Gość: lola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:03 Taki wątek już kiedyś był. Mam nadzieję, że bedziecie tu wpisywać swoje zdarzenia. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:25 W elce też często zdarzało mi się robić głupotki i gafy śmieszne, ale pochwalę się może co zrobiłam podczas egzaminu - który bagatela zdałam ;-D Ustawiając się do wykonania 1 z zadań, tzn łuku (wrrr) zastał mnie cholerny deszcz. Wycieraczki chodziły na maksa i nie było świata widać. Chciałam sobie włączyć tylną wycieraczkę, no ale zamiast ja tylko włączyć to dodatkowo włączyłam spryskiwacz, który chyba sie lekko przestawił - pech chciał, że pan egzaminator stał z tyłu,nachylony nad szybko bo ustawiał środkowy pachołek. Podszedł do mnie z dziwną minką i wycierając się chusteczką zapewnił mnie, że przestrzega zasad higieny i mył się rano ;-D Troszkę się wystraszyłam, pan był zaskoczony, ale pod koniec egzaminu śmiałam się z tego razem z egzaminatorem. Oczywiście byłam pierwszą osobą która tego przemiłego pana tak potraktowała, polecam tylko zdającym o mocnych nerwach ;-D Żartowałam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
latola Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 09.08.06, 17:21 to musialo byc niezle:) fajowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anett Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:09 hehe.....ja na pierwszej godzinie jazd.....przejechalam mala kaczuszke, ktora wlasnie wyszla na ulice......hamowalam...ale sie nie udalo :( na to moj instruktor po przejechaniu paruset metrow " hmmmm....chyba sie w koło wkrecila :)" a na 7 godzinie mialam male zderzenie :) a wczoraj zdawalam na odlewniczej pierwszy raz i ZDALAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziulek5 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 10.08.06, 20:28 a teraz moja kolej... Oewnego pięknego słonecznego i upalnego dnia mój instruktor poszedł po picie do sklepu. Nasz dialog: I. Kazia chcesz troche? Ja.Nie dziekuje I.No masz póki jest czyste... J.nie, naprawde dziekuje W tym momencie otwiera butelke z gazowanym napojem i wszystko znalazlo sie na nas... Wkurzony na maksa wylatuje z samochodu, widze, że wszystko sie w nim gotuje i czekam az zacznie rzucac miechem... Po chwili jak doprowadzil sie i samochód do porzadku wsiada i rzuca butelke za siedzenie ...mmówiac juz sie napiłem.... heh to bylo piekne...ta jego minka a ja sie z niego cały czas smiałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 21:32 rozwaliłam głowe swojemu instruktorowi maską samochodu bo ją żle zachaczyłam bardzo przepraszam Panie Piotrze Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wrozka Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 29.08.06, 20:15 Ja dwa razy ( nie w tym samym dniu ) urwałam gałkę od zmiany biegów :D A kiedyś zamiast kierunkowskazu włączyłam wycieraczki :) Niech ten wątek żyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: 83.19.46.* 26.10.06, 19:37 A ja tak zaciągnęłam hamulec ręczny, że ani mój instruktor, ani jeszcze inny, który był obecny na placu nie mogli go zdjąć;))) Odpowiedz Link Zgłoś
magda0777 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 30.08.06, 11:24 Jadąc na plac, kierowca samochodu obok powiedział, że nie ma w elce stopu. Dojechaliśmy i instruktor odkręcił całą lampę, a ja miałam jeździć po łuku. Wymienił żarówkę i jak dojechałam do koperty zaczął przykręcać. Szkoda tylko, że mnie nie uprzedził, bo ruszyłam do przodu i musiał za mną kawałek biec. Odpowiedz Link Zgłoś
luana4 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 30.08.06, 12:26 Na jednej z pierwszych godzin jazdy przy zmianie biegow "za daleko" wyciagnelam reke i omijajac cel zlapalam instruktora za kolano??? (mam nadzieje, ze to bylo kolano!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola siedlce Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: 82.160.190.* 30.08.06, 15:38 moja kloleżanka spytała instruktora gdy przejeźdzał obok samochód WORDu czy to prawdziw WORD (egzamin) czy tylko taka ściema, heheh Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 30.08.06, 19:48 wsiadam do autka, przygotowuje sie do jazdy, zapinam pasy, wlączam jedynke, zwalniam hamulec ręczny, powoli puszczam sprzęgło wciskajać powoli gaz...intruktorka się na mnie patrzy a ja zauważam że nie odpaliłam samochodu:| taka mała gafa ze stresu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.dew.pl 30.08.06, 21:25 Dałam kosza instruktorowi który składał mi dwuznaczne propozycje, miły koleś ale wyszło że dupek, jednak nadal jeżdzimy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitek Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.chello.pl 14.09.06, 05:06 Kasiu, tak więc uważasz, że Twoje zachowanie było idiotyczne ? Czyli żałujesz, że dałaś Instruktorowi kosza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 14.09.06, 19:37 nie zaluje... chyba....;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda0777 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 14.09.06, 23:00 Przypomniała mi sie jeszcze jedna historia. Wyjeżdżałam z placu, a przez drogę maszerował gołąb. Zamiast zatrąbić, to ja stanęłam, wychyliłam głowe przez okno i powiedziałam: A sio, a sio gołąbku. Mój instruktor mało z fotela nie spadł ze śmiechu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbe Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.g.intelink.pl 14.09.06, 23:39 ja na pierwsza jazde poszlam zielona, instr musial mi wszystko mowic co i jak, biegi, itp, itd, tak sie stresowalam ta jazda po miescie, ze lepiej nie mowic, on caly czas mi mowil co i jak i nagle"lewy kierunkowskaz, prawy kierunkowskaz" ja wykonalam i sie pytam " ale po co to bylo" a on " wymijalismy rowezyste" ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 15.09.06, 08:55 Ja z kolei na egzaminie wewnętrznym stresowałam się na maxa:) Podniosłam maskę, opowiedziałm wszystkie światła też, więc pakuje się do samochodu i mówie że ustawiam lusterka itp... a instruktor że jeszcze coś minełam... mózgownica pracuje na podwyzszonych obrotach i z 2 minuty kminiłam ze zapomniałam o śygnale dzwiękowym. A i w czasie pokazywania świateł właczyłam silnik:) zamiast tylko stand by zrobić:))to taka mała porażka była...ale na państwowym pamiętałam już o klaksonie i o stand by:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitek Re: do bbe IP: *.chello.pl 15.09.06, 12:40 Przy wymijaniu rowerzysty czy innego uczestnika ruchu proponuję Tobie i Twojemu instruktorowi nie włączać kierunkowskazów. Wymijanie - przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w przeciwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:21 to co to za instruktor. Rowerzyste mozna omijac, gdy stoi w miejscu albo wyprzedzac gdy jedzie w tym samym kierunku, ale z mniejsza predkoscia. Wyminelabys rowerzyste, gdyby ten jechal w przeciwnym kierunku na przeciwnym pasie ruchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 09:06 Mnie instruktor raz na początku kursu tak zakręcił...prawo, lewo, prosto itd Ja skupiona na maxa widząc tylko znaki drogowe. W pewnym momencie mówi do mnie -zaparkuj sobie tu gdzieś Ja w szoku -ale po co? On sie zaczął śmiać mało z fotela nie spadł. Ja się rozglądam...okazało się, że staliśmy obok mojego domu i moja godzina jazdy już upłynęła :)Do dziś sama się dziwię jak mogłam nie poznać swojej miejscowośc, już nie wspomnę o domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:32 kilka razy tak wdusilam sprzeglo, ze mi sei zablokowalo(wycieraczka je raczej zablokowala) i instruktor mowi do mnei pusc sprzeglo, a ja na to, ze puscilam, hi i wtedy nie wiedzila co sie dzieje, i musial pociagnac wycieraczke;-) Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 19.09.06, 00:19 Ja pamiętam jedną rzecz, która rozśmieszyłam intruktora do rozpuku. Warszawa, ładna pogodna, widoczność doskonała. Skręcam w lewo z dwupasmówki w mniejszą uliczkę. Po kilkudziesięciu metrach zatrzymuję się w korku. Stoję i rozglądam się, czy to światła, czy co, a mój instruktor do mnie: - A co ty robisz? - No, stoję. Korek... Zbił mnie z tropu. Kiedy gruchnął śmiechem, zauważyłam że ustawiłam się pięknie za rządkiem samochodów zaparkowanych. Na jezdni, ale jednak zaparkowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbe Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.n.intelink.pl 19.09.06, 01:50 o jeny jaki skrupulatny...kolejny alfa i omega sie znalazl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellllla Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:42 Ja na pierwszej jezdzie uczylam sie na placu ruszac i hamowac no i ruszylam i instruktor mowi to teraz hamujemy no i ja nie wiedzac jeszcze jak co dziala dalam hamulec do dechy i malo nie wybilismy glowami przedneij szyby :):)no i tak ruszalm i hamowalm na tym placu z 10 razy i za kazdym razem hamulec do dechy a my do przodu:D:D a insrtktor powiedzil pod koniec:"nie no to jakis cud ze ja mam jeszcze wszystkie zęby" dobrze ze chlopak byl wyrozumialy hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankasierant Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 22.09.06, 20:14 ja ruszyłam na światłach na wstecznym, heh:) Niestety odruchowo zaciągam pierściem w corsie, musze nad tym popracować:p Odpowiedz Link Zgłoś
huana87 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 23.09.06, 16:16 ja ostatnio wsiadłam do samochodu i przesunęłam sobie fotel do przodu bo był dla mnie za daleko. no to ruszam, jadę kawałek ale fotel okazał się być przysunięty za blisko kierownicy i niewygodnie było mi naciskać hamulec. jechałam drogą, dojechałam do skrzyżowania i postanowiłam fotel przesunąć. no to podnoszę dźwignię a że miałam nogę na sprzęgle to fotel mi pojechał do końca :) za mną siedział chłopak który się nieźle zdziwił jak mu się nagle ciasno zrobiło;) Odpowiedz Link Zgłoś
madlaine Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 25.09.06, 21:39 zapatrzyłam się dzisiaj na parkingu na inna elkę i zamiast wujechać na droge to skrećiłam za nią na praking i...cóż udawałm , że uczę się zawracac.... Odpowiedz Link Zgłoś
miguel.mig Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 26.10.06, 18:28 kolega kiedy jeździł Lką to jego instruktor............Spał. Swoją drogą to odważny.Ja miałem inny powód do śmiechu,kiedy mój instruktor narzarł się gruszek i potem go przycisło w srodku miasta i trza było pieronem wyjechać z miasta i 15km na bazę do ośrodka,gościu mi się zwija w aucie,przebiera nogami, ja czerwony bo się dusiłem ze śmiechu.A kiedy dojechaliśmy do ośrodka to przysięgam nie wiem kiedy mi z auta wyskoczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:34 Ja dzisiaj za to (jazda o 6 rano, ciemno jak nie wiem), wjechałam na wysepkę na rondzie :D Skręcałam w lewo, zapatrzyłam się w prawą stronę i za bardzo mi się w lewo skręciło :p Ale się instruktor śmiał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voolie Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:26 mój instruktor też przysnął jak z nim jechałam. a jak mu powiedziałam że ryzykuje to on do mnie: "no co, już prawie egzamin zdajesz, to powinnaś jeździć bezpiecznie!" Odpowiedz Link Zgłoś
miguel.mig Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 26.10.06, 18:31 www.smog.pl/wideo/4742/nauka_jazdy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliflow Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.olesno.info.pl 26.10.06, 19:57 zenada po prostu zachowanie tej babki, niestety swiadczy to takze o tej instruktorce, ze nie potrafila zainterweniowac i w ogole jak mogla taka osobe to jest nie znajaca w ogole przepisow wypuscic na ulice? Ogolnie filmik tak zalosny, ze az smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:11 Ja jadąc na jednej z jazd- było to lato prze otwarte okno po mojej stronie wpadła mi pszczoła która- pech chciał- wpadła mi między nogi. Auto jedzie, przede mna cieżarówka a ja za cholerę nie wiem jak to instruktorowi powiedzieć. No ale w końcu sobie myślę że jak mnie użądli to już całkiem będzie fatalnie no i wydusiłam z siebie "...mógłby Pan ją wziąć? mam pszczołę między nogami" zabrzmiało to poprostu okropnie no ale co miałam zrobić??!! on kazął mi zachować spokój i zaparkować po czym wyppuściłam pszczółkę i pojechaliśmy dalej! straaaasznie niezręczna sytuacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex74 Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 31.10.06, 11:19 ciagle mam napis -this video is no longer available .nie chce sie wlaczyc.jak to obejrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
miguel.mig Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? 04.11.06, 23:45 alex wejdź na smog.pl i wpisz tam nauka jazdy. Mnie to osobiście bardzo rozśmieszyło.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voolie Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:30 na jednej z jazd jechałam z instruktorem po gliwicach. w pewnym momencie stałam na światłach, i nagle instruktor mówi do mnie: "źle stanęłaś". ja się rozglądam - wszystko ok, pas dobry, linia nieprzekroczona, o co chodzi? a on na to: "źle stoisz, bo radia w tym miejscu nie słychać!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek88pdkrp Re: Co zrobiliście idiotycznego w eLce? IP: *.244.157.18.ip4.tnp.pl 06.12.06, 10:31 Ja na kursie robilem wiele idiotycznych rzeczy, pomijajac to ze bylem antytalentem do jazdy:) (choc egzamin juz zdalem w pazdzierniku tego roku). Raz w upalny dzien lipca przyszlem na jazdy i instruktor kazal mi wsiadac do samochodu, jednak w tym czasie Ja gadalem przez komorke..a na placu staly dwie elki. Podszedlem do pierwszej gadam przez komorke i chce wsiadac juz mialem otwierac drzwi a patrze a tam inny kursant-malo sie nie poplakalem ze smiechu:) Na jazdach tez bylo wesolo-jak chcialem ominac pieszych na przejsciu, lub jak jezdzilem z recznym na placu:)Najwieksza porazka na placu bylo to ze uczylem sie ruszac do przodu az 2 godziny dwie najwieksze gafy na jazdach na kursie- skrecajac w lewo pojechalem prosto, a na pierwszych godzinach jazd na skrzyzowaniu auto zgaslo mi 7 razy:) Odpowiedz Link Zgłoś