Dodaj do ulubionych

Triada puściła kantem Little Bay

IP: *.crowley.pl 06.10.05, 09:16
Właśnie wróciliśmy z Krety, gdzie mieliśmy mieszkać w Stavros w Little Bay.
Jechaliśmy na pewniaka, drugi raz. Na lotnisku dowiedzieliśmy się, że LB jest
zalane - wybuchło ponoć szambo. Dowieźli nas do paskudnej Agii Pelagii (baba-
rezydentka na lotnisku przekroczyła wszelkie granice dobrego wychowania),
skąd po protestach z łachą zabrali nas do Ekavi Beach w Sfakaki.
Pofatygowaliśmy się do LB samochodem i Kostas, który nas doskonale pamiętał,
uśmiał się po pachy, bo OCZYWIŚCIE nic nie wybuchło, ani szambo, ani bomba,
tylko Triada wisi im pieniądze już od zeszłego roku (!). Postanowili pójść do
sądu i już raczej z naszym wspaniałym biurem (i pewnie w ogóle z Polakami)
nie będą chcieli współpracować. Nie chcieliśmy jechać z Triadą, tylko
chcieliśmy jechać do Stavros, a potraktowali nas jak wór z ziemniakami.
Obserwuj wątek
    • Gość: M.S. Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:37
      Faktycznie, spotkaliśmy się właśnie w Little Bay, jak rozmawialiście z Kostasem.
      My wylatywaliśmy z Little Bay 28 09, i po nas nikt z Polski już nie przyjechał,
      mimo, że katalogowo ostatni turyści z Triady mieli przylecieć do Little Bay 12
      10. No cóż, nie pozostaje nic inego tylko załatwiać w przyszłaści sprawę
      prywatnie, a najlepiej po takich cenach jakie płaciła Triada Grekom. :)
      • Gość: maja Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.crowley.pl 06.10.05, 09:41
        Pozdrawiam :) Do hotelu, w którym nas w końcu zakwaterowano, też nikt już po
        nas nie przyjechał. Dobrze, że nas chociaż zabrali do Polski, chociaż samoloty
        do Poznania i Wrocławia nie odleciały.
        • jacek1f Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polski w 06.10.05, 13:00
          Stavros:-(( A piekne miejsce...
          Ja najmilej wspominam Georgia&Vicki u Manoliego. I juz bah - w nastepnym roku
          brak...
          • Gość: majka Re: Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polsk IP: *.crowley.pl 06.10.05, 16:01
            Można na własną rękę :) My właśnie tak zamierzamy zrobić. Nigdy więcej „triad”.
            • neronka Re: Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polsk 06.10.05, 17:07
              Ja polecam hotelik Kavos na Stavros. Miała go w zeszłym roku w ofercie Itaka ale
              nie płaciła..... i od tego roku tylko indywidualnie.
              • Gość: majka Re: Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polsk IP: *.crowley.pl 06.10.05, 17:40
                No i znowu - nie płacili... Kostas z LB skwitował to w ten sposób: to, że biuro
                ma gdzieś ich, Greków - OK, jakoś to przeboleją, ale że ma gdzieś swoich
                klientów - jakoś nie może tego zrozumieć, a przecież jedno z drugim się wiąże.
                Po czym zaproponował nam nocleg w LB, za który nie chciał pieniędzy...
                I nikt mi nie powie, że to zła wola greckich kontrahentów, że to oni dociskają
                biedną Triadę, która musi kłamać, że w hotelu wybiło szambo... Żenujące.
                Jednego się nauczyłam - nie pojadę już nigdzie z żadnym biurem, a razem ze mną
                z Triadą nie pojedzie co najmniej 50 moich znajomych (niech spece od triadowego
                marketingu sobie policzą). Włócząc się po Krecie znaleźliśmy mnóstwo
                wspaniałych okazji noclegowych w cudownych miejscach. Nic, tylko korzystać.
                Świat stoi otworem. W przyszłym roku Stavros :)
                • Gość: web Re: Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:00
                  ciekawe, na jakiej zasadzie wybierają hotele, ktorym nie zapłacą?
                  • Gość: maja Re: Cholera, to znaczy ze juz nie ma biur z Polsk IP: *.crowley.pl 06.10.05, 18:24
                    Chyba na zasadzie: te najpopularniejsze (triadowy marketing). W Ekavi, do
                    którego trafiliśmy, było pusto.
                    • Gość: M.S. To jak z tym Little Bay IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.10.05, 22:53
                      Faktycznie, LB było w ofercie Triady już od ponad trzech lat. To co,
                      skrzykniemy się i wykupimy LB tak na miesiąc? Miejsce jest faktycznie urokliwe.
                      Kostas jest przemiłym facetem: mimo, że Triada wystawiła LB do wiatru,
                      zaproponował Wam nocleg za friko, nawet dwie noce, a i myśmy również mogli
                      pomieszkać sobie trochę dłużej, czyli do samego transferu (przedłużenie doby
                      hotelowej o 11 h), oczywiście, o jakiejkolwiek dopłacie nie było mowy.
                      Czerwienię się na myśl, że takich sympatycznych ludzi jacyś polacy z Triady
                      oszukują, psując opinię wszystkim, poza tym, jest to działanie chyba jednak
                      zupełnie irracjonalne, przypominające podcinanie gałęzi, na której się siedzi
                      (to oczywiście o Triadzie), tym bardziej niezrozumiałe po informacji Kostasa,
                      ile Triada płaciła za apartamenty w LB.
                      Pozdrawiam, do następnej Grecji.
                      • Gość: majka Re: To jak z tym Little Bay IP: *.crowley.pl 06.10.05, 23:30
                        Ja jestem za (skrzyknięciem się :). Szkoda by było, żeby w LB rozsiadły się na
                        stałe jakieś niemieckie babcie.
                        Jakoś irracjonalnie było mi głupio za Triadę, mimo że sama za LB zapłaciłam.
                        Pozdrawiam również!
                        • Gość: mago Re: To jak z tym Little Bay IP: *.merck.pl / *.merck.pl 07.10.05, 10:05
                          Ja też chętnie się dołożę. Byłam w LB dwa razy, i mam nadzieję na więcej.
                          Uwielbiam Stavros, Kostasa i rudego kota !!
                          • Gość: M.S. Re: To jak z tym Little Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:18
                            Rudzielec z klapniętym uchem kręci się cały czas koło LB, mimo że widać było za
                            uszami ślady walk stoczonych niedawno przez tego kocura.
                          • Gość: tomekza Re: To jak z tym Little Bay IP: 62.233.177.* 23.10.05, 12:57
                            My też sie piszemy :-) Tomek i Ola
                            • clavdia Re: To jak z tym Little Bay 24.10.05, 11:28
                              Szukałam w internecie bezpośredniego namiaru do Little Bay w Stavros na Krecie,
                              ale nie znalazłam. Jedynie nazwa pojawiła się w ofercie jakiegoś greckego
                              agenta. Czy ktoś wie coś więcej? A jeśli chodzi o polskie biura, to wszystkie
                              korzystały z ofert Triady :(((
                              • Gość: M.S. Re: To jak z tym Little Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:35
                                W internecie faktycznie nic, ale służę kontaktem bardziej tradycyjnym: tel. 821
                                41174, fax 821 53743
                                • clavdia Re: To jak z tym Little Bay 25.10.05, 10:36
                                  Dzięki za namiar! :-)
                                  • Gość: tomekza Re: To jak z tym Little Bay IP: 62.233.144.* 25.10.05, 15:20
                                    Dobra, a teraz do rzeczy - czy mamy jakiś pomysł na zorganizowanie tego? Bo po
                                    pierwsze to trzeba się z Kostasem porozumieć jakoś, bo drugie ustalić termin
                                    (y), a po trzecie to chyba kawalek jakiegoś samolocika (najlepiej do Chanii) by
                                    się też przydał.
                                    tomek
                                    • Gość: M.S. Re: To jak z tym Little Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:08
                                      Namiary nie są na Kostasa, tylko na właściciela L.B. :)
    • Gość: kika To ile za pokój?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:49
      Hej czy wiecie ile Triada płaciła za pokój czy tam apartament w tym Litte Bay??
      • Gość: M.S. Re: To ile za pokój?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 12:09
        Z relacji Kostasa wynikało,że było to ok. 10 euro za pokój za dzień, co przy
        oficjalnej stawce za pokój trzyosobowy w LB 60 euro, jest superceną.
        • marghot Re: To ile za pokój?? 07.10.05, 12:15
          zapewne wynegocjowano taką cenę, gdyz często bp płacą za konkretną ilość pokoi
          w tygodniu/miesiącu/sezonie niezależnie od tego czy byli turyści, czy nie
          • Gość: M.S. Re: To ile za pokój?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 12:37
            Prawda, ale akurat w przypadku LB Triada nie miała najmniejszych problemów z
            obsadzeniem wykupionych pokoi. :)
            • marghot Re: To ile za pokój?? 07.10.05, 12:59
              ok, pytanie dotyczyło skąd takie ceny - więc odpowiedziałam.
              widocznei wlaściciel lb był mniej natarczywy w dochodzeniu swoich należności
              lub był niegroźny dla triady (duże sieciowe hotele łatwiej ciągają po sądach);
              lub trada co najbardziej prawdopodobne, opłatami za wakacje pokrywa koszty
              swojej działalności w kraju - wynajem lokali, pensje itp.
              • Gość: kika Re: To ile za pokój?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:46
                w tym roku chyba taka sama sytuacja była w hotelu kissamos palace (sunnybay) w
                ubiegłym roku triada oferowała go w pakiecie all w tym nagle zniknął z katalogu
                pomimo tego że jeszcze na stronie www zamieszczono info że BRAK MIEJSC na
                wszystkie terminy w rzeczywistości we wrzesniu byli tam Polacy z ITAKi oraz
                Niemcy z Neckermann'a.Niestety nie zdążyłam spytać właścicielki dlaczego triada
                zniknęła z ich hotelu ale sądząc po róznicy w traktowaniu turystów z Niemiec i
                Polski pewnie posżło o kasę.
                • Gość: Tod Re: To ile za pokój?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.05, 14:39
                  gdzie sie znajduje to LB????
                  • Gość: M.S. Re: To ile za pokój?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:00
                    Stavros koło Chanii, półwysep Akrotiri.
                    • Gość: Kretka Re: To ile za pokój?? IP: *.acn.waw.pl 07.10.05, 22:08
                      smutno :(((
                      spędziliśmy tam wspaniałe 2 tygodnie w 2003 roku
                      pozdrawiam fanów LB
    • Gość: bayon Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.inter-media.pl 07.10.05, 22:30
      Czytajac Was zastanawiam sie nieustannie czy Stavros o ktorym piszecie to te
      duze bajoro + pare łodek pod wielka górą z jaskinią w środku czy jest tam
      jeszcze w tych okolicach coś innego do czego nie dotarłem?
      • Gość: M.S. Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.10.05, 09:14
        Miejsce to samo, ale opis o wiele za ubogi. Nie sposób opisać klimatów tej
        wioseczki (pewnie krążący wciąż duch Zorby). Warto wspomnieć również o pięknych
        klasztorach w sąsiedztwie, no i oczywiście pobliskiej Chanii.
        • Gość: Kretka Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.acn.waw.pl 08.10.05, 20:33
          Stavros jako wioska nie jest atrakcyjna, bo to raczej letnisko greckie z domami
          letnimi, we wrzesniu dla Greków jest już za zimno i większość domów była
          zamknięta głucho. Brak placyku, brak babuleniek i osiołków itd. Natomiast ma b.
          ładną plażę, jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania Krety zach i płd zach (choć
          raczej wynajętym autem), a hotelik LB gwarantuje ciche i spokojne wakacje. nie
          wszyscy bowiem lubią Hersonissos czy Agia Marina :)
      • Gość: mago Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.merck.pl / *.merck.pl 10.10.05, 10:54
        Z tego co piszesz wynika,że nie dotarłeś do pięknej plaży ( ok 300-500m od LB)i
        stojącego na niej baru , prowadzonego przez osiadłą w Stavros Francuzkę gdzie
        piłam najlpsze camparii ze świerzo wyciśniętym sokiem z pomarańczy, do tawerny
        Zorbasa z biesiadującymi do późna w noc Grekami, gdzie na pożegnanie ostatniego
        dnia mój mąż dostał 1.5 butelkę po wodzie mineralej, napełnią świetnym domowym
        winem,okolicznych klasztorów, szczególnie Agia Triada, gdzie zapach tłoczonej
        przez mnichów oliwy może przyprawić o zawrót głowy i nie słyszałeś dzwonków kóz
        o poranku przemierzających tę górę z jaskinią, nie widziałeś rudego kocura
        czekającego pod drzwiami na jedzenie.Szkoda.
        • Gość: majka Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.pl / *.crowley.pl 10.10.05, 11:02
          I jeszcze starego Greka pływającego w zatoczce i śpiewającego na całe gardło
          (ładnie!), gwiazd nad górą (doskonale widocznych); nie słyszałeś wapaniałych
          opowieści miejscowych o filmie „Grek Zorba” (finałowe sceny kręcono w Stavros),
          jaskini na górze i życiu na Krecie kiedyś i dziś... Byłam kilka razy na Krecie,
          i tylko tam zawsze chcę wracać.
          • clavdia Re: Triada puściła kantem Little Bay 10.10.05, 14:12
            Jeszcze w Stavros nie byłam, a już jestem zauroczona. W przyszłym roku w
            sierpniu chcę jechać na Kretę i właśnie Liitle Bay wstępnie sobie upatrzyłam, a
            teraz słyszę, że na marzeniach się może skończyć. Błagam bywalców: przekonajcie
            Kostasa, aby nie rezygnował z Polaków!!! Oczywiście myślę o indywidualnym
            wyjeździe bez biura podróży. Czy ktoś ma namiary do Stavros do LB? To dobry
            pomysł, żeby się skrzyknąć i urządzić alternatywny wyjazd w miłym gronie.
            Zgłaszam swój akces! Clavdia
            • Gość: majka Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.pl / *.crowley.pl 10.10.05, 15:04
              Kostas nie jest właścicielem - jeśli właściciele rzeczywiście poszli do sądu,
              to raczej na pewno współpraca z Triadą się skończy. Do LB tak czy inaczej można
              jechać na własną rękę; namiary są nawet w internecie (LB ma w ofercie również
              jakieś małe polskie biuro, nazwy nie pamiętam). Zresztą, z Triadą jechać nikomu
              nie polecam. Lepiej mieć spokojną głowę, że trafisz tam, gdzie chcesz trafić.
              My będziemy się dla sportu procesować, przede wszystkim za kłamstwo i
              niedopełnienie warunków umowy. A miało być tak pięknie :)
        • Gość: q3a Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: 62.233.201.* 11.10.05, 16:17
          > Z tego co piszesz wynika,że nie dotarłeś do pięknej plaży ( ok 300-500m od LB)i
          >
          > stojącego na niej baru , prowadzonego przez osiadłą w Stavros Francuzkę gdzie
          > piłam najlpsze camparii ze świerzo wyciśniętym sokiem z pomarańczy,

Uwielbiam to miejsce...szczególnie nocne polegiwanie na leżaczkach z Mythosem w
          ręku i ta plaża..i gwiazdy...o jezu. A i ta friqowa knajpka to najlepsze miejsce
          na frappe w Stavros...pycha:)

do tawerny
          > Zorbasa z biesiadującymi do późna w noc Grekami

Zorbas to wspaniała knajpka- nigdzie nie smakowała mi tak sałatka grecka jak
          tam. No i Marija i cała ekipa na czele z wielkim grubym i wąsatym grekiem, który
          wiecznie się uśmiecha ale nie zna ani słowa po angielsku.

Pięknie jest 14 lub 15 wrzesnia kiedy to jest święto Stavros..wtedy się
          dzieje..a u Zorbasa to już wogóle. Nigdy w życiu nie widziałem tam tylu ludzi na
          raz.

Ajjj...oby do przyszłego roku. :(
          • Gość: Majka Re: Triada puściła kantem Little Bay IP: *.crowley.pl 10.01.06, 09:46
            No i Triada puściła kantem LB. W ofercie już go nie ma (bardzo dobrze dla LB,
            bo z triadą i tak nikt nie chce jeździć). Ciekawe za jaki hotel w tym roku nie
            zapłaci, który będzie następny. Może to jakaś ruletka, albo losowanie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka