Dodaj do ulubionych

Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!!

30.04.06, 00:18
Zamówiłem tam cztery popularne mebelki BlackRedWhite. Miały się one zjawić w
okresie dwóch tygodni. Po ca. dwóch tygodniach owszem, dotarły, ale trzy z
nich. Zapewniono mnie, że czwarta szafka dotrze na dniach. Otóż nie dotarła.

Przez kolejne dwa tygodnie (czyli policzcie: miesiąc od zamówienia!) co jakiś
czas JA musiałem wydzwaniać do tej żałosnej firmy, której pracownice mamiły
mnie bajkami w stylu "przyjechał właśnie transport, musimy sprawdzić czy nie
ma w nim pana szafki, oddzwonimy" lub podobnie, że "transport będzie
pojutrze". Oczywiście nie oddzwonił nikt ani razu, wiem to na 100%. W końcu
wściekłem się nie na żarty i zacząłem dzwonić tam regularnie z awanturą po dwa
razy dziennie, w końcu nawet słowa "przepraszam" nie usłyszałem za takie
opóźnienie, a meble te można przecież kupić w każdym innym sklepie meblowym w
Płocku, to nie specjalne szafki na zamówienie... Jednego dnia słyszałem, że
wniosą mi meble za darmo (a to ci wielka promocja, o ho ho!) a już następnego,
że jest to niemożliwe. W sumie, to frajer ze mnie, bo przygodę z nimi mogłem
skończyć wcześniej, dziękując im za współpracę, a meble niech sobie wsadzą
w... magazyn, ale trudno już.
Niby kierownik, kiedy go poprosiłem do telefonu, przeprosił mnie i zapewnił,
że meble już są na stanie, zostaną też wniesione do domu.
Heh, cóż z tego, kiedy panowie transporterzy poprosili o szmal za
wniesienie... Wysłałem ich po niego do kierownika właśnie.

Ta firma nie powinna wytrzymać w warunkach wolnego rynku i konkurencji dłużej,
niż kwartał, z takim podejściem do klienta, życzę im tego z całego serca!
Unikajcie tego sklepu, każdy inny obsłuży was z pocałowaniem ręki i nie ędzie
robił żadnych problemów w przeciwieństwie do tego niepoważnego przybytku!
Obserwuj wątek
    • Gość: Buczer Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.c155.petrotel.pl 30.04.06, 00:29
      ciffan napisał:

> W sumie, to frajer ze mnie

Dokładnie! Wystarczyło na początku to napisać.
      • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! 30.04.06, 10:32
        Niech moja nauczka będzie przestrogą dla innych - nie kupujcie w tym sklepie!
        Niby wielki magazyn, ale i tak trzeba czekać na sprowadzenie żądanego mebla... A
        takie warunki są również gdzie indziej, gdzie obsługa nie robi sobie żartów z
        klienta.
        • Gość: PABLO Re: Sklep meblowy "emka" - SUPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:29
          CO TY WYGADUJESZ TAKIEGO WYBORU I TAK NISKICH CEN NIE ZNAJDZIESZ W CAŁYM
          PŁOCKU.JAK WSZYSCY SIE RZUCILI BO MEBLE BYŁY TANSZE W POROWNANIU DO INNYCH
          SKLEPOW NAWET O 400 ZŁ TO SIE DZIWISZ ZE TRZEBA POCZEKAC KILKA DNI DŁUZEJ
        • Gość: MARCELO Re: Sklep meblowy "emka" - DOBRY SKLEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 17:04
          WIDZE OPINIE NA TEMAT PANA CIFFAN I WIDZE ZE PAN JAEST WICZNIE NIE ZADOWOLONY
          TRAGEDIA???????
      • Gość: SoundBlaster Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 10:38
        Buczer, zamknij klape jak nie masz nic do powiedzenia w sprawie
        • Gość: Gdzie? Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 11:12
          Gdzie ten sklep jest ? bo nazwa nic mi nie mówi...
          pozdrawiam
          • Gość: Pio Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.zasrancy.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 11:48
            zaraz za COTEXem
    • Gość: docent Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 06:52
      Chciałem tam kupić mebelki, ale jak kazali czekać na nie nie wiadomo ile, to
      poszedłem kupiłem dokładnie to samo gdzie indziej, bez czekania i ciutkię
      taniej :))
      • sawrojek Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda 08.05.06, 22:24
        A mnie zamienili szafy....Dali mi droższą i nie chcieli potem przyjąc jej z
        powrotem,twierdzi, że u nich pomyłki się nie zdarzają.......
        • Gość: emek Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda IP: *.c243.petrotel.pl 10.05.06, 22:00
          A mnie zamienili regał i dali mniejszy. Też nie chcieli zwrotu twierdząc ze
          pomyłki się u nich nie zdarzają
          • Gość: PAfcio Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda IP: *.c240.petrotel.pl 15.05.06, 17:45
            A ja czekam już miesięc aby dowieźli mi jedną cześć z szafki która ma cztery
            elementy. I też słysze teksty w stylu: Reklamacja już wysłana. Czekamy aż
            dowiozą części. Chyba jutro zadzwonie do centrali.
            • Gość: to ja, to ja :))) Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda IP: *.gorzow.mm.pl 15.05.06, 23:34
              oj!!! widzę, że emka nie daje rady wszędzie, bo w Gorzowie Wlkp dzieje sie tak
              samo - M A S A K R A !!!!
        • Gość: MARCELO Re: Sklep meblowy "emka" -DOBRY SKLEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:18
      • Gość: aga Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! - ano prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:59
        Gdzie, w Płocku jeszcze można kupić beble produkowane przez BRW ??? I taniej ?
    • Gość: . ty ciffan znany jesteś z rzędzenia i tobie nie dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 23:39
      ert
    • gibki Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! 16.05.06, 11:38
      ciffan - dokladnie podobna historie przeszedlem
      ale pointerwencji w centrali i wspanialym liscie mojej zony do emki, centrali
      brw i UOKiK meble znalazly sie w dwa dni i w koncu zadzwonili sami zeby mnie o
      tym poinformowac
      czas oczekiwania w sumie 29 dni
      • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! 16.05.06, 15:15
        Z czego wniosek, że pracownicy płoccy to olewusy jakich mało...

Abstrahując, to ja tego nie rozumiem: sytuacja na rynku pracy jest gorzej, niż
        kiepska, więc teoretycznie już ktoś zatrudniony powinien szanować robotę. Takim
        leceniem w ciula pracownicy emki wydatnie przyczyniają się do upadłości sklepu i
        słodkim, słodkim bezrobociem...

Chyba że zarabiają tak mało, że nie zależy im na niczym, cóż może być i tak...
        • Gość: marcelo Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:58
          apropo emki ja zrobiłem zakupy w sobote a w poniedziałek miałem meble obsługa
          badzo profesjonalna
          • Gość: Szawara.w Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:07
            Coś jest na rzeczy z tymi terminami. Ja sam oczekuję na swoje zamówienie pewnie
            już grubo ponad trzy tygodnie i jak na razie cisza. :) Dla mnie akurat to nie
            problem bo i tak jeszcze nie skończyłem remontu, ale czas oczekiwania na
            realizację zamówienia nie wystawia temu sklepowi zbyt wysokiej oceny.
            Pozdrawiam

• Gość: aneta Re: Sklep meblowy "emka" - super sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:22
            to prawda ja dostałam meble w ciągu kilku dni.super obsługa bardzo
            profesjonalna POLECAM
    • Gość: aga Re: Sklep meblowy "emka" - OK SKLEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:12
      CZŁOWIEKU NIE PRZESADZAJ WIDAC ZE DAWNO NIE KUPOWALES MEBLI ZADEN ZE SKLEPOW
      NIE MA MAGAZYNU A EMKA MA GO W RAWIE MAZOWIECKIEJ I JEST TO ZROZUMIALE(PRZECIEZ
      TO NOWY SKLEP) NIGDZIE NIE DOSTAJESZ MEBLI ODRAZU. JESLI CHODZI O PRACOWNIKOW
      TO BARDZO MILI LUDZIE I Z MILA CHECIA SŁUZA POMOCĄ.WIELE SPRAW NIE JEST
      UZALEZNIONE OD PRACOWNIKOW ONI TYLKO WYKONUJA POLECENIA.PRZY TYLU ZAMOWIENIACH
      JAKIE MIELI TRUDNO SPROWADZIC MEBLE W TAK KROTKIM CZASIE.JESTEM PEWNA ZE GDY
      MINIE TEN SZAŁ PROMOCJI NAPEWNO SWOJE OBOWIAZKI BEDA WYKONYWAC SPRAWNIEJ
      • Gość: olka Re: Sklep meblowy "emka" - OK SKLEP IP: *.c151.petrotel.pl 26.05.06, 18:44
        To chyba znasz jakieś nowe znaczenie słowa "profesjonalizm". Obsługa w tym
        sklepie jest żenująca, personel niekompetentny...
        • Gość: marcelo Re: Sklep meblowy "emka" - OK SKLEP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:42
          aty znasz znaczenie tego słowa to napisz hehe
      • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - dziadostwo 27.05.06, 11:26
        Gość portalu: aga napisał(a):
        > CZŁOWIEKU NIE PRZESADZAJ

Nie drzyj się i nie pisz kapitalikami...

> WIDAC ZE DAWNO NIE KUPOWALES MEBLI ZADEN ZE SKLEPOW
        > NIE MA MAGAZYNU A EMKA MA GO W RAWIE MAZOWIECKIEJ I JEST TO ZROZUMIALE(PRZECIEZ
        > TO NOWY SKLEP) NIGDZIE NIE DOSTAJESZ MEBLI ODRAZU.

DRRR Błąd.
        Ostatnio kupowałem sporo mebli.
        Prawda jest taka, że najdłużej czekałem niecałe dwa tygodnie. A kupowałem w
        sklepach mniejszych i dużo mniejszych od dziadowskiej emki, które również
        sprowadzały sobie rzeczone meble z magazynów. Mało tego, na sofę, którą trzeba
        było obić innym materiałem, czekałem najkrócej (Hala na Otolińskiej - polecam!)!
        Standardowy zestaw blackredwhite, który zamówiłem na Rembielińskiego miałem po 2
        tygodniach, a był to długi weekend, więce nie wiem, ile bym czekał w tej
        żenadzie - emce. Nie pisz mi o profesjonalizmie sprzedawców emki, bo nie urągają
        oni poziomem do miana stażystów...

> WIELE SPRAW NIE JEST
        > UZALEZNIONE OD PRACOWNIKOW ONI TYLKO WYKONUJA POLECENIA.

Hitlerowcy też się tak tłumaczyli, a zobacz jak skończyli ;PPP

> PRZY TYLU ZAMOWIENIACH
        > JAKIE MIELI TRUDNO SPROWADZIC MEBLE W TAK KROTKIM CZASIE.JESTEM PEWNA ZE GDY
        > MINIE TEN SZAŁ PROMOCJI NAPEWNO SWOJE OBOWIAZKI BEDA WYKONYWAC SPRAWNIEJ

Powiem tyle: a guzik mnie to obchodzi! Skoro się nie wyrabiają, to może powinni
        zrezygnować z tych "promocji", hę? Klienta nie powinno obchodzić, ile sklep ma
        zamówień, tylko czy dostaje towar w obiecanym terminie. Jeżeli tak nie jest, to
        znaczy, że po drodze jest coś nie tak. Sklep ten jest źle zarządzany i tyle...
        • Gość: adr Re: Sklep meblowy "emka" - dziadostwo IP: *.c243.petrotel.pl 27.05.06, 12:27
          hurtowo meble kupujesz czy jak a moze z konkurencji jestes? :)
          • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - dziadostwo 27.05.06, 23:16
            Wyremontowałem mieszkanie i wyrzuciłem większość mebli. Musze je czymś zastąpić...
            • Gość: marcelo Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:40
              widze ze pan ciffan to nadety bufon i nikt go nie lubi na forum iduzo ludz sie
              nanim poznało jestes załosny szkoda micie człowiku
              • Gość: olka Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.c151.petrotel.pl 28.05.06, 20:00
                jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to lepiej książkę poczytaj, bo
                widzę, żeś niedouczony...
              • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep 28.05.06, 20:35
                Gość portalu: marcelo napisał(a):
                > widze ze pan ciffan to nadety bufon i nikt go nie lubi na forum iduzo ludz sie
                > nanim poznało jestes załosny szkoda micie człowiku

Przy życiu trzyma mnie tylko to, że pomimo moich wszystkich wad, potrafię
                przynajmniej pisać w miarę poprawnie po polsku :]
                • Gość: marcelo Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:28
                  chciałbym sie spotkać z tobą sam na sam i porozmawiać nadęty rumaku zajebista
                  cifka :]
                  • Gość: olka Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: 193.59.95.* 29.05.06, 12:12
                    Widzę, że "kolega" ma wielki problem żeby napisać coś elokwentnego...
                  • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep 29.05.06, 12:22
                    Gość portalu: marcelo napisał(a):
                    > chciałbym sie spotkać z tobą sam na sam i porozmawiać nadęty rumaku zajebista
                    > cifka :]

Skoro tak, to czekam na maila, którego adres znasz. W końcu chcesz się umawiać
                    sam na sam, bez świadków, tak?
                  • ciffan Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep 30.05.06, 10:16
                    Słuchaj no, kolego, mój czas jest cenny.
                    Nie będę czekał wieczność na maila od ciebie. Jeżeli nie chcesz się spotkać,
                    albo nie umiesz wysłać maila, to już twoja sprawa. Ale nie zawracaj mi głowy
                    następnym razem, ok?

Over & out.
      • iwles Re: Sklep meblowy "emka" - OK SKLEP 29.05.06, 11:08
        > ZADEN ZE SKLEPOW
        > NIE MA MAGAZYNU A EMKA MA GO W RAWIE MAZOWIECKIEJ I JEST TO ZROZUMIALE

Skoro żaden ze sklepów nie ma magazynu na miejscu, to dlaczego w innych
        sklepach zamówienia są realizowane szybciej?

Poza tym - nawet gdyby magazyn był na Gubałówce - to nie koniec świata - można
        się wyrobić w ciągu 2 tygodni. A cóż dopiero mówić o miejscowości w sąsiednim
        województwie (odległość ok. 120 km.)!

Zamówiłam kiedyś kanapę w sklepie na Szopena. Producent był spod Poznania -
        obicie wybrałam od producenta z (nie pamietam dokładnie, ale z południowej
        Polski). Kanapa miała być po miesiącu - była po 2 tygodniach. Jednak można? jak
        się chce i dba o klienta...
    • Gość: ASIA Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.c157.petrotel.pl 26.05.06, 13:01
      Aga ty się mylisz magazyn w Rawie nie jest emki tylko bleka i z niego się
      zaopatrują wszystkie sklepy w tym rejonie.
      • Gość: aga Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:29
        to ty sie mylisz z tego co wiem to odczerwca beda mieli wyłaczność na bleka i
        tylko unich bedzie mozna kupic te dobre meble.
        • Gość: ala Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.c157.petrotel.pl 26.05.06, 18:58
          Aga z kąd masz takie fałszywe informacje bleka w płocku sprzedaje 5 sklepów i
          zaopatrują się wszyscy w tym samym magazynie bleka w RAWIE.
          • Gość: adr Re: Sklep meblowy "emka" - ok sklep IP: *.c243.petrotel.pl 27.05.06, 12:26
            po malu Emka wypowiada umowy tym, ktorzy bleka sprzedaja ;)
    • Gość: ciach-spaw-benz Re: Sklep meblowy "emka" - ŻENADA!!! IP: *.c154.petrotel.pl 27.05.06, 14:55
      Żle jesteś zorientowana umowy są z blekiem a nie z emką dystrybucje mebli
      prowadzi blek a ty chba jesteś z kotexsu bo coś wiesz ale nie na temat i robisz
      fermęt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka