Gość: Przemek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 00:43 Jak w temacie. Byłem w miejscowości Stavros, koło Chani, apartamenty Little Bay. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 09:33 Jak spisali się rezydenci? Możesz opisać Stavros i okolice (plaże, rozrywki)? Polecasz Triadę? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 13:32 > Jak spisali się rezydenci? Ja osobiście nie mam zastrzeżeń, ale też nic od rezydentki nie chciałem. Wiem, że dała plamy, kiedy w jednym z apartamentów wieczorem pękła rura, po prostu olała sprawę. > Możesz opisać Stavros i okolice (plaże, rozrywki)? Stavros nie jest miejscowością wypoczynkową. Jest to cicha, spokojna wiocha, idealna jeżeli ktoś chce odpocząć lub jedzie z dziecmi. Połączenie do Chani dobre, autobus jedzie około pół godziny. Plaża piękna, czysta, nie zatłoczona, płytka, spokojna woda (mała zatoczka). Rozrywek niewiele, trzy tawerny, kilka barów. > Polecasz Triadę? Tak. To co obiecywali, to było. Organizacja w porządku, przeloty praktycznie bez opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 16:00 Dzięki, szukamy czegoś koło Chanii na 2003 rok, właśnie jakiejś spokojnej wiochy, bo klimaty hersonissowskie raczej nam nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:08 Więc na prawdę polecam Stavros. Przygotujcie się tylko na to, że jest tam tylko jeden sklep, słabo zaopatrzony i do tego drogi (robiliśmy zakupy na wyjazdach, a tam tylko artykuły pierwszej potrzeby: chleb, piwo :-)). Jeżeli zdecydujecie się na Triadę, weźcie apartamenty Little Bay, są najbliżej plaży (ok. 100m). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 16.01.03, 15:40 W tym roku wybieram się do LB.Czy możesz napisać jak są wyposażone (ręczniki, środki czystości) i czy są sprzątane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 01:47 Aneks kuchenny w pełni wyposażony. Ręczniki, papier toaletowy, worki na śmieci są. Apartamenty są sprzątane przed przyjazdem. W trakcie pobytu trzeba o to zadbać samemu. Nie jest to problemem, ma się do dyspozycji szczotkę i mopa, a podłoga jest wyłożona kafelkami. Ręczniki i pościel są zmieniane kilka razy w trakcie 2 tygodnowego pobytu. O porządek w otoczeniu dba bardzo miły facet Kostas. Życzę przynajmniej tak miłych wspomnień z wakacji jak moje :-) Przemek PS. Uściskaj ode mnie kota Rudego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 20.01.03, 10:23 Wielkie dzięki.Gdybyś miał jakieś rady praktyczne dotyczące pobytu w LB, chętnie skorzystam. Kota oczywiście uściskam, bo je uwielbiam , szczególnie rude Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 01:22 A więc parę praktycznych rad: Jedzenie najlepsze jest w tawernie Christiana, chociaż najlepszy do posiedzenia jest Zorbas. Koniecznie odwiedź kawiarnię BEACH (znajdziesz po drogowskazach) położoną nad morzem. Jeżeli planujesz wypożyczenie samochodu, to oferta rezydentki jest całkiem niezła. Co prawda w Chani znajdziesz tańsze oferty, ale uwaga na ubezpieczenie i dzienny limit kilometrów. Coś specjalnie dla wielbicieli kotów: odwiedź klasztor Agia Triada (jadąc w stronę Chani są drogowskazy). Co do wycieczek organizowanych przez rezydentkę to warto jechać do wąwozu Samaria i może do Knossos. Resztę lepiej zwiedzić na własną rękę. I to tyle, miłego pobytu. Pozdrawiam: P Odpowiedz Link Zgłoś
b.c1 Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania 20.01.03, 18:01 Przemek zapraszam na forum turystyczne dla pracowników i właścicieli biur podróży na www.eccoholiday.pl Czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 21.01.03, 08:13 Przemku, bardzo dziękuję . M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 22.01.03, 12:58 Czy w LB mieszkaja sami Polacy?I czy można utrzymać jakis kontakt z cywilizacją (telewizor,kawiarenka internetowa albo zagraniczne gazety)w tej cześci Grecji? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.voyager.pl / 10.0.0.* 22.01.03, 16:30 Gość portalu: Majka napisał(a): > Czy w LB mieszkaja sami Polacy? Tak > I czy można utrzymać jakis kontakt z cywilizacją To wszystko znajdziesz w niedalekiej Chani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 22:03 To znowu ja, napalona na LB :) Czy na plaży są leżaki? Ile kosztuje zestaw 2 leżaki i parasol? Czy w LB jest basen? Czy miałeś wykupione wyżywienie? Czy Triada wozi do Chani LOTem? Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 00:36 > To znowu ja, napalona na LB :) Witam :-)) > Czy na plaży są leżaki? Ile kosztuje zestaw 2 leżaki i parasol? Tak. O ile pamiętam 4 EUR. > Czy w LB jest basen? Nie. > Czy miałeś wykupione wyżywienie? Nie. > Czy Triada wozi do Chani LOTem? Nie wiem, jak w tym roku. Ja leciałem WEA do Iraklionu i później dojazd autokarem. > Dziękuję :) Proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traubi Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 21:00 Rewelacja!!!!!!Super położony,jedyna niedogodność to brak basenu,ale na wypoczynek wspaniałe miejsce. Triada spełniła moje oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 08:32 No i mamy rezerwację na wrzesień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.merck.pl / 10.0.0.* 24.01.03, 08:48 My jedziemy w pierwszej połowie sierpnia. Po powrocie obiecuję relację prawie na żywo. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 01:58 Uff, mam nadzieję, że będą to udane wakacje. Nie chce mieć was na sumieniu :-) Pozdrófka: P PS. Jak już będziecie w LB, pamiętajcie o dokarmianiu Rudego, je wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 26.01.03, 13:20 Malg, proszę o relację, gdy wrócicie :-) Przemku: o Rudego się nie martw :-) Aha, jeszcze jedno pytanie: na płw. Akrotiri jest lotnisko. Czy w LB jest z tego powodu hałas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 13:43 > Aha, jeszcze jedno pytanie: na płw. Akrotiri jest lotnisko. Czy w LB jest z > tego powodu hałas? Samoloty owszem, słychać, ale uciążliwe to nie jest (nie latają bezpośrednio nad Stavros). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 11:05 W katalogu tuż obok LB jest jakaś woda. Na zdjęciach lotniczych stavros (z trudem wygrzebanych w internecie) wygląda to na jakiś kawałek kanału? rzeki? www.loupassis.gr/accom-municipal-images-en.jsp?accid=134&&&&imageToShow=5 W związku z tym wszystkim mam pytanie: czy przypadkiem nie ma tam wstrętnych, obrzydliwych, zatruwających życie KOMARÓW?? Baaaardzo ich nie lubię ;-) pozdrawiam mąż Kretki czy to zdjęcie obejmuje w ogóle LB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Byłem z Triadą na Krecie, odpowiem na pytania IP: *.voyager.pl / 10.0.0.* 29.01.03, 16:52 Na tym zdjęciu LB jest na pierwszym planie :-)) Jest to najbliżej położony budynek, na prawo od niego jest plaża. Co do komarów, parę było, jak również innych nieprzyjemnych robali :-( Ale bez przesady, spokojnie można było siedzieć nocą na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś