Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić prepaida w Sharmie?

04.09.06, 23:46
Witajcie

Jedziemy do Sharm - często będziemy dzwonić do Polski - pre-paid bardzo nam
się przyda - gdzie kupić kartę? Nie znalazłem tej informacji na forum.

Czy jest jakaś różnica - pomiędzy vodafone, a MobiNilem?

pozdrawiamy

został - tydzień :-)
Obserwuj wątek
    • trevally Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 05.09.06, 12:44
      Jest cała masa punktów w których można kupić - i w Naama Bay, i w Old Sharm

Kupuj Vodafone - działa zdecydowanie lepiej, jakość połączeń i słyszalność
      lepsza a kosztuje jakieś 10 % drożej niż MobiNil
      • taki_jeden_001 Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 05.09.06, 14:52
        > Kupuj Vodafone - działa zdecydowanie lepiej, jakość połączeń i słyszalność
        > lepsza a kosztuje jakieś 10 % drożej niż MobiNil

dzięki - o to właśnie mi chodziło

> Jest cała masa punktów w których można kupić - i w Naama Bay, i w Old Sharm

Jest jakiś konkretny punkt?
        Wolałbym wiedzieć już teraz - jak przyjedziemy - będziemy zmęczeni lotem - a
        wcześniej musimy jeszcze dostać się (300km) do Warszawy

Krążę pamięcią po Naama (lepiej mi znane od Old Sharmu) i nie wiem, gdzie
        mógłbym zapytać.

z góry dziękuję

Trochę się rozmarzyłem odpowiadając:

Swoją drogą - ciekawe, czy coś się zmieniło - czy nadal Naama przypomina Las
        Vegas, czy nadal na jednej z publicznych plaż zasypia ochroniarz pełniący swoją
        służbę, czy nadal przy plaży wieczorami śpiewa Zaki - czy nadal po powrocie do
        domu opowiada swojej rodzinie, że kiedy on śpiewa, ludzie przychodzą, biją mu
        brawo...

no i czy rybki nie odpłynęły ;-)

pozdrawiam
        • koalabis Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 05.09.06, 15:42
          > > Kupuj Vodafone - działa zdecydowanie lepiej, jakość połączeń i słyszalność
          > > lepsza a kosztuje jakieś 10 % drożej niż MobiNil
          > Jest jakiś konkretny punkt?

Po wejściu na główny deptak w Naama Bay jakieś 50 do 100 metrów po prawej
          stronie jest punk gdzie można kupić startery- reklamę widać z daleka. Ale teraz
          jest promocja w oranżadzie i minuta do Polski kosztuje 2,00 i Era ma chyba coś
          podobnego.

> Swoją drogą - ciekawe, czy coś się zmieniło - czy nadal Naama przypomina Las
          > Vegas,
          oj przypomina niestety, zdecydowanie wolę centrum w Hurgadzie

> no i czy rybki nie odpłynęły ;-)
          Rybek nadal sporo, a i rafy nikt nie ukradł.
          Zazdroszczę wyjazdu...
    • diadar Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 06.09.06, 18:45
      Mam aktywnego prepaida egipskiego trzeba tylko go doładować - kontakt 602180 335
    • caysee Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 06.09.06, 20:45
      A ile taki prepaid kosztuje?
      • shark1sharm Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 06.09.06, 21:16
        Voda 50 LE. Ten punkt na glownym deptaku to ma szyld MobiNil, ale kupisz tez
        Vode.

Pamietaj, ze kupujac karte doladujaca za np 50 LE, zaplacisz 60 LE (prowizja
        sprzedawcy). Po wklepaniu kodu natomiast bedziesz mial doladowane nie 50 LE
        tylko 47,50 LE (potracona prowizja operatora). NIie pamietam dokladnie tych
        prowizji, ale cos kole tego.

Btw., w Egipcie jest tak, ze nawet jak masz komorke na kontrakt a nie prepaid'a
        to oprocz co miesiecznego abonamentu, kupujesz karty na doladowanie konta. Przy
        czym koszt rozmow na kontrakcie jest duzo nizszy niz w prepaid'ach (MobiNil,
        jak jest w innych sieciach, nie wiem).

Tylko, ze na mobile contract trzeba miec ID egipskie albo wize pracownicza, cos
        czego nie ma 99.99% polskich rezydentow... Dlatego dziubia te SMSy albo prosza
        zeby to do nich dzwonic, nawet jesli ktos ma egipski numer...
    • niusiawa Re: Gdzie kupić prepaida w Sharmie? 07.09.06, 09:56
      taki_jeden_001 napisał:

> Witajcie
      >
      > Jedziemy do Sharm - często będziemy dzwonić do Polski - pre-paid bardzo nam
      > się przyda - gdzie kupić kartę? Nie znalazłem tej informacji na forum.

kupuj w Old Sharmie w Vadafone , tam nie wzieli ani 1LE taxu w odroznieniu od
      Nama gdzie skasowali mnie 20LE wiecej za doladowanie

>
      > Czy jest jakaś różnica - pomiędzy vodafone, a MobiNilem?

nie wiem , ja mialam Vadafone (chyba wiecej ich punktow rzuca sie w oczy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka