andy671 05.11.05, 15:54 W jakim banku mogę założyc internetowe konto firmowe, tak aby nie płacić za przelewy. Wykonuje kilkaset przelewów miesięcznie i w tym widzę obnizenie kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gatta13 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 05.11.05, 23:20 W tej chwili zakładając tradycyjne konto firmowe w PKO BP i biorąc do niego dostęp przez internet (usługa PKO Inteligo) płacisz: 25 zł miesiecznie za prowadzenie konta, 2 zł za PKO Inteligo. Przelewy są bezpłatne, ale to promocja, jakaś opłata będzie wprowadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 06.11.05, 11:44 W PKO Inteligo firmowym przelew do innego banku kosztuje 1,49zl! Tak jak odpowiedzialem w innym wątku - z tych bankow ktore znam, najtansze przelewy sa w Multibanku - 0,5zl. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 06.11.05, 12:51 Być może w Inteligo przelew kosztuje 1,49. Natomiast w usłudze pod nazwą PKO Inteligo, która, jak napisałam w poprzednim poście, jest dostępem internetowym do tradycyjnego konta, przelewy są bezpłatne. P.S. Pierwsze, co powiedziałam, jak wprowadzono PKO Inteligo, to to, że wszyscy będą mylić tę usługę z kontem internetowym w Inteligo. Q.E.D. Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 06.11.05, 22:33 Hmm, PKO ma tak nieczytelne TOiP, ze ciezko cokolwiek znalezc ale potwierdzam. Rachunki PARTNER (chyba firmowe?) maja darmowe przelewy. Chyba, bo znalezlem ta informacje pod odnosnikiem "Usługi wspólne oferowane klientom *detalicznym*". A oplata 1,49 za przelew znajduje sie na stronie PKO BP (nie Inteligo!) w dziale Inteligo. I skad ma czlowiek wiedziec czy to jest PKO Inteligo czy Inteligo? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 06.11.05, 22:38 Nie, jednak nie potwierdzam. Spojrzalem nie na ta linijke co trzeba. PKO Inteligo rachunek PARTNER ma przelewy za 0,5zl. Tutaj. Gdyby to nie byla ta tabela oplat, to prosze mnie poprawic, bo ja na prawde nie wiem, taki burdel maja w tym PKO. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 07.11.05, 20:07 Taryfa dobra, tylko o promocji nie napisali. ;)) Na razie przelewy i zlecenia stałe są bezpłatne. A jeśli chodzi o czytelność, to była kiedyś świetna taryfa, ale jakieś półtora roku temu PKO wprowadziło "nową, czytelną, wygodniejszą dla klientów taryfę". Od tej pory mam poważne problemy ze znalezieniem w niej czegokolwiek. ;) Wszystko jest razem, nie bardzo można odróżnić korporatów od Misiów, rynek mieszkaniowy ujęty jakoś dziwacznie całościowo, czyli książeczki mieszkaniowe dla fizycznych i depozyty spółdzielni mieszkaniowych razem, ech, ktoś myślał nad tym mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 11.11.05, 10:14 Do Gatty. Taryfa ta jest dowodem na brak proklientowskiego spojrzenia Centrali, na niesamowitą biurokrację w tym (kiedys) moim banku. W Taryfie jest też widoczny totalny nieprofesjonalizm. Klientow dzielimy na biznesy a Taryfa podzielona jest wg obszrów i pionów organizacyjnych banku. Dno. I to nie od dziś. Jako zał. do umowy drukuje sie wiele niepotrzebnych - w tej konkretnej transakcji - stron opłat i prowizji. Wszystko bezandziejnie nieczytelne. Pozdrawiam mariusz-czuk Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 11.11.05, 10:09 Założ firmowe PARTNER w PKO BP z opcją internetową. A ze względu na tak dużą liczbę przelewow poproś o niższe niż w w ich standardowej Taryfie Opłat i Prowizji opłaty od przelewow. Jak nie bedą chcieli to załatwić (wyżej - w ROD) - idź do innego banku. Dogadaj się indywidualnie z dyrektorem Oddziału. m Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 14.11.05, 09:39 Koszty to nie wszystko. Od Inteligo moim zdaniem - a mam u nich konto już długo - od czasu przejęcia przez pko bp lepiej trzymać się z dala. powód? nerwy. jest poniedziałek, przelewy z czwartku niezaksięgowane... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Gdzie internetowe konto firmowe???? 21.11.05, 11:00 Tak. Też jestem tego zdania. Mamy tu duży - podstawowy - najlepszy - WYBÓR. banki.bo.pl/ m Odpowiedz Link Zgłoś