Dodaj do ulubionych

Kawusia na forum :O) cd ploteczek....

25.03.05, 09:07
hallo czyzbym zdazyla zalozyc nowy watek ??
hihhihihii spiochy wstawac !!!!!!
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 09:39
      ohhhooooo chyba przygotowania do swiat, pobralyscie urlopiki i Was nie ma, no
      nic ja tez ide do sklepu surprised)
      • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:13
        jestem, jestem, ale mamy tu informatyka od serwera i grzebał mi niestety w moim
        sprzęcie!!!! pozdrowionka w dniu dzisiejszym!!!!!!! uwaga dziewczyny, właśnie
        wyszło słoneczko!!!!!!!!!!!!!!!
        • romkaforever Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:15
          no no kawka pachnie, ja na razie bez kofeinową bo starania w toku, dzis 17
          dc smile
          • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:24
            a u mnie dopiero 11dc, ale za to pojawił się śluzik płodny, taaaaaki piękny.
            Chyba jednak Oeparol zaczyna działać, no i winko oczywiście.... teraz tylko
            jeszcze guajazyl i będzie malinowo smile)))))
          • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:25
            nie żartuj, naprawdę bezkofeinową????z powodu starań????
    • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:22
      A u nas pochmurno sad((((( Zabraliście na słoneczko buuuuuuuu
      • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:26
        kochana u nas dopiero wylazło, a rano było tragicznie!!!!!!! a ja na płodny
        sluzik muszę poczekać jeszcze sad(((((
        • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:27
          ale będzie wczoraj piłam winko.... dzisiaj nie będę z oczywistych względów....
          ale od jutro zaczynam po szklanie co wieczór...
          • romkaforever Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:29
            No bezkofeinowa bo jak sie nie opamiętam to piję ja bez umiaru. Więc żeby nie
            przedawkowac kofeiny...
            • romkaforever Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:29
              No i mi przypomniałyscie i ide robic kolejną wink
              • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:32
                to ja też!!!!!!!!!!
        • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:31
          no właśnie, dziewczyny, możecie mi taką rzecz powiedzieć. Jeżeli u mnie dzisiaj
          pojawił się ten płodny (naprawdę przezroczty, rozciągliwy) to za ile może być
          owu. Bo wiecie ja zawsze miałam płodny od 6 dni przed owu, ale początkowo to on
          taki był rozciągliwy ale troszkę mleczny, dopiero im bliżej owu stawał się
          przezroczysty, a teraz tak od razu. Czy to może być przez wiesiołka, czy
          ewentualnie owu przyjdzie wcześniej? Mam 5 testów owu i nie chce ich zmarnować.
          Asiulka, może jak wrócisz z tego sklepu to mi cosik podpowiesz.
          • ata76 Re: w kwestii formalnej .... 25.03.05, 10:40
            Hello Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!
            • kruszyna75 Re: w kwestii formalnej .... 25.03.05, 10:46
              w kwestii formalnej to mi się zakwas na żur kisi, ale rano nie pachniał zbyt
              fajnie, jak nie wyjdzie to trudno kupię taki w kartoniku smile)))))))))))
              • pszczolaasia Re: w kwestii formalnej .... 25.03.05, 11:10
                też będzie dobry!!!!!
          • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:40
            ja ci nie powiem!!!! jak mi sie tensluz pojawił, to ja codzienne przytulanko
            stosowałam, aż do zakończenia tego sluzu!!!! ale jak to jest z tą owu to ja ni
            wim, ciemna jestem jak ta tabak w rogu!!!! przyznaję się!!! wyliczyłam sobie na
            kalkulatorku datę w interii i szalałam!!!!
            • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 10:45
              no to bardzo dobry sposób smile))) jak najbardziej trzeba go stosować smile))
              Nocować u siebie nie będę tylko z soboty na niedzielę, więc jest spoko. Tylko
              ja tak z ciekawości. Taka zmiana, nie no chyba owu mi się nie przesunie o
              tydzień smile))) A licho ją wie, a tam przestanę się przejmować, co będzie to
              będzie.
              A, z tego co wiem to nie ejsteś ciemna, tylko chyba machoniowa, co?????
              • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 11:10
                machoń tez jest ciemny smile)))) ja wogle lubię ciemne kolory....

o Japończyku smile

Pierwszego dnia szkoly, przed rozpoczęciem lekcji, nauczycielka
                przedstawia nowego ucznia amerykanskiej klasie:
                - To jest Sakiro Suzuki z Japonii
                Lekcja się zaczyna. Nauczycielka mówi:
                - Dobrze, zobaczymy jak sobie radzicie z historią. Kto mi powie, czyje
                to są słowa:
                "Dajcie mi wolność albo śmierć"?
                W klasie cisza jak makiem zasiał, tylko Suzuki podnosi rękę i mówi:
                - Patrick Henry, 1775 w Filadelfii.
                - Bardzo dobrze Suzuki. A kto powiedział:
                "Państwo to ludzie, ludzie nie powinni więc ginąć"?
                Znowu wstaje Suzuki:
                - Abraham Lincoln, 1863 w Waszyngtonie.
                Nauczycielka spogląda na uczniów z wyrzutem i mówi:
                - Wstydźcie się. Suzuki jest Japończykiem i zna amerykańską historię
                lepiej od was!
                W klasie zapadła cisza i nagle słychać czyjś głośny szept:
                - Pocałuj mnie w dupę pieprzony japończyku
                - Kto to powiedział? - krzyknęła nauczycielka na co Suzuki podniósł rękę
                i bez czekania wyrecytował:
                - Generał McArthur, 1942 w Guadalcanal, oraz Lee Iacocca, 1982 na walnym
                zgromadzeniu w Chryslerze.
                W klasie zrobiło się jeszcze ciszej i tylko dało się usłyszeć cichy szept:
                - Rzygać mi się chce...
                - Kto to był? - wrzasnęła nauczycielka, na co Suzuki szybko odpowiedział:
                - George Bush senior do japońskiego premiera Tanaki w 1991 podczas obiadu.
                Jeden z naprawdę już wkurzonych uczniów wstał i powiedział kwaśno:
                - Obciągnij mi druta!
                Na to nauczycielka zrezygnowanym tonem
                - To już koniec. Kto tym razem?
                - Bill Clinton do Moniki Levinsky w 1997 roku w Gabinecie Owalnym w
                Białym Domu - odparł Suzuki bez drgnienia oka.
                Na to inny uczeń wstał i krzyknął:
                - Suzuki to kupa gówna!
                Na co Suzuki:
                - Valentino Rossi w Rio na Grand-Prix Brazylii w 2002 roku.
                Klasa już całkowicie popada w histerię, nauczycielka mdleje, gdy
                otwierają się drzwi i wchodzi dyrektor:
                - Cholera, takiego burdelu to ja jeszcze nie widziałem.
                Na co odpowiada Suzuki:
                - Leszek Miller do wicepremiera Hausnera na posiedzeniu komisji
                budżetowej w Warszawie w 2003 roku.

• pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 11:11
                  > > > > > >> > 12-letni synek, pyta sie ojca (w miescie otwarto wlasnie
                  > > > > > > agencje
                  > > > > > >> > towarzyska):
                  > > > > > >> > - Tato, a co wlasciwie robi sie w takiej agencji?
                  > > > > > >> > Ojciec mocno zaklopotany odpowiada:
                  > > > > > >> > - Synku, ogólnie rzecz biorac mozna
                  > > > > > >> > powiedziec, ze robi sie tam czlowiekowi dobrze.
                  > > > > > >> > Synek jest ciekawy. Raz
                  > > > > > >> > dostaje od ojca pieniadze na kino, ale zamiast na film
                  > > > > > > biegnie do owej agencji i
                  > > > > > >> > dzwoni do drzwi. Otwiera mu zdziwiona pani:
                  > > > > > >> > - A co ty chlopczyku chciales?
                  > > > > > >> > - No, chciałem, zeby mi zrobic dobrze, mam nawet pieniadze!
                  > > > > > >> > Pani
                  > > > > > >> > zaprosila chlopca do srodka, nastepnie zaprowadzila go do
                  > > > > > >> > kuchni,ukroila
                  > > > > > >> > trzy duze pajdy swiezego chleba, posmarowala maslem i miodem
                  > > > > > > i podala chlopcu.
                  > > > > > >> > Chlopiec wpada do domu i krzyczy:
                  > > > > > >> > - Mamo, tato, bylem w agencji
                  > > > > > >> > towarzyskiej
                  > > > > > >> > Ojciec malo nie spadl z krzesla, mamie oczy nas wierzch
                  > > > > > > wyszly.
                  > > > > > >> > - I co?! - pytaja niesmialo rodzice
                  > > > > > >> > - Dwie zmoglem, ale trzecia juz
                  > > > > > >> > tylko wylizalem
                  > > > > > >> >
                  > > > > > >> >
    • justy11 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 11:42
      Naprawde winko pomaga na śluz ? A jakie pic najlepiej ? Żebysmy nie zostały
      alkoholiczkami hihihihihihi. Pozdrawiam
      • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 11:49
        ja piju czierwone, witrawne, może być półskłodkie podobne, ale ja lubie
        wytrawne, lub półwytrawne smile)))
        • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 11:57
          a ja jeszcze nie zaczęłam terapii "winkowej", ale chyba będę musiała, skoro tak
          polecacie smile)))))))))
    • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 12:17
      o dżisaski, musze iśc do szefowej na jajeczko!!!!!!!!!!!! pa, pa
    • jedna_chwilka 6 laski 25.03.05, 12:20
      ja mam cos dziwnie w tym cyklu i pewnie znowu nici...testy Ewci sobie, tempka sobie i śluz sobie. Nota bene nie mam go a łykam regularnie wiesiołek - kurna.
      No nie mogę o tym myśleć, bo nie dość że fiśnięta, to jeszcze sobie psychikę obciążam...
      Kurde po winie głowa mi pęka - już po jednym kieliszku!
      • pszczolaasia Re: 6 laski 25.03.05, 12:40
        cześć Jagoda!!!! to jak ci się po 1 kielonku glowa kiwa, to Mężuś ma
        radochę???? mi się parę razy zdarzyło, z dwa, albo trzy.... ale się śmiał ten
        łajdak smile)))) kiedyś chciał mi nawet zdjęcia zrobić, jak rozrabiałam.... ale
        się zreflektował smile))) no ale to były dawne czasy...
      • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 12:41
        jeśli chodzi o śluż, to umnie też jest z tym raczej nie bardzo. A poza tym,
        jestem już po czynnych staraniach i z wielkim niepokojem czekam na wyniki, to
        znaczy 02.04 będzie testowanko. Ale póki co nie czuję się jakoś inaczej, więc
        myślę, że chyba i tym razem się nie udało sad
        • pszczolaasia Re: 6 laski 25.03.05, 12:46
          ata!!!!!!!! ja też się nie czulam inaczej, po prostu chodziłam z nadzieją, że
          Mężuś Mnie zapłodnił, co przy każdje mozliwej okazji mu mówiłam... Misiu, mam
          nadzięję, że jestem zapłodniona, misiu jak myślisz zapłodniłeś Mnie? itd, itp.
          a przed @ brzusio mnie nie bolał prawie wcale, tylko bimbały, myślałam, że je
          sobie wyrwę, nie tyle całe, co sutki!!!!! myślałam, że pękną!!!! poza tym
          nadzieja, nadzieja, nadzieja.... a potem niepokój bo zaczęłam plamić....
          • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 12:50
            tak, ale u mnie jest dokładnie tak jak zawsze, czyli zupełnie nic. Zadnych
            zmian, ani intuicja niczego mi nie potpowiada, żeby było coś inaczej
            • pszczolaasia Re: 6 laski 25.03.05, 12:50
              a taka maleńka, tyci, tyci nadziejka jest???? wiara czyni cuda....
              • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 12:52
                tak, tak.... przenosi góry i takie tam..... wiesz, że co ja co miesiąc się
                łudzę i jakoś mi to póki co nigdy nie pomogło
                • jedna_chwilka Re: 6 laski 25.03.05, 12:56
                  bo nie można tak sobie wmawiać, że niby nadzieja...nie żeby ją tracić ale nie dać się zwariować...
                  ja wierze, ze bedzie ok
                  • pszczolaasia Re: 6 laski 25.03.05, 12:58
                    podpisuje się obiema ręcyma pod tym co piszesz Jagódko!!!!!
                    • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 13:00
                      dobra, nie będę polemizować z Wami obiema, bo i tak mnie przegadacie. Więc
                      zgadzam się z Wami w 100 %, grunt to pozytywne myślenie wink
        • jedna_chwilka Re: 6 laski 25.03.05, 12:47
          boli mnie znaczy okropnie po winie głowa...
          Och kurde flak Beata, toż to na dniach!
          No czekamy na info!
          • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 12:51
            na pewno dowiedziecie się pierwsze, ............ no może drugie po
            męzu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • jedna_chwilka Re: 6 laski 25.03.05, 12:54
              ja tam już się cieszę smile
              że się spotkałyśmy i tak sobie fajosko glindzimy
              normalka uwielbiam Was Babeczki!
              że co? nie pierwszy raz to mówię - no i co?!
              nie mogie?!
              • pszczolaasia Re: 6 laski 25.03.05, 12:59
                moszesz , moszesz.... fajnie tak.... pogadać z klawymi babczekami, tym bardziej
                że w pracy nuda.... nuda...
              • ata76 Re: 6 laski 25.03.05, 13:02
                mów do mnie tak jeszcze...... była chyba taka piosenka, ale niestety w necie
                nie da się odśpiewać, więc niech każda zanuci we własnym zakresie...
                • jedna_chwilka Re: 6 laski 25.03.05, 13:45
                  komu sie nudzi temu nudzi kurna
                  • asiulka1976 kruszynko 25.03.05, 14:37
                    napisz mi kochana poprzedni cykl, od kiedy byl sluz i kiedy byla owu i jak
                    dlugo masz cykle.
                    Ktory dzis dc ?? mierzysz tempke ??
                    postaram sie pomoc abys nie zmarnowala testow ;o)
                    • kruszyna75 Re: kruszynko 25.03.05, 15:07
                      www2.fertilityfriend.com/home/787a9
                      Asiulka, to jest mój ostatni i oczywiście ten obecny.
                      Myślę, że owu mogła być w 18dc (a nie tak zaznaczył FF), bo test owu poztywny
                      wyszedł 17dc po południu.
                      Tak jak pisałam zaznaczałam sluz eggwhite jak juz był rozciągliwy, ale w
                      pierwszych dniach był troszke mleczny dopiero tak 2 dni przed owu był
                      przezroczysty. Teraz od razu jak sie pojawił rozciągliwy to jest przezroczysty.
                      Biorę oeparol i jeszcze z leków bromergon (1/2 tab.) i Letrox - 1 dziennie, no
                      i winko smile)))
                      Cykle - 2 ostanie 32dniowe, przedtem 28 dni. Jeszcze przedtem miałam problemy i
                      moje cykle to 70 i 74 dni!!!!! Ale przed problemami to były jakies 32-33 dni.
                      A, jeszcze jedno. Od poprzedniego cyklu mierzę w pochwie a mam dość skaczące
                      temperatury jak sama widzisz. najpierw myslałam, że to przez to, że mierzę w
                      ustach, ale nic się nie zmieniło. Czy to jest jakaś anomalia, czy mam po prostu
                      taką urodę?
                      Asiulka, dzięki.
                    • kruszyna75 Re: kruszynko 25.03.05, 15:10
                      a jeszcze jedno, wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć prawy jajnik, no i dzisiaj
                      rano pojawił sie ten śluz, czy to może oznaczać, że pęcherzyk zaczął właśnie
                      rosnąć?
                      • asiulka1976 Re: kruszynko 25.03.05, 15:23
                        Napisze Ci tak w pop cyklu ciałko żółte mogło nie byc na tyle utworzone, by
                        wyrzucic do krwi wystarczającą ilość progesteronu (stąd skoku
                        mogło nie być jeszcze). Z kolei skok nie sugeruje owu- może progesteron
                        wydzielać się jeszcze 1-2 dni przed owulacją, dlatego o owulacji mówimy , jesli
                        jest koniec wystepowania płodnego sluzu i dopiero po nim jest skok tempki-
                        inaczej jest skok przedwczesny i nie sugeruje to owulacji.
                        Jesli chodzi o ten cykl to zastanawoam sie po co robisz te testy ?? skoro masz
                        tak piekny sluzik !! surprised) ja bym teraz zaczela przytulanko co 2-gi dzien. Sluz
                        płodny napewno i plemniczki przytrzyma w macicy az do ataku na lecący pecherzyk.

zrób test jutro rano i jesli bedzie blady to za 2 dni nastepny i zobaczymy.
                        • kruszyna75 Re: kruszynko 25.03.05, 15:51
                          Asiulka, tak szczerze..... testy zamówłam sobie, żeby sprawdzić czy ja mam w
                          ogole pik LH no i czy za tym idzie owu. No wiesz po tych moich problemach z
                          długimi cyklami, i miałam jeszcze podwyższoną prolaktynę. Ponieważ za pierwszym
                          razem zaczęłam robić za wcześnie nic nie wyszło, to potem zamówiłam sobie 2
                          zestawy a jak widac na załączonym obrazku udało się uzyskac poztywny wynik i
                          stąd zostało mi jeszcze 5 testów, które chce wykorzystać. Przytulanko
                          przytulankiem smile będzie się dziać , hi, hi, hi.... ale ja po prostu jak mam
                          takie rzeczy pod ręką to lubię je wykorzystywać smile)) Taki ze
                          mnie "majsterkowicz".
                          dzięki wielkie, mam nadzieje, że sie uda wink))))))))))
                          • asiulka1976 Re: kruszynko 25.03.05, 15:59
                            he he kochana ja tez mam zestaw testow ale ciazowych kupilam od ewy hurtowo
                            hihihihi ale teraz jeden zrobilam bo ewidentnie owu nie było surprised(
                            ale bedzie w nast. cyklu i to najwazniejsze no i wyjazdzik w góry- jak ja sie
                            ciesze az doczekac sie nie moge i coś czuje ze z góralem przyjedziemy hihhiih
                            • ata76 Re: kruszynko 25.03.05, 16:02
                              wyjazd w góry, zazdroszczę!!! A gdzie konkretnie jedziecie?
                              • asiulka1976 Re: kruszynko 25.03.05, 16:12
                                wyjazd wieczorem i nocleg po drodze w hotelu z jacuzzi ;o) potem 4 dni w
                                krakowie i spotkanko z nitka111 nastepnie 4 dni w zakopcu surprised))
                                • ata76 Re: kruszynko 25.03.05, 16:18
                                  piknie!!!! Kraków, Zakopane..... też bym się wybrała.... ale się rozmarzyłam.
                                  To nic tylko życzyć owocnego przytulanka, bo nastrój i klimat to na pewno będą.
                                  No i koniecznie uściskaj i wycałuj Nitke za nas wszystkie smile
                                • kruszyna75 Re: kruszynko 25.03.05, 16:22
                                  Asiulka!!!!!!!!!!!!!!!! hotel z jacuzzi!!!!!!! Oj chorobcia też bym chciała i
                                  jeszcze Zakopane. No nie, kochana, z góralem na bank wrócicie smile)))))
                  • asiulka1976 :O) 25.03.05, 14:38
                    No dziewczynki przyszlam z zakupow i nie wiem co ci ludzie robia !! czyzby
                    jutro pozamykane wszystko czy jak ?? kolejki jak za komuny tylko ze wiecej na
                    polkach hihhhihi ale wczoraj pojechalam do pewnego marketu i sie zdziwilam
                    mocno bo i na polkach pusto wszystko bylo w koszykach u ludzi a ich ogroma
                    ilosc do kasy czekalam 40 min !!!!!
    • kruszyna75 Ja już w domciu ...... 25.03.05, 15:12
      Dziewczyny odwołuję wszystko co mówiłam o Pomorzankach co to niby nam słoneczko
      ukradły wink))))
      W Warszwce wiosna w pełni, słoneczko świeci bosko, tylko sie cieszyć, oby tak
      już zostało smile)))))
      • asiulka1976 U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:27
        a dzis juz wiosna cała para hihihhihii byłysly z kolezanka i jej 1,5-ra roczna
        córcia nad morzem , co za szalejace dziecko z niej to szok !! zawsze byla
        spokojna potrafila siedziec caly czas w wozku a teraz to trzeba bylo latac za
        nia hihihii tez poczula wiosne a ja ciotka zgrzalam sie za bieganiam za nia bo
        jej mama to juz dawno padła ze zmeczenia surprised)
        BOZE nie moge sie doczekac swojego takiego szczescia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..... no asiulka tylko nie dołować sie tu na swieta !!!!!
        • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:30
          pszczolaasia wita z domu!!!!! odwołuje wszystkie kalumanie jakie rzucałam na
          szefcia!!!!! zwolnił nas 1,5 godziny wczesniej!!!! nromalnie szok!!!!! szef
          łaskawy!!!!!! będę zara kroić sałtkę i smażyć rybki dla mężusia na obiadek...
          poszedł sobie na mecz, dzisiaj otwarcie sezonu....także mam chwilę spokoju!!!!
          • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:37
            no tak meczyk !! a juto jakis w telewizji jest hihhii
            Wczoraj mezowi powiedzialam ze ma biuro sprzatnąc a jak nie to wyłacze
            telewizor surprised) spojrzal sie na mnie i brychnął śmiechem ...... ja tez !!

Ps. Biuro= wnęka w pokoju w ktorej jest zrobiona zabudowa tak jakby szafa z
            drzwiami suwanymi ale w srodku nie ma wieszaków tylko pełno pułek z
            segregatorami i blat z kompem wiec duzo sprzatania to nie ma hihihiii no zawsze
            moge zamknąc drzwi i bajzelku nie widac POMYSŁ PETARDA !!
            • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:44
              Ja nie rozumiem, czemu ich tak śmieszy, jak my coś kazemy zrobić tym naszym
              mężczyznom!!!! mój reaguje całkiem identycznie!!! czy jest cóś śmiesznego w
              tym, że Mu się cóś każe???? nie kumam tego do końca smile))) asiulek a kiedy
              ewnetualne spotkanko, zdążymy jeszcze się skumać jakoś, czy Cytrusowa już zara
              wyjeżdża po świętach? czy wiesz co u jej ślubnego i u niej osobiście?
              odwiedzili lekarzy, będą zdrowi? pozdrów ich tam od Nas smile)))
              • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:47
                tak pozdrów ;o) nie ma ich nie wiem gdzie sa i kiedy jada z powrotem hhmnmm
                spotkanko ? ja bardzo chetnie !!! co z cytrusową to nie wiem by mogla wyjechac
                dzien pozniej i z nami sie spotkac !!
                • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:48
                  no Dziewczę Nasze Drogie się nie odzywa to nie wiadomo... może dostępu do netu
                  nie ma????
                  • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:50
                    ma napewno, internet osiedlowy mamy to zaczy jak ja mam to i ona !
                    pewnie robi jakś sałatke i uszy ściska bo od obgadywanie ma pewno czerwone
                    hihhii moze pomysli ze to my i tu wpadnie na 5'
                    Hallo cytrusowa co ze spotkaniem ?????
                • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:49
                  dobrze prawisz, w końcu taka okazja pewnie szybko się znów nie nadarzy
                  • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:52
                    HAAAAAALOOOOO CYTRUSOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ODEZWIJ SIĘ DO NAAAAASSSSSS!!!!!!!!!
          • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:43
            proszę, prosze szef łaskawca!!! Jak to punkt widzenia czasami się zmienia.....
            hi hi hi
            • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:44
              cześć Atko!!!
            • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:45
              ja też już w domku, i właśnie wrzuciłam do pralki firanki, co by się troszku
              wyprały. Ale mam zgryza, bo zawsze wiesza mój M, a dziś jest w pracy, więc będę
              musiała stawać na paluszkach na krzesełku i wyciągać ręcę.... bo wiecie ja to z
              metra cięta jestem smile
              • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:47
                widzisz Kochana a Ja mieszkam na poddaszu i mieszkanko mam niskie... cierpi na
                tym mój Pan i władca, bo on wysoki i letko się garbi... nie żeby się nie
                mieścił, ale mówi, ze czasem go to przytłacza. zresztą ja też "maleńka" nie
                jestem... kawał baby ze Mnie jest... ale co tam... jestem przeca doskonała
                charakteriologicznie !!!!!!!!!
                • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:50
                  co TY nie powiesz, jestem zaskoczona smile
                  • ata76 Re: Asiulek mam do Ciebie pytanko... 25.03.05, 15:53
                    bo widziałam, że Ty również bierzesz duphaston, powiedz mi , czy zauważyłaś u
                    siebie jakieś skutki uboczne?? Bo czytałam trochę o tym na forum i z lekka
                    jestem zaniepokojona
                    • ata76 Re: Asiulek mam do Ciebie pytanko... 25.03.05, 15:54
                      "skutki uboczne działania" miało być wyżej
                    • asiulka1976 Re: Asiulek mam do Ciebie pytanko... 25.03.05, 15:55
                      ja juz biore dlugo ale nie zauwazylam zadnych oprocz łaknienia surprised)
                      trzeba uwazac bo mozna jesc i jesc !!
                      a potem sie mówi ze po duphastonie sie tyje hihhii
                      • asiulka1976 Re: Asiulek mam do Ciebie pytanko... 25.03.05, 15:57
                        aha ale ja moge jeszcze z 20 kg przytyc tylko zeby w ciazy być i zdrowego
                        dzidziusia doczekac potem bede sie głodzic i wózek z dzidziusiem pchać z nogami
                        w rolkach aby schudnąć surprised) albo fotelik i rowerek 2w1 ;o)
                        • ata76 Re: Asiulek mam do Ciebie pytanko... 25.03.05, 16:00
                          dzięki za informacje, jestem trochę spokojniejsza
                  • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:53
                    ooooooooo Atka wysunęła żądełko, to lubię!!!!!!! smile))))))
                    • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:55
                      no tak, ledwo od kompa odejść by kwiatki podlać a tu juz dyskusja w najlepsze.
                      No właśnie, gdzie Cytrusowa???????????? Mogłaby się choć z wieczorka odezwać
                      jak taka zalatana smile
                      • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:57
                        poddasze to jest to.... te skosy.... ma to swój klimat, a nie to co te blokowe
                        pudełka, ale jak nie ma co się lubi, to lubi co się ma
                • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:54
                  a ja zawsze chcialam mieszkac na poddaszu lubie takie rozne wneki a nie proste
                  cztery sciany hihhii cholipka a mam mozliwosc moja babcia ma mieszkanie na
                  ost.pietrze w kamienicy i mozna czesc strychu wykupic ale tam nie ma łazienki
                  wiec wyszła by pewnie na poddaszu wiec w d.... mam takie poddasze hihhihi
                  Nie ma to jak moje 42 proste metry surprised))
                  • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 15:56
                    mój Mężus uwielbia takie mieszkania. Ale my też proste mamy.
                    • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:02
                      Wczoraj myłam okna i cos mi w szyje wlazło bbuuu boli jak diabli masarzyk by
                      sie przydał jakis ;o)
                      • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:04
                        zagroź mężusiowi, że go stanowczo od piersi odstawisz jak Cię nie wymasuje!!!
                        kwardym czeba być!!!!
                    • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:03
                      dziewczęta celem wyjaśnienia- to jest stary przedwojenny dom, cieknący dach z
                      którym nie można dojśc do ładu- chelrne rynny wsadzone w mury, wredny,
                      bezczelny współwłaściciel domu, przez którego nie możemy podnieść dachu,
                      zreperować rynien- tzn wysunąć ich na zewnątrz, bo tej krowie (sorry , ale tego
                      inaczej niestety nie można nazwać- muszę iść do spowiedzi, może Bóg mi wybaczy)
                      tak pasuje, a że nam się po ścianach leje i wchodzi w mury i tynk powoli odpada
                      to gówno!!!!! palenie w piecu co rano bo na ogrzewanie gazowe kaski brak, zimą
                      zimno, latem za gorąco- proste ściany itd, itp. ale wiecie co??? nie chciałbym
                      mieszkać w bloku. mamy ogródek. koło lasu. kocham to miesjce. całe życie tu
                      mieszkam i nie chciałabym się stąd wyprowadzić. nawet jak wygram w lotto!!!
                      • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:05
                        bo wygram kiedyś to jasne jak słońce!!!
                      • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:06
                        i czar prysł.....
                        • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:10
                          Ata, może uwaga celna, ale zobacz jak ona zakochana w tym swoim domku.... tylko
                          pozazdrościć.
                          ja też wygram lotto i powiem w pracy... wiecie co (uwielbiam tą reklamę) i
                          wybudujemy sobie domek pod lasem z cudnym ogódkiem i będzie też pies.
                          oooooo!!!!!!!!!!!
                          • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:12
                            jak ja wygram w lotto to pójdę do biura i tak jak w pewnej reklamie
                            powiem :szefie "a mi to lotto"
                            • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:15
                              a jeśli chodzi o mieszkanko Pszczolki, to wiem o czym ona mówi bo bywałam tam
                              nieraz....i potwierdzam okolica do pozazdroszczenia
                              • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:19
                                no nie Atko twoje mieszkano też jest sssuppperrrr!!!! zwłaszcza, że mąż Atki to
                                ma nietypowe hobby, oprócz wszystkiego innego i kolekcjonuje broń białą....
                                PETARDA!!!! i tak ładnie na ścianie wiszą sobie szabelki i inne takie. ładnie
                                to wygląda.... smile))))
                                • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:22
                                  oj dziekuję za te słowa. Krzyś byłby zachwycony, gdyby to usłyszał, zwłaszcza
                                  te "peany" na temat szabelek. Tylko wizja "rogów", które mają zawisnąć na
                                  przedpokoju..... feeeeeeeeeeee
                                  • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:23
                                    no daj mu je powiesić, niech nie chowa ich w szafie.... albo może nie smile))))
                                    niech będą schowane, nie ma co wywoływać wilka z lasu buhahahahhaaaa....
                      • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:11
                        pszczolko bardzo romantycznie opisalas wasze mieszkanko surprised)

Ja mam takie w bloku na ost.pietrze ale z dachu jeszcze nie leci nic, za to
                        bardzo sympatycznych sasiadów, z lewej pan ktory wszystko wie i musi wiedziec
                        (dobry taki na złodziei) jak jest impra i chodza palic papierochy na balkon to
                        potrafi wyjsc na swoj balkon i gadać z moimi gośćmi wwrrrr kiedys z moim tata
                        gadał ponad godzine ! jak zakładałam doniczki w zeszlym roku to wyszedl na
                        balkon i pytal co za kwiatki mam skad ile rosna czy kwitną no i mogla bym pisac
                        dalej ale troszke o innych surprised) podemna sasiadeczka petarda zgłosila do
                        spułdzielni ze JA chodze o 5 rano na obcasach hihihii owszem chodze jak
                        wychodze z domu okolo 10-tej no i wieczorem czasem jak no wiecie "teges
                        moreles" ;o) jak mialam remont przyszla po mnie i musialam isc do niej zobaczyc
                        ze z rur od grzejnikow kurz jej leci do mieszkania hihhiihi
                        Obok z prawej sasiad ma sypialnie obok mojej i wiem kiedy idzie spać bo tak
                        chrapie ze wszystko słysze (mam nadzieje ze on czasem od nas nie słyszy
                        odglosów).

A na pocieszenie pioseneczka www.care2.com/ecards/build/1/5937
                        • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:17
                          ja tam mam sąsiadów w porzo, oprócz tej zołzy współwłaścicielki, sąsiada z domu
                          obok, co diluje narkotyki i innych sąsiadów co mają suczki i mój pies prze to
                          cały rok rwie się do rycerskich czynów smile)))))na nic zdają się tłumaczenia, że
                          6-tka dzieci każdemu wystarczy, on je chce, idiota, wszytskie zapłodnić smile))))
                          kretyn jakiś....
                          • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:20
                            o, na sąsiadów nie mogę narzekać, żadnych oszołomów smile))) za to o sąsiadach na
                            moich rodzinnych włościach można by sagę napisać.
                            • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:21
                              o taaaak , to chyba u każdego....
                          • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:20
                            a poza tym w porzo, lasek blisko, normalnie można się zakochać. mogę Wam wysłać
                            zdjęcia jak wygląda moja okolica- widok z okien o świcie jak śniezek spadł....
                            • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:23
                              ślij dobra kobieto smile))
                              • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:24
                                za mną jak z dzieckiem mówisz i masz smile)))
                                • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:31
                                  idą ale są duże formatowato więc powoli...
                                  • ata76 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:34
                                    ja też chce dostać!!!! plisssssssssssssssssss
                                    • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:35
                                      oks
                        • kruszyna75 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:18
                          Asiulka.... te trzy tańczące małpeczki...po prostu PETARDA!!!!!!
                          • asiulka1976 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:22
                            miały być tanczace kurczaczki ale nie moge ich znaleśc surprised(
                            takie fajne były wwwrrr moze jeszcze znajde, ale na razie zmykam do kuchni.
                            Pa do wieczorka, no chyba ze M bedzie biuro sprzatał to kompa odłaczy bo jak on
                            juz sprzata to i kable z kurzu hihhiihihi
                            • pszczolaasia1 Re: U mnie sloneczko od kilku dni... 25.03.05, 16:24
                              no ja chyba też do sałatki pójdę wreszcie, ale tak mi się normalnie nie chce,
                              że szok.... normalnie lenia mam....
                            • ata76 Re: lecę zrobić kawusię 25.03.05, 16:24
                              • pszczolaasia1 Re: lecę zrobić kawusię 25.03.05, 16:42
                                no to ja też lecę zrobić kawusię i biorę się do tej cholery sałatki... bedę do
                                Was zaglądać obiecuję smile))) a Jagoda w pracy? Niteczka gdzie? Cytrusowa gdzie?
                                A Sabi to co? się nie odzywają? dlaczego? niech Mi ktoś powie? Niteczka to ma
                                pewnie usprawiedliwione, bo pewno lata za tym swoim skarbem, a reszta?
    • jedna_chwilka no to dobra dziewczynki 25.03.05, 16:43
      poczytałam sobie, styrałam się jak cholera i wychodze juz stąd.
      Lecę na bazar po zakupy, bo nawet nie było czasu ich zrobić...
      Cytrusowa - lanie jak nic! że my tu nic nie wiemy
      Może jeszcze wieczorkiem tu zajrze ale mam tyle roboty w domu...
      Uwielbiam Was, całuję światecznie (bynajmniej nie przy jajkach - oops!) a życzę wam tego czego sama bym sobie życzyła.
      A jak powszechnie wiadomo dla siebie nie chce się źle!!!
      Alleluja!
      • pszczolaasia1 Re: no to dobra dziewczynki 25.03.05, 16:45
        dobrze powiedziane!!!!!
        • asiulka1976 pszczolko !!!!! 25.03.05, 16:51
          ja powoli mam dosc !! juz sam nie wiem gdzie mam wysylac emaile do Ciebie surprised(
          mam 3 adresy jak nie 4-ry hiihhihihi w prywatnym mam zapisane nietuzi..... a w
          gazetwym pszczolaasia ale bez jedynki na koncu wwwrrrrr i wlasnie tam wyslalam
          teraz emaila !!!
          • pszczolaasia1 Re: pszczolko !!!!! 25.03.05, 16:57
            nie martw się Kochana, najlepiej walić na nietuzinkow@o2.pl, gazetowe tez
            odbieram, wyslałam też do Ciebie cóś kiedyś z pracy. gdzieś mam też jakiś na
            interii chyba, ale wogle tam nie wchodzę... najlepiej na nietuzinkowych!!!! to
            cali my!!!!! Micho i ja- nietuzinkowi smile)))
            • asiulka1976 Re: pszczolko !!!!! 25.03.05, 16:59
              dobra posłałam surprised)
              • ata76 Re: pszczolko !!!!! 25.03.05, 17:02
                Asiulka na początku chcialam powiedzieć, że masz podobny widok z okna jak ja,
                ale później dojrzałam, że to stocznia!!! U mnie z okna widać Bazę Kontenerową i
                plac z samochodami a z drugiej strony bloki. Buuuuuuuuuuu A widok na morze,
                cudny
    • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 17:07
      i jaka kuchnia!!! Bomba!!!! Mi marzy się remont kuchni w tym roku, ale z
      drugiej strony boję się go straszliwie, nie wspominając już o "kasiorze" jaka
      się z tym wiąże sad(((
      • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 17:19
        Dzieki surprised)
        U nas remoncik trwał........ dwa lata ale skonczony (tylko sypianie trzeba
        wymeblowac bo na podłodze spimy hihihihii) dobrze ze w tym czasie jeszcze
        osobno u rodzicow mieszkalismy surprised)
    • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:19
      swieta a po swietach :
      www.modeling.pl/?sub=cwiczenia/brzuch&fil=brzuch&poz=30
      jeszcze Wam to przypomne hihhhii Wy mi tez ;O)
      • pszczolaasia1 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:32
        o ty niedoba istotko smile))) psujesz nam całą przyjemność świąt smile))) macie
        pozdrowienia od Mojej siostry "ciężąrówki" właśnie zagląda mi przez ramie co do
        Was pisze.... Asiuelk ale mieszkanko Masz PETARDA!!!! te kafelki w łazience,
        normalnie nie mogę.... zazdrość mnie zżera smile)))
        • pszczolaasia1 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:33
          chciałam uprzejmnie donieść, że sałatka jest skończona!!!!! mogę dalej gadać....
          • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:53
            ja tez moge bo M padł na wersalce i sprzatac dzis nie bedzie wwrrr no ale ja w
            kuchni mam troszku do sprzatania i tez mi sie nie chce !
            • pszczolaasia1 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:57
              a mój ciągle na meczu.... mogę sobie spokojnie z siorą poplotkować, ale ona co
              chwila na siku chodzi smile)))
    • nitka111 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:53
      Cześć dziewczynki!!! Sernik w piekarniku, mazurek na stole smile. No to mogę na
      chwilę usiąść.
      Co do mieszkanka to ja mam poddasze ( tzn. skosy w jednym pokoju). U Bartusia
      moje ukochane okna dachowe, przynajmniej nie wyleci.
      • pszczolaasia1 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:54
        i to koleżance Nitce zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie skręca
        Mnie, nie możesz trochę mazurka podrzucić, Niteczko ja i moja
        siostra "ciężarówka" błagamy o kawałek mazurka!!!!!!
        • pszczolaasia1 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:56
          a zazdroszczę Ci mieszkanka ze skosami smile))))
          • nitka111 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 18:59
            Jeszcze masa kajmakowa i Wam podrzucę smile
            • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:01
              dawaj..... masa kajmakowa, nie mogę..... jak sobie przypomnę te brzuszki
              Asiulki.... ale dawaj Niteczko prosimy Cię!!!!!!
              • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:05
                A ja jutro bede ciasta robic surprised)

Nitko mi dalej GG nie dziala i nie mam kontaktu, najchetniej juz bym
                zarezerwowala ten apartamencik ale to łózko mnie jakos doluje i ta odleglosc od
                centrum, hhmmmmm wiec szukam dalej.........
                wolalabym nie hotel !!!
                • nitka111 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:09
                  Szukaj, szukaj, jak mi mój mąż podpowiada z Zielonek do rynku ok. 20 km., to
                  faktycznie daleko.
                  • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:12
                    Buuuu a taki ładniutki jest
                    www.apartamentyipokoje.pl/subpages/apartments/zielonkiStudio.php
                    No nic szukam, co fajne to juz mniejsc nie ma !! wrrr
                    • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:18
                      a ja nie będę robić ciasta, a kupiłam do domciu , taki kawałek dla mojego
                      łasucha... bo Pan jest ciasteczkowym potworem smile))) nie kazał mi piec, bo ja i
                      tak nie będę jeść. kiedyś byłam w Krakowie, ładny hotelik, ale nie pamietam
                      nazwy. zaraz przy dworcu. trochę drogi, ale ładny.
                      • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:22
                        Czas na winko surprised) nie bede nic dzis w kuchni robic szukam noclegu w krakowie
                        jak cos znacie zapodajcie linka ;o)
                        • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:39
                          a ja już wyprałam i powiesiłam jedne firankim i jedne zaasłonki, i teraz kończą
                          się prać następne. Mężuś będzie ze mnie dumny jak zobaczy, jak się namęczyłam
                          (przy wieszaniu oczywiście, wszystkie parapety i szafki były moje) pod
                          warunkiem, że rzuci się to mu w te jego oczka. Teraz zastanawiam się co jeszcze
                          zrobić takiego, żeby za bardzo się nie namęczyć. Oczywiście w tak zwanym
                          międzyczasie (czyli teraz, żeby nie było) zajrzałam na forum sprawdzić o czym
                          plotkujecie
                          A jeśli chodzi o Kraków to też byłam w hotelu przy rynku i wydaję mi się, że
                          miał w nazwie jakiś stopień wojskowy, admirał czy cóś w tym stylu, ale głowy
                          nie dam sobie usiąć, poza tym to było lata temu a wiadomo, że pamięć ludzka
                          jest zawodna ;o)
                          • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:43
                            Moj mezus nie zauwazył by ze swierze firanki wisza hihihii a teraz padł i śpi a
                            ja po wypiciu lampki winka mam ochote na ..... ale juz sluzik różowy wiec wole
                            nie ryzykowac ze podczas przytulanka czerwono sie zrobi hihhiihihi
                            No kochaniutkie przypomnijcie sobie nazwe !!
                            A siostra w ktorym tc ??
                            • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:47
                              myślę intensywnie nad nawzą.... a w kwestii firanek jak nie zauważy, to sama
                              zademonstruje, żeby nie myślał, że cały dzień przed komputerem siedziałam
                              • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:50
                                Pewnie staniesz za nimi skąpo ubrana i zapytasz czy lepiej Cie nie widać niz
                                ostatnio ??

Ale sie usmialam 14m2 i mozna mieszkać hihihii chyba to dla karzełków hiihhii
                                www.sodispar.pl/pl/G/index.html
                                • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:52
                                  zauwazcie jaka kuchnia duuuzzzaaa !!!
                                  hihhihii

Chyba wyremontuje piwnice i bede wynajmować w koncu do morza 10 min surprised)
                                • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:54
                                  Zajefajne!!!!!!!!!!!!!!! Tyle miejsca!!!!!!!!!..... w łazience smile))))))
                                  • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:58
                                    zobacz kuchnie jest jeszcze wieksza (mam nadzieje ze ja widac)!!
                                    No po prostu smiech na sali a cena chyba 120 zł za co ????
                                    no chyba ze facet wieczorem tańczy gratis ;o)
                                    • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:03
                                      w zeszłym roku byłam w podobnym metrażowo pokoju pod Zakopanem. Jak zobaczyłam
                                      to cudo, to myślalam, że się popłaczę ze śmiechu i miałam wielkie wątpliwości
                                      czy zmieszczą się tam w ogóle nasze plecaki, ale przeżyliśmy to jakoś chociaż
                                      było ciężko
                                    • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:18
                                      Asiulka, ty chcesz powiedzieć, że to to kosztuje tyle co ten apartement co link
                                      podawałaś?????????
                                      • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:20
                                        no hihihihi mowie ze piwniece bede wynajmowac latem za 120 zł kto chce ?? 10
                                        min do morza !!! łózko skladane aby stolik sie rozłozyl do lazienki pieszo na
                                        10 pietro ale z prysznicem i super kawelkami surprised)
                                • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 19:57
                                  o tym nie pomyślalam, ale taka prezentacja na pewno przypadłaby do gustu smile))
                            • kruszyna75 Wróciłam 25.03.05, 19:52
                              Pszczolasia, Asiulka: zdjęcia zarąbiste, to po prostu malina, mieszkanko
                              Asiulka, cudne, podobają mi się mebelki w duzym pokoju, pszczolaasia - zdjęcie
                              nr 1 wygląda bajkowo smile)))
                              A ten apartament Asiulka jest fajny, chyba go kiedyś wykorzystam, bo cena też
                              jest znośna, a że my zawsze na wyjazdach sami gotujemy wiec ten ankes kuchenny
                              jak znalazł. Oj, dobrze, że załączyłaś ten link.
                              • ata76 Re: Wróciłam 25.03.05, 19:58
                                Kruszyna a jak Twój zakwas na żur się miewa?
                                • asiulka1976 Nitko 25.03.05, 20:02
                                  a jak sweterek ?????

Ps Jakby co spimy u was !! ;p
                                  • nitka111 Re: Nitko 25.03.05, 20:03
                                    Nie ma sprawy wink, a sweterek zaraz idę kończyć, jeszcze plisa, a że dekold duży
                                    więc i ona duża.
                                    • asiulka1976 Re: Nitko 25.03.05, 20:06
                                      dekoldzik duzzyyy ho ho ja uwielbiam takie dekoldziki surprised) (u siebie-bez
                                      podtekstów, choc jak sobie za duzo "golne' to jeden temat u mnie hihihi)
                                      • ata76 Re: Nitko 25.03.05, 20:08
                                        a ja nie lubię dekoldzików u siebie, bo nie mam czym ich wypełnić! buuuuuuuuuuu
                                      • pszczolaasia Re: Nitko 25.03.05, 20:10
                                        nię krępuj się Asiulka!!!
                                • asiulka1976 UWAGA 25.03.05, 20:03
                                  wypilam za duzo moge gubić literki albo pisac głupoty hihhiihii
                                  • nitka111 Re: UWAGA 25.03.05, 20:06
                                    Kończę na razie, bo moje małe szczęście o bajkę na dobranoc się upomina, pa pa.
                                  • ata76 Re: UWAGA 25.03.05, 20:06
                                    Ty się Asiulka nie przejmuj, bo ja literki gubię i bez winka smile
                                • kruszyna75 Re: Wróciłam 25.03.05, 20:06
                                  idę sprawdzić
                                • kruszyna75 Re: Wróciłam 25.03.05, 20:08
                                  no miodzio, pachnie już żurowo, chorobcia, chyba mi wyjdzie!!!!! Ale za mnie
                                  kuchara, hi, hi,hi.....
                                  • ata76 Re: Wróciłam 25.03.05, 20:09
                                    oj, to będziesz musiała koniecznie zapodać przepis, sprzedam mężowi bo lubi żur
                                    • kruszyna75 Re: Wróciłam 25.03.05, 20:11
                                      dobra jak już wyjdzie ostateczna wersja, to zapodam.
                            • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:09
                              cholera wie, na razie nie wiadomo w ktorym bo owu jej się sypnęła i jak pójdzie
                              za 3 tygodnie to na usg jej sprawdzi... dam znać Wam.
                              • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:10
                                a co ma owu do tc ?? liczy sie tygodnie od ostatniej @
                                • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:14
                                  no własnie ona miała 2 17.01 ostatnią..... ale jest po tabletkach, więc
                                  doktorek przypuszcza, że jak robiła tęscik i była 1 raz u niego w lutym i nic
                                  nie było widać, tj około 22.02 nie bylo nic widać.ona miala przed tabletkami
                                  cykle około 50 dniowe, więc to sprawa skąplikowana ja tam tępa jestem. na razie
                                  na usg widać tylko pęcherzyk i na oko jak jej rzekł wygląda na 4 tygodniową
                                  ciąże, ale dopiero za 3 tygodnie będzie mógł cóś konkretnie zapodać. taka mała
                                  kuleczka mówię Wam. fajna taka smile))))
                                  • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:15
                                    boshee jak cóś zrozumiałyście z tego to dajcie znać, mi bez winka się literki
                                    plączą.... 17.01. ostatnia @.
                                    • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:15
                                      ja zrozumiałam , hi hi hi
                                  • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:17
                                    Moja kuleczka tak wygladała www.dziecko-info.com/galeria_usg/10_1.shtml
                                    ale co ma byc to było, natura wie swoje moze kalekie by było (oczywiscie
                                    kochala bym bardzo) Teraz czekam na nast.ciaze i wiem ze aniolek czuwa nademna
                                    i moja rodzinka !!!!!
                                    surprised))
                          • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:07
                            królewski?????????? dworcowy???????????
                            • asiulka1976 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:09
                              pszczolaasia napisała:

> królewski?????????? dworcowy???????????

zurek kruszynki ???
                              • kruszyna75 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:10
                                królewski może być, ale dworcowy????????? od razu mi sie kojarzy z barem
                                mlecznym smile))))
                              • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:10
                                nieeeeeeeeeeee, hotel
                                • ata76 Re: sprostowanie 25.03.05, 20:13
                                  moje stanowcze "nie" nie mialo w niczym umiejszczać żurowi Kruszyny smile
                              • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:15
                                nie ten hotel o którym ata pisała....
                                • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:17
                                  Ty się spytaj Swojego M, on na pewno będzie pamiętał. Wierzę w Niego!!!!!!!!!!!!
                                  • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:18
                                    Ata ty to masz łeb- POLONIA!!!!!!!!!!!!
                                    • pszczolaasia Re: HOTEL POLONIA 25.03.05, 20:19
                                      mój mąż jest niezawodny, ma głowę!!!!! zadowolony jest bo jego drużyna
                                      wygrała!!!!! no no no....
                                      • asiulka1976 Re: HOTEL POLONIA 25.03.05, 20:23
                                        www.polhotels.com/Cracow/Polonia/index2.htm
                                        ten ??
                                        dwojka 345 zł !!! to juz wole ten dla karzełków hihihiih
                                        • pszczolaasia Re: HOTEL POLONIA 25.03.05, 20:26
                                          jakieś niecenzuralne słowa Mi się cisną, myśmy 4 lata temu placili 80 zlotych
                                          chyba za 3-osobowy... ale jestem w szoku!!!!!!
                                    • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:20
                                      a nie mówiłam, że będzie pamiętał smile)))) Chciałam wyciągnąc jeszcze jeden
                                      argument, ale to nie na forum publicznym wink)))))))
                                      • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:20
                                        gadaj.... nie wstydź się, sami swoi!!!!!
                                        • ata76 Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:21
                                          mówisz i masz: sprawdż ręczniczki hi hi hi
                                          • pszczolaasia Re: Kawusia na forum :O) cd ploteczek.... 25.03.05, 20:22
                                            wiem, wiem on też to wyciągnął od razu smile)))))))
                            • cytrusowa JESTEM 25.03.05, 20:12
                              nic dodać, nic ująć.

Wybaczcie kochane, ze tak długo sie nie ozdzywalam, ale duzosie dizalo.
                              • pszczolaasia Re: JESTEM 25.03.05, 20:16
                                ja pierdziordziu nie nadążam za Wami, Micho wrócił i muszę dzielić się z Wami
                                na połowę z nim, normalnie kurczaki gubię się smile))))
                                • asiulka1976 Re: JESTEM 25.03.05, 20:27
                                  ja tez sie gubie, myslalam ze to przez winko, oj pszczolko uspokoilas mnie uufff
                                  • ata76 Re: JESTEM 25.03.05, 20:28
                                    to nie było 4 lata temu!!!!!!! Tylko chyba z 7 lat!!!!! I nie było w sezonie
                                    • pszczolaasia Re: JESTEM 25.03.05, 20:32
                                      zimą!!!! nie będę w albumie szukać kiedy to było, ale zajefajnie było!!!!
                              • pszczolaasia Re: JESTEM 25.03.05, 20:17
                                nie trzymaj nas w napięciu, mów Kochana....
                              • kruszyna75 Re: JESTEM 25.03.05, 20:23
                                bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pisz co u Was, szybciutko.....
                                dziewczyny, ja też za Wami nie nadążam, a jeszcze jestem na gg z moją sister,
                                ratunku!!!!!!!!!!!!!!!
    • jedna_chwilka pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:20
      Asiulka patrz Kochana, bo to najpiękniejszy hotelik w Krakowie
      www.hotel.com.pl/podroz/h_hotel.htm
      i na dodatek niedaleko jest Jama Michalikowa, gdzie najpyszniejsze ciacha
      wtrąbić można - ja wymiękam. A nugaty kocham szczególnie, choć generalnie
      słodycze nie istnieją dla mnie
      • jedna_chwilka No halo?! 25.03.05, 20:23
        Co mnie ominęło???
        Która o czym mówiła?, że pszczoła wymiękła? Pszczoła Ty???
        Kwarda bądź
        • pszczolaasia Re: No halo?! 25.03.05, 20:24
          ja wymiękłam bo nie nadążam za Nimi, normalnie się rozpędziły!!!!!
          • jedna_chwilka A w ogóle 25.03.05, 20:26
            to:
            Cytrusowa - heloł bejbi
            Niteczko - mam już lekarza ale zostawilam go w robocie wiec napisze Ci we srode
            bo we wtorek mamy wolne - kurde ale sie ciesze
            • kruszyna75 Re: A w ogóle 25.03.05, 20:28
              oj takim to dobrze, też bym chciała smile))))))))))))
        • pszczolaasia Re: No halo?! 25.03.05, 20:25
          w kwestii dekoldów ja nie lubię, bo nie lubię jak ktoś mi się nachalnie w
          dekold gapi, a to z moim gabarytem jest niestety nieuniknione sad(( wolę czarne
          golfy, ale i tak mojej prawdziwej natury się nie da ukryć smile))))
          • kruszyna75 Re: No halo?! 25.03.05, 20:27
            pszczolaasia, to Ty masz warunki i się golfami zasłaniasz??????
            Zwariowałaś????????????
            • pszczolaasia Re: No halo?! 25.03.05, 20:30
              tak bo ja jak już pisałam od maleńkości nieśmiała jestem. serio serio. za duże
              toto z przodu i tyle, aj bym sobie chętnioe operację zrobiła, ale kurczaki 9000
              pln-ów, więc nie mam na to, mąż się nie zgadza po drugie, żeby jego zabaweczki
              niszczyć, ale ja bym zrobiłam.... wiesz jest tak najpierw wchodzi mój cyc,
              potem nos, potem daleko z tyłu ja...
      • ata76 Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:23
        ojojoj, klasa sama w sobie
        • pszczolaasia Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:30
          no!!!!
      • kruszyna75 Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:26
        Chwilka, no rozwaliłaś mnie tym hotelem, a jakie są tam ceny?
        • asiulka1976 Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:30
          no wlasnie cennika nie ma !!!!! surprised(
          • pszczolaasia Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:31
            no ale hotel..... 1 klasa.....
          • ata76 Re: pomarzyć zawsze można 25.03.05, 20:31
            bo ceny są pewnie powalające i dlatego ich nie podają
            • ata76 Re: idę wieszać zasłony 25.03.05, 20:33
              trzymajcie za mnie kciuki, żebym za okno nie wypadła wink
              • cytrusowa no coz 25.03.05, 20:40
                ja tu widze, ze wy zupełnie na inne tematy zeszłyście. I tak sie nie moge
                połapać o czym mowa, no ale skoro nie zaglądałam tak długo, to mam tera
                nauczke, no nie?
                Jestem z lekka nacpana - znieczulenie od dentysty dopeiro schodzi. Do tego
                dziwnie sie czuje, ale to tak od kilku dni
                A propos, czy przy owulacji czy jak to tam sie zwie, bolaly i bolą was cycki?
                Bo ja jak nigdy mam tak tkliwe, takie miekkie i nie do dotkniecia.
    • asiulka1976 CHAT ___________________!!!!!!!!!! 25.03.05, 20:32
      komp mi siada chodzcie na chat www.polchat.pl/chat/?room=przyszle+mamy

ja juz jestem !!!!!!
    • asiulka1976 jestesmy na kawie na chacie ;o) 25.03.05, 20:36
      j.w.
    • asiulka1976 NPR 25.03.05, 22:33
      Komórka jajowa, jeżeli nie napotyka na swojej drodze plemnika, obumiera w ciągu
      12 - 24 godzin. Okres życia plemników, po opuszczeniu ciała mężczyzny, zależy
      od warunków, w których się znajdą. Jeśli natrafią na sprzyjające warunki - śluz
      typu płodnego - żyją i są zdolne do zapłodnienia 3 – 5, a nawet 7 dni!!!
      Wspólna płodność pary ludzkiej zależy od czasu przeżycia plemników w śluzie
      szyjkowym (do 7 dni) i czasu przeżycia komórki jajowej po jajeczkowaniu.

ODCZUCIA JAKIE DAJE ŚLUZ I WYGLĄD ŚLUZU

Odczucia:
      * sucho } brak śluzu
      * wilgotno lub "już nie sucho" } śluz mniej płodny
      * mokro } śluz płodny
      * ślisko } śluz płodny
      * "naoliwienie" } śluz płodny
      * "babelkowanie" wydlanie babelkow powietrza } płodny

Wygląd: www.npr.prolife.pl/plansza_11.htm
      * mętny } śluz mniej płodny
      * lepki } śluz mniej płodny
      * gęsty } śluz mniej płodny
      * kleisty } śluz mniej płodny
      * płynny } śluz płodny
      * przejrzysty } śluz płodny
      * rozciągliwy } śluz płodny
      Oczywiscie nie musza łaczyc sie te odczucia i wyglad moze byc jedno z nich.

OWULACJA, czyli JAJECZKOWANIE to uwolnienie dojrzałej komórki jajowej z
      pęcherzyka Graafa. Owulacja występuje zawsze 12 - 16 dni przed końcem cyklu -
      średnio 14 dni przed końcem cyklu.

PROGESTERON - hormon płciowy żeński, produkowany przez ciałko żółte - powstałe
      z pękniętego pęcherzyka Graffa w jajniku- powoduje wzrost podstawowej
      temperatury ciała.

Jakie wskaźniki umożliwiają określanie czasu płodności i niepłodności?
      Głównymi wskaźnikami płodności, tzn. takimi, które występują u każdej kobiety w
      każdym cyklu są:
      *zmiany w śluzie wydzielanym przez gruczoły szyjki macicy,
      *zmiany w podstawowej temperaturze ciała,
      *zmiany w położeniu, twardości i stopnia otwarcia szyjki macicy.
      U niektórych kobiet występują jeszcze wskaźniki dodatkowe, wspomagające
      świadomość płodności. Są nimi:
      *ból owulacyjny,
      *plamienie okołoowulacyjne,
      *napięcie w piersiach,
      *zmiany nastroju i łaknienia,
      *obrzęki.

Poczęcie jest możliwe każdego dnia po pojawieniu się śluzu, lecz jest
      najbardziej prawdopodobne, gdy występuje przejrzysty, rozciągliwy śluz, dający
      odczucie mokrości i śliskości.

Jeżeli po ustaniu krwawienia miesiączkowego nie obserwujesz dni suchych, staraj
      się zaobserwować, czy śluz nie pojawia się jeszcze w dniach zmniejszania się
      intensywności krwawienia.
      Po miesiączce podejmujcie zbliżenia nie częściej niż co drugi dzień, aby
      zapewnić odpowiednią ilość i jakość nasienia na dni, w których następuje rozwój
      objawu śluzu i przybiera on cechy charakterystyczne dla czasu największej
      płodności.
      Gdy zacznie się faza płodna, odłóżcie współżycie do momentu gdy śluz staje się
      rozciągliwy, wilgotny i śliski.
      Niektóre kobiety nie obserwują śluzu przejrzystego i rozciągliwego, a jedynie
      mają odczucie wilgotności i śliskości. Jest ono także sygnałem płodności i
      małżonkowie powinni wykorzystać te właśnie dni dla osiągnięcia poczęcia.
      Część kobiet jest w stanie zaobserwować obecność śluzu typu najbardziej
      płodnego tylko przez kilka godzin - najczęściej rano. W takich okolicznościach
      małżonkowie powinni wykorzystać właśnie ten czas na zbliżenie - rano lub o
      innej porze dnia, gdy na krótko zauważalny jest śluz najlepszego typu.

Czynniki wpływające na płodność
      Waga ciała.
      Należy utrzymywać właściwy stosunek wagi do wzrostu i budowy ciała. Duża
      niedowaga lub nadwaga mogą niekorzystnie wpływać na płodność kobiety
      Odżywianie.
      Zarówno mąż, jak i żona powinni zadbać o właściwe odżywianie się, aby
      mechanizmy płodności funkcjonowały należycie. Chodzi tu o odpowiednią ilość
      dostarczanych organizmowi kalorii oraz właściwie zbilansowanych witamin i
      minerałów. Należy ograniczyć spożycie kofeiny i alkoholu oraz używek.
      Gimnastyka.
      Odpowiednie ćwiczenia poprawiają samopoczucie i służą zdrowiu, jednakże zbyt
      duże obciążenia organizmu mogą wpłynąć na płodność, na przykład poprzez
      zatrzymanie jajeczkowania. Dlatego zmniejszenie intensywności gimnastyki czy
      biegania może być zwiększyć szanse na poczęcie.
      Stres.
      To jeden z najsilniejszych czynników hamujących owulację i wytwarzanie śluzu
      szyjkowego. Stres wpływa również na zmniejszenie ilości nasienia i pogorszenie
      jego jakości. Tworzy się niekiedy zamknięty krąg: małżonkowie są coraz bardziej
      sfrustrowani kolejnymi nieudanymi próbami poczęcia - to z kolei negatywnie
      wpływa na fizjologiczne czynniki płodności - do upragnionego poczęcia wciąż nie
      dochodzi - stres się nasila, a utrzymujący się długotrwały stan napięcia
      nerwowego obniż płodność itd. Dlatego często w takich sytuacjach wymarzone
      dziecko pojawia się na przykład po wyjeździe na urlop, gdy małżonkowie byli
      wypoczęci, zmienili otoczenie i paradoksalnie - zapomnieli o kartach
      obserwacji, termometrze i po prostu cieszyli się sobą.

Cytaty z NPR

Szyjka:
      Szyjka pracuje w cyklu: na poczatku cyklu jest nisko, potem - wraz ze wzrostem
      poziomu estrogenów - wedruje do góry - i po jajeczkowaniu znów do dołu;
      Szyja jest twarda jak czubek nosa, cały cykl, a w okresie okołoowulacyjnym
      miękka jak warga (ucho);
      Szyja jest zzamknięta cały cykl, a w okresie okołoow. jest lekko otwarta.
      Palcem wskazującym i srodkowym nad wanna czy bidetem przy okazji podmywania
      sie nalezy szyjke palcem badać (położenie, konsystencje i rozwarcie).
      Szyjka jest leniuchem - nie reaguje na zmiany w poziomie estrogenów tak
      nerwowo jak śluz szyjkowy. A wiec jest nieoceniona dla rozpoznania czy to tylko
      była "fałszywka" jajeczkowania czy prawdziwe. Duzo osób posługuje sie tym
      wskaznikiem dołączając objawy sluzu. Jesli objawy jajeczkowania sa wyraziste -
      taka mateoda jest skuteczna w wersji scisłej.
      Lepiej jednak rokuje ( bo nie ma watpliwosci, czy jajeczkowanie napewno miało
      miejsce) łączenie tych objawów z testem termicznym. Z poczatku około roku
      nalezy mierzyc cały cykl, a potem wystarczy tylko w dni, gdy cos się dzieje ze
      sluzem i szyjką - dla weryfikacji objawów.
      Dla poczatkujacych najlepiej zaczac badac pod koniec cyklu bo wtedy widac
      roznice w jej unoszeniu sie surprised)
      • pszczolaasia Re: NPR 25.03.05, 22:43
        ja jestem chyba niemoralna bo ja z tego pamietam tyklko
        pierdziuszki smile))))))))) dobranoc dziewczęta!!!!!!!
        • pszczolaasia Re: NPR 26.03.05, 09:38
          założyłam nowy wątek....ale tego npr skopiuje cobyśmy mogły na niego patrzeć....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka