Dodaj do ulubionych

Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania.

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 00:43
Jak w temacie. Byłem w miejscowości Stavros, koło Chani, apartamenty Little
Bay.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 09:33
      Jak spisali się rezydenci?
      Możesz opisać Stavros i okolice (plaże, rozrywki)?
      Polecasz Triadę?

Dzięki za odpowiedź.
      • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 13:32
        > Jak spisali się rezydenci?
        Ja osobiście nie mam zastrzeżeń, ale też nic od rezydentki nie chciałem. Wiem,
        że dała plamy, kiedy w jednym z apartamentów wieczorem pękła rura, po prostu
        olała sprawę.

> Możesz opisać Stavros i okolice (plaże, rozrywki)?
        Stavros nie jest miejscowością wypoczynkową. Jest to cicha, spokojna wiocha,
        idealna jeżeli ktoś chce odpocząć lub jedzie z dziecmi. Połączenie do Chani
        dobre, autobus jedzie około pół godziny. Plaża piękna, czysta, nie zatłoczona,
        płytka, spokojna woda (mała zatoczka). Rozrywek niewiele, trzy tawerny, kilka
        barów.

> Polecasz Triadę?
        Tak. To co obiecywali, to było. Organizacja w porządku, przeloty praktycznie
        bez opóźnień.
        • Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 16:00
          Dzięki, szukamy czegoś koło Chanii na 2003 rok, właśnie jakiejś spokojnej
          wiochy, bo klimaty hersonissowskie raczej nam nie odpowiadają.
          • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:08
            Więc na prawdę polecam Stavros. Przygotujcie się tylko na to, że jest tam tylko
            jeden sklep, słabo zaopatrzony i do tego drogi (robiliśmy zakupy na wyjazdach,
            a tam tylko artykuły pierwszej potrzeby: chleb, piwo :-)).
            Jeżeli zdecydujecie się na Triadę, weźcie apartamenty Little Bay, są najbliżej
            plaży (ok. 100m).
    • Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 16.01.03, 15:40
      W tym roku wybieram się do LB.Czy możesz napisać jak są wyposażone (ręczniki,
      środki czystości) i czy są sprzątane ?

• Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 01:47
        Aneks kuchenny w pełni wyposażony. Ręczniki, papier toaletowy, worki na śmieci
        są.
        Apartamenty są sprzątane przed przyjazdem. W trakcie pobytu trzeba o to zadbać
        samemu. Nie jest to problemem, ma się do dyspozycji szczotkę i mopa, a podłoga
        jest wyłożona kafelkami.
        Ręczniki i pościel są zmieniane kilka razy w trakcie 2 tygodnowego pobytu.
        O porządek w otoczeniu dba bardzo miły facet Kostas.
        Życzę przynajmniej tak miłych wspomnień z wakacji jak moje :-)

Przemek

PS. Uściskaj ode mnie kota Rudego.
    • Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 20.01.03, 10:23
      Wielkie dzięki.Gdybyś miał jakieś rady praktyczne dotyczące pobytu w LB,
      chętnie skorzystam. Kota oczywiście uściskam, bo je uwielbiam , szczególnie rude
      • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 01:22
        A więc parę praktycznych rad:
        Jedzenie najlepsze jest w tawernie Christiana, chociaż najlepszy do posiedzenia
        jest Zorbas.
        Koniecznie odwiedź kawiarnię BEACH (znajdziesz po drogowskazach) położoną nad
        morzem.
        Jeżeli planujesz wypożyczenie samochodu, to oferta rezydentki jest całkiem
        niezła. Co prawda w Chani znajdziesz tańsze oferty, ale uwaga na ubezpieczenie
        i dzienny limit kilometrów.
        Coś specjalnie dla wielbicieli kotów: odwiedź klasztor Agia Triada (jadąc w
        stronę Chani są drogowskazy).
        Co do wycieczek organizowanych przez rezydentkę to warto jechać do wąwozu
        Samaria i może do Knossos. Resztę lepiej zwiedzić na własną rękę.
        I to tyle, miłego pobytu.

Pozdrawiam:
        P
    • b.c1 Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania 20.01.03, 18:01
      Przemek zapraszam na forum turystyczne dla pracowników i właścicieli biur
      podróży na www.eccoholiday.pl Czekamy
    • Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 21.01.03, 08:13
      Przemku, bardzo dziękuję .
      M.
    • Gość: Majka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 22.01.03, 12:58
      Czy w LB mieszkaja sami Polacy?I czy można utrzymać jakis kontakt z cywilizacją
      (telewizor,kawiarenka internetowa albo zagraniczne gazety)w tej cześci Grecji?
      Pzdr
      • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.voyager.pl / 10.0.0.* 22.01.03, 16:30
        Gość portalu: Majka napisał(a):

> Czy w LB mieszkaja sami Polacy?

Tak

> I czy można utrzymać jakis kontakt z cywilizacją

To wszystko znajdziesz w niedalekiej Chani.
        • Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 22:03
          To znowu ja, napalona na LB :)

Czy na plaży są leżaki? Ile kosztuje zestaw 2 leżaki i parasol?

Czy w LB jest basen?

Czy miałeś wykupione wyżywienie?

Czy Triada wozi do Chani LOTem?

Dziękuję :)
          • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 00:36
            > To znowu ja, napalona na LB :)

Witam :-))

> Czy na plaży są leżaki? Ile kosztuje zestaw 2 leżaki i parasol?

Tak. O ile pamiętam 4 EUR.

> Czy w LB jest basen?

Nie.

> Czy miałeś wykupione wyżywienie?

Nie.

> Czy Triada wozi do Chani LOTem?

Nie wiem, jak w tym roku. Ja leciałem WEA do Iraklionu i później dojazd
            autokarem.

> Dziękuję :)

Proszę bardzo.
    • Gość: traubi Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 21:00
      Rewelacja!!!!!!Super położony,jedyna niedogodność to brak basenu,ale na
      wypoczynek wspaniałe miejsce. Triada spełniła moje oczekiwania.
      • Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 08:32
        No i mamy rezerwację na wrzesień!!!
    • Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 24.01.03, 08:48
      My jedziemy w pierwszej połowie sierpnia. Po powrocie obiecuję relację prawie
      na żywo.
      Pozdrawiam M.
      • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 01:58
        Uff, mam nadzieję, że będą to udane wakacje.
        Nie chce mieć was na sumieniu :-)

Pozdrófka:
        P

PS. Jak już będziecie w LB, pamiętajcie o dokarmianiu Rudego, je wszystko.
        • Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 26.01.03, 13:20
          Malg, proszę o relację, gdy wrócicie :-)

Przemku: o Rudego się nie martw :-)

Aha, jeszcze jedno pytanie: na płw. Akrotiri jest lotnisko. Czy w LB jest z
          tego powodu hałas?
          • Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 13:43
            > Aha, jeszcze jedno pytanie: na płw. Akrotiri jest lotnisko. Czy w LB jest z
            > tego powodu hałas?

Samoloty owszem, słychać, ale uciążliwe to nie jest (nie latają bezpośrednio
            nad Stavros).
            • Gość: Krecik Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 11:05
              W katalogu tuż obok LB jest jakaś woda. Na zdjęciach lotniczych stavros (z
              trudem wygrzebanych w internecie) wygląda to na jakiś kawałek kanału? rzeki?

www.loupassis.gr/accom-municipal-images-en.jsp?accid=134&&&&imageToShow=5
              W związku z tym wszystkim mam pytanie: czy przypadkiem nie ma tam wstrętnych,
              obrzydliwych, zatruwających życie KOMARÓW??
              Baaaardzo ich nie lubię ;-)

pozdrawiam
              mąż Kretki
              czy to zdjęcie obejmuje w ogóle LB?

• Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.voyager.pl / 10.0.0.* 29.01.03, 16:52
                Na tym zdjęciu LB jest na pierwszym planie :-))
                Jest to najbliżej położony budynek, na prawo od niego jest plaża.
                Co do komarów, parę było, jak również innych nieprzyjemnych robali :-(
                Ale bez przesady, spokojnie można było siedzieć nocą na dworze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka