Dodaj do ulubionych

Ranking społecznych wizytacji

22.09.05, 11:35
Rozwijam pomysł rzucony wczoraj przy okazji wizytacji "Małych Tęsknot":
społecznych wizytacji było trochę, wątków z opiniami też trochę, więc pora
zebrać to razem i zrobić ranking. Żeby przy kolejnych wizytacjach strach
blady padał na knajpy, że to żoliborscy internauci idą i oceniać będą ;-)))
Zatem - oceniajcie w skali gwiazdkowej od 1 do 5 (plus krótkie uzasadnienia)
Miejsca zwiedzone już:

Pracovnia
Grill Osada
Coyot
Gniazdo Piratów
Małe Tęsknoty
(jeżeli którejś nie wymieniłam, poprawcie)

Moja ocena -
Pracovnia ***** (za klimat, przyjaznych właścicieli, muzykę i pomysły na
przyszłość)
Grill Osada ** (za płatny kibel, piwo 0,4 i wątek autopromocyjny na forum)
Małe Tęsknoty ***** (trochę na wyrost - miejsce się tworzy i dobrze rokuje, a
poza tym za oranżeryjny pokój schadzek)

Obserwuj wątek
    • jota.40 Re: Ranking społecznych wizytacji 22.09.05, 14:18
      Nie byłam w Gnieździe Piratów, a w Coyote byłam dawno i osobno - nie chcę
      oceniać na tej podstawie.
      Dla mnie -
      Pracovnia - ***** (jak najbardziej - za klimat, wnętrze, inicjatywę i pomysły
      właścicieli)
      Małe Tęsknoty - **** (chętnie dodam piątą, jak będzie już działało na pełnych
      obrotach, na razie cztery - za baaardzo dobre perspektywy)
      Osada - ** (dałabym trzy, gdyby miejsce było bardziej na uboczu - lokalizacja
      wyklucza ciche i miłe posiedzenia!)

Byliśmy jeszcze z krótką wizytacją w barze Monetti - nie wiem jednak, czy
      podawać tu ocenę, była to bowiem grupa w szczątkowym składzie ;))

Poza tym - przypominam, że byliśmy jeszcze w Babim Lecie i W Cafe Obok!

Cafe Obok - **** (miła obsługa, smaczne jedzonko, pyszna kawa, ceny umiarkowane)
      Babie Lato - *** (ZA DROGO i trochę za snobistycznie, jak dla mnie, z miernym
      efektem kulinarnym)
    • Gość: Justyna Re: Ranking społecznych wizytacji IP: 193.201.167.* 22.09.05, 16:36

Pracovnia **** (klimatycznie, pan grający na pianinie, właściciele otwarci na
      ludzi)
      Małe Tęsknoty ****(pokój schadzek dla mnei bomba, wygodne kanapy, zdecydowanie
      najlepsze miejsce do naszych pogaduszek, gdyby tylko tą koncesję mieli)
      Gniazdo Piratów ***(ciasno i ciut za głośno żeby pogadać, niemniej jednak
      miejsce ciekawe, ładna stylizacja wnętrza na klimaty szantowe i jeśli ktoś ma
      ochotę pośpiewać to polecam)
      nie byłam w Osadzie i w Coyocie niestety:(

• Gość: mikulasz Re: Ranking społecznych wizytacji IP: *.kosson.com 25.09.05, 13:36
      Pracovnia ***** Faktycznie starają się. Jak na razie najbardziej przyjazne miejsce
      Małe tęsknoty "*****" Bardzo duży potencjał, przyjazny właściciel. Zobaczymy jak
      będzie dalej, dlatego gwiazdki w cudzysłowiu. Zobaczymy też jakie będą ceny po
      otrzymaniu koncesji. Niemniej trzymam kciuki.
      Grill Osada *** W ciepłe dni miejsce warte przychodzenia. Smaczne jedzenie. Duży
      minus za płatne WC. No i niestety sezonowo.
      Gniazdo piratów ** Dwie gwiazdki to oczywiście moja ocena subiektywna. To
      miejsce to jakoś nie moje klimaty zupełnie. Zazwyczaj przepełnione, głośne i
      kompletnie ZADYMIONE. Plusik za wystrój tzw pokoju przechodniego w kształcie
      wnętrza łodzi.
      Coyot ** Miejsce bez wyrazistego klimatu i z wyjątkowo arogancką obsługą. Kiedyś
      kupiłem tam piwo, po czym, po 5min dowiedziałem się, że już zamykają.
      Niedopuszczalne. Plusik za wyjątkowy taras z widokiem.

Mój duży plus ma jeszcze Monetti, choć stracili za podwyżkę cen piwa. Lokalna
      atmosfera, dancingi, sympatyczny taras i niezłe "Wściekłe psy".Ale to miejsce
      nie było chyba jeszcze oficjalnie lustrowane.
      • katmoso Re: Ranking społecznych wizytacji 28.09.05, 18:55
        trochę mnie nie bylo więc wybaczcie pytanie. gdzież są te "małe tęsknoty" i co
        to za klimat?
        • katmoso Re: Ranking społecznych wizytacji 28.09.05, 18:57
          eeeech, trochę pogmyrałam na dalszych stronach forum i już wiem! więc
          polecacie? w jakich godzinach jest otwarte? czy jest kawa mrozona?
          pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie:-)
          • sierzant.podsiadlik Re: Ranking społecznych wizytacji 28.09.05, 19:00
            Obawiam się, że z godzinami otwarcia i kawą mrożoną, to w Tęsknotach jeszcze
            lekko partyzancko jest. Ale kawa zwykła powinna być ;-))) A co do otwarcia -
            należy próbować i zwiady taktyczne robić ;-)))
            • Gość: mikulaszm Re: Ranking społecznych wizytacji IP: *.kosson.com 28.03.06, 16:03
              Jutro środa, więc podnoszę watek. Kto chętny??? Gdzie??
              • jota.40 Re: Ranking społecznych wizytacji 29.03.06, 16:05
                Chętni by się znaleźli, tylko gdzie? A może, drodzy forumowicze - rzucicie jakąś
                propozycję? Nawet jeśli nie chcecie sami wizytować, zwizytujemy za Was :D. A
                potem napiszemy, jak było. Taka służebna funkcja... ;)))
                • Gość: mikulaszm Re: Ranking społecznych wizytacji IP: *.kosson.com 29.03.06, 16:08
                  Nie byliśmy jeszcze w Grocie na Broniewskiego. Jak dotąd padła propozycja aby
                  spotkac się dziś w Małych Tęsknotach na tyłach Merkurego około 20:00.
    • ciociabrygida Re: Ranking społecznych wizytacji 05.04.06, 00:14
      Z tych wszystkich lokali sierzant mnie zabrał tylko do pracovni. Ale warto było
      wychodzic swoje cienkie nóżki do tego klubu, Extra miejsce. O gnieździe piratów
      słyszałam tylko od znajomych z pracy-ponoć tez można tam sie fajnie pobawić.
      • sierzant.podsiadlik Re: Ranking społecznych wizytacji 07.04.06, 07:39
        ciociabrygida napisała:

> Z tych wszystkich lokali sierzant mnie zabrał tylko do pracovni

O! Wreszcie Ciocię przywiało w nasze skromne żoliborskie forumowe progi ;-))) A
        żeby Ciocia nie narzekała, że sierżant tylko w jedno miejsce zabiera, na
        następnej społecznej wizytacji obecność obowiązkowa!
    • roody102 Re: Ranking społecznych wizytacji 05.04.06, 16:13
      Pracovnia zdecydowanie prowadzi - co mi sie tam najbardziej podoba, to ze jak
      wpadam tam umowiony ze znajomymi, zawsze spotkam jeszcze kilka innych osob czy
      nawet stolikow z innymi znajomymi gebami :)

Gnizado Piratow jest super, ale nie dla kazdego - jesli komus cala ta szantowa
      szopka sie wydaje wiesniacka, to bedzie sie tam zle czul. A jesli ktos lubil
      pilowac gebe w sztynorckiej Zezie, to zima tu znajdzie kawalek Mazur. Naprawde,
      zaleta tego miejsca jest wieczny wakacyjny nastroj. Wada tylko to, ze choc po
      wyjsciu swiat sie chwieje, to niestety nie idzie sie stad do jachtu, tylko do domu.

Ale pogadac to sie tam nie da - co dziennie sa koncerty, jest glosne spiewanie
      itd. Dla tych, co lubia - mistrzostwo. Dla ludzi spoza bajki - raczej nieszczescie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka