Gość: koti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:13 znacie dobrą(właściwie to może być ostatecznie nudna) powieść z akcją osadzoną w stadlinie lub po prostu o koniach??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renata Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 21:08 spróbuj "Zaklinacza koni"-też byłabym zainteresowana jakimiś książkami o koniach-znacie jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? 12.10.05, 08:42 Wiele lat temu czytałam świetną książkę na temat jakiejść czeskiej czy slowackiej czy węgierskiej autorki (niestety nie pamiętam nazwiska). Tytuł: "Dżokej Gerlinda"(chyba), o dziewczynie, której pasją są konie i jeździectwo. Jak Ci sie uda znaleźć, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? 12.10.05, 08:54 Po prostu stary dobry angielski kryminał. Josephine Tey "Bartłomiej Farrar". Dzieje się w stadninie. Sporo akcji dotyczy koni, ba nawet morderstwo za pomocą konia jest bodajże dwa razy planowane. Ja mam stare wydanie z kluczykiem, czy było wznawiane nie mam pojęcia? Jeśli nie to błą wielki. Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? 12.10.05, 10:48 www.mareno.pl/ksiazka.php?isbn=83-7150-128-5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaanka Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? IP: *.imp.lodz.pl / *.imp.lodz.pl 12.10.05, 11:24 Sa jeszcze ksiazki Joanny Chmielewskiej - przede wszystkim "Florencja corka Diabla" - cala o koniach choc to takze kriminal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? IP: *.avamex.krakow.pl 12.10.05, 12:33 Witam.Podaję swoje propozycje ; Heinrich Denneborg "Tarpan Baltazar" i "Janek i tarpan" (lit.dla dzieci) Parkinson "Spisek kucyków" -"- Mary E.Patchett"Brumby" (lit.dla młodz. i nie tylko) Francis Dick "Płatne przed gonitwą" ,"Impuls" ,"Powrót" (lit.sens.) Aha, autorem książki "Dżokej Gerlinda" jest Dick Sieglinde , a "Bartłomiej Farrar " był wznawiany (i bardzo dobrze!).Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libi był taki wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:35 Stosunkowo niedawno był na forum wątek tego typu. Chyba "koń w literaturze" czy jakoś tak. Poszukaj, tam było, zdaje się, sporo propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: PILNE!!! JAKA KSIĄŻKA? 12.10.05, 18:23 Nie o stadninie. Nie o koniu, ale z koniem: "Czewengur" Andrieja Płatonowa. Koń nazywa się Róża Luksemburg. No i też Rosynant w "Don Kichocie", ale o tym to znajdziesz sporo na tym forum, jak Ci to ktoś tutaj sugeruje :-) W ogóle to forum to może nie jest jakieś powalające z zachwytu forum, ale informacji, potrzebnych informacji można tu sporo znaleźć, a może nawet więcej niż sporo :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś