury od poczatku bo byl by
                  to zupełnie inny wariant(zreszta nie brany pod uwage - obydwa projektyu ktore
                  ustwowo musza byc przygotowane-tj tanszy i drozszy zawierały tunel)
                  2)łatwosc wykupu moze nie obchodzic ciebie ale napewno obchodzi łascicieli
                  terenu ktory zarezerwowano pod tunel bo nie moga z ta ziemia nic zrobic -
                  zreszta byli na sesjach rady dzielnicy i o to sie pilonie dopominali(wyjasniam
                  o rozwiaznie sprawy w jakakolwiek strone bo teraz sa w zawieszeniu)a uzednikom
                  wszystko jedno ile trwa wykup - maja przeciez etat i im sie nei spieszy.
                  3)dlaczego tunel?proste - bo jak A2 dojdzie do warszawy to(mimo obwodnicy po
                  E50 przez grojec)90 ruchu rozjedzie sie po Warszawie bo tu maja cel swojej
                  podrozy...i jak nie ma tunelu to jestesmy ugotowni a w zasadzie uduszeni - i
                  dlatego jako mieszkaniec terenow tuz przy tunelu mam nadzieje ze powstanie - i
                  daltego strasznie irytuja mnie takie ciule jak jacus ktory mieszka w dzielnicy
                  włochy i mi w debilny sposob probuje wmawiac brednie.
                  ad.4 - co na powieszchni? o to moglismy walczyc gdyby nie deline stanowisko
                  przyjete przez lpr,sld i pis na sesji rady dzielnicy ktore zamkneło wszelkie
                  negocjacje.motłoch sam sobie zaszkodził...a na spotkaniu w centrum oknoklogi ta
                  pani z GDDKIA ktora zakrzyczano potem mowila ze na powiezchni mozna zrobic
                  teren rekaracyjny - w dotychczaowycm pasie rezerwy!
                  • Gość: jacek ales sie chlopie nacpal !!!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 13:55
                    niewiele zabraklo do zlotego kopa

a szkoda
                    • Gość: v tylko tyle masz do powiedzenia głupi jasiu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 12:36
                      zadnych argumentow - bo ich poprostu nie masz...to co ekotereorysci płaca ci
                      juz na konto czy dalej nie moga przelac?
                  • Gość: Mel do ufających IP: *.e-plan.pl 13.09.04, 14:21
                    Abstrahując już od tematu zbawiennego wpływu A2 na mieszkańców Ursynowa, to aż
                    oczy wybałuszam zastanawiając się skąd w Was tyle ufności.
                    Przecież to co się dzieje to to jest kawałek większego planu np:

1) przez Ursynów przebiegnie autostrada
                    2) zapłaci za nią rząd i UE
                    3) będzie w tunelu
                    4) będzie 4 pasmowa
                    5) ruch warszawski to prawie 80% całego ruchu
                    6) to nie będzie autostrada tylko droga expresowa
                    7) nie będą po niej jeździły TIRY
                    8) będzie trójpasmowa
                    9) ruch warszawski to 90% całego ruchu

no i dalej

11) A2 w Warszawie to jest droga lokalna/dojazdowa
                    12) tunel obniżyłby poziom wód gruntowych w rezerwacie
                    13) rząd i UE nie finansuje dróg lokalnych
                    14) z braku pieniędzy wybrane jest rozwiązanie "tymczasowe": poszerzonie ulicy
                    Płaskowickiej
                    15) wszystko jedzie tą dróżką
                    16) A2 jest zakorkowana- trzeba dobudować czwarty pas
                    17) rząd przejmuje na swój stan trasę
                    18) A2 przestaje być drogą lokalną
                    19) w cenie 1/4 kosztów tunelu budowany jest czwarty pas
                    20) WOW! - ale mamy infrastrukturę drogową
                    21) wicie, rozumicie, to nie ja - to poprzednia ekipa

Apel do tych co się urodzili wczoraj: Przy następnych wyborach proszę podjąć
                    decyzję na podstawie haseł wypisanych na plakatach wyborczych!
                    • Gość: Mel Re: do ufających IP: *.e-plan.pl 13.09.04, 14:38
                      aaa... zapomniałem wspomnieć o najważniejszym: stan docelowy jest w pełni zgodny
                      z oczekiwaniami mieszkańców (nie licząc "grupy skretyniałych oszołomów ze
                      wsi"). No bo przecież bardzo chcieli autostrady w mieście, nie tunelu, nie
                      rozładowania ruchu, tylko wyraźnie autostrady przez Ursynów :]

• Gość: v Re: do ufających IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 12:32
                      22)przylatuja kosmici i zakładaj tu park krajobrazowy...
                      wiesz taki łacuch (nie)logioczny wskazuje na cłąkowiata nieznajomosc systemu
                      podejmowania decyzji w naszym kraju.to musi byc o tyle przykre ze własnie
                      czujesz sie tak jak bys nie miała na nic wpływu bo wszysto załatwiaja jacys
                      mistyczni ONI nabijajac ONYM kase.sorrry ale intelektulanie zachacza o
                      Samozagłade i dr senatora A.Leppieja...postaram sie rozwiac powstałe
                      watpliwosci.Pwene jest to ze ok 2008r A2 dojdzie do wawy.Pewne jest to ze przez
                      Ursynow bedzie biegł tunel(zreszta juz zaczeły sie pomiary geodzyjne). nie
                      wierz ludziom ktorzy dra twarze a o niczym nie emaja pojecia.cały ten prosces
                      dzieje sie wg.procedur opisanych w konkretnych aktach prawnych o ktorych obecne
                      tu oszołomy nie emaja pojecia(vide.spec ustawa o budowie infrastruktury)
                      Opowiadanie ludziom ze moga to zatrzymac jest KŁAMSTWEM!(wiekszosc decydentow
                      ktorzy namawiaja do protestow doskonale o tym wie i prywatnie to przyznaje-vide
                      LPR ale chca zdobyc pare punktow.dlatego oszukuja ludzi jak
                      Jan"Mieszkania"Jackowski...co do ekologow to dziela sie na dwie grupy -
                      narwancow ktorzy najchetniej zakazali by jazdy samochodami wogole(vide
                      ekologiczny ursynow) i takich ktorzy chca kasy(vide przyjaznd miasto - ktore
                      wyraziło zaineresowanie tematem)ciekawostak czemu np. organizacje ekologiczne
                      tak wiedza kiedy jaka władza podejmuje decyzje?BO SIE JJE PIESMNIE INFORMUJE
                      zgodnie z własciwa ustawa...bo jak nie to blokuja budowe jak złote taray...
            • Gość: Kabatka Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.chello.pl 12.09.04, 13:03
              Ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie brał udział w referendum, ale jesteśmy ZA.
              Więc już 4 głosy więcej..........
              • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 12.09.04, 15:02
                niestety wciąż Was za mało. Ale próbujcie. Jak osiągniecie magiczny próg 50% i
                jednego głosu to nagle uda się przeprowadzić referendum. No i z takim papierkiem
                "układ warszawaski" będzie mógł robić wszystko na Ursynowie. Ale jak na razie
                pomysł przeprowadzenia referendum, z oczywistych względów, jest mało popularny w
                pewnych grupach.
              • Gość: gość Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.09.04, 16:41
                > Ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie brał udział w referendum, ale jesteśmy ZA.

Jak nie brał udziału, to ma g* do powiedzenia. Brakiem udziału powiedział
                "wisi mi to jak kilo kitu u sufitu, wolę se szczelić piwko i obejrzeć tiwi". To nie
                jest głos ZA, to jest głos obojętnych miernot, który woła "patrzcie tu, jesteśmy
                my, miernoty, bierne i obojętne, ale jest nas kupa!"
                • Gość: zuza Re: tylko dla zwolenników A2 IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 17:19
                  Gościu, spadnij stąd, to jest wątek dla zwolenników A2!
                • Gość: Maciek Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:01
                  Ja też nie brałem udziału bo nie mieszkałem na Ursynowie. Traz tu kupiłem
                  mieszkanie i min. dlatego, że ma być autostrada.
                  • Gość: janek Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl 12.09.04, 20:07
                    I trzeba jeszcze zrobic żeby byla 4-pasmowa, a nie jak chce spec od transportu
                    Chodakiewicz 3 - pasmowa. Zero patrzenia w przyszlosc przez tego cymbala.
                  • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 12.09.04, 21:32
                    bo dzięki autostradzie wschód-zachód.... czy tak po prostu lubisz takie klimaty?
                    • Gość: Maciek Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:00
                      Odległość od autostrady jest kompromisem. W przypadku Ursynowa każdy miał
                      wystarczającę ilość czasu aby podjąć decyzję.
                      To miasto jest tak zacofane pod względem infrastruktury, że przyjmowanie iż ten
                      stan jest optymalny jest głupotą.
                      • Gość: Mel Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.e-plan.pl 13.09.04, 03:13
                        To fakt, że infrastruktura drogowa w Wawie to koszmar. Ale A2 przez Ursynów temu
                        nie zaradzi, pies jest nie w A2 pogrzebany.

A teraz urzędnicy zaczynają objawiać przebłyski swoich umysłów(?) - będzie
                        wąska, przy byle stłuczce zakorkowana( w tym dymiąca) autostrada, która w ramach
                        miasta nazywa się droga expresową, po której nie mogą jeździć TIRy, choć po
                        niej jeździć będą (TIRy nie mogą jeździć po autostradzie, hehehe). A skoro
                        planowany ruch był mniejszy to wybrano rozwiązanie tańsze i gorsze, co zapewni
                        mnóstwo zleceń firmom trudniącym się "profesjonalnym" łataniem ulic, których
                        jakość wykonania generuje jeszcze więcej zleceń... czyli nasza rzeczywistość
                        kartoflanej republiki w której segment państwowy nie potrafi zrobić nic dobrze
                        od początku do końca, i który ciągle narzeka na zbyt małą ilość pieniedzy.

Widzenie w autostradzie przecinającej Wawę sposobu na rozładowanie ruchu
                        miejskiego to jakaś nowa matematyka czy deperacja?
                        • Gość: jacek ani nowa matematyka ani desperacja IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 09:33
                          to lewa kasa przy wykupie dzialek, budowie i eksploatacji

lewa kasa dla kilku pokolen
    • Gość: jaa_ga Spotkanie 14.09.godz.18.00 Starlight Multikino :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 00:24
      O to chodziło Yasioo'wi.
      Kto opowiada się za tunelem, ten przyjdzie.
      Kolejne bicie piany z natrętami uważam za stratę czasu.
      Wątków przeciw założyli już setki, więc nie dyskutujmy z nimi.
      Pomyslmy, co zrobić, aby nasz głos był też słyszalny na Sesji Rady Warszawy.
      Bądźmy konstruktywni:))
      Do zobaczenia, hej!
      • Gość: Mel Re: Spotkanie 14.09.godz.18.00 Starlight Multikin IP: *.e-plan.pl 13.09.04, 02:11
        Wesołe.
        przeciwnicy założyli setki wątków, zwolennicy tylko jeden i dlatego nie
        przedstawicie tu argumentów mogących innych przekonać do pomysłu A-2.

A za "natretów": pomysł na transparent tinylink.com/?l0kbpXIbEO oraz
        źródło dla innych inspiracji tinylink.com/?LAPBg4etzB

Powtarzaniem "my jesteśmy za, my jesteśmy za" i odpowiadaniem w ten sposób na
        każde pytanie niewiele zdziałacie. Przykre.
        • Gość: v Re: Spotkanie 14.09.godz.18.00 Starlight Multikin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 13:54
          smieszne - chyba czesto tu nie bywasz.zwolennicy zalozyli sporo wiecej watkow
          niz jeden.a te setki zalosnych watkow krzycacych NIE to robota tych samych
          ludzi...np.jacusia - faceta z włoch ktory pieni sie tu za kase od
          ekoterorystow...nasze argumenty były przedstwiane wielokrotnie i nie mas snesu
          ich powtarzac jesli zeczywiscie chcesz je poznac przeszukaj watki...
          • Gość: jacek v pieni sie za kase ekoterrorystow IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 14:01
            chce zniszczyc Warszawe ciul jeden
    • Gość: jacek czy u wlotu do tunelu powstanie pominik ks. Diany IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 08:48
      ksiezna Diana powinna zostac uhonorowane swoim tunelem w Warszawie
    • Gość: Yasioo Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 09:07
      Dyskusja o A2 toczy się tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213
      Dlaczego jestem za? Szczegóły mojego stanowiska znajdziecie tu, patrząc także
      na linki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=14884196
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=15277242
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=15277311
      I jeszcze raz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=15710997&a=15717471
      A wracając do meritum. 14.09., g.18, Starlight Multikino - spotkanie
      zwolenników tunelu A2. Porozmawiamy o tym co konkretnie zrobić, żeby zaznaczyć
      swoje stanowisko na Radzie Miasta 16.09.
      Dzięki zuza, dzięki jaa_ga. Kto jeszcze?
      • Gość: jacek jak podzielic lewa kase - sprawiedliwie czy rowno IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 09:21
        moze zabraknac

czemy tym gamoniom serdecznie zyczymy
      • vampi_r Re: Do zwolenników tunelu A2 14.09.04, 12:58
        Gość portalu: Yasioo napisał(a):

> Dzięki zuza, dzięki jaa_ga. Kto jeszcze?

Może ja się zjawię, ale nie obiecuję. Normalnie o 18:00 jestem na godzinę przed
        końcem pracy. Ale może dzis wyjdę wcześniej.
        Multikino - jaka to stacja metra?
        • Gość: Yasioo Re: Do zwolenników tunelu A2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 13:28
          Stacja metra Imielin. Będę czekał przed Starlightem punkt 18. Poznacie mnie po
          kremowym polarze i dłuższych włosach. vampi_r, powinieneś mieć do mnie nr kom.
          Puść dzwonek, a ja wyjdę przed Starlight, nawet o 19 :)
          • vampi_r Re: Do zwolenników tunelu A2 14.09.04, 13:44
            A co to jest ten Starlight?
            Może głupie pytanie, ale Ursynów znam tak sobie - jedynie rejony w których
            mieszkają moi znajomi. W okolicach Multikina ostatnio byłem jakies 5 lat temu
    • vampi_r Re: ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 14:00
      Czy ci ktoś już kiedyś powiedział, że jesteś kretyn.
      Nie wtryniaj się do korespondencji, która ciebie nie dotyczy. Chyba że masz
      takie ciągotki jeszcze z czasów UB.
      • vampi_r Re: ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 14:03
        Mam propozycję, jeśli jestes taki odważny, to zjaw się o 18 dziś przed
        Starlightem.
        Ja ci mogę w twarz powiedziec, że jesteś debil.

No co tchurzu?
        • Gość: Yasioo Re: ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 14:58
          Starlight to taki pub (kawiarnia? klub?) na rogu KENu i Gadhi, zaraz koło
          Multikina.
          • vampi_r Re: ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 15:06
            Dzięki.
            Jakbym nie mógł trafić alb jednak nie mógł przyjść, to wyślę ci sesemesa.
            Na razie nic nie wskazuje na to, żebym nie przybył na miejsce tajnej
            narady "wywrotowców". Jednak mój szef potrafi przynosić pilną robote nieraz
            około 17:00.
            Teleportował się będe na miejsce spotkania by metro.

Czy masz jakiś awaryjny plan ewakuacji? A może hasło?
            • Gość: jacek ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 14.09.04, 15:07
              znowu bedziesz ratowal jamniki spod wagonow

w trakcie szorowania peronow
        • Gość: jacek ta gnida nie zna nawet Warszawy !!!!!!!!!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 14.09.04, 15:06
          1. najpierw musisz zdazyc na PKS do Warszawy

2. potem kupic plan Warszawy

3. sporbowac dotrzec na miejsce

4. nauczyc sie pisac 'tchórz' w czasie długiej wyprawy
          • vampi_r Oto odwaga jacka 14.09.04, 15:37
            No co, pietrasz się jednak. Odważnyś tylko przez net, co?

Ja mogę ci powiedziec prosto w twarz, że debil jesteś.
            A nie tylko przez internet.
            • Gość: jacek przeciez wiem ze mam do czynienia z mafia IP: *.u.mcnet.pl 14.09.04, 15:40
              ktora dla pieniedzy jest gotowa mordowac ludzi

jak doradce Wieczerzaka

net netem - i tak wiem ze mnie dopadna
              • Gość: jacek Re: przeciez wiem ze mam do czynienia z mafia IP: 62.29.199.* 14.09.04, 17:27
                Tak, dopadniemy cie przez internet.
                Mafia czuwa, wiec miej sie na bacznosci

PS. Moze poluzowac ci ten kaftan?
                • Gość: v przeciez wiemy kto ci płaci ty jacus błaznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 12:34
                  • vampi_r [...] 15.09.04, 15:40
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • vampi_r Ej szanowny - adminie. 15.09.04, 16:33
                      Spoko, my se tylko jaja robimy. Przecie nikt biednego jacusia nie bedzie topił.
                      Ale jeśli już chcesz usuwać posty, to wpisz w wyszukiwarce "jacek". Zwłaszcza w
                      forum ogólnym warszawskim. No i powywalaj trochę.
                      Przykłady:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=14850483
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=14826022
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=15720307
                      No chyba, że administrator tego forum reprezentuje tylko jedynie słuszną grupkę
                      głosicieli pewnych prawd.
                      Ale wtedy to już admin nie powinien być tu adminem.

Czekam na wyjasnienia, pod rygorem złożenia oficjalnej skargi na kolegę/
                      kolezankę w portalu GW.
                      • vampi_r Co mafia ursynowska ustaliła odnośnie jacusia 15.09.04, 16:57
                        Jako, że sprawozdanie z wczorajszego tajnego posiedzenia mafii ursynowskiej
                        zostało usunięte przez stronniczego administratora tego forum, to pozwolę sobie
                        powtórzyć.

Mafia ustaliła:
                        - jacuś jest ... inteligentny inaczej (przez aklamację)
                        - jacusiowi załozy się betonowe buciki i do Wisły (2 głosy za, 0 przeciw)

Jako dowód odbycia się tajnego spotkania mafii autostradowej do wglądu faktura
                        VAT za 4 piwa. Marki nie podam, bo znów usuną.
                        • Gość: x Re: Co mafia ursynowska ustaliła odnośnie jacusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:58
                          Co ustaliła Rada Najwyższa na naradzie o 10 .???????
                          • Gość: x Re: Co mafia ursynowska ustaliła odnośnie jacusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:25
                            Pytanie o dzień za wcześnie oops :)
                            • vampi_r Re: Co mafia ursynowska ustaliła odnośnie jacusia 15.09.04, 19:11
                              No tak mi się wydawało, że jakiś taki przedwczorajszy jesteś.
    • zerocin Tak bardziej ogólnie... 15.09.04, 20:54
      ... to jakoś za dużo tutaj róznych wątków poświęconych autostradzie... :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka