Dodaj do ulubionych

JAGO na przyszlość.

13.04.06, 14:03
Dziś na korekcie dokupilem JAGO. Razem posiadam 90% mojego portfela.
Postanowilem zainwestowac w JAGO ze wzgledu na przygotowywana emisje nowych
akcji. Kazdy chyba wie co sie dzieje z kursem przed emisją (100% - 300% do
góry) czym mniejsza spólka tym wzrosty wieksze. Ostatni przyklad Hygienika,
Polnord. Emisja ma byc przeprowadzona w drugim pólroczu 2006 czyli informacji
o tym mozna sie spodziewać juz w czerwcu (czyli za 2 miesiace) Kupno teraz
jest tym bardziej oplacalne że na JAGO jest korekta po ostatnich wzrostach.
Trzeba także pamietac o ostatniej rekomendacji KUPUJ z ceną 3,90zl.
Dzis juz ustawie zlecenia sprzedaży ze 100% przebiciem i spokojnie czekam.
Obserwuj wątek
    • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 14:04
      A to treśc która mne zainteresowala najbarziej:

Prezes Jago Zbigniew Mendel potwierdził w rozmowie z PAP, że spółka zamierza w
      drugim półroczu tego roku przeprowadzić nową emisję akcji, aby pozyskać środki
      na rozszerzenie działalności o dystrybucję produktów schłodzonych.

"Potwierdzam, że będziemy wchodzić w segment żywności schłodzonej i w tym celu
      przeprowadzimy nową emisję. Zaczniemy nad tym pracować w drugim półroczu" -
      powiedział Mendel.

• luki9222 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 14:35
        Zebys mial racje. kupilem po 3,7i trzymam. dzisiaj spadki ale tak jak mowisz
        powinno niedlugo wystrzelic.
        pozdawiam
    • inwestor_87 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 14:42
      vertical1 napisał:
      > Trzeba także pamietac o ostatniej rekomendacji KUPUJ z ceną 3,90zl.

A że się tak spytam, kto rekomenduje?
      • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 14:53
        BZWBK
        oto link: www.dmbzwbk24.pl/rek_iol/rek_jag_150306_130.pdf
    • tut666 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 15:07
      obawiam sie że ostatnie spadki to nie korekta tylko negatywne nastroje po tym
      jak zarząd zaczął sypać.. a czemu sypie? czyżby wyniki nienajlepsze?
      • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 15:11
        Czy sypaniem nazywasz sprzedaż 100 tys akcji. To niecale 0,5% kapitalu.
        Martwilbym sie gdyby czlonek zarządu sprzedawal 10%. Pozatym wyniki spólki nie
        maja nic do tego o czym ja pisze czyli do nowej emisji. Hygienika miala
        beznadziejne wyniki i to nie przeszkodzilo spólce wzrosnac o 80% w trzy dni.
      • wyzarty Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 20:34
        nie chciałbym żebyś miał rację-ale możesz mieć...małe ilości puszczają,żeby nie
        robić nagłego spadku To jest być może zły tok myślenia-ale nie można go
        wykluczć.
        pozdrawiam.
        • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 20:49
          Emisja ma mieć miejsce w drugiej polowie roku, ale od informacji i uchwaly
          walnego zgromadzenia do samej emisji mija okolo 2-3 miesięcy. Dlatego uchwaly
          mozna sie spodziewać juz na poczatku czerwca. (ale za to glowy dac nie moge)
          Pamietajcie że najwięcej na giledzie zarabiaja Ci tórzy potrafia trafnie
          przewidziec przyszlość. Ja wytypowalem ta spólke i będe se trzymal mojej teorii.
          Zawsze mozna wejść w to po uchwale o emisji ale wtedy otwarcie bedzie + 20% i
          do tej pory kurs JAGO bedzie juz 4zl.
          Sam jestem ciekaw jak mi to wyjdzie. Narazie moje prognozy sie sprawdzaly:
          TETA, TOORA, PEP.
          Pozdrawiam i życze wesolych świąt.
          • zablokowany Kto nie wierzy w JAGO. 13.04.06, 22:09
            A widziałeś może to
            gielda.onet.pl/141442,1303488,komunikaty.html
            a jak poprzednie widziałeś to może i to widziałeś?
            gielda.onet.pl/141442,1305255,komunikaty.html
            • vertical1 Re: Kto nie wierzy w JAGO. 13.04.06, 22:16
              Już o tym pisalem. Czlonek zarządu sprzedal lacznie 100 tys akcji. Jest to tyle
              co nic. Ja ma niewiele mniej w portfelu. Podobnie bylo na PEP z tym ze tam
              czlonek zarządu sprzedal akcji za 1,5 mln zl po 11,05zl. Po tej informacji kurs
              spadl do 10,20zl.Dwa tygodnie pózniej kurs doszedl do 13,50zl. Co Ty na to?!
              • zablokowany Re: Kto nie wierzy w JAGO. 13.04.06, 23:20
                To ja nato powiem tak. Dla mnie nie jest to normalna sytuacja.
                Nie będę wdawał się w porównania w stylu, że w tym samym czasie KGHM poszedł w
                górę, PGNiG poszedł w górę, Skotan poszedł w górę, Netia poszła w górę, Bioton
                poszedł w górę......a Jago ? Cóż czas to pieniądz. Jeśli nadrobi zaległości
                chociażby w odniesieniu do indeksów to będę gratulował. Pieniądz lubi ruch a
                nie stan spoczynku. Wybacz ale wolałem przesiąść się do innego wagonu...
                Życzę powodzenia.
    • biel333 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 15:11
      info z 12 marca członek RN sprzedaje akcje
    • wyzarty Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 15:13
      kiedy chcesz uzyskać to twoje przebicie?...
    • s42 Re: JAGO na przyszlość. 13.04.06, 21:18
      niezależnie od tego czy jest to jago czy elektrim czy microsoft 90 % portfela w
      jednej spółce to pogwałcenie chyba najważniejszej zasady inwestycyjnej , "nigdy
      ale to absolutnie niegdy nie wkładam wszystkich jaj do jednego koszyka" , dla
      mnie to absolutny elementarz inwestowania na giełdzie i nie tylko na giełdzie .
      przemyśl to jeszcze raz...
      pzdr
      • frolama Re: JAGO na przyszlość. 14.04.06, 13:45
        Narazie to na Jago jestem jedynie w plecy. Członek zarządu sprzedający akcje na
        miesiąc przed kwartalnym wynikiem spólki to bardzo zła wiadomość.
        • wyzarty Re: JAGO na przyszlość. 14.04.06, 17:02
          ja też mam w plecy -zostaje-pre.Mendel,mówiąc to co mówi -chyba jest
          szczery ,bo jeżeli nie, to stracą wiarygodność...a to dla inwestorów będzie
          bardzo kiepską wiadomością i fabryka poniesie straty... pozdrawiam.
          • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 14.04.06, 19:52
            Po ile kupiliście akcje? Pewnie cos kolo 3,70zl. Ja kupowalem JAGo po 3,08,
            kiedy zauwazylem ze ktoś ustawil sie z takim zleceniem ukrytym i skupowal.
            Dolaczylem sie i ja. Dwa dni pózniej byla rekomendacja. Sprzedalem wszystko ze
            srednią 3,72zl. Czyli Wy kupowaliście kiedy ja juz zarobiony sprzedawalem.
            Teraz ja juz widze dobre info i skupuje po niskich cenach, ale wiekszość
            zacznie kupowac jak wyjdzie info że zarząd podjąl uchwale o emisji. Tylko
            wówczas start będzie juz + 20%, niektórzy będa myslec ża to juz za wysoko aby
            kupować i poczekają na jakąś korekte. Koniec dnia będzie na +40% nastepny dzień
            otworzy sie znowu na +20% i jak duża cześć graczy bedzie wchodzic w JAGO jak
            juz bede sprzedawal z zyskiem 100% pamietajcie że ta spólka to tylko 15 mln
            akcji. W tej chwili duże pakiety posiadają fundusze i zarząd. na takiej spólce
            skok 100% to kwestia 2-3 dni.
            Nie chce nikogo namawiać, dzielę sie tylko moimi spostrzeżeniami. Jak bedzie?
            to sie okaże.
            • frolama Re: JAGO na przyszlość. 15.04.06, 12:09
              Nie ukrywam ze dałem 3,72 za wiekszy pakiet akcji i nie powiem zeby to byla
              wygórowana cena za ten papier . Tylko wzrost nie nadchodzi :).

Super ze tak 'wyczułeś" spółeczke i zarobiłeś - twoje zdrowie.
              • vertical1 Re: JAGO na przyszlość. 18.04.06, 10:09
                Jest jeszcze szansa aby zakupic w okolicach 3,50zl, ale ktoś sprytnie skupuje.
                • tut666 Re: JAGO na przyszlość. 18.04.06, 10:18
                  ktoś pomału wsysa papiery. czyżby zapowiedz tego co było po 3.08 :>
                  • zablokowany JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 10:55
                    13.03.2006 JAGO kosztowało 3,08. Tego samego dnia KGHM kszotował 70,5 pln.
                    PGNiG kosztowało 3,39 pln. Bioton kosztował 16,55 a Skotan 15 pln (po
                    przeliczeniu)
                    Dzisiaj JAGO kosztuje 3,5 pln. KGHM 110; PGNIG 3,94; Bioton 22,2 a Skotan 43
                    pln.
                    KGHM będzie płacil dywidendę w wysokości 5,5 pln na akcję. PGNiG będzie płaciło
                    dywidendę w wysokości 0,16 pln na akcję.
                    Nie piszę tego żeby z Was szydzić ( mam na myśli Ciebie i vertical1) ale po to
                    aby Wam pokazać, że w pewnym momencie zwątpiłem w JAGO i przeniosłem kapitał na
                    inne spółki. Życzę Wam conajmniej wzrostu do 4,7 pln oraz dywidendy przy
                    wskaźniku Div Yield na poziomie 7,86 %.
                    Pozdrawiam.
                    • tut666 Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 11:01
                      widzisz kolego.. ja mam spółki z różnych sektorów.. na samych surowcach nie
                      będę się opierał. coś spożywczego warto mieć - jago warto mieć :) pozdr
                      • zablokowany Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 11:09
                        I słusznie. Żarcie ponad wszystko.
                        • vertical1 Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 13:34
                          Zablokowany zapomniales dopisac że Elektrim kosztowal 3zl dziś 16 a alchemia
                          72zl dziś 40zl. Co to ma za znaczenie? Ja napisalem w pierwszym poscie o
                          przyszlości JAGO. Trzymam sie tego, jak bedzie zobaczymy. Nie twierdze że jest
                          to super spólka, twierdze jedynie za da spoor zarobic.
                          • zablokowany Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 13:41
                            Widzisz możemy strzelać w siebie spólkami , ktore wzrosły i spadły. Miałem coś
                            innego na myśli. Otóż nie ukrywam miałem kapitał zainwestowany w JAGO. Jednak
                            kiedy okazało się, że rynek odjeżdża to zamiast trzymać środki w tej spółce
                            uznałem, że lepiej będzie znaleźć takie walory, które po pierwsze pokryją
                            nieznaczną stratę na JAGO oraz przyniosą odpowiednią stopę zwrotu.
                            Podziwiam Ciebie za wytrwałość. Ty wybraleś taki sposób inwestycji a ja nieco
                            ryzykowny. Nie piszę, że to zła spółka. Przekazuję Tobie informację, że
                            wybrałem inny sposób inwestowania. Przecież równie dobrze mogłem kupić miedź w
                            Londynie lub kilkanaście baryłek ropy w Nowym Jorku zamiast min np. akcji KGHM
                            czy Orlenu.
                            Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
                          • wyzarty Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 17:34
                            skąd u Ciebie przekonanie ,że na Jago zarobisz.Czy przede wszystkim,tylko
                            dlatego że przewidziałeś ceny spółek o których wspominasz.Piszeszże Jago to nie
                            najlepszy papier na GPW-az drugiej strony zapełniasz nim prawie cały
                            portfel.Dwa tygodnie temu-czytałem posty,że papier ten w kwietniu,maju dojdzie
                            do 4,5-anawet ktoś wspominał o 8zł...Jesteś chyba dobry w te klocki-napisz
                            więc kiedy ta dobra dla Jago przyszłość się spełni...czego Tobie innym i sobie
                            życzę- pozdrawiam.
                            • vertical1 Re: JAGO na przyszlość??? 18.04.06, 20:06
                              Przeczytaj dokladnie moje posty w tym temacie. Juz o tym pisalem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka