jasminar 31.03.06, 14:11 Wczoraj na badaniu pytałam gina jak to jest w tym Żeromskim z cennikiem za np.poród rodzinnym a dodam ze moja gin jest tam starszym asystentem,ponoc jest free!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiek5 Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 14:15 kiedys tak nie było.... Ale przez 6 lat mogło sie wiele zmienić) P.S to dobra wiadomość bo tam zamierzam po raz drugi rodzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 14:19 ja własnie tez dlatego w koncu sie zapytałam Odpowiedz Link Zgłoś
doloresdd Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 14:34 Ja rodziłam w Żeromskim 3 lata temu. Byłam bardzo zadowolona i jak będę mieć kiegyś drugie to też będę tam rodzić. Miałam znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo, a w sąsiednim szpitalu na ul. Ujastek juz było płatne, poród rodzinny to samo. Do tego mogę dodać że rodziłam juz po remoncie porodówki, która tam nazywa sie bocianówką i są super warunki. Do dyspozycji są duze pokoje w leciutkich pastelowych kolorach, małe mebelki, i niezbędne piłeczki. Przede wszystki jest dużo przestrzeni dla rodzącej. W czasie gdy byłam już na porodówce ale jeszcze poród sie nie zaczął , były ogromne upały, w nocy otwarte okna nic nie pomagały, więc położna podała mi tlen który gelikatnie rozpływał się na mojej twarzy, to naprawdę pomagało. Nie musiałam o nic prosić, same pielęgniarki proponowały co mogły by mi podac żeby było lżej. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 14:37 termin mam na sierpien ale juz chyba zdecydowalam sie wlasnie na zeromski.mysle o porodzie w wodzie i mam nadzieje ze to bedzie mozliwe. a jak nie to porod z mezem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
settia76 Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 15:07 ja tez zamierzam rodzić w Żeromskim moze sie spotkamy mam termin na na koniec sierpnia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia062 Re: Żeromski Kraków free 31.03.06, 21:25 Synka urodziłam w Żeromskim i teraz też zamiezam tam rodzic. Ja tez mam termin na koniec sierpnia,może sie faktycznie spotkamy )0 gg 2755350 Odpowiedz Link Zgłoś
doras2 Re: Żeromski Kraków free 01.04.06, 11:07 cześć rodziłam w Żeromskim trzy tygodnie temu.Poród rodzinny jest za darmo,rodziłam z mężem,który miał mnie odwieżć tylko do szpitala,ale w końcu został do końca.Mogłam skorzystać ze słynnej wanny,niewiele brakowało ,żebym w niej urodziła,ale się nie udało.Polecam,szesć lat temu też tam rodziłąm i zarzekałam się ,że nigdy więcej,ale zmieniło się wszystko na porodówce,sale poporodowe niestety nie,za to personel do rany przyłóż.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia062 Re: Do Doras 01.04.06, 14:46 Witaj Mam pytanko ja rodziłam 2 lata temu i zzo bylo zadarmo,nie wiesz jak teraz jest? Pozdrawiam gg 2755350 Odpowiedz Link Zgłoś
doras2 Re: Do Doras 01.04.06, 15:49 cześć,z tego co mi wiadomo,to jest za darmo,ale robiąje tylko przy szczególnych wskazaniach medycznych,bo niestety NFZ nie wraca im za to kasy.trzymam kciuki,pozdrawiam.gg691894 Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Żeromski Kraków free 01.04.06, 23:30 Jakie maja tam lozka do porodu? Dalej takie zardzewiale z poprzedniej epoki, czy juz zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Żeromski Kraków free 02.04.06, 20:54 NA Ujastku rodzinny jest za darmo.Ja sama poszłam sprawdzić Żeromskiego i faktycznie porodówki nie są "zbiorowe" i odnowione.Nie udało mi się dowiedzieć czy sale poporodowe też tak mają i czy potem leży się na wieloosobowych salach.ja nie chciałąm tłumów i wybrałam Ujastek;0 tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Żeromski Kraków free 03.04.06, 19:54 witam.nie orientujecie sie czy przy porodzie rodzinnym w zeromskim maz musi miec jakies wyniki badan ze soba by go do rodzinnego dopuscili?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Żeromski Kraków free 03.04.06, 20:57 KOchane,właśnie wróćiłam z Żeromskiego i postanowiłam że napiszę czego się dowiedziałąm.Rzeczywiście znieczulenie jest za darmo ALE! LEKARZY W SZPITALU JEST TYLKO DWÓJKA.Anestezjologów znaczy się.TAk więc jeśli się tak zdarzy że w momencue w któym będziecie chciały znieczulenie a równocześnie na któymś z oddziałów trwa operacja lub innego rodzaju zabieg wymagający obecności anestezjologa to niestety NIKT DO WAS EXTRA NIE RPZYJDZIE.To jest informacja od lekarza tam pracującego.UWażam że należy to wziać pod uwagę.Nie agituje na rzecz Ujastka bo też ma swoje minusy ale tam przynajmniej anestezjolog jest na oddziale na którym rodzicie cały czas.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś