Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pogadajmy o dzinsach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:09
    dla mnie dzinsy sa jedna z podstaw ubioru na codzien. mam 5 par:
    -totalne szmaty (jakies 6 lat) z wielka dziura i rozciagniete max na po domu i
    spacer po parku/dzialke (sprany bladoniebieski)
    -troche zwisajace na tylku, ciemny granat w stylu reklam levisa, na zakupy,
    wyjscie na piwo
    -luzne, niskie,w prazki w stylu grunge, tez spacer czy dzialka
    -dosyc dopasowane, biodrowki niebieskie na impreze/do pracy
    -obiete w kolanach, obcisle i ciemno granatowe z grubego dzinsu na wyjscie
    wieczorem
    nie cierpie dzinsow czarnych, zbyt nowych, z bajerami (przetarcia,aplikacje),
    noszonych z rozowym, zbyt niskich. zazwyczaj kupuje lee. a wy jak?
    Obserwuj wątek
      • anulka_22 Re: pogadajmy o dzinsach 24.07.05, 14:27
        to sa moje ulubione:
        www.bigstar.pl/index2.htm (te z kieszenia na prawej nogawce)

lubie tez biodrowki (ale z tych "wyzszych", nie lonowki:P ) granatowe.
        bardzo przypasowaly mi wlasnie big stara, najlepiej na mnie leza (przede
        wszystkim nie odstaja z tylu, a to sie rzadko u mnie zdarza)

nie lubie "marchewek", denerwuja mnie wszelkie wstawki, hafty, cekiny i koronki
        na dzinsach. mam alergie na "skunksy" (spodnie wytarte do bialosci)
        nie zalozylabym tez totalnie jasnych jeansow ani w kolorze plesni, no i takich
        a`la shakira -> stylizowanych na brudne. Dziurom mowie stanowcze NIE :D
      • jaleo Re: pogadajmy o dzinsach 24.07.05, 15:32
        Ja mam dwie pary jeansow: Diesel, ktore mam od kilku lat, jak tylko zrobily
        sie modne jeansy z prostymi nogawkami, i niedawno kupione Sass & Bide, tez z
        waskimi nogawkami i obecnie modna troche wyzsza talia. Obie pary sa z lekko
        wytartego klasycznego granatowego jeansu, Diesel moze troche bardziej wytarty z
        racji wyswiechtania paroletnim noszeniem.

Tak w ogole nie jestem maniaczka jeansow, mam wiecej par sztruksow niz jeansow.
        • myszka_333 Re: pogadajmy o dzinsach 24.07.05, 15:44
          Ja praktycznie tylko dżinsy noszę.Prawie wszystkie są granatowe,proste lub
          minimalnie rozszerzane nogawki, biodrówki.
          Moje ulubione to wąskie, płaskodupe (spłaszczają tyłek, ale co tam )biodrówki z
          Bik Boka.
          W dżinsach nie lubię udziwnionych przetarć,przybrudzeń , efektu wapna np.na pupie.
          • beannshi Re: pogadajmy o dzinsach 26.07.05, 11:24
            No to trafilam na watek dla mnie. jestem absolutna maniaczka spodni, glownie
            dzinsow. Nie zgadzam sie ze sa nieeleganckie i takie tam... Wszystko zalezy od
            dodatkow.
            Ostatnio z przerazeniem naliczylam w swojej szafie 26 par spodni, w tym 15 par
            dzinsow. Sa najrozniejsze. Wiele chwuyow dozwolone. Odpadaja tylko zwezane i
            (nie wiem jak to precycyjnie okreslic) wycierana a nastepnie przybrudzane. No i
            strzepione, te odpadaja we wszelkiej postaci. Wszystkie inne RULEZ! A teraz to
            najbardziej lubie takie zawiniete :)

I jeszcze jedno. W mojej szafie nie ma ani jednaj pary dzinsow firmowych,
            wszystkie kupowane w lumpeksach, na bazarach, na wyprzedazach, kiermaszach itd.
            A ze programowo od ciuchow odpruwam metki czesto slysze pytanie "czy to LEE?"
            Mam wtedy maly ubaw i ogromna satysfakcje :)

pozdrawiam
            • pandoora Re: pogadajmy o dzinsach 26.07.05, 12:18
              Ty też odpruwasz metki :D o jak miło :p
      • Gość: em. Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.net.autocom.pl 24.07.05, 16:36
        a czy wie ktos w ktorym sklepie w krk dostane jeansy rozszerzane na dole, albo
        takie generalnie troche luzniejsze?
      • Gość: buzia Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:42
        temat dla mnie. jestem maniaczką dżinsów. Właściwie to jest jedyny ciuch, nad
        którego ceną zastanawiam się najmniej. 2 stówki za parę? OK!
        Jakie jeansy lubicie najbardziej? mam model 117 Dallasa - dzwony, bardzo je
        lubię, ale trochę znudziły mi się, Felton z LEE - niestety sa trochę za wysokie
        w pasie, Megan Wranglera - właściwie to, czy mi się podobają, zależy od dnia. A
        teraz choruję na Big Stary.
        Dla mnie jeansy musza mieć obnizony pas, i to dość mocno, żadnych ozdób,
        proste, stonowane, lekko rozszerzane nogawki.
      • zdanka1 Myslę, że możecie mi pomóc:))))0 26.07.05, 11:58
        Hmm...a może mi ktoś powiedzieć, gdzie na 100 procent mozna dostac dopasowane,
        czarne sztruksy, ktore nie sa biodrówkami i nie sa jednocześnie dzwonami??? To
        naprawdę nie jest łatwe!
        • Gość: natalicja Re: Myslę, że możecie mi pomóc:))))0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:16
          Oj, nie jest:(
          Ja sztruksy kupuje na rynku, nazywają się Rider, są proste i do pasa (no, prawie, trochę zależy od rozmiaru) Zdaje się, że teoretycznie jest to męski model, ale nie jestem pewna, i moi rodzice, i ja chodzimy w takich samych spodniach bez udziwnien.
      • Gość: kk Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.jci.com 26.07.05, 20:28
        hmmm, u mnie 17 par spodni z czego (wlasciwie 21, ale 4 sa juz w torbie
        do 'wydania')

5 to dlugosc "3/4"
        5 to jeansy, same biodrowki

strasznie duzo tych gaci :-/

lubie jeansy z 'czyms' - fajnie usytuowana kieszen, szew z przodu na nogawce,
        wywiniete nogawki itp. nie wszystko na raz oczywiscie. nie lubie dodatkow z
        innego materialu.
      • Gość: Johnny B. Goode Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:40
        Gość portalu: prostytutka napisała:

> -dosyc dopasowane, biodrowki niebieskie na impreze/do pracy

Droga Prostytutko, czy w Twoim przypadku to pierwsze nie jest połączone w jakiś
        sposób z drugim? To znaczy - przyjemne z pożytecznym?

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • salmakasia Re: pogadajmy o dzinsach 27.07.05, 11:27
        Lee Leola oryginalne 50%taniej niz w sklepie!!!
        www.swistak.pl
        zapraszam:>
        • kraxa ja uwielbiam dzinsy 27.07.05, 12:33
          Kiedys kupowalam tylko Levisy, z reguly 501, albo jakies modele Orange Tab. W
          liceum mialam taka srube, ze dwa dni nie chodzilam w tych samych spodniach. Bo
          musialy byc czyste, sztywne i opiete. Tym sposobem w ciagu roku codziennego
          prania na 60 stopni z granatowych robily mi sie blekitne, no i darly na dupsku
          czesto. Kiedys tez, z 10 lat temu kupilam przepiekne Lee, podkreslaja mój
          wystajacy kuper, maja dopasowane ale proste nogawki. I od tej pory kupuje tylko
          Lee I wranglery ( model Kate)- fantastyczny. Tzw. "niefirmowe" dzinsy dla mnie
          nie istnialy. Ale kolezanka odsprzedala mi tanio dzinsy LOGG z H&M, bo na nia
          nie pasowaly. Dzizas to moje najlepsze pory od kilku lat- kolor indygo, lekko i
          naturalnie przetarty, dlugie (33) proste. jak zakladam te dzinsy i obcasy ale
          nie (szpilki), albo drewniaki to sie ciagle w szybach przegladam!!! Mam 6 par
          dzinsów, lubie tez sztruksy. A spodni w sumie mam okolo 30 par, letnich i
          zimowych.
          • kawusia76 Re: ja uwielbiam dzinsy 27.07.05, 12:52
            ja tez:) dla mnie dzinsy muszą być długie,proste lub lekko rozszerzane,obcisłe
            na tyłku i biodrach,bez ozdóbek ,kryształków ,haftów.nie mogą być czarne ani
            bardzo ciemne.mam dwie pary wranglerów,jedne lee,jedne vintage kupione w
            promodzie i dwie pary (jakie ukochane),,no name",takie lekko elastyczne.
            niestety,dzinsy do pracy wykluczone,za to inne spodnie -jak najbardziej.
      • justys_55 Re: pogadajmy o dzinsach 27.07.05, 13:13
        bardzo lubie dzinsy, to moje ulubione spodnie, najbardziej lubie lee, wranglera
        i americanosa, sa super, ale jakie teraz sa promocje na nie. Bylam wczoraj i
        kupilam sobie przecenione wrangleki, przecenili o 89 zl:d
        • edavenpo Re: pogadajmy o dzinsach 27.07.05, 13:31
          Kocham jeansy, najbardziej Diesel. Kupilam ostano na wyprzedazach proste z waskimi nogawkami,
          pieknoza...
      • Gość: Kasia_25 Re: pogadajmy o dzinsach IP: 81.6.128.* 27.07.05, 14:55
        W takim razie powinnam Wam zazdrościć, bo mam tylko 4 pary jakichkolwiek spodni
        (w tym tylko dwie dopasowane do moich rozmiarów). Nie bardzo więc mogę dzielić
        na różne gatunki (na spacer, do kina, na zakupy, itd.). Większość moich ubrań
        jest niestety "po kimś" (nie mam źródła własnych dochodów).

Moje ulubione - dzinsy Coocker`s są właśnie w stanie chyba nie do odnowienia -
        pojawiły się liczne dziurki i przetarcia między innymi na pupie i tuż przy
        kieszeniach. To stylowe biodrówki z rozszerzanymi nogawkami, kolor trudno
        określić, ale to połączenie szarego, ciemno-niebieskiego i brudnego zielonego,
        lekko przetarte na udach. Dostałam je od nie-znajomej i chodzę w nich
        najczęściej. A gdy są w praniu - zakładam drugie, dopasowane - niebieskie dzwony
        (od siostry). Pozostałe dwie pary to: spodnie materiałowe, za duże (prezent od
        babci) i dzinsowe, niskie biodrówki czarne (od ciotki), w które ledwo się
        wciskam. W tych chodzę po mieszkaniu.

Ciężko mi uzbierać na nowe dzinsy. Za każdym razem jakaś wstrętna dziura
        budzetowa wyrywa z mojej świnki "lewe" oszczędności (resztki z zakupów, poniżej
        2zł) i znowu muszę obejść się smakiem.

No i nie mam możliwości kombinowania z ubiorem jak wiele z Was, ale to nie
        zabrania mi lubić pewnych rzeczy. A dzinsy bardzo lubię. Poza małymi wyjątkami -
        nie cierpię czarnych czy nadmiernie przetartych (gdzie kolory się gryzą ze
        sobą). Nienawidzę marchewek, nie dopasowanych czy wąskich w nogawkach spodni.
        Moje spodnie powinny mieć luz, konkretny styl i powinnam się w nich swobodnie
        czuć. Tak jak w tych Coockersach. Właśnie dzięki nim cenię sobie ostatnio
        uniwersalizm, bo "dopasowują" się do każdej sytuacji. :)

A jak to jest u Was z rozmiarówkami? Pytanie kieruję szczególnie do kobiet
        noszących 34 czy S. Powiedzcie czy też macie problem z zakupem ubrań w tym
        rozmiarze?
        • Gość: pi Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.petrus.com.pl 28.07.05, 08:08
          Kasiu, szczerze polecam lumpeksy - naprawde czasmi można znaleźć niezłe cudeńka
          za baaardzo małe kwoty - tylko pamiętaj aby mierzyć :)
          • irenka82 Re: pogadajmy o dzinsach 28.07.05, 09:54
            ja nosze wylacznie dzinsy,jak sie przyczepie do ktorejs z par to nosze az to
            wypeku.kupuje na rynkach,bo podobaja mi sie modele (np.reactive) no i wytargowac
            mozna.poza tym jakoscia nie ustepuja od tych sklepowych.lubie biodrowki,z
            prostymi nogawkami,ale jak byla moda na dzwony to mialam i dzwony.nie cierpie
            przetarc,cekinow,zrobionych na brudne,podobaja mi sie dzinsy w kolorze
            dzinsu(niebieskie),denimy,w kratke,ale generalnie ciemne.nie kupie nigdy dzinsu
            pomieszanego z czyms zoltym czy rdzawym (moze kojarzycie,byly takie modele),i
            innego koloru niz blue.aha,czy wam tez sie dzinsy rozlaza po kilku
            zalozeniach?ja kupuje niemal obcisle a po 2 razach wisza jak worki.
            • Gość: młoda Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:03
              kupuję lee i nigdy mi się jeszcze na tyłku nie rozeszły...
      • fanka_grzeskow_czekoladowych a oto moje wymarzone dzinsy : 28.07.05, 09:48
        1)Cos w stylu bojowek, ale bez kieszeni po bokach, czyli dosyc szeroka prosta
        nogawka; biodrówki; kolor taki aukcja.onet.pl/show_item.php?item=58054731
        albo taki aukcja.onet.pl/show_item.php?item=58632373 no i musza byc
        scierane ;-)
        (ewentualnie moga byc podobne do dzwonow - czyli obcisle na gorze i szersze na
        dole)

no, to tyle ;-)
        • canile Re: a oto moje wymarzone dzinsy : 28.07.05, 18:47
          fanka_grzeskow_czekoladowych napisała:

> 1)Cos w stylu bojowek, ale bez kieszeni po bokach, czyli dosyc szeroka prosta
          > nogawka; biodrówki;
          a w jakich sklepach takie kupujesz? bo ja ostatnio mam chętkę na takie jeansy
          szerokie i nie wiem gdzie kupić =/
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: a oto moje wymarzone dzinsy : 28.07.05, 19:30
            canile napisała:
            > a w jakich sklepach takie kupujesz?

Zapomniałam dodać, że marzenie o tych jeansach na razie jest niespełnione, bo
            właśnie nie wiem, gdzie takie kupić :)
      • daino Re: pogadajmy o dzinsach 28.07.05, 19:46
        lubie dzinsy. ulubione to konkretne modele z true religion, coh, hogan, 7for
        all mankinds, paige a takze rock&republic, chloe (ale trzeba trafic bez
        ornamentu na pupie). itd.
        • edavenpo Re: pogadajmy o dzinsach 09.08.05, 20:36
          daino napisała:

> lubie dzinsy. ulubione to konkretne modele z true religion, coh, hogan, 7for
          > all mankinds, paige a takze rock&republic, chloe (ale trzeba trafic bez
          > ornamentu na pupie). itd.
          _________

popieram! rock and republic sa swietne
      • postka Re: pogadajmy o dzinsach 10.08.05, 09:28
        dziewczyny, nawet nie wiecie jakie macie szczescie, ze mozecie tak sobie w
        dzinsach przebierac. Ja pare dni temu zrobilam rundke po sklepach z dzinsami w
        poszukiwaniu spodni dlugich 36, w pasie 31 no i klops. NIE MA!!!! jak juz sa
        36, to najczesciej 29 w pasie (nie wiem jaka szprotka trzeba byc zeby sie w to
        zmiescic). I dlatego tez mam JEDNA pare dzinsow, dlugosc 34 ktore sa za
        krotkie, idiotycznie sie w nich czuje i prawie nie chodze. A tak bym chciala...
        buuu.... czy wiecie gdzie mozna dostac spodnie 36 na dlugosc?
      • lestka Re: pogadajmy o dzinsach 10.08.05, 09:42
        potrafie isc do sklepu zmierzyc 30 par i zadne mi sie nie podobaja :/ albo
        poprostu ja chlorella jestem taka niewymiarowa:/
      • Gość: hana27 Re: pogadajmy o dzinsach IP: *.czytelnik.pl 10.08.05, 14:16
        PIĘKNĄ KSYWKĘ MASZ. GRATULACJE
        • Gość: ania Re: pogadajmy o dzinsach IP: 212.244.54.* 10.08.05, 14:34
          chce sobie kupic jakies fajn e dżinsy, mo ze podpowiecie mi cos? mam raczej
          szersze bioderka, wiec licze na pomoc, zeby mnie jeansy optycznie wyszczupliły
      • przemkowa.b Re: pogadajmy o dzinsach 10.08.05, 14:47
        Trzy lee coopery (w tym dwie pary czarnych), jedne beżowe Diverse, dwie pary
        dżinsów z Orasyu zwykłych które obecnie tylko po domu noszę.
      • Gość: eary 12 par.. w uzyciu 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:53
        Sporo:
        z Zary (bo dlugie i szczuple- 4 pary)
        big star (jw- moje ulubione)
        diesel (ale tylko 3/4 bo ich dlugosci to dla mnie takie 3/4)
        pepe jeans (nie nosze bo przekombinowane)
        tommy h.- fajne ale za szerokie

lubie w miare niskie, z rozszerzona nogawka, raczej dopasowane a nie luzne choc
        mam i takie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka