Dodaj do ulubionych

gazy u niemowlat

21.08.06, 12:16
Mam problem.Pomozcie.Moja Juleczka ma bardzo czesto gazy,i chyba jej z tym
nienajlepiej.Ma dopiero 12 dni i za bardzo nie wiem co robic.Moze jem cos nie
tak,ale staram sie uwazac.a moze te gazy to normalna sprawa a tylko ja jestem
przewrazliwiona???Pomozcie laski.dzieki.
Obserwuj wątek
    • mioczka Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 13:36
      moja córcia ma też problemy z gazami i najbardziej pomaga jej INFACOL ( kupisz
      w kazdym supermarkecie ) ale najlepiej zapytaj swojej HV . uważaj oczywiscie co
      jesz choć to niekoniecznie może być wina twojego pożywienia. u nas również
      sprawdza sie masaż brzuszka. pozdrawiam
      • mioczka Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 13:39
        a jeszcze dodam ze gazy to jak najbardziej normalna rzecz u takich maluszków
        problem jest wtedy gdy naprzykład ujscie gazów sprawia jej trudności jesli
        płacze z tego powodu to musisz z tym coś zrobic
        • marcia113 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 15:44
          mioszka jak czesto dajesz infacol? moj maly ma 6 tyg., na ulotce pisze ze dawac
          przed kazdym jedzeniem, podaje mu przed kazdym, ale jak tylko odstawie kropelki
          znow placze i zastanawiam sie czy mozna dawac to dziecku przez np 2 miesiace
          dzien w dzien przed kazdym jedzeniem, czy to nie zaszkodzi?;/
          PS. Infacol jest przeznaczony dla dzieci od 1 miesiaca zycia wiec Buzka262 moze
          Ty pije herbate z kopru wloskiego, ja tak robilam zanim maly nie skonczyl miesiaca.
          --
          Lepiej milczec i wyjsc na glupca, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci
    • buzka262 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 16:09
      ok,dzieki.ale gdzie taka herbatke kupic????
      • mioczka Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 16:23
        ja dawałam INFACOL od 2 tyg bo mała miała kolki dawać trzeba przed każdym
        karmieniem . dawałam jej 1.5 miesiąca i odłożyłam bo problem zniknął od 2
        tygodni znowu gazy i ból brzuszka przy karmieniu moja HV kazała mi spowrotem
        podawac INFACOL (aha mała ma na dodatek zielone kupki) i nie martw sie można
        podawac tak długo jak trzeba. ja tez daje herbatke z kopru włoskiego ( z
        Polski) ale podobno niektórym dzieciom to zwiększa problem trezm mam herbatke
        HIPP UŁATWIAJĄCĄ TRAWIENIE i chyba jesty lepsza ( tez z polski tu raczej sie
        nie dostanie chyba że w polskich sklepach)
        • buzka262 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 17:36
          a czy ten infacol moge jej podac teraz,ona ma dopiero 12 dni???widze ze meczy
          sie bardzo,dzisiaj caly dzien nie spi przez te gazy.czy te kropelki jej nie
          zaszkodza??i jak je podawac??pomozcie.czy musze sie konsultowac z lekarzem czy
          moge sama jej podac???
          • marcia113 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 18:06
            spytaj moze w aptece, doradza Ci cos. Herbate tez mam z Polski. Co do podawania,
            to dajesz dziecku cala zawartosc zakraplacza przed kazdym jedzeniem. Infacol
            dostaniesz bez recepty, nie musisz sie konsutlowac z lakarzem, ale warto
            zapytac, moze cos doradzi:)
            • marcia113 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 18:07
              i wspolczuje bo jak mojemu Olkowi nie dam kropelek to tez przysypia 5 min i
              budzi sie z placzem i tak caly dzien i cala noc;/
          • mioczka Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 18:06
            możesz możesz nie zaszkodzą tylko pomogą kup odrazu . tam jest miarka daj jej
            całą ja dawałam dwie jak było bardzo źle . podawaj przed karmieniem . nie
            musisz sie konsultowac ja sama zakupiłam jak sie potem pytałam Położnej to
            mówiła ze jak najbardziej mam podawać. niech sie dzidziuś nie męczy to mu
            napewno ulge przyniesie. buzka262 nie bój sie nie jest za mały
            • buzka262 Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 18:14
              dzieki bardzo.ale jeszcze mam dylemat bo na ulotce jest napisane ze podawac od
              miesiaca.Ok juz nie marudze,skoro tez podawalyscie i bylo ok to ok.
              • mioczka Re: gazy u niemowlat 21.08.06, 19:03
                no właśnie już nie marudź :o) śmiało podawaj i ucałuj maleństwo odemnie . pa
    • buzka262 Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 10:50
      mam pytanko.Czy infacol przynosi ulge malenstwu od razu po zazyciu pierwszej
      dawki czy trzeba odczekac troche i zadziala po kilku razach??Dalam mojej Julci
      przed chwilka przed karmieniem,odlozylam ja do lozeczka i widze ze cos nadal ja
      meczy.Odpiszcie.
      • gobisha Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 11:00
        dziewczyny sprobujcie jeszcze rumianku. Ja pije rumianek, corka dostaje go troche w mleku i nie ma zadnych dolegliwosci przy baczeniu. Jak nie wypije rumianku to ma niewielkie raczej problemy z kupczeniem i baczeniem.
        Jak dziecko boli brzuszek mozna dziecku podac herbatke z koperku lub rumianku, i chyba lepiej te normalne, dla doroslych, bo zdaje sie, ze te Hippa sa slodzone?
    • buzka262 Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 10:54
      acha poza tym moja Juleczka strasznie steka,jakby kupki nie mogla zrobic a
      przeciez robi i wydaje z siebie dziwne dzwieki,jakby cos odchrzakiwala w
      gardle,a przeciez jest zdrowa.robi to caly czas od kilku dni.nie wiem co
      robic??czy to normalne jest??wiem ze moze panikuje ale to moje pierwsze dziecko
      i troche sie o nia boje.
      • mioczka Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 12:35
        to chrząkanie jest normalne ja też sie martwiłam bo wydawała dziwne dźwieki
        np. jak spała ale sie niemartw mojej córci chrzakanie przeszło chyba po
        miesiącu a co do infacolu to troszke musisz poczekac az zadziała . i nie martw
        sie ja tez troche panikowałam ciągle sie czegos dopatrywałam co mnie martwiło
        ale to chyba tak jest przy pierwszym dziecku bo wszystko jest nowe. :O)
    • buzka262 Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 12:37
      dziekuje Wam bardzo za podpowiedzi i rady.Masakra,nie wiem co bym bez Was
      zrobila.Jestescie kochane.Jak bede mogla tez z checia w czyms pomoge.Jeszcze raz
      wielkie dzieki.Pozdrawiam.
    • anwaryl Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 14:22
      Dziewczyny czy mozecie mi napisac ile kosztuje infacol? Ja zakupilam dwie
      buteleczki jak bylam w Polsce i się zastanawiam czy jest sens przywozic ten lek?
      • mioczka Re: gazy u niemowlat 22.08.06, 14:51
        prawie 3 funty za 50 ml jak dobrze pamiętam bo pamięci do cen nie mam wogóle (
        na moją niekorzysc ;o)
        • marcia113 ile kosztuje infacol 22.08.06, 15:01
          ja kupuje w tesco za 2,89 F
          co do chrzakania tez myslalam ze z moim dzieckiem cos sie dzieje, ale juz mnie
          uspokoilyscie. Powiedzcie czy wasze dzieci tez po placzu w oczku maja taka jakby
          ryse? wyglada jak łuska albo ryska przezroczysta przechodzaca przez srodek oka.
          Chcialam to dzis pokazac HV ale jak na zlosc juz tego w oczku nie ma, wydaje mi
          sie ze to COS robi sie po placzu dziecka.
          • mioczka Re: ile kosztuje infacol 22.08.06, 15:10
            coś mi sie kojarzy z tym oczkiem cos tez widziałam ale juz nie pamietam
            dokładnie a marciu śmiać mi sie chce bo ja chciałam żeby HV posłuchała jak mała
            chrząka a ona nic jak na złość . wiesz my chyba za bardzo sie wpatrujemy w te
            maleństwa chyba trzeba troszke wyluzować ;0) moja mała ma juz 2,5 miesiąca i ja
            juz troche przystopowałam z tymi podejrzeniami ale z początku to widziałam
            nawet to czego nie było ;O) pozdrawiam
            • marcia113 Re: ile kosztuje infacol 22.08.06, 15:23
              no dokladnie trzeba wyluzowac, ja juz powoli przestaje sobie wmawiac ze cos mu
              moze byc, to chyba przechodzi z czasem bo moj ma juz 6 tygodni. Buzka ma
              najmniejsze dziecko to jeszcze jest na etapie wypatrywania wszystkich chorob:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka