Dodaj do ulubionych

jak najlepiej popełnic samobójstwo?

16.07.05, 15:45
najmniej bolesnie, bo wiem ze to zrobie tylko sie boje ,tabletki najlepsze?
Obserwuj wątek
    • piotr_77 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 15:48
      Yyy, co by Ci tu doradzic.. hmm..
      Juz wiem!! Musisz rzucic sie z pierwszego pietra, pozniej ponownie o wlasnych silach wejsc na to pierwsze pietro raz jeszcze, by rzucic sie ponownie w celu dobicia. I tak az do skutku..
      Nie powinno byc bolesne!
    • aaliyah20 A może... 16.07.05, 15:51
      ... napiszesz najpierw co się stało, zamiast wypisywać takie głupoty???
    • elutka_111 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 15:51
      Może po prostu byś się zastanowił, czy sytuacja, która Cię do tego zmusza na
      prawde jest tego warta. Domyslam się, że masz ogromny problem, z którym sobie
      nie radzisz, ale może jest ktoś, kto pomoże ci przezwyciężyć przeciwności losu.
      Porazmawiaj z przyjaciółmi i najbliższymi, i pomyśl przede wszystkim o nich i o
      tym, co będą czuli, gdy im ciebie zabraknie ... samobójstwo jest samolybne i
      najłatwiejsze, najlepiej zostawić innych z problemami niż samamu sie z nimi
      borykać.
    • asia9961 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 15:53
      a moze mozesz napisac o powodach takiego desperackiego kroku? moze pogadamy i
      przetrwasz ten zly czas? PS Pozostalych prosze o nie krytykowanie czlowieka,
      ktory jak widac cierpi...
      • elutka_111 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 16:00
        Domyślam się, że cierpi, i jest mu strasznie ciężko, cokolwiek się nie stało,
        jednak znam osoby, które muszą żyć po stracie bardzo bliskiej osoby, i jest im
        jeszcze ciężej nież tej, która pozbawiła się problemów.
        W szkole miałam koleżankę, której ojciec się zabił ... zostawił 3 dzieci, żone,
        dom ... strasznie to przezyli
        I nie chcę nikogo dołować czy umoralniać, po prostu napisałam, aby spojżał na
        wszystko z innej perspektywy, może uda się nabrać dystansu i na pewno będzie
        lepiej:)
        Trzymamy kciuki żeby tak było i wierzę, że tak będzie :)
        Głowa do góry:)
        • asia9961 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 16:23
          alez ja nie pisalm do Ciebie! chodzilo raczej o dwa pierwsze wpisy :)
          pozdrawiam ,autorze postu - odezwij sei do nas :)
          • aaliyah20 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 16:53
            Jakie dwa pierwsze wpisy? Napisałam, żeby opisał całą sytuację jeśli mam
            cokolwiek ocenić. Ludzie czy wy potraficie myśleć czytając posty???
    • kajetanb52 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 16:21
      Sposób znaleziony na drzwiach od WC na dworcu w Gdyni:

"Gdy życie ci zbrzydło i stało się piekłem, wsadź głowę do muszli i pie....nij
      się deklem"
    • alpepe Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 16.07.05, 16:57
      a jak Cię odratują po tabletkach? A jak oślepniesz po tabletkach a nie uśniesz
      snem wiecznym?
      Zastanów się, jak będzie wyglądał świat Twoich bliskich bez Ciebie. Matka,
      która wydała Cię na świat, ojciec, który Cię nosił na barana, może jeszcze
      siostra, brat. Zamknij oczy i wyobraź sobie pustkę, która powstanie wokół nich.
      Nie masz poczucia winy, że chcesz im wyrządzić krzywdę swoim nienaturalnym
      odejściem? Jeśli naprawdę chcesz odejść, to znajdziesz sposób. A jeśli tylko
      czujesz się nieszczęśliwy i niekochany, to zastanów się, czemu inni też mają
      sie tak czuć. Istnienie boli. Czasem zbyt mocno. Ale dopóki czujesz ten ból,
      mozesz go znieść.
      pozdrawiam
      A.
      • elutka_111 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 00:50
        Święte słowa!!!
    • viola2 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 00:55
      nie kpie absolutnie ale ja slyszalam ze samobocy maja "pozniej" przerabane, wiec
      moze nie warto. Troszke usmiechu :)
    • caprissa Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 00:55
      Lepiej umierac, ale z MIlosci...:)
      • viola2 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 00:58
        oo taaakkk... i za kazdym razem dobijac sie co raz bardziej... :)
        • caprissa Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 01:00
          Ale to przenosnia:):)
          Moze tak juz lepiej umierac z MIlosci czyli usychac czyli np tesknic:)))
    • jonajona Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 00:58
      Znam z widzenia gościa na ulicy Marszałkowskiej, drobny, przystojny męszczyzna,
      który mógłby się podobać, chodzi tamtędy kilka razy dziennie. Utyka, wykonuje
      nieskoordynowane ruchy rąk, ma tiki twrzy oraz chodzi pochylony w lewą stronę...
      Zjadł dużo proszków bowiem nie chciał już żyć, ale nie udało mu się i żyje.
      Żona odeszła, po tym zajściu jak równiez stracił pracę, ma rentę niewielką.
      Co to za życie ??

Ale wiecie co ??
      On teraz chce żyć...
      Żyje już w ten sposób kilka lat.
    • puella86 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 14:28
      Drogi Nieszczęśliwy. Wyobrażam sobie jak musi być Ci teraz ciężko, skoro
      myślisz o samobójstwie. Na pewno nie są to błahe powody i w tej chwili nie
      widzisz możliwośći ich rozwiązania. Ale uwierz mi, choć życie potrafi czasami
      nieźle dać kopa, to nigdy nie jest tak, że cierpienie wiecznie trwa. Życie jest
      jak sinusoida, dziś jesteś na szczycie, jutro na dole. Dlatego przeczekaj to,
      z czasem spojrzysz na pewne sprawy inaczej, mniej pesymistycznie. Może
      porozmawiaj z bliskimi lub jeśli chcesz być anonimowy z obcymi osobami, podziel
      się swoimi problemami. Czasami ludzie potrafią wskazać nawet jednym słowem
      iskierkę w tunelu, której my nie dostrzegaliśmy. Pomyśl ile jeszcze przed Toba,
      ile dobrego może Ci się jeszcze przytrafić. Poza tym na pewno wielu ludzi
      będzie cierpiało jeśli odejdziesz. Na prawdę nie warto tego robić. Wiem, że
      łatwo to mówić z nie twojej perspektywy, ale jest także wielu ludzi, którzy
      bardzo cierpią fizycznie czy psychicznie, ale nie poddają się. Nie poddawaj się
      i Ty! Wierzę w Ciebie! Pisz tu w każdej chwili, gdy będzie Ci źle.Trzymaj się i
      nie poddawaj się!
    • grogreg Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 20:54
      Zestarz sie na smierc.
      • nataan Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 21:06
        Polej sie benzyna i na placu Bankowym w Warszawie (przed siedziba prezydenta
        mojego miasta) podpal sie w intencji zamkniecia radia maryja... Albo idz do
        jakiegos policjanta. Przy odrobinie szczescia Cie zastrzeli... A old skul: "wez
        kolo i pie... sie w czolo"... Moze empatii nie mam za grosz ale nic na to nie
        poradze...
        • grogreg Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 19.07.05, 09:57
          Do mnie ten tekst?
    • salamandra75 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 21:16
      Niestety tabletki wcale nie sa takim latwym sposobem jak ci sie wydaje. PO
      pierwsze bez recepty nie dostatniesz zadnych tabletek ,ktore moglyby spowodowac
      smierc, po drugie taka smierc od tabletek wcale nie jest bezbolesna.
      Najlatwiejszym sposobem wydaje mi sie odpalenie auta w garazu,ale jesli powodem
      jest zawiedziona milosc to uwazam to za najglupszy powod do smierci,wiec
      przemysl to jeszcze,no chyba ze jestes nieuleczalnie chory wiec faktycznie
      mozesz swoja smiercia zrobic przysluge i sobie i ewentualnym potomkom.
      • mapipex4 Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 21:26
        Nieszczęście założyło wątek i już nie odpisało! Co wy na to?
        • nataan Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 17.07.05, 21:27
          mapipex4 napisał:

> Nieszczęście założyło wątek i już nie odpisało! Co wy na to?
          Je kolacje... To ja na to
        • omcrew moze znalazl swoja droge 18.07.05, 10:06
          przez zycie?
      • wu_wei Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:05
        Niestety tabletki wcale nie sa takim latwym sposobem jak ci sie wydaje. PO
        > pierwsze bez recepty nie dostatniesz zadnych tabletek ,ktore moglyby
        spowodowac smierc

oj, nieprawda! smierc moze spowodowac przedawkowanie paracetamolu ktory jest
        powszechnie dostepny. niestety coraz wiecej ludzi podtruwa sie "bezpiecznymi"
        tabletkami przeciwbolowymi dostepnymi bez recepty.
        ale fakt, proba samobojstwa przy pomocy tabletek jest raczej z gatunku bardzo
        bolesnych. "pocieszajace" moze byc tylko to, ze jesli juz sie polknie
        odpowiednia ilosc to nie bedzie odwrotu nawet jesli sie trafi do szpitala. ale
        trzeba wiedziec ile, w jaki sposob i czego absolutnie robic nie nalezy (np.
        klasyczna scena z filmu: polkniete tabletki podlane alkoholem - w wiekszosci
        przypadkow alkohol przeszkodzi w smiertlenym zatruciu organizmu).
    • vandikia Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 08:09
      ktoś kto mówi, że popełni samobójstwo, nigdy tego nie zrobi.
      • eps Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 09:28
        Polecam skok z wieżowca z pieśnią na ustach "Lece bo chce, bo życie jest złe"
        Wilków.Minus taki że jak się przy 6 piętrze rozmyślisz to i tak jest zapóźno.
        Jak to ktoś powiedział: "nie skok zabija tylko zetknięcie z ziemią"

A tak poważnie to może jednak spróbowac rozwiązac problem niż jak tchórz myśleć
        o samobójstwie. Wbrew wszelkom opiniom uważam że aby popoełnić samobójstwo nie
        jest się odważnym ale tchórzem.
      • wu_wei Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:08
        niestety to nieprawda. wystarczy isc na terapie dla odratowanych po probie
        samobojstwa i posluchac - niestety czesto jest tak, ze jak ktos mowi, ze chce
        sie zabic to otoczenie odbiera to jako probe szantazu.
        • kohol Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:17
          Bo tak bywa często, niestety.
          Osoba uczy się, że ten argument doskonale potrafi zastraszyć rodzinę.
    • omcrew pociag 18.07.05, 10:03
      szybko i niemasz prawa przezyc :-D
      ja juz mam plan "na czarna" godzine wiem gdzie i o ktorej godzinie
      jedzie ekspress do pragi :-D
    • fajnaret Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 17:16
      Przeczytałem wiele postów i widze że tu mie ma zadnego skutecznego sposobu na
      odebranie sobie zycia. A nie lepiej po prostu sie powiesic na mocnym sznurze!!!
      Wystarczy skutecznie pozbawic mózg tlenu. Tabletki moim zdaniem mało skuteczne
      bo mozliwośc wypłukania przedwczesnie żoładka,gaz tez mało skuteczny bo ktos
      poczuje i wczesnie zareaguje i mogą odratowac. potrącenia tez duzo stwarzaja
      bólu i mało skuteczne.
      Musisz mieć duzo odwagi i zdecydowania bo chwila zawachania może kosztować cie
      utrata zdrowia czyli kalectwo i cierpienie dla innych(wózek inwalidzki ślepota)
      życze więcej zdecydowania i dużo odwagi
      powodzenia bo czas ucieka
      • nataan Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 17:28
        No znieczulica............ :):):):)
      • wu_wei Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:14
        teoretycznie stuprocentowa skutecznosc ma odpowiednio "oczyszczona" nikotyna.
        uzyskac i przygotowac ja jest stosunkowo latwo (trzeba na to poswiecic kilka-
        kilkanascie dni minimum). problem zaczyna sie przy probie wprowadzenia tego do
        organizmu (nic wielkiego niby, mozna polknac...). ale teoria teoria, a w
        praktyce nie slychac, zeby sie komus udalo... chociaz probowalo wielu.
    • qui_pro_quo Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:11
      Ten wątek i pare innych chyba puściła moderacja dla rozkręcenia forum, bo posty
      z instrukcjami jak sie zabić dawno już wyklikane do kosza ale nie skasowane jak
      widać.
    • kohol Re: jak najlepiej popełnic samobójstwo? 18.07.05, 18:12
      Cudowne są te odpowiedzi!

A tak poważnie: hehe, samobójstwo z definicji jest bezbolesne.

Ja to bym zafundowała sobie jakąś niepowtarzalną jazdę na koniec. Jakiś skok z
      dużej wysokości - wiesz, coś takiego, czego nigdy przedtem nie przezyłeś. To
      musi być o wiele fajniejsze niż łykanie niesmacznych kapsułek i czekanie na
      efekt - czy charczenie z linką na szyi, gapiąc się na pokój, w którym mieszkasz
      od lat.

A brave man once requested me
      to answer questions that are key
      is it to be or not to be
      and I replied 'oh why ask me?'
      'Cause suicide is painless
      it brings on many changes
      and I can take or leave it if I please
    • rachela180 Przestańcie 18.07.05, 18:22
      to może byc podpucha, ale może to wołanie o pomoc!
      • frantic_lady Re: Przestańcie 18.07.05, 21:25
        moze to prowokacja jakich przeciez wiele na forum....
        ale napewno nie zaszkodzi sprobowac pomoc
    • turbolover A co, przeczytałeś wątek nero_19? :D 19.07.05, 20:26
      biedaczysko...
    • zona_wojtka odp.: Skutecznie 19.07.05, 22:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka