07.10.04, 20:10
Pewnie byliście już nie raz u fryzjera. Czy zwróciliście uwagę na to czy
ręczniki czy inne szmatki, które mają nas ocalić od włosów są wymieniane na
czyste czy tylko trzepane i przekładane z półki na półkę? Albo nie wiem tylko
czy to też jest obowiązkiem fryzjera myć ręce przed nowym klientem, oczyścić
grzebień itd.? Macie może swoje spostrzeżenia w tym temacie?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: fryzjer 09.10.04, 10:59
      Kiedys chodzilem na Mazowiecka do takiej fryzjerki u ktorej KAZDY klient mial wlasny recznik, ostrze do brzytwy, nozyczki, grzebien itd. I wlasnie za to ja lubilem, za higienie, i tez dobrze strzygla:))
      • swek1 Re: fryzjer 09.10.04, 11:17
        A terzaz gdzie chodzisz i czy nowa/y fryzjer/ka ma też taki zestaw?
        Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: fryzjer 09.10.04, 13:42
          Jakies trzy miechy nie bylem u fryzjera, ale przedtem wpadalem do L'Oreal na Chojnowskiej. Mialem straszny niefart, bo ilekroc tam sie strzyglem jakas pani sie na moich wlosach zacinala:( Pozniejsze strzyzenie z rekawiczka nie bylo juz tak przyjemne. Niestety nie pamietam czy zmieniaja stuff przed kazdym klientem...musze to sprawdzic! Jest jeszcze jedna dobra fryzjerka na Norwida, kolo bialego PHSu, chyba Kadus sie nazywa. Tez fajnie strzyze!
          • servus_lca Re: fryzjer 10.10.04, 14:28
            olus_stad napisał:

> Jakies trzy miechy nie bylem u fryzjera, ale przedtem wpadalem do L'Oreal na Ch
            > ojnowskiej. Mialem straszny niefart, bo ilekroc tam sie strzyglem jakas pani si
            > e na moich wlosach zacinala:(

O i to jest powód dla którego nie chodzę do fryzjek - praktykantek lub innych świeżo po szkole. Nie ma to jak maszynka + własny rodzinny fryzjer (czyli w zależności na kogo padnie mama, brat albo bratowa).

• dethy Re: fryzjer 09.10.04, 22:15
      Moja fryzjerka(Asia -Quell-Wroclawska)bardzo dba o higiene w swoim
      zakladzie.Nie mam co do tego zadnych zastrzezen.Polecam oczywiscie :)
      • olus_stad Re: fryzjer 10.10.04, 00:22
        Asia Quell Wroclawska to imie i nazwisko tej kobiety, czy moze Asia Quell Wroclawska to imie kobiety, nazwa firmy i ulica czy jak? A jezeli tak jak ostatnie to gdzie dokladnie? Dziekuje:)
        • dethy Re: fryzjer 10.10.04, 16:20
          olus_stad napisał:

> Asia Quell Wroclawska to imie i nazwisko tej kobiety, czy moze Asia Quell
          Wrocl
          > awska to imie kobiety, nazwa firmy i ulica czy jak? A jezeli tak jak ostatnie
          t
          > o gdzie dokladnie? Dziekuje:)
          >
          Olus czy Ty masz na nazwisko "stad"? Pewnie nie,bo piszesz tak : "olus_stad".
          Ja napisalam "Asia-Quell-Wroclawska".Juz wiesz?
          Przed skretem na ul.Wandy,na samym rogu,zaklad "Quell",pani Asia(taka
          ladna,szczupla,wesola,w okularach-hehehe,jutro bedzie oblezenie;)
          • olus_stad Re: fryzjer 10.10.04, 16:36
            Stad to znaczy stąd, czyli z forum;) Teraz rozumiem, jak jutro nie dorwe zadnego fryzjera to ide do Panny Joanny:) Zapisywac sie trzeba?
            • konim691 Re: fryzjer 13.10.04, 16:26
              Fryzjer na Norwida to "Selena",polecam na 2 pierwzse razy,bo fachowo jest-to
              fakt!Pozytywy słyszałam tez z tego nowego Salonu Urody na Szaniawskeigo, nazwa
              zaczyna się od "Impr...",niestety nie pamiętam.pozdr
              • olus_stad Re: fryzjer 14.10.04, 14:44
                No wlasnie 'Selena':)) Dlaczego na dwa pierwsze razy?? A nie na kolejne?
                • ggigus salon Selena 14.10.04, 15:07
                  dwa razy bylam w Selenie, ale, niestey i slowo honoru, ze to prawda,
                  alergicznie reagujemy na siebie: pani frzyjerka i ja, jej klientka. Ale siostra
                  chodzi od lat i jest bardzo zadowolona.
                  • konim691 Re: salon Selena 14.10.04, 16:22
                    Jak nie wiesz co zrobić z włosami i szukasz czegoś nowego to 'Selena"jak
                    najbardziej!Fryzjerka dobierze ci odpowiednią fryzurkę,tak jak mi no i jestem
                    zadowolona!Ale im częściej tam chodzisz,tym pani fryzjerka bardziej jest głucha
                    na to,jak chcesz być ścięty/a i czsami wdraża swoje własne wizje, nawet jak ci
                    sie nie podobają. Słyszałam,że ktoś u niej reklamował usługę,bo zrobiła pasemka
                    nie w takiej tonacji,jak chciała klientka tylko pojechała ze swoją wizją...Co
                    do ceny,to jak na takiego dobrego fryzjera w sam raz.pozdr
                    • ggigus salon Selena, niestety, dla mnie nie 14.10.04, 22:46
                      Powody, dla ktorych z uslug Seleny nie moge korzystac, podalam powyzej,
                      choc znam zadowolone z salonu tego klientki.
                      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka